Decertificirani policajci
-
_BosanaC
#1 Decertificirani policajci
Ne znam za ostale forumase, ali meni ovi protesti dodju pravo licemjerni.
Zasto?
Zato sto je od procenta decertificiranih mozda njih 5% stvarno zasluzilo da im se vrati certifikat. Ostali su ostali bez njega u glavnom zbog nepostojanja adekvatne strucne spreme za obavljanje posla policajca, zatim zbog raznih lopovluka koje su cinili kao policajci, a nemali broj njih je ucestvovao u zlocinima u ratu, pogotovo na podrucju Srebrenice, Bijeljine i Prijedora.
I sada su neki glasni, hoce certifikate nazad? Kebo ce zbog ove gore navedene vecine strajkovati gladju?
Glupost, barem po meni.
Zasto?
Zato sto je od procenta decertificiranih mozda njih 5% stvarno zasluzilo da im se vrati certifikat. Ostali su ostali bez njega u glavnom zbog nepostojanja adekvatne strucne spreme za obavljanje posla policajca, zatim zbog raznih lopovluka koje su cinili kao policajci, a nemali broj njih je ucestvovao u zlocinima u ratu, pogotovo na podrucju Srebrenice, Bijeljine i Prijedora.
I sada su neki glasni, hoce certifikate nazad? Kebo ce zbog ove gore navedene vecine strajkovati gladju?
Glupost, barem po meni.
-
a.sudo
#2 ljudska prava
E dragi moj Bosanac ja sam forumaš ,koji je i decertificirani policajac. Sad ja tebi ovdje kažem pošto vidim da ti nemaš pojma o čemu se ovdje radi i šta je po srijedi DA BIH VOLIO DA TI DOŽIVIŠ SVE OVO ŠTO SE MENI DOGODILO PA ĆEŠ MOŽDA SHVATITI POANTU PROTESTA!
Za sve druge kažem da je sve i jedan policajac dobio otkaz protuzakonito , a ti Bosanac se upitaj zašto među nama decertificiranim nema ratnih zločinaca.Ako te zanima oni su certificirani i svi uglavnom još uvijek rade jer im zakon koji se u njihovim slučajevima poštuje to omogućava.
Ako te tema zaista zanima prije nego što si je otvorio trebao si malo istraživati,raspitati se i uzeti čak i zakone malo u ruke pa nešto i pročitati.
Ovo što se nama radi može se sutra dogoditi i tebi ili bilo kome u Bosni koja je okupirana i zauzeta od strane domaće i strane mafije.

Za sve druge kažem da je sve i jedan policajac dobio otkaz protuzakonito , a ti Bosanac se upitaj zašto među nama decertificiranim nema ratnih zločinaca.Ako te zanima oni su certificirani i svi uglavnom još uvijek rade jer im zakon koji se u njihovim slučajevima poštuje to omogućava.
Ako te tema zaista zanima prije nego što si je otvorio trebao si malo istraživati,raspitati se i uzeti čak i zakone malo u ruke pa nešto i pročitati.
Ovo što se nama radi može se sutra dogoditi i tebi ili bilo kome u Bosni koja je okupirana i zauzeta od strane domaće i strane mafije.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Ja sam za to da se uradi revizija po zakonima BiH.
Ko je bravar moze raditi u policiji kao policijski bravar.
Ko je zavrsio policijsku skolu, nek bude policajac.
Ko je krsio zakone BiH, nek ide u zatvor u skladu sa zakonom.
Ne mozes u isti kosh staviti nekoga ko je pravio pokolj i nekoga ko je sjebo branik na policijskom autu.
I da dodam, pun mi je vise kUfer dirigovanja stranaca u skladu sa svim i svacim osim zakonima BiH.
Ko je bravar moze raditi u policiji kao policijski bravar.
Ko je zavrsio policijsku skolu, nek bude policajac.
Ko je krsio zakone BiH, nek ide u zatvor u skladu sa zakonom.
Ne mozes u isti kosh staviti nekoga ko je pravio pokolj i nekoga ko je sjebo branik na policijskom autu.
I da dodam, pun mi je vise kUfer dirigovanja stranaca u skladu sa svim i svacim osim zakonima BiH.
-
tatoo
#4 Re: ljudska prava
a.sudo wrote:E dragi moj Bosanac ja sam forumaš ,koji je i decertificirani policajac. Sad ja tebi ovdje kažem pošto vidim da ti nemaš pojma o čemu se ovdje radi i šta je po srijedi DA BIH VOLIO DA TI DOŽIVIŠ SVE OVO ŠTO SE MENI DOGODILO PA ĆEŠ MOŽDA SHVATITI POANTU PROTESTA!
