To nije prijedlog "uzmi ili ostavi". Postoji prostor za dogovoranje. Slažem se da je u redu da i Mostar i Banja Luka budu distrikti kao i Sarajevo, kao i da se uzmu u obzir i drugi kriteriji osim nacionalnog.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Pa rekao sam, da su bili posteni rekli bi evo Mostar, BL i Sarajevo distrikti, tri federalne jedinice formirati ne iskljucivo po nacionalnom principu vec uzeti u obzir i ekonomsku sliku, saobracajnu povezanost i sve druge relevantne cinjenice. Ako ovo nisu principi koji su primjenjeni u modernoj Evropi i svijetu onda ti brkas neke stvari.Tomislav MO wrote:
Treba, reci kako bi ti, i reci primjer višenacionalne uspješne države na cijeloj planeti koja tako funkcionira. E kad ne nađeš primjer pošto ga nema i pričaš bajke, onda lijepo priznaj da su fašisti Belgijanci i Švicarciipak najbolje rješenje.
Čović precizira: BiH s četiri federalne jedinice
-
Tomislav MO
- Vodenjak
Sjedinjene Americke Drzave!Tomislav MO wrote:
Treba, reci kako bi ti, i reci primjer višenacionalne uspješne države na cijeloj planeti koja tako funkcionira. E kad ne nađeš primjer pošto ga nema i pričaš bajke, onda lijepo priznaj da su fašisti Belgijanci i Švicarciipak najbolje rješenje.
Imas li jos pitanja?
-
Tomislav MO
Sjedinjene Američke Države su jednonacionalna država, gdje je jedina nacija Amerikanac.Vodenjak wrote:Sjedinjene Americke Drzave!Tomislav MO wrote:
Imas li jos pitanja?
To se vala uči u prvom osnovne, bruka da netko ne zna, ccc, ti poslijeratno školstvo.
- Fair Life
Vodenjak wrote:Sjedinjene Americke Drzave!Tomislav MO wrote:
Imas li jos pitanja?

- Drvosjeca iz Dejcica
E ako je tako zasto onda to odmah nije predlozeno jer znaju da ce to iritirati Bosnjake? Ili izjava Dodika da je on za federalizaciju ali samo na teritoriji F.BiH. Pa halo, ko je ovdje lud pa da pristane na to?Tomislav MO wrote:To nije prijedlog "uzmi ili ostavi". Postoji prostor za dogovoranje. Slažem se da je u redu da i Mostar i Banja Luka budu distrikti kao i Sarajevo, kao i da se uzmu u obzir i drugi kriteriji osim nacionalnog.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Pa rekao sam, da su bili posteni rekli bi evo Mostar, BL i Sarajevo distrikti, tri federalne jedinice formirati ne iskljucivo po nacionalnom principu vec uzeti u obzir i ekonomsku sliku, saobracajnu povezanost i sve druge relevantne cinjenice. Ako ovo nisu principi koji su primjenjeni u modernoj Evropi i svijetu onda ti brkas neke stvari.Tomislav MO wrote:
-
Tomislav MO
Ti vala drvosječa ko da ti je dvi godine. Uvijek se u pregovore ulazi maksimalistički da bi se na kraju dobilo realno. To znaju i Dodik, i Čović i Tihić. Ha ja.Drvosjeca iz Dejcica wrote:E ako je tako zasto onda to odmah nije predlozeno jer znaju da ce to iritirati Bosnjake? Ili izjava Dodika da je on za federalizaciju ali samo na teritoriji F.BiH. Pa halo, ko je ovdje lud pa da pristane na to?Tomislav MO wrote:To nije prijedlog "uzmi ili ostavi". Postoji prostor za dogovoranje. Slažem se da je u redu da i Mostar i Banja Luka budu distrikti kao i Sarajevo, kao i da se uzmu u obzir i drugi kriteriji osim nacionalnog.Drvosjeca iz Dejcica wrote: Pa rekao sam, da su bili posteni rekli bi evo Mostar, BL i Sarajevo distrikti, tri federalne jedinice formirati ne iskljucivo po nacionalnom principu vec uzeti u obzir i ekonomsku sliku, saobracajnu povezanost i sve druge relevantne cinjenice. Ako ovo nisu principi koji su primjenjeni u modernoj Evropi i svijetu onda ti brkas neke stvari.
- Vodenjak
Zaboravio si kopirati i ovo: Devedeset posto istog (dakle naroda) place za Brozom a vec nakon par godina isti taj procenat pisha po njemu!Tomislav MO wrote:Broza nije birao narod, nego je bio doživotni predsjednik, fenomen poznatiji po nazivu diktator.Vodenjak wrote:Tomislav MO wrote: Osobno mislim da Alija i Radovan nisu jedini krivi. Oni su legalno izabrani predstavnici, pobjednici na izborima. Prije će biti kakav narod, takva vlast.
