Da li SDP koristi...

Post Reply
Vodenjak

#101 Re: Da li SDP koristi...

Post by Vodenjak »

seln wrote:
VjecitiStudent wrote:
seln wrote: Niti me vodja interesuje koliko za popla p hladne vode, niti SDP smatram bezgrijesnim. Ono sto je izvjesno: trenutno je SDP jedina OZBILJNA alternativa partijama na vlasti. Lijepo je to sto imamo gradjanske, liberalne, nove ove ili one stranke...ali one sve zajedno nemaju 5% glasova.
Ja sam inace socijal-liberal i na prvim izborima sam glasao za liberale, ali sam vidio da je taj glas bacen. Od tada (pa dok ne dodje neka ozbiljna alternativa) glasam za SDP. Takodje, koliko god mi Lagumdzija isao na zivce, on je jos uvijek vodja jedine ozbiljne opozicione partije. I nikako ne mogu pozdraviti avazovske metode koje primjenjuju neki clanovi ili simpatizanti "gradjanske alternative", a gdje se zapravo prebijaju neki prijasnji racuni. Eto, on je despot a svi ostali vodje stranaka su demokrate. Vecina postojecih stranaka je nastala oko jednog covjeka i pitanje je hoce li opstati kada njega nestane. Ali, za divno cudo, niko ne prebacuje despotizam Seferu ili Mirnesu, a vrlo dobro znamo da su njihove stranke zaista DJL.
Biti najjaca opoziciona stranka istovremeno nosi i ogromnu odgovornost.

Naravno da nije problem kada neka minorna stranka napravi gaf, no kada se to desi kod onih koji su ko najjaca alternativa vladajucim DJL, do kakvih zakljucaka mozemo doci?

Ako npr. trenutno poredeci sarajevske 'crvene' (SDP) i 'zelene' (SBiH + SDA) opcine, se mozemo igrati stare igre, "pronadji sedam razlika", jer stvarnih razlika izmedju jednih i drugih u nacinu na koji upravljaju tim opcinama (citaj: korupcija, nekompetentnost, neefikasnost) jedva da ima, kakve su uopste garancije da bi eventualna vladavina SDP-a, na nekom drugom nivou vlasti, zaista bila bolja od vladavine nacionalista?
Postoji li neki drugi nivo vlasti osim opcina?
Ni jednu vaznu agendu drzave i entiteti a bogami ni kantoni ne prepustaju opcinama.
Meni bi bilo vazno skinuti nacionaliste sa entitetskog i drzavnog nivoa. A neces mi valjda reci da nije bilo nikakve razlike izmedju vladavine Alijanse i nacionalista...
Ovo je sustina! I nije uopste pitanje da li bi SDP bio bolji ili ne.
Najveca prednost mijenjanja vlasti je ta da bi se vlast napokon - promijenila!
Tek da napokon zazivi ona: "Nicija nije do zore..."

I sto rekao @seln, voljeli mi to ili ne, SDP je u ovom trenutku jedina relevantna opozicija.
Kriticarima SDP-a predlazem (jos jednom) da naprave alternativu toj stranci ako su u stanju. I ovo nije provokacija vec moja istinska zelja da se u politickom zivotu BiH napokon nesto novo i pozitivno desi.
Nadao sam se da bi to novo mogla biti NS ali... :(
U svakom slucaju, do eventualne pojave necega takvog, dobro bi bilo da svi oni koji su protiv kriminalaca koji nas danas vode, izadju na izbore i daju svoj glas onima koji jedini imaju koliko-toliko objektivne sanse da skinu sa vlasti ovu djubrad koja zemlju definitivno u bezdan odvede!
Napacenom narodu, sa bilo kim drugim na vlasti, sasvim sigurno gore ne moze biti!

p.s. Ljubitelje Scepe i Muje Cerica bih zamolio da se ne ubrajaju u ove zadnje jer pomenuti vladaju zadnjih petnaestak godina... :oops:
nosara

#102 Re: Da li SDP koristi...

