PS Jesi li bio ispred OHRa pocetkom ove godine, kad je bio prvi strajk?
Bio sam, a jučer sam došao iz Sarajeva također zbog privatnih problema.Bio sam i pred skupštinom i pred OHR-om.
a.sudo wrote:A da si ostao na poslu ti nikad ne bi pricao o ovakvima jer bi onda to bile kolege? Ili mozda grijesim?
Da sam šutao sad bih radio!
a.sudo wrote:A da si ostao na poslu ti nikad ne bi pricao o ovakvima jer bi onda to bile kolege? Ili mozda grijesim?[b]
DA SAM ŠUTAO SAD BIH RADIO![/b
i jesmo li vam nas troje zimus fino govorili NEMOJTE ICI NA PREGOVORE SA LEVATIMA SAD....a.sudo wrote:PS Jesi li bio ispred OHRa pocetkom ove godine, kad je bio prvi strajk?
Bio sam, a jučer sam došao iz Sarajeva također zbog privatnih problema.Bio sam i pred skupštinom i pred OHR-om.
i da sam sve tako umorna rekla bi EVO TI CENR POPUSTI ME...mr2 wrote:
Vidis kad te zaustave umornog...oko 2000 km...noc...imas....izuzetno nisko auto...vozis oko 50,mada je ogranicenje 60.bojis se rupa..pa ti kazu ti si najbrzi...uz pregled dokumenata,klasika ...jedan drugom govori,necemo ga puno nas je ,pa ti kaze 40 maraka.....onda stvarno![]()
![]()
![]()
takode,kad te navece zaustave,uz pitanje,da li si sta konzumirao...jesam casu vina uz veceru....slijedi alkohol test....nakon cega,ljubazni policajac se pretvara,u verbalnu azdaju..... vjeruj mi nije bas prijatan osjecaj,naoruzan covjek koji se dere na tebe.....to sam recimo prijavijo u Tuzli doticni ne radi vise u policiji
Ko vas zastupa? I koja je decidna lista zahtjeva?
Ne razumijem se najbolje, ali ovo boldirano bi trebalo biti nesto kao "radnik na cekanju". Ono, vodis se da radis, a ne radis.a.sudo wrote:Ko vas zastupa? I koja je decidna lista zahtjeva?
Povratak na posao u statusu supendiranih službenika ili na neovlaštena radna mjesta do okončanja revizije i naravno revizija certifikacije.
Zastupaju nas predsjednici udruženja Ramo Sulić i Nenad Starčević.
Spiskove nisu pravili na najnizim nivoima, ali lokalna vlast postavlja rukovodstvo MUP-a na nivou Opštine, kantonalna na nivou Kantona, federalna na nivou Federacije. I to zna svako.a.sudo wrote:To gore sto si naveo, opet kazem, nema nikakve veze sa IPTF-om, jer je visoka BH politika upravljala svim tim procesima a cesto se ogradjivala IPTF-om od svojih odluka.
E vidiš Bosnac radio si pa ponešto i znaš ali sad da ti kažem da polako dolaziš na ono što sam ti govorio.
Ostali su bez posla uglavnom ljudi koji su politički nepodobni.
Nisu korišteni isti aršini za sve.
Ako sam ja kriv nek me stave u zatvor ali to isto treba važiti i za tebe.
Certifikaciju je sprove IPTF,ali su spiskove pravili lokalni moćnici i tako se ostajalo bez posla.
Sve ostalo se slazem s tobom, vec sam na nekoj temi nesto slicno napisao o malom procentu onih koji su stvarno bez razloga ostali bez certifikata, ali ovo za Zujevinu ne kontam. Kakav ba politicki montiran proces?_BosanaC wrote:Kakav ba milion? Izvini, ali ovo je pravo suplja prica.
U pocetku price, nikakvi certifikati nisu ni postojali. Znaci ko je radio radio je.
E onda je drzava dobila nalog od UN-a i EU da sredi stanje u policiji sto je prepusteno IPTF-u.
Prvo sto je gledano jeste strucna sprema ljudi koji su radili kao policajci. Napominjem da proces certifikacije nije trajao dva-tri dana nega period dovoljan da oni sa trogodisnjom skolom poloze razred razlike pa imaju cetverogodisnju, te da nakon toga zavrse peti stepen za obavljanje tog posla.
Oni koji su imali falsifikovane diplome o skoli automatski nisu dobijali certifikat.
Nakon toga se provjeravalo ucesce u ratu i sta je ta osoba radila u ratu. I na osnovu toga se moglo nekome ne izdati certifikat.
Nakon sto su podjeljeni certifikati (a 99% policajaca ga je dobilo) krenula je prica o oduzimanju certifikata. Kome su oduzimani? Svima onima koji su krsili zakon na bilo koji nacin.
I naravno politicki montiranim procesima kao sto je Zujevina gdje je neko slao zrtvenu janjad da ostanu bez posla.
Sto je sve super politicki argument protiv Dahica i svih onih koji su ucestvovali u njegovom postavljanju.SA 071 wrote:Sve ostalo se slazem s tobom, vec sam na nekoj temi nesto slicno napisao o malom procentu onih koji su stvarno bez razloga ostali bez certifikata, ali ovo za Zujevinu ne kontam. Kakav ba politicki montiran proces?_BosanaC wrote:Kakav ba milion? Izvini, ali ovo je pravo suplja prica.
U pocetku price, nikakvi certifikati nisu ni postojali. Znaci ko je radio radio je.
E onda je drzava dobila nalog od UN-a i EU da sredi stanje u policiji sto je prepusteno IPTF-u.
Prvo sto je gledano jeste strucna sprema ljudi koji su radili kao policajci. Napominjem da proces certifikacije nije trajao dva-tri dana nega period dovoljan da oni sa trogodisnjom skolom poloze razred razlike pa imaju cetverogodisnju, te da nakon toga zavrse peti stepen za obavljanje tog posla.
Oni koji su imali falsifikovane diplome o skoli automatski nisu dobijali certifikat.
Nakon toga se provjeravalo ucesce u ratu i sta je ta osoba radila u ratu. I na osnovu toga se moglo nekome ne izdati certifikat.
Nakon sto su podjeljeni certifikati (a 99% policajaca ga je dobilo) krenula je prica o oduzimanju certifikata. Kome su oduzimani? Svima onima koji su krsili zakon na bilo koji nacin.
I naravno politicki montiranim procesima kao sto je Zujevina gdje je neko slao zrtvenu janjad da ostanu bez posla.
Dahic se zakacio sa Niskom oko tala, ovaj ga poceo prozivati, Dahic mu poslao specijalce da ga malo pritisnu, ovi uletili u Zujevinu, tukli ljude sve redom (30 ljudi je na ovaj ili onaj nacin bez razloga pretuceno i maltretirano, a zatim privedeno, medju njima i Nisko u tom momentu bez ikakvog razloga). Nisko ih tuzio i dobio na sudu, jer oni nisu htjeli reci ko je od njih 19 (cini mi se da ih je toliko bilo) tukao ljude, jer svi su bili maskirani, a samo ih je 7-8 udaralo. Njima Dahic obecao da ce sve srediti samo da budu jedinstveni, Dahic pokupio prnje, a njih 19 po solidarnoj odgovornosti ostali bez posla. Niti im je kriva politika za to, niti IPTF, niti najmanje Nisko, vec na prvom mjestu sam Dahic koji je cak kasnije htio postati i komesar. Zamisli obraza.