Nisu svi otpusteni protuzakonito. Treba biti realan.
-
mIRCerka
#5 Re: ljudska prava
Sudo, imam ja poruku i za tebe.a.sudo wrote:E dragi moj Bosanac ja sam forumaš ,koji je i decertificirani policajac. Sad ja tebi ovdje kažem pošto vidim da ti nemaš pojma o čemu se ovdje radi i šta je po srijedi DA BIH VOLIO DA TI DOŽIVIŠ SVE OVO ŠTO SE MENI DOGODILO PA ĆEŠ MOŽDA SHVATITI POANTU PROTESTA!
Kad ste pocetkom ove godine ispred OHRa poceli strajk gladju, lijepo smo vam rekli da NE IDETE U PARLAMENT NI NA KAKVE PREGOVORE, a vasi predstavnici su otisli. Lijepo smo vam rekli da ce vam slagati i obecati sve i svasta samo da dobiju na vremenu, ali ste nas pogledali kao malu djecu i pustili predstavnike da odu.
I izgubili ste 9 mjeseci.
-
_BosanaC
#6 Re: ljudska prava
Za slucaj Zujevina stoji sve to sto si rekao.a.sudo wrote:E dragi moj Bosanac ja sam forumaš ,koji je i decertificirani policajac. Sad ja tebi ovdje kažem pošto vidim da ti nemaš pojma o čemu se ovdje radi i šta je po srijedi DA BIH VOLIO DA TI DOŽIVIŠ SVE OVO ŠTO SE MENI DOGODILO PA ĆEŠ MOŽDA SHVATITI POANTU PROTESTA!
Bosanac je radio 2001. u IPTF-u i znam koliko je bravara ostalo bez tog certifikata. Takodje znam kada su ljudi Hrvatske nacionalnosti ostali bez posla zato sto nisu bili "pravi Hrvati" pa su dovedeni "pravi Hrvati" da rade taj posao a ovi su otpusteni iz MUP-a i IPTF nikada nije reagovao.
Takodjer znam za policajce koji su otpusteni zbog slucajeva kradje auta, svercanja narkoticima, zbog pripadnosti odredjenim "elitnim jedinicama VRS" koje su ucestvovale u zlocinima koje sam vec naveo.
Ne kazem DA SU SVI policajci ostali bez certifikata na ispravan nacin, ali takodjer kazem da NE TREBAJU SVI ni da dobiju certifikat nazad.
-
mIRCerka
#7 Re: ljudska prava
Po cijem zakonu ili pravilniku se certifikat daje/oduzima?_BosanaC wrote:
Za slucaj Zujevina stoji sve to sto si rekao.
Bosanac je radio 2001. u IPTF-u i znam koliko je bravara ostalo bez tog certifikata. Takodje znam kada su ljudi Hrvatske nacionalnosti ostali bez posla zato sto nisu bili "pravi Hrvati" pa su dovedeni "pravi Hrvati" da rade taj posao a ovi su otpusteni iz MUP-a i IPTF nikada nije reagovao.
Takodjer znam za policajce koji su otpusteni zbog slucajeva kradje auta, svercanja narkoticima, zbog pripadnosti odredjenim "elitnim jedinicama VRS" koje su ucestvovale u zlocinima koje sam vec naveo.
Ne kazem DA SU SVI policajci ostali bez certifikata na ispravan nacin, ali takodjer kazem da NE TREBAJU SVI ni da dobiju certifikat nazad.
Ja opet kazem, nisu svi cvijece, ali radi nekih debila zaplatili i nevini..
-
_BosanaC
#8 Re: ljudska prava
Po istom zakonu po kojem su certifikati i dodjeljivani.mIRCerka wrote:Po cijem zakonu ili pravilniku se certifikat daje/oduzima?_BosanaC wrote:
Za slucaj Zujevina stoji sve to sto si rekao.
Ja opet kazem, nisu svi cvijece, ali radi nekih debila zaplatili i nevini..
-
mIRCerka
Eh da, zaboravih reci.
Malo je reci da je supacki to oduzimanje certifikata.
Zasto?
Recimo da je bio neki posteni nalazac jednog miliona maraka. I prijavi to policiji. I policajac uzme to. IPTF to sazna. Oduzmu mu certifikat.
Bolji njega kita sto nema posla, ima milion.
