Da li cete izaci na izbore?

Da li cete izaci na izbore 2010?

DA
106
86%
NE
13
11%
ne znam (navedite razlog)
4
3%

Total votes: 123

felipe kajetano

#26 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by felipe kajetano »

@nellington

Nemoj Obrena spominjat ziv bio :-) :-) :-)
nellington

#27 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by nellington »

felipe kajetano wrote:@nellington

Omer je pobijedio, pa ti pričaj šta 'oćeš... Nije on ni meni po volji, da se razumijemo, ali je pobijedio, znači SNSD nije nepobjediv.
felipe kajetano

#28 Re: Da li cete izaci na izbore?

nellington wrote:

Omer je pobijedio, pa ti pričaj šta 'oćeš... Nije on ni meni po volji, da se razumijemo, ali je pobijedio, znači SNSD nije nepobjediv.
Omer :D ....covjek je kriminalac par excellence....ako su "Obreni" alternativa SNSD-u bolje da nas nema...
Andaluzijski pas

#29 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by Andaluzijski pas »

Socijalista wrote:Kako pokrenuti kampanju da se izadje u sto vecem broju na izbore?

-Stranke
-Medij
-pojedinci

??????
Formulu za to znaju nacionalističke stranke, ne brini.
nellington

#30 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by nellington »

felipe kajetano wrote:
nellington wrote:

Omer :D ....covjek je kriminalac par excellence....ako su "Obreni" alternativa SNSD-u bolje da nas nema...
Sudovi su tu da rade svoje... A kad je već kriminalac, što ga izabraše opet pored dičnog Z. Miličevića? Opet ponavljam, nije Obren Petrović svetac, ali je primjer čovjeka koji stoji na putu SNSDu - takvi nam trebaju - naravno, takvi trebaju i u Federaciji da stanu na put 'partnerima u vlasti'.
felipe kajetano

#31 Re: Da li cete izaci na izbore?

Koji ba sudovi :? Ti ko da zivis u Glasgovu....Ne razumijes situaciju..Milicevic je jos veci govnar od Obrena i zato nije dobio izbore!Na pogresnom si tragu totalno....nisam clan SNSD-a i moja kritika Obrena nema veze sa odnosima Obren vs SNSD!Obren je upravo tip covjeka zbog kakvih ova zemlja tone sve dublje i dublje..lazni moralista,kleptoman,karijerista..ukratko klasicni ljigavac...vjerovatno si ga nekad gledao na FTV-u gdje je glumio za Oskara pa si stvorio pogresnu predstavu o njemu.Izbore je dobio u prevari sa saradnjom OIK cije je predsjednik njegov prijatelj,atmosferi linca,prisile i kupovine par hiljada glasova zbog koje je opstina Doboj u kolapsu..vjeruj mi da znam o cemu pricam jer zivim tu :wink:

P.S. Obren prelazi u SNSD..potvrdjeno :wink:
nellington

#32 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by nellington »

Ja već rekoh nekoliko puta: Obren ne valja! Ali Obren je dobio izbore protiv SNSDa, dakle moguće je! Ne treba nama Obren, nama trebaju obrenčići... Ali sa modernom vizijom i dobrim programima - koji neće živjeti u defetizmu da se ne može pera odbiti SNSDu - Obren je, kakav je da je, nekoliko pera odbio ;)
Alfons Kauders

#33 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by Alfons Kauders »

anketa 27:4...

ljudi dragi, lazete ko srbi!

kad dodju izbori opet ce izlaznost biti 40 i kusur posto i opet ce dede u francuzicama i babe u crnini izabrati ove iste hajvane...
Asana

#34 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by Asana »

Na dan izbora u HR, i jedan karikaturista je dao svoj doprinos pozivu ljudi da izadju na izbore:)

Image
rahmanjin

#35 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by rahmanjin »

Fino čuti da će Čavić dobiti tvoj glas... samo da se ne rasplinu opozicioni glasovi Čaviću, Krsmanoviću, Mihajlici... pa da na kraju opet ne bude efekta.[/quote]
Svakako treba izaći na izbore. Al nemojte ljudi da biramo gore od ovih sadašnjih, pa taj je Mihajlica radikal dakle baštini četničku ideologiju, ili recimo Đapić iz HSP koji baštini ustašku ideologiju. Ma neka su najglasnija opozicija oni ne mogu biti nikako dobro rješenje.[/quote]