Post by nosara »

Vodenjak wrote:
seln wrote: Postoji li neki drugi nivo vlasti osim opcina?
Ni jednu vaznu agendu drzave i entiteti a bogami ni kantoni ne prepustaju opcinama.
Meni bi bilo vazno skinuti nacionaliste sa entitetskog i drzavnog nivoa. A neces mi valjda reci da nije bilo nikakve razlike izmedju vladavine Alijanse i nacionalista...

I sto rekao @seln, voljeli mi to ili ne, SDP je u ovom trenutku jedina relevantna opozicija.
Kriticarima SDP-a predlazem (jos jednom) da naprave alternativu toj stranci ako su u stanju. I ovo nije provokacija vec moja istinska zelja da se u politickom zivotu BiH napokon nesto novo i pozitivno desi.
U svakom slucaju, do eventualne pojave necega takvog, dobro bi bilo da svi oni koji su protiv kriminalaca koji nas danas vode, izadju na izbore i daju svoj glas onima koji jedini imaju koliko-toliko objektivne sanse da skinu sa vlasti ovu djubrad koja zemlju definitivno u bezdan odvede!
Napacenom narodu, sa bilo kim drugim na vlasti, sasvim sigurno gore ne moze biti!

p.s. Ljubitelje Scepe i Muje Cerica bih zamolio da se ne ubrajaju u ove zadnje jer pomenuti vladaju zadnjih petnaestak godina... :oops:
Sustina, koja u sustini nikog ne zanima...

Ovdje je stvar postavljena tako, kao da ce, ako dodje na vlast, SDP ostat na vlasti ma kakvu politiku vodio, dovijeka...

U stvari, ogromna vecina glasaca ne zeli nikakve promjene... Nije bitan SDP, jer nije jedini na stolu... Ima liberala, "laburista", i ostalih socijaldemokratski orijentisanih partija... Niko ne moze da dodje do izrazaja, cak ni oni koji su okrenuli ledja SDP-u i Lagumdziji... Da je ubleha o "diktatoru" istinita, odbjegli bi vladali vec odavno...

Cudan smo mi svijet...
buzzer

#103 Re: Da li SDP koristi...

Post by buzzer »

Vodenjak wrote:Ovo je sustina! I nije uopste pitanje da li bi SDP bio bolji ili ne.

da li bi jedina relevantna opozicija bila jos relevantnija ako bi uduplala donaciju reisovim dvorima od onih tricavih 600 000 budzetskih km? cijenim ja tvoju zelju i, da se razumijemo, cak bih i ovakav sdp radije vidio na vlasti nego trenutnu garnituru, ali sam nazalost uvjeren da to nije cilj zlatka lagumdzije.
VjecitiStudent

#104 Re: Da li SDP koristi...

Post by VjecitiStudent »

Vodenjak wrote: I sto rekao @seln, voljeli mi to ili ne, SDP je u ovom trenutku jedina relevantna opozicija.

U poslijeratnoj BiH svaka stranka ima dimne zavjese (sto bi jos rekli - ublehe) za svoje biracko tijelo, koje ce bjesomucno ponavljati znajuci da ce zaludjena masa svakako pohrliti.
U SBiH to je "100% BiH", SDA "svoja vjera, svoja zemlja", u SNSD-u, SDS-u "Srpska + sta vec", ...

U SDP-u je to "borba protiv nacionalista".

Da, rotacija je definitivno pozeljna, medjutim nacekacemo se mi dobro da osjetimo stvarne efekte promjene vlasti i nakon sto se te promjene dese.
seln

#105 Re: Da li SDP koristi...

Post by seln »

VjecitiStudent wrote:
Da, rotacija je definitivno pozeljna, medjutim nacekacemo se mi dobro da osjetimo stvarne efekte promjene vlasti i nakon sto se te promjene dese.
Iz tog razloga treba onima koji eventualno mogu smijeniti vlast bacati klipove u tockove, zvati ih staljinistima, pudlicama, kalificijama i slicno. Sto kasnije startamo, to bolje.
VjecitiStudent

#106 Re: Da li SDP koristi...

