Da li je radikalizacija stanja u BiH pozeljna?

konrad

#76 Re: Da li je radikalizacija stanja u BiH pozeljna?

Post by konrad »

Bosnolog wrote:Ja se licno vise plasim da odgovor ne bude obrnut onom sto ste ucinili 90 tih jer se previse guraju prsti u oci a ti sto guraju bi mogli zauvijek ostati bez ruku a ti shvati kako got hoces.
Cekaj malo, nema potrebe da mene optuzujes za 90-te, niti da meni prijetis nesto.
Uostalom to je vec proslost i taj konflikt je zavrsen sporazumno na obostrano (ne)zadovoljstvo.
Bosnolog

#77 Re: Da li je radikalizacija stanja u BiH pozeljna?

Post by Bosnolog »

konrad wrote:
Bosnolog wrote:Ja se licno vise plasim da odgovor ne bude obrnut onom sto ste ucinili 90 tih jer se previse guraju prsti u oci a ti sto guraju bi mogli zauvijek ostati bez ruku a ti shvati kako got hoces.
Cekaj malo, nema potrebe da mene optuzujes za 90-te, niti da meni prijetis nesto.
Uostalom to je vec proslost i taj konflikt je zavrsen sporazumno na obostrano (ne)zadovoljstvo.
Ovdje se Historija nazalost ponavlja ,...plate obicno najvecu cijenu oni sto su najmanje krivi /BiH je platila najvecu cijenu raspada YU iako realno najmanje kriva zbog toga ,valjda smo mi platili cijenu 500 godisnje Osmanlijske vladavine koja je nestala prije nekoliko generacije ,....tako rece Mladic i pobi sve musko u Srebrenici,Nikome ja ne prijetim , vise se bojim da za ono sto ce biti a ti shvati kako hoces jer su opcije svedene na mali izbor a sve te opcije su jako slicne a scenario vode istom ,

U Bosni i Hercegovini nista nije rijeseno ,.....samo je sve stavljeno na hold/cekanje/ to jest odgodeno ,ti to odlicno znas kao i mnogi ,bez pravednog mira i jednakopravnog uredenja BiH nema nam buducnosti ,zadrzati rezultate agresije i genocida nece donijeti mir niti prosperitet BH gradanima ,to jest etnosima.
mapex

#78 Re: Da li je radikalizacija stanja u BiH pozeljna?

Post by mapex »

Bosnolog wrote:
konrad wrote:
Ovdje se Historija nazalost ponavlja ,...plate obicno najvecu cijenu oni sto su najmanje krivi /BiH je platila najvecu cijenu raspada YU iako realno najmanje kriva zbog toga ,valjda smo mi platili cijenu 500 godisnje Osmanlijske vladavine koja je nestala prije nekoliko generacije ,....tako rece Mladic i pobi sve musko u Srebrenici,Nikome ja ne prijetim , vise se bojim da za ono sto ce biti a ti shvati kako hoces jer su opcije svedene na mali izbor a sve te opcije su jako slicne a scenario vode istom ,

U Bosni i Hercegovini nista nije rijeseno ,.....samo je sve stavljeno na hold/cekanje/ to jest odgodeno ,ti to odlicno znas kao i mnogi ,bez pravednog mira i jednakopravnog uredenja BiH nema nam buducnosti ,zadrzati rezultate agresije i genocida nece donijeti mir niti prosperitet BH gradanima ,to jest etnosima.

Ovaj zadnji je djelimicno tacan... u BiH nista nije rijeseno ... i ceka se pogodan trenutak da se ova drzava podjeli

Nijedna drzava na svijetu nije nastala na nacelima pravde uvijek je neko bio zakinut tako i BIH niad nece biti pravedna drzava a narocito jednakopravnog uredjenja ... BiH nikad nije bila samostalna multietncka drzava niti ce kad biti ...

Sto se tice rezultata genocida... skoro pola miliona bosnjaka protjeranih iz RS-a je prihvatilo rezultate genocida cinjenicom da se ne zele vratiti jer uzivaju u sarajevu, tuzli, stokholmu, becu itd...
Maraschino

#79 Re: Da li je radikalizacija stanja u BiH pozeljna?