Zar nije bilo logicnije te ljude krivicno goniti za zlocine i prekrsaje, kao i svu ostalu malu raju?
Zasto?
Recimo da je bio neki posteni nalazac jednog miliona maraka. I prijavi to policiji. I policajac uzme to. IPTF to sazna. Oduzmu mu certifikat.
Zar nije bilo logicnije te ljude krivicno goniti za zlocine i prekrsaje, kao i svu ostalu malu raju?
-
a.sudo
#10 zakon je jasan
Ako se uzme zakon o unutrašnjim poslovima koji je tad bio na snazi i zakon o radu Bosne i Hercegovine tad se vidi da je sve urađeno protuzakonito i da su svi otkazi također protuzakoniti.Poanta je u tome da recimo domaći zakon kaže da pripadnik policije može biti osuđen na zatvor u trajanju do šest mjeseci zatvora ili do godinu dana uvjetno ali ga njegovo radno mjesto mora čekati.
Ja se unaprijed svima izvinjavam na svom tonu u ovim postovima ,ali morate me shvatiti ja ni dan danas nemam nikakav papir koji mi kaže šta sam ja to uradio da dobijem otkaz.
Nisam osuđivan,nisam ni prekršajno osuđivan,nisam korisnik tuđe imovine,imam školu koja je završena redovno u mom rodnom gradu,nisam disciplinski gonjen u svojoj org. jedinici policije i čak što je najslađe imam 5 pohvala pismenih koje sam dobio od tog istog IPTF-a i opet sam dobio otkaz.Ovo gore što je napisano bile su smjernice certifikacije i to se trebalo ispunjavati da netko dobije certifikat.
Čak mi ni IPTF nije poslao ni to famozno pismo o decertifikaciji nego sam o tom saznao pola godine poslije kad su oni već bili napustili Bosnu.
Što se tiče pregovora koji su tad vođeni ,mi smo morali pružiti ruku pomirenja i pokušati kroz pregovore sa domaćim organima vlasti riješiti problem.Podrška javnosti i medija nam je davala nadu da političari koji sjede u vijeću ministara neće pokušati sa prevarama i manipulacijama sve razvaliti i vratiti na početak.
Dakle mi smo im dali šansu i pružili ruku,a oni su svi sem Mirsada Kebe to pogazili...
Ja se unaprijed svima izvinjavam na svom tonu u ovim postovima ,ali morate me shvatiti ja ni dan danas nemam nikakav papir koji mi kaže šta sam ja to uradio da dobijem otkaz.
Nisam osuđivan,nisam ni prekršajno osuđivan,nisam korisnik tuđe imovine,imam školu koja je završena redovno u mom rodnom gradu,nisam disciplinski gonjen u svojoj org. jedinici policije i čak što je najslađe imam 5 pohvala pismenih koje sam dobio od tog istog IPTF-a i opet sam dobio otkaz.Ovo gore što je napisano bile su smjernice certifikacije i to se trebalo ispunjavati da netko dobije certifikat.
Čak mi ni IPTF nije poslao ni to famozno pismo o decertifikaciji nego sam o tom saznao pola godine poslije kad su oni već bili napustili Bosnu.
Što se tiče pregovora koji su tad vođeni ,mi smo morali pružiti ruku pomirenja i pokušati kroz pregovore sa domaćim organima vlasti riješiti problem.Podrška javnosti i medija nam je davala nadu da političari koji sjede u vijeću ministara neće pokušati sa prevarama i manipulacijama sve razvaliti i vratiti na početak.
Dakle mi smo im dali šansu i pružili ruku,a oni su svi sem Mirsada Kebe to pogazili...
-
_BosanaC
Kakav ba milion? Izvini, ali ovo je pravo suplja prica.mIRCerka wrote:Eh da, zaboravih reci.
Zasto?
U pocetku price, nikakvi certifikati nisu ni postojali. Znaci ko je radio radio je.
E onda je drzava dobila nalog od UN-a i EU da sredi stanje u policiji sto je prepusteno IPTF-u.
Prvo sto je gledano jeste strucna sprema ljudi koji su radili kao policajci. Napominjem da proces certifikacije nije trajao dva-tri dana nega period dovoljan da oni sa trogodisnjom skolom poloze razred razlike pa imaju cetverogodisnju, te da nakon toga zavrse peti stepen za obavljanje tog posla.
Oni koji su imali falsifikovane diplome o skoli automatski nisu dobijali certifikat.
