Da li je SDP razocarao svoje glasace?

Post Reply
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#201 Re: Da li je SDP razocarao svoje glasace?

Post by plain vanilla »

:lol: :lol: :lol:

SDP ce tek dobiti priliku da razocara ili ne razocara svoje glasace, a odgovor na ovo pitanje ces dobiti tacno na sljedecim opcim izborima.
A da se sad ovdje kunemo ko je za koga glasao ili ocjenjujemo SDP, a vlada formirana prije 10 dana, je stvarno besmisleno i smijesno.
oridjidji

#202 Re: Da li je SDP razocarao svoje glasace?

Post by oridjidji »

plain vanilla wrote::lol: :lol: :lol:

SDP ce tek dobiti priliku da razocara ili ne razocara svoje glasace, a odgovor na ovo pitanje ces dobiti tacno na sljedecim opcim izborima.
A da se sad ovdje kunemo ko je za koga glasao ili ocjenjujemo SDP, a vlada formirana prije 10 dana, je stvarno besmisleno i smijesno.
Iznerviraju me ovako pojedinci koji mi govore za koga jesam ili nisam glasao, samo zato sto postavim temu sa ovakvim pitanjem o stranci koju volim. Stvar je u tome da neko voli nesto ali to sto se voli i hvali i kudi u cilju da se poboljsa onaj koji se voli. Smatram da je i pozitivna reakcija kao i kritika nesto sto pridonosi. Samo najgori ljudi odbacuju bilo kakvu kritiku i kritika treba da pridonosi boljem i da motivira kao i pohvala. Zasto se SDP-e nebi kritikovao radi krize vlasti, pa nisu oni iako ih volimo imuni na to da budu kritikovani niti imaju povlasten status, niti su jedini koji doprinose tome svojom istrajnoscu u politici koja nicemu dobrom nedoprinosi. Nijednom svojom rijecju nisam napao SDP-e, niti politiku koju vodi, niti nekog od njegovih clanova nazvao lopovom ili necim ruznijim od toga.
plain vanilla

#203 Re: Da li je SDP razocarao svoje glasace?

Post by plain vanilla »

oridjidji wrote:

Iznerviraju me ovako pojedinci koji mi govore za koga jesam ili nisam glasao, samo zato sto postavim temu sa ovakvim pitanjem o stranci koju volim. Stvar je u tome da neko voli nesto ali to sto se voli i hvali i kudi u cilju da se poboljsa onaj koji se voli. Smatram da je i pozitivna reakcija kao i kritika nesto sto pridonosi. Samo najgori ljudi odbacuju bilo kakvu kritiku i kritika treba da pridonosi boljem i da motivira kao i pohvala. Zasto se SDP-e nebi kritikovao radi krize vlasti, pa nisu oni iako ih volimo imuni na to da budu kritikovani niti imaju povlasten status, niti su jedini koji doprinose tome svojom istrajnoscu u politici koja nicemu dobrom nedoprinosi. Nijednom svojom rijecju nisam napao SDP-e, niti politiku koju vodi, niti nekog od njegovih clanova nazvao lopovom ili necim ruznijim od toga.
Pa ako pratis ove igre bez granica oko formiranja vlasti, onda bi trebao znati da je tvoje pitanje neumjesno. Ne zato jer nemas pravo pitati ili kritizirati stranku za koju jesi ili nisi glasao, to je nebitno, nego jer SDP pokusava mjesecima oformiti vlast, bori se s opstrukcijama i blokadama, antipropagandom medija i sl.
Vlada je formirana prije 10-tak dana, ako si pratio onda znas i kako, jucer se Ustavni sud trebao izjasnjavati o toj Vladi, i ti dodjes i pitas jesmo li razocarani SDP-om? :?
Tajmning ti jednostavno ne valja, a ostalo je ok.
Kad prodje neko vrijeme onda cemo kritizirati vlast, ali zasad je ipak rano. Ni tada izjasnjavanje na forumu nece biti vjerodostojan pokazatelj, ali na prvim narednim izborima vidjet cemo kako su glasaci dozivjeli SDP.
cikafe

#204 Re: Da li je SDP razocarao svoje glasace?