Dokaz tomu su i rezultati svih novijih izbora, nema ni Alije ni Radovana, a ogromna većina glasuje i dalje za istu politiku. Što je onda kriv Alija, on je samo prepoznao što narod hoće.
Jooooj shupljaka...![]()
![]()
Sto onda pljujete po Brozu?
I on je, eto, znao sta narod hoce pa im to i davao a narod ga volio...
Rijec je o tome da ti tvrdis kako kao lideri prepoznaju sta narod hoce pa onda to i rade!
Narod je dakle, po tvome, htio da ima diktatora i tu se dakle Brozu nema sta zamjeriti!
Tako isto danasnji narodi hoce da ih se recimo pljacka, nece da rade i hoce da imaju problema sa komsijama pa Covic, Hare i Dodik, u sluzbi svog naroda (iliti puka
- Drvosjeca iz Dejcica
Jes' pa sto onda TIhic nije trazio povratak Republike BiH...Tomislav MO wrote:
Ti vala drvosječa ko da ti je dvi godine. Uvijek se u pregovore ulazi maksimalistički da bi se na kraju dobilo realno. To znaju i Dodik, i Čović i Tihić. Ha ja.
- Vodenjak
Molim????Tomislav MO wrote:Sjedinjene Američke Države su jednonacionalna država, gdje je jedina nacija Amerikanac.Vodenjak wrote:Sjedinjene Americke Drzave!Tomislav MO wrote:
Imas li jos pitanja?
To se vala uči u prvom osnovne, bruka da netko ne zna, ccc, ti poslijeratno školstvo.![]()
I mi smo svi po naciji Bosanci, ne zaboravi...
Upitaj bilo koga u svijetu pa ces cuti!
A to kojem narodu pripadas je nesto sasvim drugo!
A takvih u SAD-u koliko hoces!
Plus sve one crne, bijele, zute glave....
E moj Tomislave... Ne znam koji je od nas dvojice koju skolu i KAD zavrsavao!
Znam samo da ti nauci pogresnu - zivotnu skolu!
Last edited by Vodenjak on 12/12/2007 10:48, edited 1 time in total.
-
Tomislav MO
Zbilja ne znam kako si uspio TO shvatiti nakon što sam ja ONO napisao jer sam napisao suprotno, ali me i ne zanima, tema nije o Titu. Kome se priča o bivšem diktatoru neka si otvori temu na podforumu Povijest.Vodenjak wrote: Rijec je o tome da ti tvrdis kako kao lideri prepoznaju sta narod hoce pa onda to i rade!![]()
![]()
Narod je dakle, po tvome, htio da ima diktatora i tu se dakle Brozu nema sta zamjeriti!
- Vodenjak
Jesi li ti ovo napisao:Tomislav MO wrote:Zbilja ne znam kako si uspio TO shvatiti nakon što sam ja ONO napisao jer sam napisao suprotno, ali me i ne zanima, tema nije o Titu. Kome se priča o bivšem diktatoru neka si otvori temu na podforumu Povijest.Vodenjak wrote: Rijec je o tome da ti tvrdis kako kao lideri prepoznaju sta narod hoce pa onda to i rade!![]()
![]()
I sta hoces onda? Ne vadi se sad!Tomislav MO wrote:Što je onda kriv Alija, on je samo prepoznao što narod hoće.
-
Tomislav MO
Čuj, ja ti nisam kriv što se u BiH svi ne osjećaju kao Bosanci i Hercegovci, nego kao Hrvati, Srbi i Bošnjaci.Vodenjak wrote:Molim????Tomislav MO wrote:Sjedinjene Američke Države su jednonacionalna država, gdje je jedina nacija Amerikanac.Vodenjak wrote: Sjedinjene Americke Drzave!
Imas li jos pitanja?
To se vala uči u prvom osnovne, bruka da netko ne zna, ccc, ti poslijeratno školstvo.![]()
![]()
![]()
I mi smo svi po naciji Bosanci, ne zaboravi...
Upitaj bilo koga u svijetu pa ces cuti!
A to kojem narodu pripadas je nesto sasvim drugo!
A takvih u SAD-u koliko hoces!
Plus sve one crne, bijele, zute glave....
E moj Tomislave... Ne znam koji je od nas dvojice koju skolu i KAD zavrsavao!
Znam samo da ti nauci pogresnu - zivotnu skolu!
U Americi se osjećaju Amerikancima, iako ima različitih etničkih skupina. Već u Kanadi je taj proces tekao sporije. U europskim državama da i ne govorim, znaš i sam, Katalonci npr. su nacionalno upravo to, Katalonci, a ne Španjolci.