Post by Maraschino »

mapex wrote:
Bosnolog wrote:
konrad wrote:

Ovaj zadnji je djelimicno tacan... u BiH nista nije rijeseno ... i ceka se pogodan trenutak da se ova drzava podjeli

Nijedna drzava na svijetu nije nastala na nacelima pravde uvijek je neko bio zakinut tako i BIH niad nece biti pravedna drzava a narocito jednakopravnog uredjenja ... BiH nikad nije bila samostalna multietncka drzava niti ce kad biti ...

Sto se tice rezultata genocida... skoro pola miliona bosnjaka protjeranih iz RS-a je prihvatilo rezultate genocida cinjenicom da se ne zele vratiti jer uzivaju u sarajevu, tuzli, stokholmu, becu itd...
evo ga jos jedan serator... :roll: :?
Bosnolog

#80 Re: Da li je radikalizacija stanja u BiH pozeljna?

Post by Bosnolog »

mapex wrote:

Nisu se vratili jer je politika genocidne tvorevine ista 90 tib a i dans to jest da se nesrbi pobiju,protjeraju i onemoguci im povratak,
Sada sve godine cine planski da zadrze te rezultate ideologije ,to jest opstruisu na svaki moguci nacin da se isti ne vrate,od diskriminirajuceg imena tvoeine preko dokazanih cinjenica i presuda kao i masovnih gdobnica na cijim temeljima stoji ista, do ubistava povratnika,paljenja bogomolja i ostecenja istih,obespravljeni i diskriminirani povratnici bez buducnosti i ostanka je moto vladanaj tim aprathejdom iako je ustavom jednakost svih zagarantovana .Isti ideolozi kojim se sudi u Hagu vladaju danas u toj genocidnoj tvorevini.

Kome ti prodajes ublehe,masovan povratak protjeranih i njihovih potomaka ce se desiti u buducnosti pod sledecim okolnostima:

A/ Demokratskim procesima u sto sumnjam i ne vjerijem /mali sam optimista a na osnovu dosadasnje prakse i velikosrpske politike/
B/Na tenkovima i haubicama to jest na isti nacin kako su protjerani,/najkraci i za sada nazalost mnogo realnija i jedina preostala opcija da to dozivimo za vrijeme naseg zivota /.
C/ Generacijski i demografski ce se desiti ali to mi necemo decekati.

Zakljucak Bosnjaci ce se vratiti na svoje u buducnosti,... kako to ce mo vidjeti odnosno buduce generacije dozivjeti. ;-)

BiH ce opstati i nadzivjeti i tebe i mene jer je nejn raspad nemoguc bez sve opsteg rata ne samo u BiH vec i regiji.Ne zaboravi da ni milionska bosnjacka dijaspora Evrope i svijeta da bi gledala rat i raspad BiH mirno vec bi ista imala dugorocnih posljedica.
voajer

#81 Re: Da li je radikalizacija stanja u BiH pozeljna?

Post by voajer »

Uvjek je bilo da ono sto hocesh morash da uzmesh i da pravo ne znachi nista ako iza njega ne stoji volja da se ono iskoristi.
Na to ce opet doci na kraju. Svijet se zamajava da ce se sve nekako samo od sebe rijeshiti, da ce proces integracija nesto da odradi itd. Ali kad se sve te iluzije rasprshe opet smo na onoj jedinoj mogucoj tacki- ako hocesh Bosnu slobodnu od fashista moracesh je od njih uzet.
kv99

#82 Re: Da li je radikalizacija stanja u BiH pozeljna?

Post by kv99 »

mapex wrote:
Bosnolog wrote: Ovdje se Historija nazalost ponavlja ,...plate obicno najvecu cijenu oni sto su najmanje krivi /BiH je platila najvecu cijenu raspada YU iako realno najmanje kriva zbog toga ,valjda smo mi platili cijenu 500 godisnje Osmanlijske vladavine koja je nestala prije nekoliko generacije ,....tako rece Mladic i pobi sve musko u Srebrenici,Nikome ja ne prijetim , vise se bojim da za ono sto ce biti a ti shvati kako hoces jer su opcije svedene na mali izbor a sve te opcije su jako slicne a scenario vode istom ,

Kad vec smatras da im je super to sto im se dogodilo i da uzivaju pa da pozelim da Bog da i tebi da uzivas isto onako kao sto su i oni uzivali i danas uzivaju . Nista manje a ne treba ni vise, vec isto onako kao i oni .
palermo

#83 Re: Da li je radikalizacija stanja u BiH pozeljna?