Nakon toga se provjeravalo ucesce u ratu i sta je ta osoba radila u ratu. I na osnovu toga se moglo nekome ne izdati certifikat.
Nakon sto su podjeljeni certifikati (a 99% policajaca ga je dobilo) krenula je prica o oduzimanju certifikata. Kome su oduzimani? Svima onima koji su krsili zakon na bilo koji nacin.
I naravno politicki montiranim procesima kao sto je Zujevina gdje je neko slao zrtvenu janjad da ostanu bez posla.
-
a.sudo
mr2 wrote:neka...![]()
daj 10-20 eura....pogotovo kad dijaspora ljeti dolazi .......dosta su i otimali....
Tko je otimao to i dalje radi,sve je do karaktera i odgoja čovjeka!
U mom kantonu KOMESAR POLICIJE JE ČOVJEK KOJI JE PRIZNAO IZVRŠENJE KRIVIČNOG DJELA SLABLJENJE ODBRAMBENE MOĆI,FALSIKOVANJE SLUŽBENE ISPRAVE I PRIMANJE MITA A IMA CERTIFIKAT BOSANAC KOJI MU JE DAO TAJ IPTF U KOJEM SI TI RADIO.
isti je pomilovan amnestijom koju je SDA uradila poslije rata.
By the way samo još da kažem da nisam bravar,a u mom gradu bez posla su tako ostali i komandira policijske uprave,pomoćnik ministra policije,više inspektora i td...,a ja tvrdim i mogu to i papirima dokazati da su tio svi ljudi ostali bez posla nepravedno.
IPTF JE BIO SKUP KORUMPIRANIH LJUDI, KOJI SU OVDJE NANIJELI NESAGLEDIVU ŠTETU, A TO SE SAD I VIDI.
-
mIRCerka
mr2, izvini, ali mislim da saobracajna policija i njihova korumpiranost nisu toliki problem koliko nekvalifikovani lopovi i zlocnici.mr2 wrote:neka...![]()
daj 10-20 eura....pogotovo kad dijaspora ljeti dolazi .......dosta su i otimali....
Licno znam jednog policajca koji je bio idol mnogim djecacima na dobrinji jer je bio policajac (posten, vrijedan, bla bla) sa sve diplomom policijske akademije.
I ode sve niz vodu jer je njemu plata bila isuvise mala za njegove prohtjeve pa se bacio u dilanje narkoticima.
I cak je odlezao cini mi se 2 godine.
I vise nije policajac. I sve je dobio crno na bijelo.
A tebi smeta sto te radi prebrze voznje u BiH neko kazni sa 10 20 eura.
Dabogda svi dijasporci kojima smeta tih 20 eura naucili da u Bosni voze isto ko u svojoj njemackoj gdje su kazne drasticno vise.
Manet
-
tatoo
_BosanaC wrote:Kakav ba milion? Izvini, ali ovo je pravo suplja prica.mIRCerka wrote:Eh da, zaboravih reci.
Zasto?
U pocetku price, nikakvi certifikati nisu ni postojali. Znaci ko je radio radio je.
E onda je drzava dobila nalog od UN-a i EU da sredi stanje u policiji sto je prepusteno IPTF-u.
Prvo sto je gledano jeste strucna sprema ljudi koji su radili kao policajci. Napominjem da proces certifikacije nije trajao dva-tri dana nega period dovoljan da oni sa trogodisnjom skolom poloze razred razlike pa imaju cetverogodisnju, te da nakon toga zavrse peti stepen za obavljanje tog posla.
Oni koji su imali falsifikovane diplome o skoli automatski nisu dobijali certifikat.
Nakon toga se provjeravalo ucesce u ratu i sta je ta osoba radila u ratu. I na osnovu toga se moglo nekome ne izdati certifikat.
Nakon sto su podjeljeni certifikati (a 99% policajaca ga je dobilo) krenula je prica o oduzimanju certifikata. Kome su oduzimani? Svima onima koji su krsili zakon na bilo koji nacin.
Ovo je poenta svega.
I naravno politicki montiranim procesima kao sto je Zujevina gdje je neko slao zrtvenu janjad da ostanu bez posla.
-
mIRCerka
Taj milion je bio samo primjer. Neki su radi 200-300 maraka izgubili i obraz i certifikat._BosanaC wrote:Kakav ba milion? Izvini, ali ovo je pravo suplja prica.mIRCerka wrote:Eh da, zaboravih reci.
Zasto?