Svi me odjednom napadaju za Mihajlicu. Prosto sam htio pobrojati lidere opozicionih stranaka u RSu - istina, izostavio sam Bosića i Ivanića, prvog iz razloga sve manje popularnosti njegove opcije, drugog zbog pozicija-opozicija šetanja. Nigdje ja ne rekoh da treba glasati za Mihajlicu, nego da treba koherentno glasati i ne dopustiti da SNSD opet ima većinu - glasati za jednu, najviše dvije opcije koje bi poslije vjerovatno ušle u koaliciju: npr DP i NSP. Ako je Škrba mogao protiv SNSDa izboriti pobjedu u Foči, ako je Obren mogao u Doboju (evo, opet ja dođoh i do Bosićevog kadra) na opštinskim izborima, onda postoji neka nada da se promjene mogu desiti i na parlamentarnim izborima.[/quote]
Ne napadam te, razumijem sta si htio da kazes. Nego ja samo govorim da ne treba da izaberemo ultra desne. A neka dođu i gori od ovih sadasnjih, samo da političari vide da mogu odletiti sa vlasti, vidjećemo kako se oni odmah drugačije ponašaju.
Pasiflora

#36 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by Pasiflora »

Asana wrote:Na dan izbora u HR, i jedan karikaturista je dao svoj doprinos pozivu ljudi da izadju na izbore:)

Image
Ovo je kljucno. Ko god ne glasa - nema se pravo buniti na sve moguce nepravde kojima smo izlozeni!
Uostalom pogledajte R Hrvatsku: ljudi skontali da ni po koju cijene nece Bandica i vidimo kako je zavrsio.
A vi koji ne znate za koga glasati fino glasajte za ekolosku ili neku slicnu stranku-to nikada nije pogresno.
Last edited by Pasiflora on 12/01/2010 14:27, edited 1 time in total.
felipe kajetano

#37 Re: Da li cete izaci na izbore?

Bice tesko...biras izmedju vraga i djavola...ili pak sejtana :-)
Alfons Kauders

#38 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by Alfons Kauders »

felipe kajetano wrote:Bice tesko...biras izmedju vraga i djavola...ili pak sejtana :-)
alternativa je fakat jadna...

u fbih impotentni SDP koji se u svim mogucim situacijama pokazao kao kranje nesposoban, a napravili su i kvalitetno sranje u skoro svim opstinama u kojim su na vlasti... druga alternativa radoncic koji ce pobrati glasove bradonja i pokrivenih zena...

u rs... novi socijalisti o kojim bas i ne znam puno osim da su haman ko sdp u fbih i da su stovali lik i dijelo druga slobe... dp dragana cavica... onako, sumnjam da ce moci okupiti dobru ekipu, jer su mahom otpadnici sds-a, politicke partije koja je srbe vise sjebala od pavelica i hitlera zajedno... mihajlica... opet za bradate, samo one koji ne idu u dzamiju...

tu je i ns, u oba entiteta, ali oni nece dobiti ni 5% glasova pa ih vala ne vrijedi ni pomenuti...

kako god da ga okrenes, jebani smo da valja...
*mima*

#39 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by *mima* »

Socijalista wrote:Kako pokrenuti kampanju da se izadje u sto vecem broju na izbore?

-Stranke
-Medij
-pojedinci

??????

Nikako......oni koji ne idu na glasanje kazu da nemaju za kog glasat......a dosta ih kaze....ma sta me briga .....
ibizza

#40 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by ibizza »

izlazim na izbore sigurno...glasam za Harisa Silajdjica(kandidat za clana Predsjednistva)
a sto se tice stranke,glas dajem SDP-u
felipe kajetano

#41 Re: Da li cete izaci na izbore?

