Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Locked
Minjo

#76 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by Minjo »

nosara wrote:
Minjo wrote: Ja sam rekao više nego dovoljno.

Smrt ostacima komunizma! Komunjare odlazite!

Bolja BiH, evropska BiH!
Savez za bolju budućnost - Fahrudin Radončić!!!
Cuj, smrt... Pa bilo je smrti i previse u ovoj zemlji... Implementiraj to kod kuce... :wink:
Kod nas su komunjare i komunizam izumrli!
Control panel

#77 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by Control panel »

Minjo wrote:
Ja sam rekao više nego dovoljno.

Bolja BiH, evropska BiH!
eto sta nam stranci porucuju. u nasoj vlastitoj zemlji.

SBB je prava stranka za bolju buducnost ali samo po njihovim standardima. hocete li poslije batinjanja koje ste poceli poceti i hapisiti nas i protjerivati. jeli to bolja buducnost.
nosara

#78 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by nosara »

Minjo wrote:
nosara wrote:
Minjo wrote: Ja sam rekao više nego dovoljno.

Bolja BiH, evropska BiH!
Cuj, smrt... Pa bilo je smrti i previse u ovoj zemlji... Implementiraj to kod kuce... :wink:
Kod nas su komunjare i komunizam izumrli!
Ma lazu te... :lol:
obelix1

#79 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by obelix1 »

Nema tu nikakve tajne veze, Fahro je skontao da je SDP najjači da će pobjediti na izborima i podvio je rep.Ovi harisovi su to iskonstruisali kao da su u koaliciji, i pokušavaju na taj način da oslabe SDP.
Blobi

#80 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by Blobi »

Evo ja sam rodjen u Sarajevu, moja porodica i pradjedovi su takodjer rodjeni i proveli zivot u Sarajevu. Ovaj cu put glasati za SBB, i podrzat cu Radoncica i njegovu stranku.

Obrazlozenje(a):

1. SDP je bio na vlasti od 2002. do 2006. - sta se desilo tad? :)

2. SBiH, a narocito SDA su prepuni kadra koji je dokazano korumpiran. Pobrojimo li one glavne nekim retrospektivnim redom - dobijemo ekipu na cijem celu su Bicakcic, Cengic i Brankovic. Zasto da se neciji SDA sinovi sepure na Facebooku govoreci kako su medju prvim osobama u BiH koje posjeduju iPhone 4 ili Porsche-a Careru (konkretno Brankovicev dripac)? Niti Porschea, a niti iPhone mu nije kupio Brankovic od svojih para, vec od para ukradenih od ljudi kojima se svaki mjesec od usta oduzimaju ogromni porezi i raznorazni doprinosi, ukljucujuci i mene koji mjesecno za ovakve dadzbine, ispred svoje firme, izdvojim preko 25.000 KM.

3. Prije emisije 60 minuta, koja je emitovana 20.9.2010, sam imao malo ljepse misljenje o Tihicu i SDA. Nakon izjave "Zasto niste snimali bogate ljude kojima je dobro", sam ostao sokiran - prije svega kao covjek koji suosjeca sa onim ljudima. Ali Tihic, a vjerujem i vecina SDA, na takve ljude gleda samo kao na glasacko tijelo, ili mizernu stoku.