- Vodenjak
Zato sto bi to znacilo da mora priznati da se onaj i onakav Dejton nikad nije smio potpisati!Drvosjeca iz Dejcica wrote:Jes' pa sto onda TIhic nije trazio povratak Republike BiH...Tomislav MO wrote:
Ti vala drvosječa ko da ti je dvi godine. Uvijek se u pregovore ulazi maksimalistički da bi se na kraju dobilo realno. To znaju i Dodik, i Čović i Tihić. Ha ja.
A to opet znaci da se pojedinci koji su nam posebno dragi moraju prozvati...
Medjutim, s obzirom da je Dejton nastao kao rezultat agresije, dobar tim pravnika bi sasvim sigurno nasao kao jedino legitimno rjesenje povratak na scenu Republike BiH! Sve ostalo je samo nagrada onima koji su rat zapoceli!
-
Tomislav MO
Alija je IZABRANI predstavnik koji je osvojio glasove birača.Vodenjak wrote:Jesi li ti ovo napisao:Tomislav MO wrote:Zbilja ne znam kako si uspio TO shvatiti nakon što sam ja ONO napisao jer sam napisao suprotno, ali me i ne zanima, tema nije o Titu. Kome se priča o bivšem diktatoru neka si otvori temu na podforumu Povijest.Vodenjak wrote: Rijec je o tome da ti tvrdis kako kao lideri prepoznaju sta narod hoce pa onda to i rade!![]()
![]()
Narod je dakle, po tvome, htio da ima diktatora i tu se dakle Brozu nema sta zamjeriti!I sta hoces onda? Ne vadi se sad!Tomislav MO wrote:Što je onda kriv Alija, on je samo prepoznao što narod hoće.![]()
Tito je ORUŽJEM NAMETNUTI diktator koji se samproglasio za doživotnog imperatora i nikad nije izabran, niti je itko pitao narod što hoće. Oni koji su se sami javili i protestirali su ili nestali ili zatvoreni.
- Vodenjak
Ne pitam te za tvoje osjecaje!Tomislav MO wrote:
Čuj, ja ti nisam kriv što se u BiH svi ne osjećaju kao Bosanci i Hercegovci, nego kao Hrvati, Srbi i Bošnjaci.
U Americi se osjećaju Amerikancima, iako ima različitih etničkih skupina. Već u Kanadi je taj proces tekao sporije. U europskim državama da i ne govorim, znaš i sam, Katalonci npr. su nacionalno upravo to, Katalonci, a ne Španjolci.
Ti si Bosanac po naciji a opet ti kazem, osjecaj se pripadnikom kojeg god naroda hoces!
U najboljem si slucaju ono sto sam oduvijek smatrao pogrdnim nazivom -Bosanski Hrvat...
- Vodenjak
A sto su onda ugnjetavani plakali u toliko broju kad je umro?Tomislav MO wrote: Tito je ORUŽJEM NAMETNUTI diktator koji se samproglasio za doživotnog imperatora i nikad nije izabran, niti je itko pitao narod što hoće. Oni koji su se sami javili i protestirali su ili nestali ili zatvoreni.
Da neces reci da su im pendrecima suze na oci tjerali?
Nego, jesi li ti plakao za Alijom?
Bio ti je predsjednik drzave!
Ili si plakao za susjedom ti Francekom?
-
Tomislav MO
Ako bi bio ikakav, onda bi bio hercegovački.Vodenjak wrote:Ne pitam te za tvoje osjecaje!Tomislav MO wrote:
Čuj, ja ti nisam kriv što se u BiH svi ne osjećaju kao Bosanci i Hercegovci, nego kao Hrvati, Srbi i Bošnjaci.
U Americi se osjećaju Amerikancima, iako ima različitih etničkih skupina. Već u Kanadi je taj proces tekao sporije. U europskim državama da i ne govorim, znaš i sam, Katalonci npr. su nacionalno upravo to, Katalonci, a ne Španjolci.![]()
Ti si Bosanac po naciji a opet ti kazem, osjecaj se pripadnikom kojeg god naroda hoces!
U najboljem si slucaju ono sto sam oduvijek smatrao pogrdnim nazivom -Bosanski Hrvat...![]()
Nekakav pojam "bosanski Hrvat" u smislu naziva ne postoji. Naziv kao naziv je Hrvat, bez ikakvih dodataka.
Onda može biti Hrvat iz Bosne, Hrvat iz Hercegovine, Hrvat iz Australije itd.