U RS je alternativa jad i cemer...SNSD je poprimio razmjere pokreta kao nekoc SDS..i jos nije doslo do one granice kad bi trebao ici silaznom putanjom,bar ne u nekoj znacajnoj mjeri...dobice dosta glasova ali ne kao na proslim izborima..dosta ljudi je involvirano u SNSD iz raznoraznih interesa..ona kriticna masa koja odnosi prevagu je armija onih koji su dobili bilo kakvo uhljebljenje od Vozda i njegovih lokalnih atamana..obicni ljudi koji su u sustini indiferentni spram politike al' koji tog dana moraju ispuniti svoju duznost..u protivnom noga u dupe pa trazi posao kod privatnika..i tok glasanja se jako dobro kontrolise!Uglavnom nije topla voda..tako pretpostavljam vecina radi nazalost!
Mislim da nece pasti dok god je Dodik upetljan u sve...jer je SNSD klasicna liderska stranka i nema kapacitet da nastavi djelovanje u tom obimu bez Dodika.

Infrastrukturno najjaca stranka uz SNSD je SDS koji se jos nije oporavio od rasula i sa jalovim Bosicem nece nista bitno napraviti..

Samo ce Cavic napraviti znacajniji iskorak i zauzeti mjesto prvog u opoziciji...mogao bi i bolje da nije prihvatio one SDS-ske pobjegulje tipa Gligica i slicnih..

Ovaj Krsmanovic ima manu stu pripada istocnom dijelu RS i relativna je nepoznanica za stanovnistvo u zapadnom dijelu koje u sustini odlucuje i koje ima najvise glasaca..dzaba Foca i Rogatica,to je suma sumarum kao MZ Starcevica u BL..Nece se ni moci nesto posebno predstaviti obzirom na medije koji ga nece znacajno eksponirati..

Uglavnom bice sve po starom vjerovatno...
madner

#42 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by madner »

Sasvim sigurno za Komsica, u nadi da ce Covic dobiti infarkt.
Šaner

#43 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by Šaner »

glasat cu samo da vise ne vidim tihica i silajdzica na ekranima..u nas je najmanje ljudi koji idu na izbore a najvise koji se kasnije zale na stanje u drzavi...nadam se koaliciji sdp-a iz fbih i dp-a iz rs-a...valjda ce se prije dogovoriti oko necega i ubrzat nas put ka evropskoj uniji nego dodik i silajdzic..imam pravo glasa i to mi je gradjanska duznost :bih:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#44 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by Truba »

ma srbi su čudan narod... oni se još uvijek lože na diktatore... pa jarane alija je šta god o njemu pričali ipak napustio pobjedničku fotelju.. a srbe samo možeš motikom skinuti s vlasti :mrgreen: pa čak su se i hrvati podijelili na 2 stranke koliko god bile slične

problem je u izbornom zakonu... između ostaloga + što razne stranke dozvole da se sumnjivi likovi uvlače u njihove redove iz drugih stranaka...
+ što od općinskog nivoa... ma šta od općinskog od mjesene zajednice rade klanovi... ne moš proći ba ako te neko ne gura... :-) :-) :-) :-)

ja kad vidim ženu u vrhu politike divim joj se... šta ti ljudi moraju proći :mrgreen: od trača do brisanja listi ...

narod je kriv postoje otvorene liste... od 35 kandidata na listi jedan je valjda poznat i pošten :-) :-) :-)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#45 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by pici »

zoom66 wrote:
felipe kajetano wrote:Koji ba sudovi :? Ti ko da zivis u Glasgovu....Ne razumijes situaciju..Milicevic je jos veci govnar od Obrena i zato nije dobio izbore!Na pogresnom si tragu totalno....nisam clan SNSD-a i moja kritika Obrena nema veze sa odnosima Obren vs SNSD!Obren je upravo tip covjeka zbog kakvih ova zemlja tone sve dublje i dublje..lazni moralista,kleptoman,karijerista..ukratko klasicni ljigavac...vjerovatno si ga nekad gledao na FTV-u gdje je glumio za Oskara pa si stvorio pogresnu predstavu o njemu.Izbore je dobio u prevari sa saradnjom OIK cije je predsjednik njegov prijatelj,atmosferi linca,prisile i kupovine par hiljada glasova zbog koje je opstina Doboj u kolapsu..vjeruj mi da znam o cemu pricam jer zivim tu :wink:

P.S. Obren prelazi u SNSD..potvrdjeno :wink:
danu me ziv i zdrav bio uputi jeko obren? shta cu kad sam neupucen :D

(fakat ne zezam)

kako bolan nebio neznaš obrena :shock: :mrgreen:
SDS prelazi u SNSD
Dakle više nije upitno da se pod vodstvom Obrena Petrovića formira nova opštinska vlast, većina Dobojlija je putem medija saznala da su pregovori u toku i samo je pitanje vremena kada će Doboj osvanuti u čvrstom zagrljaju Obren-SNSDovske vlasti. Razlog zašto se toliko dugo čekalo da se ozvaniči ova dugo skrivana veza, jeste pokušaj da se pomogne Obrenu Petroviću da u zagrljaj SNSDa prevede SDSove odbornike, u čemu je konačno i uspjeo. Zna se samo sa sigurnošću da će većina odbornika SDSa ostati uz Obrena i tradicionalno Obrenu naklonjeni Bošnjački odbornici. Ono što je parodija ove čitave situacije jeste da nakon formiranja ove nove koalicije Dobojska skupština neće imati opoziciju jer će svi odbornici biti u poziciji i u vlasti. Ne sumanjamo da će Dobojski odbornici i dalje imati najbolje plaćen posao u državi, nađu se jednom u mjesecu, dižu ruke dva sata, sve šuteći i ne tupeći zube i uzmu za to sve ukupno 1.500 KM. Zamislite glasanje te nove koalicije u skupštini, Obren nešto predloži sa govornice, prvo dižu ruke bivši SDSovci i njihovi partneri pa onda i SNSD i nezavisni, nešto kao talas koji navijači rade na tribinima fudbalskih utakmica. Nema niko protiv, nema uzdržani, šta god Obren da predloži, sretna gomila pravi talas ZA skupštinskom salom.

Osnovni zahtjev Obrena Petrovića za formiranje koalicije jeste da mu budući partneri pomognu da izbjegne krivičnu odgovornost za kriminal koji je učinio manipulišući mnogobrojnim opštinskim projektima. Svjestan činjenice da ne smije izgubiti vlast, jer onog momenta kada se to desi, on će odgovarati za ratne zločine počinjene tokom rata, dok je obavljao dužnost šefa ratne policije. Drugi uslov jeste pomoć Vlade Republike Srpske opštinskom budžetu, koji je na ivici bankrota, rekordno nizak i prezadužen preko svake mjere, i sa eventualnom pomoći vlade neophodno je veliko otpuštanje radnika u opštinskoj administraciji i rasporadaja nekretnina kako bi se izbjegao totalni kolaps. Najavljenu koaliciju Obren će iskoristiti kao izgovor za "veliko spremanje" u opštini kako bi počistio sve SDS kadrove koji nisu ostali odani njemu. SNSD će najvaljenim dilom dobiti nekoliko mjesta načelnika odjeljenja, udio u realizaciji zajedničkih projekata Vlade RSa i opštine Doboj i djeljenje odgovornosti sa koalicionim partnerom pred narodom za sav kriminal i propast Doboja.
felipe kajetano

#46 Re: Da li cete izaci na izbore?

Image

Obren glavom i prasetom :D
Socijalista

#47 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by Socijalista »

Ljudovi ja krecem u Maju sa akcijom preko facebook-a ko hoce samnom nek digne dva prsta :thumbup:

Image
mO k3

#48 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by mO k3 »

Da da preko FB... boze sacuvaj.....
Socijalista

#49 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by Socijalista »

Ženski Dr.Med wrote:Da da preko FB... boze sacuvaj.....
To je jedan dio, drugi ce slijediti...
felipe kajetano

#50 Re: Da li cete izaci na izbore?

Socijalista wrote:Ljudovi ja krecem u Maju sa akcijom preko facebook-a ko hoce samnom nek digne dva prsta :thumbup:

Image
Ja bi al' hastra me slucajno cu diGnut tri :lol:
Post Reply