Post by VjecitiStudent »

seln wrote:
VjecitiStudent wrote:
Iz tog razloga treba onima koji eventualno mogu smijeniti vlast bacati klipove u tockove, zvati ih staljinistima, pudlicama, kalificijama i slicno. Sto kasnije startamo, to bolje.
Nesto ti tu zaista ne vidis dobro, jer na mnoge nacine, oni vec jesu na vlasti, i vrlo im je udobno.
seln

#107 Re: Da li SDP koristi...

Post by seln »

VjecitiStudent wrote:
seln wrote:
VjecitiStudent wrote:
Nesto ti tu zaista ne vidis dobro, jer na mnoge nacine, oni vec jesu na vlasti, i vrlo im je udobno.
Moramo pod hitno navesti Imamovica, Lipovacu i ona ostala dva tri SDP nacelnika da se samoubiju, pa da tebi svane.
Evo, pokusavam da vodim ozbiljnu diskusiju s tobom, ali ne ide. Toliko se drzis te dvije-tri parole da bi ti Avaz pozavidio. U kojoj vlasti? Je li tebi opcina vlast? Nista kanton, entitet, drzava, prava vlast je opcinska?
Ako tako mislis, onda dobro. Nastavi blatiti SDP, meni ni u dzep ni iz dzepa. Oni ti ne valjaju, drugih nema...a jos cetiri godine sa ovom vlasti Bosna nece prezivjeti.
VjecitiStudent

#108 Re: Da li SDP koristi...

Post by VjecitiStudent »

seln wrote:
Moramo pod hitno navesti Imamovica, Lipovacu i ona ostala dva tri SDP nacelnika da se samoubiju, pa da tebi svane.
Evo, pokusavam da vodim ozbiljnu diskusiju s tobom, ali ne ide. Toliko se drzis te dvije-tri parole da bi ti Avaz pozavidio. U kojoj vlasti? Je li tebi opcina vlast? Nista kanton, entitet, drzava, prava vlast je opcinska?
Ako tako mislis, onda dobro. Nastavi blatiti SDP, meni ni u dzep ni iz dzepa. Oni ti ne valjaju, drugih nema...a jos cetiri godine sa ovom vlasti Bosna nece prezivjeti.
Ovo mi tvoje lici ko na demagogiju SBiH, nakon kraha na proslim lokalnim izborima, ko "njima to nije bitno, oni se bave drzavnickom politikom", a u sustini slomili su se da nesto osvoje, jer cesto je na lokalnom nivou prava slast i mast, tj. korupcija.

Zar nije test obnasanja vlasti, bez obzira na nivo, najbolji moguci test za jednu politicku partiju?
Ili ti je valjda lakse izvlaciti zakljucke iz programa i jumbo plakata?
seln

#109 Re: Da li SDP koristi...

Post by seln »

VjecitiStudent wrote:
seln wrote:
Ovo mi tvoje lici ko na demagogiju SBiH, nakon kraha na proslim lokalnim izborima, ko "njima to nije bitno, oni se bave drzavnickom politikom", a u sustini slomili su se da nesto osvoje, jer cesto je na lokalnom nivou prava slast i mast, tj. korupcija.

Zar nije test obnasanja vlasti, bez obzira na nivo, najbolji moguci test za jednu politicku partiju?
Ma, jasno. Sanjaj dalje, ne daj se omesti.
nosara

#110 Re: Da li SDP koristi...

Post by nosara »

VjecitiStudent wrote:
seln wrote:

:lol:

Sto kao urnek ne uzmes one nepune dvije godine na nivou drzave... Gdje smo tada bili u odnosu na komsije kad je EU u pitanju, a gdje smo sada...

Fukara bi da testira najstariju partiju u BiH... :lol: E, jadna majko... :-)
Vodenjak

#111 Re: Da li SDP koristi...

Post by Vodenjak »

VjecitiStudent wrote:
seln wrote:

Vec negdje napisah da se smrad jednako siri i od onih koji povukose u septicku kao i od onih koji su uvuceni u istu...

