Ipak su ovdje 3 Naroda a ne jedan.wickerman wrote:Pa ne mora pobjednik biti taj koji ce praviti vladu ! Pogledaj u Srbiji,radikali vazda pobjede(osim ovaj zadnji put) pa kad su napravili vladu??? U parlamentarizmu je dovoljna vecina... by the waylupp wrote:Covic jedino kaze za Komsica da nije Hrvat i tu nije bas slago. Realno Komsic sebe smatra Bosancem, a Hrvatem se naziva samo zbog pozicije u predsjednistvu. Ako 90ka prihvati opet ce se zanemarit izborna volja vecine Hrvata(HDZ jest pobjednik u Hrvata). Samo nisam siguran da li ce HDZ bit u stanju ista uciniti protiv nove koalicije ukoliko 90ka njoj pripada.wickerman wrote: Sad je ponudjeno nekom iz HDZ1990 da bude premijer BiH? Hoce li to biti prihvaceno ili ce Covic reci da nije ni ovaj Hrvat ????
Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
- lupp
#126 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
- AliceInChains
#127 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
Pazi, vlada se ne formira po volji vecine Hrvatskog naroda, nego po volji vecine ljudi u Bosni i Hercegovini. Znaci, ako Hdz-1990 ude u koaliciju sa SDP-om i Predsjedavajuci postane "pravi" Hrvat iz reda HDZ-1990, bili ti to smetalo, istinito?lupp wrote:
Neznam tocno koliko je HDZ 1990 glasova osvojio ali ukoliko skupa sa HSPom i NSRZB imaju preko 50% hrv. glasova ja ne vidim problem u tome. Nesto sam citao da je HDZ osvojio oko 60% hr. glasova. Ukoliko je to istina(sudeci po brojkama parlamentarnih izbora tu je to negdje) izbacivanje HDZ-a nije nista drugo nego ignoriranje izborne volje hrvatskog stanovnistva u BiH.
- lupp
#128 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
Neki stalno mjenjaju danasnju BiH sa nekom gradjanskom BiH. Trenutno je stanje takvo da 2 Naroda imaju sigurne predstavnike koje su vecinski i izabrali (Srbi SNSD i SDS; Bosnjaci SDP i SDA)i 1 Narod kojem se zeli to uskratit(HDZ). Jednostavno zamisli da su Hrvati vecinski narod i da HDZ sebi bira SBB za partnera i nagovara SDA da ucini isto dok se SDP poptuno ignorira. Uz to zamisli da je SDP dobio duplo vise glasova nego sto je sada. Isto bih pricao kao sto i sada pricam. Odgovor na tvoje pitanje sam vec dao.AliceInChains wrote:Pazi, vlada se ne formira po volji vecine Hrvatskog naroda, nego po volji vecine ljudi u Bosni i Hercegovini. Znaci, ako Hdz-1990 ude u koaliciju sa SDP-om i Predsjedavajuci postane "pravi" Hrvat iz reda HDZ-1990, bili ti to smetalo, istinito?lupp wrote:
Neznam tocno koliko je HDZ 1990 glasova osvojio ali ukoliko skupa sa HSPom i NSRZB imaju preko 50% hrv. glasova ja ne vidim problem u tome. Nesto sam citao da je HDZ osvojio oko 60% hr. glasova. Ukoliko je to istina(sudeci po brojkama parlamentarnih izbora tu je to negdje) izbacivanje HDZ-a nije nista drugo nego ignoriranje izborne volje hrvatskog stanovnistva u BiH.
- AliceInChains
#129 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
Razumijem. Znaci, kod vas onih 40% Hrvata, koji nisu birali HDZ, a koji bi bili prisutni u novoformiranoj vladi nebi imali nikakvog znacaja, jer je 60% Hrvata biralo HDZ. Pa dobro, ako je to tako, onda ja vama Hrvatima preporucujem, da ukinete sve vase partije i da imate samo jednu. Onda nema nikakve dileme.lupp wrote:Neki stalno mjenjaju danasnju BiH sa nekom gradjanskom BiH. Trenutno je stanje takvo da 2 Naroda imaju sigurne predstavnike koje su vecinski i izabrali (Srbi SNSD i SDS; Bosnjaci SDP i SDA)i 1 Narod kojem se zeli to uskratit(HDZ). Jednostavno zamisli da su Hrvati vecinski narod i da HDZ sebi bira SBB za partnera i nagovara SDA da ucini isto dok se SDP poptuno ignorira. Uz to zamisli da je SDP dobio duplo vise glasova nego sto je sada. Isto bih pricao kao sto i sada pricam. Odgovor na tvoje pitanje sam vec dao.AliceInChains wrote:Pazi, vlada se ne formira po volji vecine Hrvatskog naroda, nego po volji vecine ljudi u Bosni i Hercegovini. Znaci, ako Hdz-1990 ude u koaliciju sa SDP-om i Predsjedavajuci postane "pravi" Hrvat iz reda HDZ-1990, bili ti to smetalo, istinito?lupp wrote:
Kako bi se SDP ponasao, kad bi dovbio apsolutnu vecinu Bosnjaka, itd......pa nije je dobio, i zato nema razloga za ovakva prepucavanja.