Post by cikafe »

plain vanilla wrote:
oridjidji wrote:

Pa ako pratis ove igre bez granica oko formiranja vlasti, onda bi trebao znati da je tvoje pitanje neumjesno. Ne zato jer nemas pravo pitati ili kritizirati stranku za koju jesi ili nisi glasao, to je nebitno, nego jer SDP pokusava mjesecima oformiti vlast, bori se s opstrukcijama i blokadama, antipropagandom medija i sl.
Vlada je formirana prije 10-tak dana, ako si pratio onda znas i kako, jucer se Ustavni sud trebao izjasnjavati o toj Vladi, i ti dodjes i pitas jesmo li razocarani SDP-om? :?
Kad prodje neko vrijeme onda cemo kritizirati vlast, ali zasad je ipak rano. Ni tada izjasnjavanje na forumu nece biti vjerodostojan pokazatelj, ali na prvim narednim izborima vidjet cemo kako su glasaci dozivjeli SDP.
mnogo pametovanja online ratnice! :dance:
plain vanilla

#205 Re: Da li je SDP razocarao svoje glasace?

Post by plain vanilla »

Jel pametujem ili spamam, de se odlucite :zoka:
cikafe

#206 Re: Da li je SDP razocarao svoje glasace?

Post by cikafe »

plain vanilla wrote:Jel pametujem ili spamam, de se odlucite :zoka:
pametovanje... pusti covjeka da pita sta zeli :D
plain vanilla

#207 Re: Da li je SDP razocarao svoje glasace?

Post by plain vanilla »

cikafe wrote:
pa pitao je. pa su dosli do zakletve ko je za koga glasao :D
kamen spoticanja

#208 Re: Da li je SDP razocarao svoje glasace?

Post by kamen spoticanja »

morem li ja :D ...uglavnom nisam glasao za sdp (ovo uglavnom znaci da malo jesam-malo nisam) ali mene zasad nisi razocarali...dapace :)
a eto ih nisam bio ljubitelj...kako ce ici dalje,budemo vidjeli...
oridjidji

#209 Re: Da li je SDP razocarao svoje glasace?

Post by oridjidji »

plain vanilla wrote:
oridjidji wrote:
Vidi za svađu su potrebno dvoje. Isto tako je i sa formiranjem vlasti u FBIH i na nivou BIH-a. Imamo dva bloka jedan koji se vodi građanskom pogledom na politiku i drugi koji se vode nacionalistickim pogledom na nju. Obje struje su u sukobu, a obje rade direktno ili indirektno na razgradnji ovakve BIH-a priznali mi to sebi ili ne. Sreca pa samoodrzivost sistema ovakvog kakav je u mnogome ne ovisi od volje nasih politicara nego od medjunarodnih faktora jer drzava suprotno svemu opstaje iako nema vlasti.

SDP kojeg volim je ofarbao i zelenu SDA i crni HSP u crvenu. I kao multietnicka gradjanska stranka pokusava da nas izvuce iz gabule sa onima cije ime nije ni vrijedno spominjati jer znamo kakvom su se politikom sluzili u proslosti suprotnom od one koju SDP zagovara. Danas im je kao sve to oprosteno samo zato sto su sa SDP-om. Ako ih iko bude kostao politickog sunovrata nakon 4 godine (abd nadam se da se to nece desiti) onda ce to biti SDA i HSP. Ne znam koliko su danas dosljedni onoj politici koju su vodili i spominjali u svojoj kampanji.

Bezkompromisna politika oba ova bloka nigdje ne vodi. Ako je ova radikalizacija odnosa priprema za neke ustavne promjene koje ce uroditi plodom i donjeti bolje narodima u BIH-a, onda im halal bilo ovih 6 mjeseci bez vlasti. Al bogme svi vidimo da nije to to i da ovo natezanje nigdje ne vodi.

Mozda je tajming los, ali zelim da znam sta ljudi misle o ovoj krizi i dali ih je SDP kao jedan od aktera krize svojom nepopustljivoscu razocarao ili ne...
JThomas

#210 Re: Da li je SDP razocarao svoje glasace?

Post by JThomas »

nije njima sve oprošteno, nego je to jednostavno nužno zlo u situaciji kada su izborni rezultati takvi kakvi jesu.

kao što rekoh, krucijalno će biti šta će SDP stvarno uraditi na terenu. naročito u onom najvažnijem - ekonomiji i standardu života. sve ostalo su kozmetički detalji. i stoga, možda i jeste preuranjeno za ovu priču...
ultima_palabra

#211 Re: Da li je SDP razocarao svoje glasace?

Post by ultima_palabra »

oridjidji wrote:Vidi za svađu su potrebno dvoje.
Au drug, ti ga golemo ofula odmah u startu :roll: Nešto slično je Alija izjavio 1992., pa smo na vlastitoj koži osjetili svu neistinitost te rečenice...
plain vanilla

#212 Re: Da li je SDP razocarao svoje glasace?