Nama su potrebni novi ljudi na mjestima gdje se donose globalne, strateske odluke. Ovi po opstinama se o sudbini drzave pitaju upravo onoliko koliko su se pitali Durakovic, Pejanovic & drugovi u Alijinom Predsjednistvu za vrijeme trajanja rata...
kamikazo

#112 Re: Da li SDP koristi...

Post by kamikazo »

Za SDP bi najbolja reklama bila dobro vođenje opština u kojima su na vlasti, ali to nažalost nije slučaj..
hase_kinđe_pape

#113 Re: Da li SDP koristi...

Post by hase_kinđe_pape »

ne vidim poentu tvog pitanja. zalosno je da nam je drustvo od ektremista na sve strane uopste dovelo u pitanje antifasizam. i d aga neko uopste treba braniti i koristiti.

a ko ce drugi nego najstarija stranka u BH. koja je tu od A-U,pa da BH.
letacina

#114 Re: Da li SDP koristi...

Post by letacina »

Vodenjak wrote: I sto rekao @seln, voljeli mi to ili ne, SDP je u ovom trenutku jedina relevantna opozicija.

Mislim da u tome i jeste problem- što je SDP ovakav kakav jeste jedina ozbiljna moguća alternativa ovakvoj vlasti. Ali prije svega, pitanje je da li je čak i moguća. Poznavajući stanje u našoj državi SDP čak i u slučaju osvajanja najvećeg broja glasova u FBiH (bespotrebno je i govoriti o njihovim šansama u RS-u) vlast mora praviti sa nekoliko stranaka koje su njihovi ideološki protivnici bilo da se radi o SDA, SZBiH, a bit će nužna i neka od hrvatskih stranaka. Suštinska promjena vlasti je bila moguća 2000.. u vremenu kad SDP još uvijek nije bio kompromitovan, kada je Dodik bio miljenik međunarodne zajednice u socijaldemokrata, u vremenu kad su ljudi u taj SDP i njegovog lidera zaista i vjerovali. Kakva je danas situacija državi?
Međunacionalne tenzije dostigle su svoj zenit, priče o ponovnom ratu su postale uobičajena tema, jačanje države Bosne i Hercegovine zvuči kao bajka, karadžićeva stranka je postala prihvatljiva opcija u odnosu na Dodikov SNSD, država je s Albanijom jedina u Evropi kojoj nije ukinut vizni režim, radnici ostaju bez posla dok poslanici sebi osiguravaju penzije u hiljadama maraka, tvorac medijskog čudovišta osniva stranku za realnim izgledom za ostvarivanje uspjeha na izborima, država izgleda kao bolesno tijelo koje se na jedvite jade drži na aparatima...

I u takvoj situaciji kao jedina alternativa nam se nudi partija koju nakon tri izborna debakla već trinaestu godinu vodi jedna te ista osoba, partija čije je rukovodstvo osumnjičeno za reketiranje, iz koje se odlila masa kadrova, partija sastavljena od poltrona i vođinih podanika čijem se autoritetu niko ne usuđuje suprotstaviti.

Na kraju mogu samo reći da se ne sekirate jer bit će još gore. :bih:
letacina

#115 Re: Da li SDP koristi...

Post by letacina »

kamikazo wrote:Za SDP bi najbolja reklama bila dobro vođenje opština u kojima su na vlasti, ali to nažalost nije slučaj..
Prošle godine ne bih mogao vjerovati da ću ovo ikad reći, ali Semihina vladavina u glavnom gradu mi se čini kao zlatno doba u odnosu na Behmenove rezultate koji su jedna velika nula.
letacina

#116 Re: Da li SDP koristi...

Post by letacina »

nosara wrote:
Vodenjak wrote:
seln wrote: Postoji li neki drugi nivo vlasti osim opcina?

Sustina, koja u sustini nikog ne zanima...