-
_BosanaC
#17 Re: zakon je jasan
Da nisi ostao bez posla da bi ga neko drugi dobio? Veliku ulogu u svemu tome su imali i policijski komesari na nivou svakog kantona.a.sudo wrote:Ako se uzme zakon o unutrašnjim poslovima koji je tad bio na snazi i zakon o radu Bosne i Hercegovine tad se vidi da je sve urađeno protuzakonito i da su svi otkazi također protuzakoniti.Poanta je u tome da recimo domaći zakon kaže da pripadnik policije može biti osuđen na zatvor u trajanju do šest mjeseci zatvora ili do godinu dana uvjetno ali ga njegovo radno mjesto mora čekati.
Ja nisam uopste rekao, opet ponavljam, da tebi i ljudima poput tebe ne treba vratiti pravo na rad u toj struci. Ali sam samo skrenuo paznju na one koji zloupotrebljavaju i tebe i tebi slicne jer nije bas sve samo crno i bijelo.
Ako si bio musliman u vecinski muslimanskoj sredini mogao si lako ostati bez posla da bi ga Srbin ili Hrvat dobio a da ne budes ni svjestan toga. To je opet igra koja nema veze ni sa IPTF-om nego sa policijskim komesarima i nacinom na koji se lokalna i kantonalna vlast odredila prema tebi kao pojedincu. Znaci - jednostavno si postao visak.
-
tatoo
a.sudo wrote:mr2 wrote:neka...![]()
U mom kantonu KOMESAR POLICIJE JE ČOVJEK KOJI JE PRIZNAO IZVRŠENJE KRIVIČNOG DJELA SLABLJENJE ODBRAMBENE MOĆI,FALSIKOVANJE SLUŽBENE ISPRAVE I PRIMANJE MITA A IMA CERTIFIKAT BOSANAC KOJI MU JE DAO TAJ IPTF U KOJEM SI TI RADIO.
By the way samo još da kažem da nisam bravar,a u mom gradu bez posla su tako ostali i komandira policijske uprave,pomoćnik ministra policije,više inspektora i td...,a ja tvrdim i mogu to i papirima dokazati da su tio svi ljudi ostali bez posla nepravedno.
Pretpostavljam o kojem je gradu rijec. Ima ljudi koji su ispusili bezzze, ali velika vecina opravdano, ako pricas o Krajini. Ako ne, my bad. I koja je to nesaglediva steta. Neefikasni prije, neefikasni i ovi sto su ostali.
IPTF JE BIO SKUP KORUMPIRANIH LJUDI, KOJI SU OVDJE NANIJELI NESAGLEDIVU ŠTETU, A TO SE SAD I VIDI.
-
a.sudo
Taj milion je bio samo primjer. Neki su radi 200-300 maraka izgubili i obraz i certifikat.
Svi mi pričamo o tom,u svakom žitu ima kukolja. Ja opet odgovorno tvrdima da je od članova UDRUŽENJA DECERTIFICIRANIH POLICAJACA TJ.NAS OKO 250 NEMA NITKO KO JE OSTAO BEZ POSLA ZBOG TAKVIH STVARI.
UPITAJ SE MIRCERKO AKO JE TA PROVJERA KOJU JE RADIO IPTF BILA DOBRA KAKO TO DA SE NAKON TE CERTIFIKACIJE PRONALAZE I HAPSE RATNI ZLOČINCI U REDOVIMA POLICIJE KOJIH PO NEKIM PROCJENAMA NA SPISKU ZA SREBRENICU IMA 800, KAKO TO DA JE NAKON CERTIFIKACIJE SAMO U MUPU UNSKO SANSKOG KANTONA NAĐEN DOSTA POLICAJACA SA FALŠ DIPLOMAMA, A DA NE GOVORIM O HAPŠENJIMA ZBOG DROGE (BANJA LUKA) ,ŠVERCA LJUDIMA (TUZLA) ITD.
STVARNO SE IPTF TRUDIO I ODRADIO POSAO PO NAJVIŠIM STANDARDIMA.
Last edited by a.sudo on 13/12/2006 12:01, edited 1 time in total.
-
_BosanaC
To gore sto si naveo, opet kazem, nema nikakve veze sa IPTF-om, jer je visoka BH politika upravljala svim tim procesima a cesto se ogradjivala IPTF-om od svojih odluka.a.sudo wrote:mr2 wrote:neka...![]()
-
tatoo
a.sudo wrote:Taj milion je bio samo primjer. Neki su radi 200-300 maraka izgubili i obraz i certifikat.