Post by palermo »

inhibitor wrote:
Ako sam dobro razumio prijetnja ratom bi mogla rijesiti stvari, ali samo vrlo ozbiljna prijetnja ratom, a ne neka neozbiljna i blaga. Ono sto meni govori da to nece ici tako je sama cinjenica da prijetnja ratom cak ni NATO-u ne bude dovoljna da rijesi stvari, a kamoli nekom ko je recimo 1000 puta slabiji od NATO-a.
Složio bih se sa tobom, još ako je to zaista prijetnja uprazno efekti mogu dugoročno biti pogubni. Umjesto isprazne prijetnje ratom, treba formulisati minimum ispod kojeg probosanske stranke i narod kojeg predtavljaju neće ići, i jasno reći da sve ispod toga znači opasnost za mir. Umjesto prijetnje stvari postaviti kao činjenično stanje.
Što, onako lično mislim, i jeste istina.
kv99

#84 Re: Da li je radikalizacija stanja u BiH pozeljna?

Post by kv99 »

Budo75 wrote:Ne mogu da vjerujem da jos postoje ljudi koji vjeruju da je rat u skoroj buducnosti moguc! Rata ni 90-ih godina ne bi bilo da je geografska struktura stanovnistva izgledala kao danas.
Narod je razdvojen i nema se vise radi cega ratovat. Jedini koji bi ev mogli izazvat sukobe jeste rs ali oni ni najmanje nemaju potrebu za to i stim ce stanje ostati vise manje nepromjenjeno jedno duze vrijeme.Drugi moguc scenarijo je Kosovski, ali za takvo nesto rs-u je potrebna mnogo veca podrska nego sto to danas imaju.

Izvini sto te moram da probudim iz tvog dubokog sna ali si skroz pogresno shvati situaciju. Sukobi su i te kako moguci u skoroj buducnosti i za to je vec sve spremno na terenu , samo se ceka prilika . Za razlog tome i kao odgovor na tvoju tvrdnju da genocidna stvorevina nema potreba za tim pitaj sebe : da li velikosrbi zele /planiraju da ostanu kao dio BiH ? Danas imaju jednu od najvecih autonomija u svijetu ali im ni to nije dovoljno. Mogu oni pricati sta hoce ali je svima poznato da sve dok se skroz ne odvoje nece biti zadovoljni. A da bi to uradili moraju prvo da stave Brcko pod svoju apsolutnu kontrolu a to samo po sebi povlaci koristenje sile => sukobi / rat ( zavisi kako ga zoves ). Kosovski /CG scenario nije moguc za njih jer je u tom scenariju Beograd ( tj centralna vlast ) bila primorana da koristi silu da bi onemogucili odvajanje ali u BiH secesionisti moraju koristiti silu da bi se odvojili . U tome je razlika i to ne bas mala.
konrad

#85 Re: Da li je radikalizacija stanja u BiH pozeljna?

Post by konrad »

Budo75 wrote:Tvoja teorija sve da se i ostvari, mislis da bi nam MZ dozvolila rijesavanje situacije a´la´Hrvatska? Da je to rijesenje prihvatljivo za MZ primjenilo bih se jos 1995 a ne cekalo 15-20 godina. Dok god postoji znacajan broj srba u BiH, rs ce postojati u nekom obliku. Za srbe svakako malo a za svakog normalnog vise nego mnogo i to ti je ta enigma kojoj se ne nazire kraj :(.
Kad neko neupucen cita npr ovaj komentar zakljucio bi da u BiH zivi jedno 50 miliona ljudi, pa je prenaseljena i bogata kao Japan, pa tolika borba ko ce vladat kojim brdom.
U realnom zivotu, naroda u BiH je sve manje, vecina mladih konta kako da negdje ode i ne interesuju ga prazna brda i doline. Posto je poslije proslog rata oko milion ljudi otislo, poslije novog bi jos milion, a mozda i vise, jer raja zna kako je navucena prvi put i BiH bi ostalo jos praznija i vjerovatno ogradjena bodljikavom zicom.
Eto sad kad neko iz daleke Amerike pokrene ovakvu temu, pametni ljudi bi ga odjebali u sekundi. Medjutim izgleda da se raji u stvari dopada ovaj scenario koji donosi 100% gori zivot, jos vece probleme i nikakvo rjesenje.
kv99

#86 Re: Da li je radikalizacija stanja u BiH pozeljna?