Ovdje je stvar postavljena tako, kao da ce, ako dodje na vlast, SDP ostat na vlasti ma kakvu politiku vodio, dovijeka...

U stvari, ogromna vecina glasaca ne zeli nikakve promjene... Nije bitan SDP, jer nije jedini na stolu... Ima liberala, "laburista", i ostalih socijaldemokratski orijentisanih partija... Niko ne moze da dodje do izrazaja, cak ni oni koji su okrenuli ledja SDP-u i Lagumdziji... Da je ubleha o "diktatoru" istinita, odbjegli bi vladali vec odavno...

Cudan smo mi svijet...

Zaista je u isto vrijeme i komično i žalosno gledati s kakvim žarom braniš svoju partiju i njenog vođa, i kako na taj način degradiraš samog sebe i pljuješ po svojoj ličnosti izigravajući podaničkog fanatiziranog partijskog braniteljčića.

Ali umjesto ujedanja svakog onog ko uputi bilo kakvu kritiku na račun SDP-a, bolje se zapitaj kako je moguće da partija koja je 2000. osvojila najveći broj glasova na državnom nivou, na zadnjim izborima pala tek na 4. mjesto sa tek 5 mandata u državnom parlamentu. Zbog čega 50% ljudi uopšte ne izlazi na izbore?

Ovo ti sve govori iskreni socijalist, ali ne po Lagumdžijinom ključu, niti ključu bilo koje druge partije u BiH. Žao mi je što danas nažalost, većina još uvijek nije u stanju racionalno koristiti vlastiti um i sposobni su samo u slijeđenju svojih idola.
softly

#117 Re: Da li SDP koristi...

Post by softly »

Izvini ali otkud ti ideja da SDP djeluje na prostoru BiH ?!

SDPa nema ni u cijeloj Federaciji i to najveca steta koju je ovoj "nasoj jedinoj alternativi" nanio onaj autokrata.
Zamisli apsurda, stranka koja sebe smatra jedinom alternativom, nema alternativu za svog predsjednika !!!

Neka se svi SDP ovci srame one lekcije koju im je kongres SDA odrzao!

Nasa Stranka je stvarno minorna i mislim da nece napraviti neki rezultat (uglavnom okupljaju djecurliju, ko biva oni su neiskvareni!). Medjutim, jedno im se mora priznati - to je trenutno jedina stranka koja je "prebacila" i na onu stranu. Cak mislim da im je trenutno, zbog ovog Bajica, inicijativa prenesena u RS.
Vidjecemo sta ce napraviti. Meni su zasad simpaticni, ali se bojim da ce opstati. Dovoljno je samo jedan malo jaci "ubaceni element" pa da odu do vraga. A lani sam se uvjerio da nisu od toga imuni - Pecanin ih je nagovorio da stanu iza Orucevicevih energetskih mahinacija!

Ali tema je SDP. Da li SDP koristi antifashizam...Da, ali u tome ne vidim nista lose. Problem je sto nam uz taj antifasizam podmece i AUTOKRACIJU !
_BaD_BoY

#118 Re: Da li SDP koristi...

Post by _BaD_BoY »

letacina wrote:
kamikazo wrote:Za SDP bi najbolja reklama bila dobro vođenje opština u kojima su na vlasti, ali to nažalost nije slučaj..
Prošle godine ne bih mogao vjerovati da ću ovo ikad reći, ali Semihina vladavina u glavnom gradu mi se čini kao zlatno doba u odnosu na Behmenove rezultate koji su jedna velika nula.
imas srece pa trenutno advokatski tim i branioci lika i dijela alije behmena i zlatka lagumdzije mijenjaju smjene pa niko ti ne odgovori :Dsad ces vidjeti kad pocne hrliti i citirati zdruzeni odred 7 SDP-ovske motorizovane brigade :D
letacina

#119 Re: Da li SDP koristi...

Post by letacina »

softly wrote:
Izvini ali otkud ti ideja da SDP djeluje na prostoru BiH ?!