Uostalom, kako god okrenes i obrnes, Radoncic, taman i da je ukrao sve te silne milione o kojima se govori - taman da je dobio kredite od razvojne banke na sumnjiv nacin - iste je iskoristio (ako nista veci dio tih "ukradenih" miliona), za izgradnju i ulaganje u Avaz kao firmu koja zaposljava stotine radnika, a samim tim hrani mnoge porodice. I opet, svi ti silni milioni su samo mali dio u moru miliona, pa cak i milijardi maraka, ukradenih za vrijeme 15-godisnje autokratije SDA. Mnoge komisije i inspekcije su titrale i Avaz i Radoncica. Zasto taj isti nije u zatvoru, ili zasto je Avaz jaci nego ikad. Od svih medija na cijelom svijetu, najvise sumnjam u slovo napisano u medijima prijeratnog prodavaca farmerki i svercera - Selimovica. A sve te silne bombe plasira upravo on kroz Oslobodjenje. Pa zar se niko ovdje ne pita otkud Selimovicu bogatstvo kojeg se mogu postiditi mnogi svjetski tajkuni? Na kraju krajeva, Oslobodjenje je i nakon privatizovanja dobilo preko 80 miliona KM donacija za oporavak od mnogih zemalja svijeta. 80 miliona maraka je jedan zaista jak vjetar u ledja, i danas bismo trebali gledati tornjeve Oslobodjenja sirom grada, a ne nekog Avaza...
Last edited by Blobi on 24/09/2010 13:49, edited 1 time in total.
svakako_lud

#81 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by svakako_lud »

Blobi wrote:Evo ja sam rodjen u Sarajevu, moja porodica i pradjedovi su takodjer rodjeni i proveli zivot u Sarajevu. Ovaj cu put glasati za SBB, i podrzat cu Radoncica i njegovu stranku.

Obrazlozenje(a):

2. SBiH, a narocito SDA su prepuni kadra koji je dokazano korumpiran. Pobrojimo li one glavne nekim retrospektivnim redom - dobijemo ekipu na cijem celu su Bicakcic, Cengic i Brankovic. Zasto da se neciji SDA sinovi sepure na Facebooku govoreci kako su medju prvim osobama u BiH koje posjeduju iPhone 4 ili Porsche-a Careru (konkretno Brankovicev dripac)? Niti Porschea, a niti iPhone mu nije kupio Brankovic od svojih para, vec od para ukradenih od ljudi kojima se od svaki mjesec od usta oduzimaju ogromni porezi i raznorazni doprinosi, ukljucujuci i mene koji mjesecno za ovakve dadzbine, ispred svoje firme, izdvojim preko 25.000 KM.

3. Prije emisije 60 minuta, koja je emitovana 20.9.2010, sam imao malo ljepse misljenje o Tihicu i SDA. Nakon izjave "Zasto niste snimali bogate ljude kojima je dobro", sam ostao sokiran - prije svega kao covjek koji suosjeca sa onim ljudima. Ali Tihic, a vjerujem i vecina SDA, na takve ljude gleda samo kao na glasacko tijelo, ili mizernu stoku.

Uostalom, kako god okrenes i obrnes, Radoncic, taman i da je ukrao sve te silne milione o kojima se govori - taman da je dobio kredite od razvojne banke na sumnjiv nacin - iste je iskoristio (ako nista veci dio tih "ukradenih" miliona), za izgradnju i ulaganje u Avaz kao firmu koja zaposljava stotine radnika, a samim tim hrani mnoge porodice. I opet, svi ti silni milioni su samo mali dio u moru miliona, pa cak i milijardi maraka, ukradenih za vrijeme 15-godisnje autokratije SDA. Mnoge komisije i inspekcije su titrale i Avaz i Radoncica. Zasto taj isti nije u zatvoru, ili zasto je Avaz jaci nego ikad. Od svih medija na cijelom svijetu, najvise sumnjam u slovo napisano u medijima prijeratnog prodavaca farmerki i svercera - Selimovica. A sve te silne bombe plasira upravo on na kroz Oslobodjenje. Pa zar se niko ovdje ne pita otkud Selimovicu bogatstvo kojeg se mogu postiditi mnogi svjetski tajkuni?
Ako ti nije dovoljno što je taj isti Ščepo doveo svaku od tih stranki na vlast da ne glasaš za njega onda jbg, postupi po svojoj savjesti... Zaboravi i sve što je nezakonito klepio, sve što je na sumnjiv način i od sumnjivih para izgradio samo pogledaj Minju i njemu slične koji agituju za njega i uradi onda trećeg šta god hoćeš...
Better Man

#82 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by Better Man »

Blobi wrote:Evo ja sam rodjen u Sarajevu, moja porodica i pradjedovi su takodjer rodjeni i proveli zivot u Sarajevu. Ovaj cu put glasati za SBB, i podrzat cu Radoncica i njegovu stranku.