Post by kv99 »

Budo75 wrote: Slazem se ja dobrim dijelom sa tim sto pises, a posebno sa onim u vezi ostajanja Srba u BiH samo ne vjerujem da ce njihovo eventualno definitivno odvajanje prouzrokovati rat. Incidente i nerede svakako da, ali rat sire skale definitivno ne. Brcko jeste problem ali ce se taj problem vremenom rijesiti "politickim" putem. Njih zeza to sto nemaju podrsku MZ (bar za sada), sto opet ne znaci da nece staviti sve na kocku.
Eto zamisli situaciju gdje rs proglasi nezavisnost, izadje nako djuture iz zajednickih BiH institucija i postavi policiju na entitetsku granicu. Brcko svakako problem ali Brcko kako nije rs nije ni fbih a nisam nesto ubjedjen ni da bi im Hrvatska uskratila "kontakt" sa Srbijom preko svoje teritorije.
Tvoja teorija sve da se i ostvari, mislis da bi nam MZ dozvolila rijesavanje situacije a´la´Hrvatska? Da je to rijesenje prihvatljivo za MZ primjenilo bih se jos 1995 a ne cekalo 15-20 godina. Dok god postoji znacajan broj srba u BiH, rs ce postojati u nekom obliku. Za srbe svakako malo a za svakog normalnog vise nego mnogo i to ti je ta enigma kojoj se ne nazire kraj :(.
Da oni i dobiju Brcko "politickim " putem nije u tome srz problema . 92 godine su mogli da prezumu kontrolu i prezumu vlast bez ikakve upotrebe sile na vecini teritorija ali im nije cilj bio samo imati vlast u tom trenutku. Oni gledaju malo duze i zato su i izvrsili genocid , masovne zlocne ( ubistva/ logori/progoni ) da onemoguce svaku mogucnost da u buducnosti izgube vlast /kontrolu nad teritorijem . zato je njima potrebno ne samo da imaju kontrolu nad Brckom vec da imaju apsolutnu prevlast a to je jedino moguce ako imaju apsolutnu vecinu a to sa sobom povlaci isti onaj scenario iz 92 . Isto tako ne smiju da dozvole da "srpska " zemlja zavisi od dobre volje Hrvatske. Ne smiju dozvoliti da npr za 5, 10, 20 godina promjeni situacija pa vecina Bosnjaka ( satjerana u tor i bez nade za bolji zivot ) se radikalizuje a da pri tome ostane ista od Bosnjackog oko Doboja/Prijedora/Zvornika , da Drina ne bude pod njihovom 100 % kontrolom ( Gorazde ) itd. Samostalnost nije samo za danas , vec se moraju da osiguraju i za ubuduce i zato moraju da sprovedu isti scenario kao i 1992. Samostalnost=> etnicko ciscenje svih teritorija gdje imaju kontrolu => sukobi .
Dosta ljudi polazi od pretpostavke da bi u slucaju odcjepljenja genocidne stvroevine pro-bosanske snage bile te koji bi trebale da pocnu sukobe. Toje potpuno pogresno, cetnici su ti koji bi trebali da pocnu sukobe ako bi zeljeli da se odvoje. Na miran nacin ( sa ili bez politickog dogovora) ne mogu da ostvare situaciju na terenu kakvu oni zele. Papir je jedno a stanje na terenu je drugo i stanje na terenu je odlucujuce.
kv99

#87 Re: Da li je radikalizacija stanja u BiH pozeljna?

Post by kv99 »

