dzida wrote:PROPAST
mislio sam da si inteligentniji decko. Svakim postom me iznenadis. Dok ti kradu po 50 auta za noc ipred zgrade tebi je to normalno. Dok napadaju povratnike razbijaju im imovinu a nikog nikad ne uhapse ti spominjes saobracajnu policiju. Stvarno si povrsan. Po nacinu razmisljanja rekao bih da ti je negdje 15 godina a ne da si navodno zavrsio fakultet.
Ovdje je ljudima bitno koje su osobe za sta glesale. Mene ne interesuje jel to Silajdzic ili je Tihic, to su marginalci ljudi kojih danas ima sutra nema. Ja gledam za sta se glasalo a to za sta se glasalo je neprihvatljivo.
Ovdje neko rece sta ako izgubimo tuzbu. Pa ako izgubimo onda neka rade sta hoce nek prave 13 entiteta nek dijele briga me ja cu svakako da izgubim i ovo malo vjere u pravdu. Samo nek znaju da ce poslati jasnu poruku svima da se silom i zlocinom vrlo dobro moze postici cilj. A onda nek nam je bog na pomoci.
SMRT FASIZMU SLOBODA NARODU
nemas se ti sta iznenadjivati.
Prvo povratnike napada bagra koje ima svugdje i tim povratnicima danas oni i nisu toliki problem koliko im je problem sto nemaju sta da jedu. Mozda ti to tako vidis iz novina, ali ja svaki dan sjedim i razgovaram sa tim povratnicima, a ne sjedim u ferhadiji samo za tvoj info.
Drugo, sta mislis jeli u Srbiji demokratski ustav i ima li tamo entitetskog glasnja? Kad to saznas, provjeri kakvo je stanje kriminala u toj istoj srbiji.
Trece, meni su licno dva puta krali auto u sarajevu. U jednom incidentu bio je cak i fizicki obracun između pljackasa i cete policije (bila je pucnjaka oko barikade skoro sat vremena) i nemoj mi govoriti o krađama auta molim te - Znam sve o tome bukvalno.
Trece, meni je mafija ukrala auto u centru glavnog grada drzave koja ce za godinu uci u EU. Policija sve sto je uradila jeste da je meni licno kaznu naplatila sto mi je ukradeno auto. Zato nemoj mi tu
srati o kradji automobila i vezi između Ustava i ponasanja mafije.
Kad naucis sta je Ustav (a ja ti preporucujem da usput procitas knjigu anarhija, drzava, utpija od Roberta N.) javi se da sa mnom diskutujes.
Vas harisovce nije ba briga sto narod nema sta jesti. A to je glavna stvar koju bi narod da se stavi u Ustav.
Opet pitanje: Sta bi vi to da stavite u Ustav? U ustavu se definisu stvari oko kojeg se moze raspravljati u Parlamentu BiH. Valjda je to vaznije od toga kako ce se raspravljati? Al jok, vi navalili na RS ko muha na govno, isto kao da znate da od te price nema nista.
I jos nesta, nemoj mi pricati molim te u vezi RS. Ja kad hocu iz svoje kuce da dodjem do drugog mjesta u Federaciji BiH moram proci 100 km kroz RS tako da savrseno znam sta je i kakva je RS.
Jesi ti ikad bio u RS?