-
Tomislav MO
Ne bih znao, možda su muslimani plakali jer su imali razloga, ali u škutoriji samo što nije bio vatromet, da se smjelo.Vodenjak wrote:A sto su onda ugnjetavani plakali u toliko broju kad je umro?Tomislav MO wrote: Tito je ORUŽJEM NAMETNUTI diktator koji se samproglasio za doživotnog imperatora i nikad nije izabran, niti je itko pitao narod što hoće. Oni koji su se sami javili i protestirali su ili nestali ili zatvoreni.
Da neces reci da su im pendrecima suze na oci tjerali?![]()
Nego, jesi li ti plakao za Alijom?
Bio ti je predsjednik drzave!![]()
Ili si plakao za susjedom ti Francekom?![]()
- muha_sa
evo pun "Poljud " muslimana
i na terenu sve musliman do muslimana
http://de.youtube.com/watch?v=IutKIQfhm ... re=related
http://de.youtube.com/watch?v=IutKIQfhm ... re=related
- Vodenjak
A Hrvat iz Amerike?Tomislav MO wrote:Ako bi bio ikakav, onda bi bio hercegovački.Vodenjak wrote:Ne pitam te za tvoje osjecaje!Tomislav MO wrote:
U Americi se osjećaju Amerikancima, iako ima različitih etničkih skupina. Već u Kanadi je taj proces tekao sporije. U europskim državama da i ne govorim, znaš i sam, Katalonci npr. su nacionalno upravo to, Katalonci, a ne Španjolci.![]()
U najboljem si slucaju ono sto sam oduvijek smatrao pogrdnim nazivom -Bosanski Hrvat...![]()
Nekakav pojam "bosanski Hrvat" u smislu naziva ne postoji. Naziv kao naziv je Hrvat, bez ikakvih dodataka.
Onda može biti Hrvat iz Bosne, Hrvat iz Hercegovine, Hrvat iz Australije itd.
-
Tomislav MO
Hrvat iz Amerike, točno, vidiš kako znaš kad hoćeš.Vodenjak wrote:A Hrvat iz Amerike?Tomislav MO wrote:Ako bi bio ikakav, onda bi bio hercegovački.Vodenjak wrote: Ne pitam te za tvoje osjecaje!![]()
Onda može biti Hrvat iz Bosne, Hrvat iz Hercegovine, Hrvat iz Australije itd.![]()
![]()
- Vodenjak
Znaci... nije Amerikanac?Tomislav MO wrote:Hrvat iz Amerike, točno, vidiš kako znaš kad hoćeš.Vodenjak wrote:A Hrvat iz Amerike?Tomislav MO wrote: Ako bi bio ikakav, onda bi bio hercegovački.
Onda može biti Hrvat iz Bosne, Hrvat iz Hercegovine, Hrvat iz Australije itd.![]()
![]()
![]()
Cudno s obzirom na....
Tomislav MO wrote: Sjedinjene Američke Države su jednonacionalna država, gdje je jedina nacija Amerikanac.
To se vala uči u prvom osnovne, bruka da netko ne zna, ccc, ti poslijeratno školstvo.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
Malo cu odstupiti od diskusije ali me ovo sve podsjeti na onu legendarnu recenicu LEGENDE pokojnoga Davorina Popovića
- Kad odem u Zagreb, zovu me "Bok, Davore", kad idem u Beograd pozdravljaju me sa "Zdravo, Popovicu", a kad dodjem u Sarajevo, kazu mi "Dje s' shupak, sta ima?"
- Kad odem u Zagreb, zovu me "Bok, Davore", kad idem u Beograd pozdravljaju me sa "Zdravo, Popovicu", a kad dodjem u Sarajevo, kazu mi "Dje s' shupak, sta ima?"
-
Tomislav MO
Može biti Amerikanac ako želi, ne mora ako ne želi, ali mora poštovati ustav. A ustav ne predviđa nikakva posebna prava za nacionalne manjine. Tako hoće velika većina stanovnika Amerike, pa su onda sebi napisali i takav ustav.Vodenjak wrote:
Znaci... nije Amerikanac?![]()
Cudno s obzirom na....Tomislav MO wrote: Sjedinjene Američke Države su jednonacionalna država, gdje je jedina nacija Amerikanac.
![]()
Shvatam ja da bi ti volio da i BiH ima takav ustav, i može ga dobiti onda kad se po važećoj proceduri taj ustav promijeni. Sve dok se ne promijeni, važit će pojmovi o konstitutivnosti, nacionalnosti, Hrvatima, Srbima, Bošnjacima (svi oni pojmovi koje ti ne voliš), a tvoji pojmovi kao npr. "Bosanci" se nigdje i ne spominju.
Nema riječi Bosanaca nigdje, od najvišeg do najnižeg zakona, pa ni u dokumentima, meni u rodnom listu pod nacionalnost piše Hrvat, crno na bijelo.