Obrazlozenje(a):

2. SBiH, a narocito SDA su prepuni kadra koji je dokazano korumpiran. Pobrojimo li one glavne nekim retrospektivnim redom - dobijemo ekipu na cijem celu su Bicakcic, Cengic i Brankovic. Zasto da se neciji SDA sinovi sepure na Facebooku govoreci kako su medju prvim osobama u BiH koje posjeduju iPhone 4 ili Porsche-a Careru (konkretno Brankovicev dripac)? Niti Porschea, a niti iPhone mu nije kupio Brankovic od svojih para, vec od para ukradenih od ljudi kojima se svaki mjesec od usta oduzimaju ogromni porezi i raznorazni doprinosi, ukljucujuci i mene koji mjesecno za ovakve dadzbine, ispred svoje firme, izdvojim preko 25.000 KM.

Uostalom, kako god okrenes i obrnes, Radoncic, taman i da je ukrao sve te silne milione o kojima se govori - taman da je dobio kredite od razvojne banke na sumnjiv nacin - iste je iskoristio (ako nista veci dio tih "ukradenih" miliona), za izgradnju i ulaganje u Avaz kao firmu koja zaposljava stotine radnika, a samim tim hrani mnoge porodice. I opet, svi ti silni milioni su samo mali dio u moru miliona, pa cak i milijardi maraka, ukradenih za vrijeme 15-godisnje autokratije SDA. Mnoge komisije i inspekcije su titrale i Avaz i Radoncica. Zasto taj isti nije u zatvoru, ili zasto je Avaz jaci nego ikad. Od svih medija na cijelom svijetu, najvise sumnjam u slovo napisano u medijima prijeratnog prodavaca farmerki i svercera - Selimovica. A sve te silne bombe plasira upravo on kroz Oslobodjenje. Pa zar se niko ovdje ne pita otkud Selimovicu bogatstvo kojeg se mogu postiditi mnogi svjetski tajkuni? Na kraju krajeva, Oslobodjenje je i nakon privatizovanja dobilo preko 80 miliona KM donacija za oporavak od mnogih zemalja svijeta. 80 miliona maraka je jedan zaista jak vjetar u ledja, i danas bismo trebali gledati tornjeve Oslobodjenja sirom grada, a ne nekog Avaza...

Kardinalna greška! SDP je bio na vlasti od 2000. godine ili tačnije od početka 2001. godine do pred kraj 2002. godine!
Last edited by Better Man on 24/09/2010 13:58, edited 1 time in total.
obelix1

#83 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by obelix1 »

Obrazlozenje(a):

Uostalom, kako god okrenes i obrnes, Radoncic, taman i da je ukrao sve te silne milione o kojima se govori - taman da je dobio kredite od razvojne banke na sumnjiv nacin - iste je iskoristio (ako nista veci dio tih "ukradenih" miliona), za izgradnju i ulaganje u Avaz kao firmu koja zaposljava stotine radnika, a samim tim hrani mnoge porodice. I opet, svi ti silni milioni su samo mali dio u moru miliona, pa cak i milijardi maraka, ukradenih za vrijeme 15-godisnje autokratije SDA. Mnoge komisije i inspekcije su titrale i Avaz i Radoncica. Zasto taj isti nije u zatvoru, ili zasto je Avaz jaci nego ikad. Od svih medija na cijelom svijetu, najvise sumnjam u slovo napisano u medijima prijeratnog prodavaca farmerki i svercera - Selimovica. A sve te silne bombe plasira upravo on na kroz Oslobodjenje. Pa zar se niko ovdje ne pita otkud Selimovicu bogatstvo kojeg se mogu postiditi mnogi svjetski tajkuni?