Post by plain vanilla »

kamen spoticanja wrote:

morem li ja :D ...uglavnom nisam glasao za sdp (ovo uglavnom znaci da malo jesam-malo nisam) ali mene zasad nisi razocarali...dapace :)
a eto ih nisam bio ljubitelj...kako ce ici dalje,budemo vidjeli...
eh cika zubo, tebi se ne smijem suprotstavljati :D

da, i mene zanima kako ce ici dalje...
plain vanilla

#213 Re: Da li je SDP razocarao svoje glasace?

Post by plain vanilla »

oridjidji wrote: Vidi za svađu su potrebno dvoje. Isto tako je i sa formiranjem vlasti u FBIH i na nivou BIH-a. Imamo dva bloka jedan koji se vodi građanskom pogledom na politiku i drugi koji se vode nacionalistickim pogledom na nju. Obje struje su u sukobu, a obje rade direktno ili indirektno na razgradnji ovakve BIH-a priznali mi to sebi ili ne. Sreca pa samoodrzivost sistema ovakvog kakav je u mnogome ne ovisi od volje nasih politicara nego od medjunarodnih faktora jer drzava suprotno svemu opstaje iako nema vlasti.
Za svadju nije potrebno dvoje, za dogovor je potrebno dvoje.
oridjidji wrote: SDP kojeg volim je ofarbao i zelenu SDA i crni HSP u crvenu. I kao multietnicka gradjanska stranka pokusava da nas izvuce iz gabule sa onima cije ime nije ni vrijedno spominjati jer znamo kakvom su se politikom sluzili u proslosti suprotnom od one koju SDP zagovara. Danas im je kao sve to oprosteno samo zato sto su sa SDP-om. Ako ih iko bude kostao politickog sunovrata nakon 4 godine (abd nadam se da se to nece desiti) onda ce to biti SDA i HSP. Ne znam koliko su danas dosljedni onoj politici koju su vodili i spominjali u svojoj kampanji.
Ne znam ko je amnestirao SDA i HSP, ja nisam. Jos uvijek nemam lijepu rijec za SDA, osim da je ovo bila nuzna koalicija. Mozda promijenim misljenje vremenom, ali nesto sumnjam.
oridjidji wrote: Bezkompromisna politika oba ova bloka nigdje ne vodi. Ako je ova radikalizacija odnosa priprema za neke ustavne promjene koje ce uroditi plodom i donjeti bolje narodima u BIH-a, onda im halal bilo ovih 6 mjeseci bez vlasti. Al bogme svi vidimo da nije to to i da ovo natezanje nigdje ne vodi.

Mozda je tajming los, ali zelim da znam sta ljudi misle o ovoj krizi i dali ih je SDP kao jedan od aktera krize svojom nepopustljivoscu razocarao ili ne...
Opet te moram upitati koliko si pratio ove pregovore, neki kao da su prespavali. Platformasi su svaki put HDZima nudili vise, a HDZ je svaki put trazio jos vise. Tako da se politika Platformasa u ovim pregovorima moze nazvati svakako, ali ne i beskompromisnom jer su popustali pritiscima medjunarodne zajednice. Ali postoji jedna crta ispod koje nisu htjeli ici i hvala im na tome.
Mozda ti se natezanje ne svidja (ne znam kome se svidja), ali budi slobodan i reci kako su to trebali izvesti?
vee-jay

#214 Re: Da li je SDP razocarao svoje glasace?

Post by vee-jay »

plain vanilla wrote:
cikafe wrote:
nisu "oni" dosli, covjek dosao sam do toga nakon jednog dirketno postavljenog pitanja. bit ce da je bas razmisljao kako ce odgovoriti, ako mu neko napise da nije glasao za SDP. i vidi on odmah poceo o ljubavi :lol: :kiss:

podsjeti me odmah na onu dodikovu o ljubavi prema srpskoj :-)
vee-jay

#215 Re: Da li je SDP razocarao svoje glasace?

Post by vee-jay »

oridjidji wrote: Vidi za svađu su potrebno dvoje...
da ovo neko danas moze napisati nakon ne tako davno pokrenute agresije na nasu domovinu :wink:
vee-jay

#216 Re: Da li je SDP razocarao svoje glasace?