Svi mi pričamo o tom,u svakom žitu ima kukolja. Ja opet odgovorno tvrdima da je od članova UDRUŽENJA DECERTIFICIRANIH POLICAJACA TJ.NAS OKO 250 NEMA NITKO KO JE OSTAO BEZ POSLA ZBOG TAKVIH STVARI.
UPITAJ SE MIRCERKO AKO JE TA PROVJERA KOJU JE RADIO IPTF BILA DOBRA KAKO TO DA SE NAKON TE CERTIFIKACIJE PRONALAZE I HAPSE RATNI ZLOČINCI U REDOVIMA POLICIJE KOJIH PO NEKIM PROCJENAMA NA SPISKU ZA SREBRENICU IMA 800, KAKO TO DA JE NAKON CERTIFIKACIJE SAMO U MUPU UNSKO SANSKOG KANTONA NAĐEN DOSTA POLICAJACA SA FALŠ DIPLOMAMA, A DA NE GOVORIM O HAPŠENJIMA ZBOG DROGE (BANJA LUKA) ,ŠVERCA LJUDIMA (TUZLA) ITD.
A da si ostao na poslu ti nikad ne bi pricao o ovakvima jer bi onda to bile kolege? Ili mozda grijesim?
-
a.sudo
To gore sto si naveo, opet kazem, nema nikakve veze sa IPTF-om, jer je visoka BH politika upravljala svim tim procesima a cesto se ogradjivala IPTF-om od svojih odluka.
E vidiš Bosnac radio si pa ponešto i znaš ali sad da ti kažem da polako dolaziš na ono što sam ti govorio.
Ostali su bez posla uglavnom ljudi koji su politički nepodobni.
Nisu korišteni isti aršini za sve.
Ako sam ja kriv nek me stave u zatvor ali to isto treba važiti i za tebe.
Certifikaciju je sprove IPTF,ali su spiskove pravili lokalni moćnici i tako se ostajalo bez posla.
-
mIRCerka
Maca, iskljuci velika slova, manta mi se dok citam.a.sudo wrote:Taj milion je bio samo primjer. Neki su radi 200-300 maraka izgubili i obraz i certifikat.
Nemam se ja sta upitati, ja znam da je u IPTFu bilo svega, stavise sjebali su par dzipova jer su ih vozili medjunarodni policajci iz indije koji su naucili patrolirati na SLONOVIMA.
Ja sam definitivno za to da se KOD NAS napravi revizija decertifikacije, i da se svim decertifikovanim policajcima DA PAPIR NA KOJEM PISE RAZLOG oduzimanja certifikata.
Takodjer sam za to da se SVI DO SADA IZDATI I VAZECI CERTIFIKATI PROVJERE.
Iz svih razloga koje smo svi naveli ovdje.
PS Jesi li bio ispred OHRa pocetkom ove godine, kad je bio prvi strajk?
-
mr2
Vidis kad te zaustave umornog...oko 2000 km...noc...imas....izuzetno nisko auto...vozis oko 50,mada je ogranicenje 60.bojis se rupa..pa ti kazu ti si najbrzi...uz pregled dokumenata,klasika ...jedan drugom govori,necemo ga puno nas je ,pa ti kaze 40 maraka.....onda stvarnomIRCerka wrote:mr2, izvini, ali mislim da saobracajna policija i njihova korumpiranost nisu toliki problem koliko nekvalifikovani lopovi i zlocnici.mr2 wrote:neka...![]()
Licno znam jednog policajca koji je bio idol mnogim djecacima na dobrinji jer je bio policajac (posten, vrijedan, bla bla) sa sve diplomom policijske akademije.
I ode sve niz vodu jer je njemu plata bila isuvise mala za njegove prohtjeve pa se bacio u dilanje narkoticima.
I cak je odlezao cini mi se 2 godine.
I vise nije policajac. I sve je dobio crno na bijelo.
A tebi smeta sto te radi prebrze voznje u BiH neko kazni sa 10 20 eura.
Dabogda svi dijasporci kojima smeta tih 20 eura naucili da u Bosni voze isto ko u svojoj njemackoj gdje su kazne drasticno vise.
Manet
takode,kad te navece zaustave,uz pitanje,da li si sta konzumirao...jesam casu vina uz veceru....slijedi alkohol test....nakon cega,ljubazni policajac se pretvara,u verbalnu azdaju..... vjeruj mi nije bas prijatan osjecaj,naoruzan covjek koji se dere na tebe.....to sam recimo prijavijo u Tuzli doticni ne radi vise u policiji