Care, ovo nema nikakve veze sa (ne)gradanskom BIH, nego ti nemas puno iskustva o tome, sta znaci demokratija, nazalost. Razumio bih ja tebe, kad SDP nebi imao namjeru da ude u koaliciju ni sa jednim HDZ-om.
-
just in bieber
#130 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
Политика је прљава, мешетарска, манипулативна али код нас су ове особине попримиле невиђене размјере.
Велики број политичара је у својој политичкој каријери и уопште животном путу оставила мрље које их компромитују а често су ту и радње које остављају сумњу у законитост. Један од тих је свакако и Човић и њега сматрам једним у низу негативних персона политичког живота БиХ. Највише разлога за његову критуку, по мом мишљењу, имали би БХ Хрвати.
Истовремено, лицемјеран ми је и овај својеврсни линч и блаћење, кроз медије и поједине политичке елите. То показује да је ријеч о страшној манупилацији, селективном прихватању чињеница које доводе до стварања заблуде. Хајмо да прихватимо да је Човић други Јелавић. Хоће ли сутра Јуришић, ако промијени мишљење, постати трећи Јелавић? Откуд тај Јуришић одједном постао грађански орјентисан политичар који кокетира са НДХ? Да ли је тај Јуришић имао гласаче у оном истом омраженом Широком Бријегу?
Хоће ли сутра Босић из СДС-а, ако промијени мишљење и избаци СНСД из власти постати грађански орјентисан политичар као Јуришић сада?
Овдје је Човић најмање битан, битно је то да се један народ оправдано осјећа прегласаним и на нивоу БиХ и на нивоу оба ентитета. Та чињеница ствара фрустрације и негативне осјећаје, уперене прије свега према држави Босни и Херцеговини. Још неки злонамјерници желе поистовијетити цијели народ са тамо некавим Човићем.
По ко зна који пут се показало да оваква политика не иде. Ми смо специфична земља, са бурном историјом и специфичним погледима на садашњост и будућност. Потези политичара морају бити умјерени, добро извагани и увијек морају имати на уму да нешто може повриједити дио грађана и то треба стално имати на уму.
Потребна нам је реална политика, корак по корак, договор, дијалог, толеранција и уважавање других погледа и мишљења.
Велики број политичара је у својој политичкој каријери и уопште животном путу оставила мрље које их компромитују а често су ту и радње које остављају сумњу у законитост. Један од тих је свакако и Човић и њега сматрам једним у низу негативних персона политичког живота БиХ. Највише разлога за његову критуку, по мом мишљењу, имали би БХ Хрвати.
Истовремено, лицемјеран ми је и овај својеврсни линч и блаћење, кроз медије и поједине политичке елите. То показује да је ријеч о страшној манупилацији, селективном прихватању чињеница које доводе до стварања заблуде. Хајмо да прихватимо да је Човић други Јелавић. Хоће ли сутра Јуришић, ако промијени мишљење, постати трећи Јелавић? Откуд тај Јуришић одједном постао грађански орјентисан политичар који кокетира са НДХ? Да ли је тај Јуришић имао гласаче у оном истом омраженом Широком Бријегу?
Хоће ли сутра Босић из СДС-а, ако промијени мишљење и избаци СНСД из власти постати грађански орјентисан политичар као Јуришић сада?
Овдје је Човић најмање битан, битно је то да се један народ оправдано осјећа прегласаним и на нивоу БиХ и на нивоу оба ентитета. Та чињеница ствара фрустрације и негативне осјећаје, уперене прије свега према држави Босни и Херцеговини. Још неки злонамјерници желе поистовијетити цијели народ са тамо некавим Човићем.
По ко зна који пут се показало да оваква политика не иде. Ми смо специфична земља, са бурном историјом и специфичним погледима на садашњост и будућност. Потези политичара морају бити умјерени, добро извагани и увијек морају имати на уму да нешто може повриједити дио грађана и то треба стално имати на уму.
Потребна нам је реална политика, корак по корак, договор, дијалог, толеранција и уважавање других погледа и мишљења.
- lupp
#131 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
Tko zna jel i tih 40%.. za tebe je demokratija da 2 naroda predstavljaju oni koje su vecinski izabrali, a 3 ne..AliceInChains wrote: Razumijem. Znaci, kod vas onih 40% Hrvata, koji nisu birali HDZ, a koji bi bili prisutni u novoformiranoj vladi nebi imali nikakvog znacaja, jer je 60% Hrvata biralo HDZ. Pa dobro, ako je to tako, onda ja vama Hrvatima preporucujem, da ukinete sve vase partije i da imate samo jednu. Onda nema nikakve dileme.