SDPa nema ni u cijeloj Federaciji i to najveca steta koju je ovoj "nasoj jedinoj alternativi" nanio onaj autokrata.
Zamisli apsurda, stranka koja sebe smatra jedinom alternativom, nema alternativu za svog predsjednika !!!

Neka se svi SDP ovci srame one lekcije koju im je kongres SDA odrzao!

Nasa Stranka je stvarno minorna i mislim da nece napraviti neki rezultat (uglavnom okupljaju djecurliju, ko biva oni su neiskvareni!). Medjutim, jedno im se mora priznati - to je trenutno jedina stranka koja je "prebacila" i na onu stranu. Cak mislim da im je trenutno, zbog ovog Bajica, inicijativa prenesena u RS.
Vidjecemo sta ce napraviti. Meni su zasad simpaticni, ali se bojim da ce opstati. Dovoljno je samo jedan malo jaci "ubaceni element" pa da odu do vraga. A lani sam se uvjerio da nisu od toga imuni - Pecanin ih je nagovorio da stanu iza Orucevicevih energetskih mahinacija!

Ali tema je SDP. Da li SDP koristi antifashizam...Da, ali u tome ne vidim nista lose. Problem je sto nam uz taj antifasizam podmece i AUTOKRACIJU !
Veliki potpis na tvoj tekst.

Meni je Naša stranka u početku izgledala kao velika šansa, kasnije su postali samo simpatična stranka, dok danas nisu više ni to. Ta stranka je za mene ostala jedno veliko razočarenje. Potpuno su indolentni, neaktivni, njihovo članstvo je nepoznato, ne čuju se, glavni megafon im predstavlja lajanje Senada Pećanina i preopšte ublehe Peđe Kojovića, nema jasne vizije, programa, ciljeva, stranka koja djeluje poput NVO čiji pripadnici se vrlo rijetko oglašavaju. Zdravko Krsmanović je za 3 mjeseca od osnivanje svoje stranke ostavio bolji efekat i dao jaču poruku, nego NS za dvije godine svog postojanja.

Ništa nije loše u isticanju antifašističkih vrijednosti, ali isticanje istih za sitnostranačke interese je ogavno. A i malo je degutantno da 65 godina nakon završetka Drugog svjetskog rata neko konstantno vazi o istom i vrijednostima njegove pobjede, a to upravo SDP radi.
letacina

#120 Re: Da li SDP koristi...

Post by letacina »

_BaD_BoY wrote:
letacina wrote:
imas srece pa trenutno advokatski tim i branioci lika i dijela alije behmena i zlatka lagumdzije mijenjaju smjene pa niko ti ne odgovori :Dsad ces vidjeti kad pocne hrliti i citirati zdruzeni odred 7 SDP-ovske motorizovane brigade :D

Ne sekiraj se, koliko god da je SDP loš, bolja opcija zasigurno nije družina vođena tvorcem medijskog monstruma u koju spadaš i ti... ;-)
Last edited by letacina on 28/03/2010 05:12, edited 1 time in total.
suspect_zero

#121 Re: Da li SDP koristi...

Post by suspect_zero »

zoom66 wrote:sa lovcena vila kliche, vrati nam se fahro predsjedniche :oops: :oops: :oops: :D

Amin :mrgreen:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#122 Re: Da li SDP koristi...

Post by Chmoljo »

Nova teorija iz Srbije

Tito je umro kao musliman?

Josip Broz Tito, kao nekadašnji lider svih naroda i narodnosti bivše zajedničke države Jugoslavije, još uvijek izaziva kontroverze. Najnovija je, prema pisanju beoogradskog lista Press, to da je Tito umro kao musliman! Kako navodi list, u dokumentaciji Radio Beograda je pronađen snimak intervjua sa bivšim beogradskim muftijom Hamdijom Jusufspahićem u kojem je on potvrdio ovu činjenicu.
Josip Broz Tito
Josip Broz Tito
Razgovor sa muftijom Hamdijom Jusufspahićem napravljen je prije desetak godina, a on je u svojoj ispovijesti o druženjima sa predsjednikom SFRJ prvi i jedini put izgovorio najveću tajnu koju je čuvao - Tito je umro kao musliman!