Budo75 wrote:
kv99 wrote: Da oni i dobiju Brcko "politickim " putem nije u tome srz problema . 92 godine su mogli da prezumu kontrolu i prezumu vlast bez ikakve upotrebe sile na vecini teritorija ali im nije cilj bio samo imati vlast u tom trenutku. Oni gledaju malo duze i zato su i izvrsili genocid , masovne zlocne ( ubistva/ logori/progoni ) da onemoguce svaku mogucnost da u buducnosti izgube vlast /kontrolu nad teritorijem . zato je njima potrebno ne samo da imaju kontrolu nad Brckom vec da imaju apsolutnu prevlast a to je jedino moguce ako imaju apsolutnu vecinu a to sa sobom povlaci isti onaj scenario iz 92 . Isto tako ne smiju da dozvole da "srpska " zemlja zavisi od dobre volje Hrvatske. Ne smiju dozvoliti da npr za 5, 10, 20 godina promjeni situacija pa vecina Bosnjaka ( satjerana u tor i bez nade za bolji zivot ) se radikalizuje a da pri tome ostane ista od Bosnjackog oko Doboja/Prijedora/Zvornika , da Drina ne bude pod njihovom 100 % kontrolom ( Gorazde ) itd. Samostalnost nije samo za danas , vec se moraju da osiguraju i za ubuduce i zato moraju da sprovedu isti scenario kao i 1992. Samostalnost=> etnicko ciscenje svih teritorija gdje imaju kontrolu => sukobi .
Dosta ljudi polazi od pretpostavke da bi u slucaju odcjepljenja genocidne stvroevine pro-bosanske snage bile te koji bi trebale da pocnu sukobe. Toje potpuno pogresno, cetnici su ti koji bi trebali da pocnu sukobe ako bi zeljeli da se odvoje. Na miran nacin ( sa ili bez politickog dogovora) ne mogu da ostvare situaciju na terenu kakvu oni zele. Papir je jedno a stanje na terenu je drugo i stanje na terenu je odlucujuce.

Sve navedeno je vec ucinjeno! Zato i mislim da rata ne moze da bude. "Ociscena" teritorija i absolutna vlast jednog naroda na njoj je ime i prezime danasnje rs. Sto se tice Bosnjaka i tora, pa skorom dvije decenije Bosnjaci zive u toru pa nista od radikalizacije. Vrijeme ce pokazati sta i kako, samo se bojim da nam se konacni rezultat nece svidjeti. :(

Pogledaj sta sam gore naveo. Oni su "etnicki ocistili " sve sto su mogli ali nisu sve sto su htjeli i to je ono sto ti govorim. Lanac je jak koliko i najslabija karika a njima najvaznija karika nedostaje. Mogu oni proglasiti samostalnost veceras ali dok nemaju apsolutnu vlast u Brckom to proglasenje nema veze. Bez Brckog => nema samostalnosti a to im je krajnji cilj. Znaci moraju tu da uspostave vlast a to sa sobom povlaci sukobe.
Tor o kojem ja pricam i koji bi nastao odcjepljenjem genicidne stvorevine nije nista u poredzenju sa danasnjim. Danas npr kad letis avionom iz Sa ne trebas da se pitas da li ce "zalutali metak " iz Lukavice da odgodi sve letove ili da pokazujes pasos cariniku u subari kad bude isao 1 km iz centra Sarajeva. Ovo je super u poredenju sta se sprema.
1941.

#88 Re: Da li je radikalizacija stanja u BiH pozeljna?

Post by 1941. »

Kao sto rekoh,evo u cemu je glavni problem i zasto se nece dopustiti raspad BiH
http://www.rtvfbih.ba/loc/template.wbsp ... va%3Dfalse
muha_sa

#89 Re: Da li je radikalizacija stanja u BiH pozeljna?

Post by muha_sa »

ovo ja šupljoglavcima pricam vec 17.godina al jok.......nije to to :-)
kurvanjska evropska politika u kontinuitetu--1992--2009 i ko zna dokad :-)

Objavljena knjiga privatnih razgovora s Bilom Klintonom - Evropa smatrala da bi BiH bila neprirodna kao jedina muslimanska država u Evropi
Vašington, 02.11.2009 - FTV
Bosna i Hercegovina je u proteklom ratu ostala bez prave pomoći zbog straha Evrope od muslimanske države na njenom tlu! Ovo je jedno od priznanja bivšeg američkog predsjednika Bila Klintona, koje je dao historičaru Tejloru Brenču. Brenč to objavljuje u knjizi koja je nastala na osnovu privatnih razgovora sa Klintonom tokom njegova dva mandata u Bijeloj kući. Ovo i nije nova stvar za mnoge ljude, ali je ipak šokantna kad se čuje iz usta jednog od nekada najmoćnijih ljudi svijeta. Klinton, inače, smatra da je nemoć da ukine embargo na oružje BiH jedan od njegovih najvećih neuspjeha.

Sada već bivši američki predsjednik Bil Klinton želio je ukidanje embarga na oružje Bosni i Hercegovini tokom svog prvog mandata, objavio je Tejlor Brenč u knjizi nastaloj na osnovu zabilješki koje su pravljene nakon razgovora sa predsjednikom. Klintonova administracija je smatrala da je embargo kažnjavao BiH kao najslabiju državu regije, koja je bila i najveća žrtva.