Eto "rođeni" Sarajlijo samo za tvoju informaciju SDP nije bio na vlasti 4 godine tj. nije bio na vlasti nikako, bio je prisiljen dijeliti koalcionu vlast sa još 15 stranaka.

Joj što nemogu ovih što im je "rođeni" Sarajlija jedina vjerostojnost.

Pusti te se više šuplej hoćemo da živimo i radimo, odgajamo djeci i da nam je poštenje vrlina a ne mana
mustang

#84 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by mustang »

Minjo wrote:
mustang wrote:
Minjo wrote:Moja zemlja je Crna Gora, ovdje sam privremeno samo do izbora, da podržim SBB i Fahrudina Radončića. Ja to ne krijem.

Image
podrži i mene za racku djetiću :dance:
Negro će te podržati i sprijeda i od pozadi, ne boj se. Naći ću ga da ti ispuni želju!
to sam ceko da kažeš,hehe to su vaše metode,pazi da se ne oklizneš na bananu :!:
Adriatic

#85 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by Adriatic »

I onda kažu, nije narod kriv. :-)
nosara

#86 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by nosara »

Otkud mu informacija o 80 miliona Oslobodjenju...? :-) Mozda lipa...? :D
Blobi

#87 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by Blobi »

svakako_lud wrote:

Obrazlozenje(a):

2. SBiH, a narocito SDA su prepuni kadra koji je dokazano korumpiran. Pobrojimo li one glavne nekim retrospektivnim redom - dobijemo ekipu na cijem celu su Bicakcic, Cengic i Brankovic. Zasto da se neciji SDA sinovi sepure na Facebooku govoreci kako su medju prvim osobama u BiH koje posjeduju iPhone 4 ili Porsche-a Careru (konkretno Brankovicev dripac)? Niti Porschea, a niti iPhone mu nije kupio Brankovic od svojih para, vec od para ukradenih od ljudi kojima se od svaki mjesec od usta oduzimaju ogromni porezi i raznorazni doprinosi, ukljucujuci i mene koji mjesecno za ovakve dadzbine, ispred svoje firme, izdvojim preko 25.000 KM.

Ako ti nije dovoljno što je taj isti Ščepo doveo svaku od tih stranki na vlast da ne glasaš za njega onda jbg, postupi po svojoj savjesti... Zaboravi i sve što je nezakonito klepio, sve što je na sumnjiv način i od sumnjivih para izgradio samo pogledaj Minju i njemu slične koji agituju za njega i uradi onda trećeg šta god hoćeš...
Ja sam prijatelju vec odlucio sta cu 3. Vjeruj mi, veliki je broj poznanika koji dijele moje misljenje, a i mene je iznenadilo. Cude me ankete prema kojima SBB nema nikakvih sansi.

Kako god okrenes, nemas sta izgubiti. Drzava je vec podijeljena, i pitanje je dana kad ce doci do pucanja i ovako slabih odnosa. Komsic ispred SDP nije losa opcija, ali ovaj put, iskljucivo iz radoznalosti, glas ide Radoncicu. Komsic je veliki covjek i patriota koji mozda, uz imalo dobre volje srpskog predstavnika, napravi nesto za BiH i sprijeci dalju podjelu. Naravno, scenarij dobre volje srpskog predstavnika na nivou predsjednistva granici sa naucnom fantastikom, ali eto... Cuda se desavaju :lol:.

P.S.