Kako bi se SDP ponasao, kad bi dovbio apsolutnu vecinu Bosnjaka, itd......pa nije je dobio, i zato nema razloga za ovakva prepucavanja.
Care, ovo nema nikakve veze sa (ne)gradanskom BIH, nego ti nemas puno iskustva o tome, sta znaci demokratija, nazalost. Razumio bih ja tebe, kad SDP nebi imao namjeru da ude u koaliciju ni sa jednim HDZ-om.
-
dogovor
#132 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
Čisti komunistički mentalitet je u tebi gospodine. Čović ne zaziva rušenje države. Komunisti9 su čitali ljudske misli, namjere i na osnovu toga presuđivali. Uostalom u Belgiji i Kandai je zahtijev za rušenje otcjepljenje sasvim legalnmo i nitko ni je išao u pržun zbog toga. Oni nikda ni su imali fašizam ili komunizam pa im ne pada na pamet prijetiti zatvorom.Better Man wrote:Ako je tebi fasisticka metoda uhapsiti i poslati na robiju covjeka koji prijeti raspadom drzave i koji poziva na ukidanje Suda BiH i Tuzilastva BiH, onda nesto nije u redu s tobom. Ti bi vjerovatno Covica nagradio za njegove izjave.dogovor wrote:Better Man je napisao/la:
Svima onim koji osporavaju izbor Komšića za Člana predsjedništva iz reda Hrvtaskog naroda bih postavio pitanje kako kontarišete izbor Dodikovog izmeta, fašiste Emila Vlajkija koji negira sve zločine nad drugim narodima od strane Srbije i domačih Srba za potpredsjednika RS-a iz reda Hrvatskog naroda i kako to da Komšić nije legitiman, fašista Vlajki jeste? Da je ovo normalna država, Čović bi zbog svojih izjava već bio uhapšen i osuđen na robiju.
Čovjek koji se obrušava na "fašistu" Emila zaziva fašističke metode. Fašisti i komunisti su hapsili zbog izjave.
A i usporedba ti je na razini.
Ako ni je rušenje države RS i Federacija još manjeje rušenje države ni Hercegbosna.
- AliceInChains
#133 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
Ma realnost je i ta, da, kad bi vecina Hrvata i Srba bili za Bosnu i Hercegovinu, onda mi i nebi imali ovakvih problema. Taj scenario je postojao u RBIH, i bas ti Hrvati i Srbi, kojima danasnja situacija ne prije najvise mrze ustav RBIH. A bili su i Hrvati i Srbi ravnopravniji. Jeli to pametno? Sumnjam. I mi Bosnjaci smo trpili/tolerirali volju Hrvata i Srba u Jugoslaviji, bili smo manjina, bilo nam je prihvatljivo i razumno, da nemogu 2-3 milijona Bosnjaka odlucivati o sudbini 23 miliona Jugoslovena.
-
dogovor
#134 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
Gospodine malo promisli. Pogledaj istini u oči.AliceInChains wrote:Ma realnost je i ta, da, kad bi vecina Hrvata i Srba bili za Bosnu i Hercegovinu, onda mi i nebi imali ovakvih problema. Taj scenario je postojao u RBIH, i bas ti Hrvati i Srbi, kojima danasnja situacija ne prije najvise mrze ustav RBIH. A bili su i Hrvati i Srbi ravnopravniji. Jeli to pametno? Sumnjam. I mi Bosnjaci smo trpili/tolerirali volju Hrvata i Srba u Jugoslaviji, bili smo manjina, bilo nam je prihvatljivo i razumno, da nemogu 2-3 milijona Bosnjaka odlucivati o sudbini 23 miliona Jugoslovena.
Hrvati su glasovali za samostalnu BiH. RH je prva priznala BiH.
Ako već spominješ vlast u bivšoj Jugoslaviji onda imaj nha umu da je uz Albance najviše Hrvata bilo u jugoslavenskim kazamatima
- AliceInChains
#135 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
Da pogledam istinu:dogovor wrote:Gospodine malo promisli. Pogledaj istini u oči.AliceInChains wrote:Ma realnost je i ta, da, kad bi vecina Hrvata i Srba bili za Bosnu i Hercegovinu, onda mi i nebi imali ovakvih problema. Taj scenario je postojao u RBIH, i bas ti Hrvati i Srbi, kojima danasnja situacija ne prije najvise mrze ustav RBIH. A bili su i Hrvati i Srbi ravnopravniji. Jeli to pametno? Sumnjam. I mi Bosnjaci smo trpili/tolerirali volju Hrvata i Srba u Jugoslaviji, bili smo manjina, bilo nam je prihvatljivo i razumno, da nemogu 2-3 milijona Bosnjaka odlucivati o sudbini 23 miliona Jugoslovena.