Post by vee-jay »

ultima_palabra wrote:
Au drug, ti ga golemo ofula odmah u startu :roll: Nešto slično je Alija izjavio 1992., pa smo na vlastitoj koži osjetili svu neistinitost te rečenice...
ma poslali ga da prosipa pricu "svi su isti" maloj djeci na forumu...
madner

#217 Re: Da li je SDP razocarao svoje glasace?

Post by madner »

Tsk, postali smo malo paranoicni. Ne citaju svi forum da imaju formirano misljenje. Neko ko gleda TV1 i cita Avaz tako razmislja (sto je jel i cilj tih medija)
oridjidji

#218 Re: Da li je SDP razocarao svoje glasace?

Post by oridjidji »

ultima_palabra wrote:
E nemoj majke ti Aliju spominjati. covjek koji ujutro osvane sa jednom mislju, dan zavrsi sa drugom o istoj stvari je bio on.

Pricamo o odgovornosti SDP-a kao jedne od stranaka koje pridonose opstem haosu u zemlji, direktno ili indirektno nije ni bitno ... Nacionalista je bilo i prije, tenzija i pripucavanja, kriza, ali pamtite li duzu krizu od ove...

U Sarajevu stanje nikad gore, sve vise nam grad lici na 92 od kojekakvih pucnjava po gradu i belaja. Da nam i ovaj put nece biti kriva Semiha i Tajo? U FBIH nikad gora situacija vlast je upostavljena jedva, ali opstrukcija ce biti cak i vise nego sto mislite kao i radikalizacije odnosa kada se retorika jos vise rasplamsa, bez vlasti smo i na nivou drzave... meni je to dovoljno da kazem da nije SDP-e bez mane iako ga volim...
oridjidji

#219 Re: Da li je SDP razocarao svoje glasace?

Post by oridjidji »

plain vanilla wrote:
oridjidji wrote: Vidi za svađu su potrebno dvoje. Isto tako je i sa formiranjem vlasti u FBIH i na nivou BIH-a. Imamo dva bloka jedan koji se vodi građanskom pogledom na politiku i drugi koji se vode nacionalistickim pogledom na nju. Obje struje su u sukobu, a obje rade direktno ili indirektno na razgradnji ovakve BIH-a priznali mi to sebi ili ne. Sreca pa samoodrzivost sistema ovakvog kakav je u mnogome ne ovisi od volje nasih politicara nego od medjunarodnih faktora jer drzava suprotno svemu opstaje iako nema vlasti.
Za svadju nije potrebno dvoje, za dogovor je potrebno dvoje.
oridjidji wrote: SDP kojeg volim je ofarbao i zelenu SDA i crni HSP u crvenu. I kao multietnicka gradjanska stranka pokusava da nas izvuce iz gabule sa onima cije ime nije ni vrijedno spominjati jer znamo kakvom su se politikom sluzili u proslosti suprotnom od one koju SDP zagovara. Danas im je kao sve to oprosteno samo zato sto su sa SDP-om. Ako ih iko bude kostao politickog sunovrata nakon 4 godine (abd nadam se da se to nece desiti) onda ce to biti SDA i HSP. Ne znam koliko su danas dosljedni onoj politici koju su vodili i spominjali u svojoj kampanji.
Ne znam ko je amnestirao SDA i HSP, ja nisam. Jos uvijek nemam lijepu rijec za SDA, osim da je ovo bila nuzna koalicija. Mozda promijenim misljenje vremenom, ali nesto sumnjam.
oridjidji wrote: Bezkompromisna politika oba ova bloka nigdje ne vodi. Ako je ova radikalizacija odnosa priprema za neke ustavne promjene koje ce uroditi plodom i donjeti bolje narodima u BIH-a, onda im halal bilo ovih 6 mjeseci bez vlasti. Al bogme svi vidimo da nije to to i da ovo natezanje nigdje ne vodi.

Opet te moram upitati koliko si pratio ove pregovore, neki kao da su prespavali. Platformasi su svaki put HDZima nudili vise, a HDZ je svaki put trazio jos vise. Tako da se politika Platformasa u ovim pregovorima moze nazvati svakako, ali ne i beskompromisnom jer su popustali pritiscima medjunarodne zajednice. Ali postoji jedna crta ispod koje nisu htjeli ici i hvala im na tome.
Mozda ti se natezanje ne svidja (ne znam kome se svidja), ali budi slobodan i reci kako su to trebali izvesti?

Vidi Sda stoji desno, Hsp stoji jos gore... ali oni su sada SDP-u partneri. Lijanovice nisam ni htio da spominjem... O njima nista lijepo nemam da kazem.