Pa i Zlatko kojeg pojedini ovdje u nebesa zakivaju, je prije 4 godine Dodiku tepao "Mićo". Nema logike, a i ne volim licemjerje, zaista ne volim.
Blobi

#88 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by Blobi »

nosara wrote:Otkud mu informacija o 80 miliona Oslobodjenju...? :-) Mozda lipa...? :D
Te pare nisu pristigle odmah, ali su u "manjim" dijelovima uplacivane na racun Oslobodjenja od 1996. do 2001. Ovu informaciju je plasirala Federalna Televizija, nekad 2005-6. godine, koliko se sjecam.
svakako_lud

#89 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by svakako_lud »

Blobi wrote:
Ja sam prijatelju vec odlucio sta cu 3. Vjeruj mi, veliki je broj poznanika koji dijele moje misljenje, a i mene je iznenadilo. Cude me ankete prema kojima SBB nema nikakvih sansi.

Kako god okrenes, nemas sta izgubiti. Drzava je vec podijeljena, i pitanje je dana kad ce doci do pucanja i ovako slabih odnosa. Komsic ispred SDP nije losa opcija, ali ovaj put, iskljucivo iz radoznalosti, glas ide Radoncicu. Komsic je veliki covjek i patriota koji mozda, uz imalo dobre volje srpskog predstavnika, napravi nesto za BiH i sprijeci dalju podjelu. Naravno, scenarij dobre volje srpskog predstavnika na nivou predsjednistva granici sa naucnom fantastikom, ali eto... Cuda se desavaju :lol:.

P.S.

Pa i Zlatko kojeg pojedini ovdje u nebesa zakivaju, je prije 4 godine Dodiku tepao "Mićo". Nema logike, a i ne volim licemjerje, zaista ne volim.
Hm, a vidi ovo ja ne poznajem apsolutno ni jednu osobu koja će glasati za njega... Koliko god to čudno bilo ali meni je iskreno drago radi toga jer mi to pokazuje da se družim i radim sa normalnim ljudima koji misle svojom glavom.
Nikad i nigdje neću reći da je SDP idealan, ali je definitivno najmanje loš odnosno najviše dobar od svih ostalih ozbiljnih stranaka.
nosara

#90 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by nosara »

Blobi wrote:
nosara wrote:Otkud mu informacija o 80 miliona Oslobodjenju...? :-) Mozda lipa...? :D
Te pare nisu pristigle odmah, ali su u "manjim" dijelovima uplacivane na racun Oslobodjenja od 1996. do 2001. Ovu informaciju je plasirala Federalna Televizija, nekad 2005-6. godine, koliko se sjecam.
Ma znam, znam... koliko se sjecam, niceg se ne mogu sjetit...
ultima_palabra

#91 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by ultima_palabra »

Najlakše je prepoznati Fahrine plaćenike po pisanju o Selimovićima :-D Sve su lafo neupućeni, bolja budućnost, djeteline, cvijeće, "ako ima kriminala neka sudovi procesuiraju"... a onda nepogrešivo pođu nabrajati Hilmine i Mujine aferime, stvarne i izmišljene :lol:
svakako_lud

#92 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by svakako_lud »

ultima_palabra wrote:Najlakše je prepoznati Fahrine plaćenike po pisanju o Selimovićima :-D Sve su lafo neupućeni, bolja budućnost, djeteline, cvijeće, "ako ima kriminala neka sudovi procesuiraju"... a onda nepogrešivo pođu nabrajati Hilmine i Mujine aferime, stvarne i izmišljene :lol:
Valjda im je to osnavna lektira koju moraju naučiti pri regrutovanju za agitatore :D
obelix1

#93 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by obelix1 »

svakako_lud wrote:
Blobi wrote:

P.S.

Hm, a vidi ovo ja ne poznajem apsolutno ni jednu osobu koja će glasati za njega... Koliko god to čudno bilo ali meni je iskreno drago radi toga jer mi to pokazuje da se družim i radim sa normalnim ljudima koji misle svojom glavom.
Nikad i nigdje neću reći da je SDP idealan, ali je definitivno najmanje loš odnosno najviše dobar od svih ostalih ozbiljnih stranaka.
rođeni Sarajlija a svi mu poznanici glasaju za SBB

zanimljivo
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#94 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by Chmoljo »