Vjerodostojnost snimka potvrdio je Pressu autor intervjua, koji nije želio da mu se pominje ime.Jusufspahić je u intervjuu opisao susret sa Titovim šefom kabineta Berislavom Badurinom, nedugo nakon što je jugoslovenski lider izdahnuo. Razgovor za Radio Beograd je navodno tekao ovako:

"Kada je umro Tito, zajedno smo išli ja i ambasador Alžira Abdul Hamid Adžali da se upišemo u knjigu žalosti. Taman kad smo došli tamo, odmah nam je prišao Berislav Badurina, valjda se tako zvao, njegov šef kabineta ili lični sekretar. I on priđe meni i kaže:

- Čestitam vam.
- Šta mi čestitaš, pobogu brate? Čovjek je umro, šta mi čestitaš?
- Umro je u vašoj vjeri!
- Šta?, zaprepastio sam se ja.
- U vašoj vjeri. Umro je čitajući Kur'an. Kur'an je treći put čitao...

Badurina se potom na francuskom jeziku obratio i ambasadoru Adžaliju. Jusufspahić je pitao šta da radi sa tim saznanjem.

- Da znate to, i ništa više, odgovorio mu je Badurina, a nakon upisivanja u knjigu žalosti dodao:

- Vidjećete kad bude sahranjen. Biće samo ime i prezime, godina rođenja i godina smrti, jer tako se muslimani sahranjuju..."

Prema ispovijesti muftije Jusufspahića, piše Press, ispostaviće se da je tokom posljednjih dana života u bolnici u Sloveniji na Titovom stolu stajao samo prevod Kur'ana.

Muftija je pet godina kasnije išao u Egipat, da od Hosnija Mubaraka primi zlatni orden za rad na islamskom polju, a ambasador Alžira u Kairu bio je baš Abdul Adžali, isti taj koji je bio prisutan kada mu je povjerena velika tajna.

Na poziv za večeru, muftija beogradski je tražio jedan uslov, da mu kaže šta mu je Badurina tom prilikom rekao na francuskom. I ambasador je sve ponovio, Tito je umro kao musliman, a čak je rekao da je obavijestio svoju vladu o tom kratkom razgovoru sa Titovim šefom kabineta, navodi Press.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

još malo i biće: "Kako nije stid onog hodžu ljude na džumi nagovarati da glasaju za SDP." :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
hase_kinđe_pape

#123 Re: Da li SDP koristi...

Post by hase_kinđe_pape »

letacina wrote:

slabo ti ide poliika, jer da se bar malo razumijes, znao bi da semiha imala je podrsku svoje stranke na nivou kantona, dok to behmen nema i kanton s emakimalno trudi da opstruira vlast grada.

a sto se tice opstina, pa zar nisu dvije opcine u kantonu koje najblje funksiconisu i razvijaju se (centar,novi grad) pod vlasti SDP
kamikazo

#124 Re: Da li SDP koristi...

Post by kamikazo »

hase_kinđe_pape wrote:
letacina wrote:

slabo ti ide poliika, jer da se bar malo razumijes, znao bi da semiha imala je podrsku svoje stranke na nivou kantona, dok to behmen nema i kanton s emakimalno trudi da opstruira vlast grada.

a sto se tice opstina, pa zar nisu dvije opcine u kantonu koje najblje funksiconisu i razvijaju se (centar,novi grad) pod vlasti SDP
Po kojim kriterijima... demagoškim ?
Interesantno mi je da se neko otimao za posao za koji je znao da nece biti u stanju da ga obavlja u punom kapacitetu.... ali... draga vlast ... a imaš vjeciti " kanton me opstruira" alibi ...
elSaik

#125 Re: Da li SDP koristi...

Post by elSaik »

Pa ne mogu nikako istovremeno preuzeti vlast u Gradu i Kantonu. Valjda ide prvo jedno pa drugo. I teoretski i u praksi. :-)
Post Reply