Za razliku od susjeda Srbije i Hrvatske, većinski muslimansko stanovništvo u Bosni i Hercegovini bilo je izolovano i bez pristupa naoružanju, navedeno je u prvom poglavlju Brenčove knjige.

Klinton je rekao da su evropski saveznici blokirali ukidanje embarga, pravdajući svoja protivljenja, kako je rečeno, mogućim humanitarnim razlozima. Smatrali su da će dodatno naoružanje samo rasplamsati krvoproliće, ali su nezvanično, naveo je Klinton, ključni saveznici prigovarali kako bi nezavisna Bosna i Hercegovina bila "neprirodna" kao jedina muslimanska država u Evropi. Klinton je rekao i da su saveznici u Evropi podržavali embargo upravo zato što se njime Bosna i Hercegovina zadržavala u nepovoljnom položaju.

Da stvari budu gore, dodao je Klinton, pojedini evropski saveznici odbili su brojne alternative predstavljajući ih kao opasnost za oko osam hiljada evropskih mirovnjaka raspoređenih u BiH radi osiguravanja isporuke humanitarne pomoći.

Saveznici su osporavali mogućnost da Sjedinjene Države predlažu promjene u politici u situaciji u kojoj američki vojnici uopšte nisu ugroženi. U knjizi stoji i da su evropski saveznici podržavajući svoje mirovne snage kao znak predanosti, pretvorili ih u štit srpskim vojnim snagama za postepeno rasparčavanje Bosne i Hercegovine.

Brenč navodi da je Klintonu rekao kako je šokiran takvim cinizmom koji liči na diplomatiju "žmirenja na jedno oko" prema patnjama evropskih Jevreja tokom Drugog svjetskog rata, a da je predsjednik samo slegnuo ramenima. Klinton je za francuskog predsjednika Fransoa Miterana kazao da je bio posebno bezobziran kada je rekao da muslimanskoj državi nije mjesto u Evropi.

Istovremeno, britanski zvaničnici govorili su o bolnoj ali, kako je rečeno, stvarnoj kršćanskoj Evropi. Nasuprot britanskim i francuskim stavovima, kazao je Klinton, njemački kancelar Helmut Kol, među ostalim, podržavao je ukidanje embarga na oružje, što nije uspjelo jednim dijelom i zato što Njemačka nije imala mjesto u Vijeću sigurnosti UN-a.

Brenč je napisao i da je Klinton zvučao kao da ima obavezu da počne ispočetka i da uz sva ova ograničenja potraži mogućnosti da zaustavi nasilje u Bosni i Hercegovini.

ps.
nek je Miteranu urucen kljuc grada Sarajeva---koji su nas šupljoglavci vodili dobro smo i prošli.
nihoniho

#91 Re: Da li je radikalizacija stanja u BiH pozeljna?

Post by nihoniho »

evo da se citiram.
SDA je najzasluznija za opstanak bih. svojim fundamentalizmom su onemogucili raspad bih. i dzaba se i dalje trude.
Shoba

#92 Re: Da li je radikalizacija stanja u BiH pozeljna?

Post by Shoba »

NIje bilo goreg smrada medju svim najgorim neprijateljima Bosne od Miterana....
konrad

#93 Re: Da li je radikalizacija stanja u BiH pozeljna?

Post by konrad »

Shoba wrote:NIje bilo goreg smrada medju svim najgorim neprijateljima Bosne od Miterana....
Bas Miteran bio najgori, zbog cega ?

Medjutim Shoba, posto si ti pokrenuo ovaj tred iz Njujorka, da te pitam da li bi se ti vratio u Bosnu i sprovodio tu radikalizaciju,
ili bi to radije pratio na internetu i gledao na tv, ako bi to iko vise prenosio :?
Last edited by konrad on 04/11/2009 15:10, edited 1 time in total.
osa

#94 Re: Da li je radikalizacija stanja u BiH pozeljna?

Post by osa »

konrad wrote:
Shoba wrote:NIje bilo goreg smrada medju svim najgorim neprijateljima Bosne od Miterana....
Bas Miteran bio najgori, zbog cega ?
zaboravio čovjek na tuđmana.
Post Reply