Obrazlozenje(a):

ništa, jer SDP nije tada vladao :-) nije interent samo sa-x. ima i gugl :roll:
Blobi

#95 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by Blobi »

Chmoljo wrote:

Obrazlozenje(a):

Bio je na vlasti, kroz koalciju, ali bio.
Blobi

#96 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by Blobi »

obelix1 wrote:
svakako_lud wrote:
Blobi wrote:

P.S.

rođeni Sarajlija a svi mu poznanici glasaju za SBB

zanimljivo
Odakle izvlacis "svi"? Rekao sam da je u pitanju veliki broj, a nigdje nisam napisao da su svi moji poznanici Sarajlije. Decko, pazljivije citaj moje postove, brzoplet si. Nekad je bolje odsutiti, mozda ispadnes pametan :).
obelix1

#97 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by obelix1 »

Blobi wrote:
Chmoljo wrote:

Obrazlozenje(a):

Bio je na vlasti, kroz koalciju, ali bio.

jeste i rješio je "Hrvatsku samoupravu", Uvezao dva Penziona fonda, izgradio prve kilometre autoputa
Blobi

#98 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by Blobi »

obelix1 wrote:

Obrazlozenje(a):

Eto "rođeni" Sarajlijo samo za tvoju informaciju SDP nije bio na vlasti 4 godine tj. nije bio na vlasti nikako, bio je prisiljen dijeliti koalcionu vlast sa još 15 stranaka.

Joj što nemogu ovih što im je "rođeni" Sarajlija jedina vjerostojnost.

Pusti te se više šuplej hoćemo da živimo i radimo, odgajamo djeci i da nam je poštenje vrlina a ne mana
Nisam nigdje potencirao to da je biti Sarajlija neka specijalna stvar. Uostalom, ja sam svoje obrazovanje stekao u Njemackoj, jos prije rata. Tamo pokrenuo i posao, pa se vratio u BiH, i nastavio da radim ovdje. To "rodjen u Sarajevu", se odnosilo na prethodne postove nekog crnogorca koji ce glasati za SBB. Apsolutno ne simpatiziram sandzaklije, niti ljude koji su njihova izvedenica, ali Radoncic je sposoban za razliku od Tihica koji je obicna ovca od covjeka. Pa taman i da je pokrao sve, treba biti sposoban i dovoljno snalazljiv da ukrades milione, a ne odes u zatvor. Naravno, za ukradeno neka odgovara svako. Ovdje samo pokusavam razgranicim stvari koje razlikuju Tihica koji takodjer krade, i Radoncica, koji je takodjer nesto morao nelegalno odraditi. Medjutim, Tihic je glup i nesposoban, dok Radoncic i nije bas.
obelix1

#99 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by obelix1 »

Odakle izvlacis "svi"? Rekao sam da je u pitanju veliki broj, a nigdje nisam napisao da su svi moji poznanici Sarajlije. Decko, pazljivije citaj moje postove, brzoplet si. Nekad je bolje odsutiti, mozda ispadnes pametan :).[/quote]

ma daj udaraš šuplju veličaš ono što zdrav razum nemože veličati, frustrirani komleksom došljaka prodaješ foru rođenog Sarajlije i stim hoćeš da daš vjerodostojnost onog o čemu pišeš.

I vjeruj da si mi napisao jarane ili nešto sl. možda nebih pisao ovo ali "Dečko" to rođeni sarajlija nikad nepiše.
Svi znaju šta se pod Dečko u sarajevu podrazumjeva.
Blobi

#100 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by Blobi »

obelix1 wrote:jeste i rješio je "Hrvatsku samoupravu", Uvezao dva Penziona fonda, izgradio prve kilometre autoputa
Za tvoju informaciju, nije izgradjeno ni 10km autoputa. Neki normalni godisnji prosjek ovih "bogaljnih" balkanskih zemalja (naravno, BiH je iskljucena), je 100km. Znaci, 4 godine, 10km...
Locked