Pratio sam koliko sam mogao situaciju sa HDZ-om i dogovorima, odbili su sve prijedloge. Razloge mozes traziti u tome iako su izgubili dosta glasackog tijela, oni su i dalje najaca stranka u hrvatskom narodu i normalno je da ocekuju vise nego sto im se nudi. Zar taj isti HDZ nije gubio dvaput mjesto u predsjednistu BIH-a radi nas glasaca SDP-a? Prvog mene recimo, koji sam glasao za Komsica jer nam je podobniji Hrvat nego neki sa kamenjara...

Po meni su trebali ustupiti par pozicija HDZ-u sa zestokim monitoringom i kontra uslugom koja bi isla ka tome da se u ovaj nakaradni Dejtonski Ustav ugura kategorija Bosanac i Hercegovac da se jos jasnije izbrise granica izmedju onih koji zele da ocuvaju Bosnu i onih koji zele da je sruse.
oridjidji

#220 Re: Da li je SDP razocarao svoje glasace?

Post by oridjidji »

vee-jay wrote:
plain vanilla wrote:
cikafe wrote: pametovanje... pusti covjeka da pita sta zeli :D
nisu "oni" dosli, covjek dosao sam do toga nakon jednog dirketno postavljenog pitanja. bit ce da je bas razmisljao kako ce odgovoriti, ako mu neko napise da nije glasao za SDP. i vidi on odmah poceo o ljubavi :lol: :kiss:

podsjeti me odmah na onu dodikovu o ljubavi prema srpskoj :-)
nije nego mene nervira to da za mene neko daje odgovore ko da me zna.
imam pravo da iznosim vlastito misljenje o politici kako to zelim, a ne kako drugi to zele od mene.. nisam marioneta pa da se ponasam po tudjoj volji...

licis nam na ratno predsjednistvo.
i Sefer je kritikovao ratnu predsjednistvo BIH-a, pa su ga tretirali kao izdajnika iako je izgubio zenu i djete u ratu isto tako su uradili i Divjaku, zato sto nije mogao da trpi jednostranost u politici tadasnjeg predsjednistva u kojem su kao i danas sjedili pogodi ko pajtasi iz SDP-a i SDA, dadose oni Divjaku cin generala i poslase ga u penziju... taj je cin poslje vratio i pisao pismo kritike Aliji Izetbegovicu, u kojem je naveo da su ga Srbi zvali Turcinom, a Bosnjaci cetnikom i kako mu nije smetalo to sto je ostao na strani slabijih jer je prije svega covjek...A znas sto se u tom pismu bunio? Zbog nepravde ... Divjak je bio i ostao legenda, ljudina i prije svega veliki pravednik, iako je svojom kritikom ali ne i dijelovanjem bio oponent vlasti

E tako si i ti jednostrano donjeo svoj sud o tome jesam li glasao za SDP ili nisam... Koga volim i kritikujem i hvalim sve u cilju da bude bolji. SDP eto bas nikoga nije zajebao na proslim izborima. Komsic je fakat izabran 100% hrvatskim glasovima... daj molim te pa ne mozemo zatvarati oci... pa prvi sam ja glasao za njega iako nisam Hrvat vodeci se rijecima "nek komsiji krava ugine samo da je nama dobro".

Ima u ovoj prici o krizi vlasti i previse licemjerluka... recimo zbog cega se HDZ ne buni protiv Vlajkija, ali se buni radi Komsica i kako to HDZ ne vidi da se RS-a brani preko njih danas u FBIH i kako to da se hrvatski politicari bune u FBIH, a ne u RS-u gdje im je pozicija puno gora nego u FBIH...
oridjidji

#221 Re: Da li je SDP razocarao svoje glasace?

Post by oridjidji »

vee-jay wrote:
da ovo neko danas moze napisati nakon ne tako davno pokrenute agresije na nasu domovinu :wink:
Vidi mogu napisati i gore ... ali vidi ja niti prastam niti zaboravljam sta nam se desilo... mi jesmo dobili nezavisnost, slobodu na 24% BIH-a i savrseno znam preko cijih se ledja to prelomilo. Nesmatram nas referendum greskom, vec pravim putem iako nas je odveo u trogodisnji rat. Znam cija je i kako politika dijelila BIH-a i danas dijeli i koliko smo malo puta dobili dobro svojom jednostranoscu, a koliko onda kad smo igrali na kompromis... Ovakva BiH je opstala na kompromisu, inace danas nebi znali bili je bilo ili ne da je kojim slucajem rat potrajao koju godinu vise i Alija je pristao na RS samo da bi se sacuvala Bosna u njenoj stvarnoj velicini i kako bi se zaustavio rat... Kako bi Zlatko reagovao u takvoj situaciji kada ni u ovakvoj situaciji ne moze naci kompromis sa nikada slabijim HDZ-om?

Politika je prljavija igra od toga kako je mi zamisljamo.Nije to samo hoces neces...
oridjidji

#222 Re: Da li je SDP razocarao svoje glasace?

Post by oridjidji »

vee-jay wrote:
ultima_palabra wrote:
ma poslali ga da prosipa pricu "svi su isti" maloj djeci na forumu...
Jesam li to igdje napisao? Fakat neki ljudi nemaju mjere u svojim bezobrazlucima. Snosim odgovornost za svoje rijeci ... smijes li ti ponjeti za svoje? Nadji gdje sam rekao da su svi isti i gdje sam izjednacio ikoga!!!

Samo zelim da svak ponese dio svoje odgovornosti za krizu u kojoj smo pa i SDP-e...
Komrad

#223 Re: Da li je SDP razocarao svoje glasace?

Post by Komrad »

oridjidji wrote:
Jesam li to igdje napisao? Fakat neki ljudi nemaju mjere u svojim bezobrazlucima. Snosim odgovornost za svoje rijeci ... smijes li ti ponjeti za svoje? Nadji gdje sam rekao da su svi isti i gdje sam izjednacio ikoga!!!

Samo zelim da svak ponese dio svoje odgovornosti za krizu u kojoj smo pa i SDP-e...
SDP je odgovoran zato sto je htio i na kraju uspio formirati vlast u Federaciji... za to nastojanje snose najvecu odgovornost
Komrad

#224 Re: Da li je SDP razocarao svoje glasace?

Post by Komrad »

oridjidji wrote: Vidi mogu napisati i gore ... ali vidi ja niti prastam niti zaboravljam sta nam se desilo... mi jesmo dobili nezavisnost, slobodu na 24% BIH-a i savrseno znam preko cijih se ledja to prelomilo. Nesmatram nas referendum greskom, vec pravim putem iako nas je odveo u trogodisnji rat. Znam cija je i kako politika dijelila BIH-a i danas dijeli i koliko smo malo puta dobili dobro svojom jednostranoscu, a koliko onda kad smo igrali na kompromis... Ovakva BiH je opstala na kompromisu, inace danas nebi znali bili je bilo ili ne da je kojim slucajem rat potrajao koju godinu vise i Alija je pristao na RS samo da bi se sacuvala Bosna u njenoj stvarnoj velicini i kako bi se zaustavio rat... Kako bi Zlatko reagovao u takvoj situaciji kada ni u ovakvoj situaciji ne moze naci kompromis sa nikada slabijim HDZ-om?

Politika je prljavija igra od toga kako je mi zamisljamo.Nije to samo hoces neces...
O cemu pricas ti?Pa gdje je ta velicina alije izetbegovica da nadje kompromis pa da ne ginemo dzaba?
heckler

#225 Re: Da li je SDP razocarao svoje glasace?

Post by heckler »

oridjidji wrote:
vee-jay wrote:
Vidi mogu napisati i gore ... ali vidi ja niti prastam niti zaboravljam sta nam se desilo... mi jesmo dobili nezavisnost, slobodu na 24% BIH-a i savrseno znam preko cijih se ledja to prelomilo. Nesmatram nas referendum greskom, vec pravim putem iako nas je odveo u trogodisnji rat. Znam cija je i kako politika dijelila BIH-a i danas dijeli i koliko smo malo puta dobili dobro svojom jednostranoscu, a koliko onda kad smo igrali na kompromis... Ovakva BiH je opstala na kompromisu, inace danas nebi znali bili je bilo ili ne da je kojim slucajem rat potrajao koju godinu vise i Alija je pristao na RS samo da bi se sacuvala Bosna u njenoj stvarnoj velicini i kako bi se zaustavio rat... Kako bi Zlatko reagovao u takvoj situaciji kada ni u ovakvoj situaciji ne moze naci kompromis sa nikada slabijim HDZ-om?

Ne podrzavam ovo razbacivanje procentima ali ako se bas procenti moraju nabrajati onda bar nemojte padati na te herceg-cetnicke patke oko 24%. Armija je oslobodila i kasnije Bosnjaci povratkom dodali na to i sad "drze" tojest vecina su na 33%+ teritorije BiH.
Post Reply