Ako već spominješ vlast u bivšoj Jugoslaviji onda imaj nha umu da je uz Albance najviše Hrvata bilo u jugoslavenskim kazamatima
Hrvati su se bratili i ratovali sa Bosnjacima. Ali su poslje proglasenja nezavisnosti poceli odjednom ratovati protiv Bosnjaka radi popunjenja kifle. Sta mi to kaze? Pa glupo, da se nismo bratili sa Srbima, iskreno.
Sto ste bili najvise u kazamatima? Zato sto ste se najvise hurcili protiv drzave. Ko je tamo drzao neke revolucije i sl.? Nisu valjda Bosnjaci
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#136 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
Pratim diskusiju i ''navijam'' za tebe @AliceInChains, ali istine radi podsjećam na : Cazinsku bunu 1950.g.AliceInChains wrote:Da pogledam istinu:dogovor wrote:Gospodine malo promisli. Pogledaj istini u oči.AliceInChains wrote:Ma realnost je i ta, da, kad bi vecina Hrvata i Srba bili za Bosnu i Hercegovinu, onda mi i nebi imali ovakvih problema. Taj scenario je postojao u RBIH, i bas ti Hrvati i Srbi, kojima danasnja situacija ne prije najvise mrze ustav RBIH. A bili su i Hrvati i Srbi ravnopravniji. Jeli to pametno? Sumnjam. I mi Bosnjaci smo trpili/tolerirali volju Hrvata i Srba u Jugoslaviji, bili smo manjina, bilo nam je prihvatljivo i razumno, da nemogu 2-3 milijona Bosnjaka odlucivati o sudbini 23 miliona Jugoslovena.
Hrvati su se bratili i ratovali sa Bosnjacima. Ali su poslje proglasenja nezavisnosti poceli odjednom ratovati protiv Bosnjaka radi popunjenja kifle. Sta mi to kaze? Pa glupo, da se nismo bratili sa Srbima, iskreno.
Sto ste bili najvise u kazamatima? Zato sto ste se najvise hurcili protiv drzave. Ko je tamo drzao neke revolucije i sl.? Nisu valjda Bosnjaci
- muha_sa
#137 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
ako možeš pojasni malo ovo uvecaTokokta wrote:evo ja cu da pogledam istinu:AliceInChains wrote: Da pogledam istinu:
Bošnjaci su se bratimili i ratovali s Hrvatima. Ali su odjednom počeli ratovati protiv Hrvata kad su vidjeli da su Srbi prejaki i da njima ne mogu ništa , pa su skontali da teritoriju mogu nadoknaditi na račun Hrvata (srednja bosna) . Sta mi to kaze? Pa glupo, da se nismo bratili sa Srbima, iskreno.
ne kontam--da nisam šta prespavo
-
dogovor
#138 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
Hrvati su bili najviše u jugoslavenskim kazamatima jer su Jugu doživljavali kao neprirodni knglomerat a komunizam kao negaciju zdravog razuma.AliceInChains wrote:Da pogledam istinu:dogovor wrote:Gospodine malo promisli. Pogledaj istini u oči.AliceInChains wrote:Ma realnost je i ta, da, kad bi vecina Hrvata i Srba bili za Bosnu i Hercegovinu, onda mi i nebi imali ovakvih problema. Taj scenario je postojao u RBIH, i bas ti Hrvati i Srbi, kojima danasnja situacija ne prije najvise mrze ustav RBIH. A bili su i Hrvati i Srbi ravnopravniji. Jeli to pametno? Sumnjam. I mi Bosnjaci smo trpili/tolerirali volju Hrvata i Srba u Jugoslaviji, bili smo manjina, bilo nam je prihvatljivo i razumno, da nemogu 2-3 milijona Bosnjaka odlucivati o sudbini 23 miliona Jugoslovena.
O ratovanju Hrvata i Bošnjaka prouči slijed događaja 1990 do 1995. Ne ispuisti nijedan bitni segment.
- AliceInChains
#139 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
kokta wrote:evo ja cu da pogledam istinu:AliceInChains wrote: Da pogledam istinu:
Bošnjaci su se bratimili i ratovali s Hrvatima. Ali su odjednom počeli ratovati protiv Hrvata kad su vidjeli da su Srbi prejaki i da njima ne mogu ništa , pa su skontali da teritoriju mogu nadoknaditi na račun Hrvata (srednja bosna) . Sta mi to kaze? Pa glupo, da se nismo bratili sa Srbima, iskreno.
- AliceInChains
#140 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
E vidis, Bosnjaci Jugoslaviju nisu posmatrali kao neku nakaradnu drzavu. Zato i nisu bili u tolikom broju bili zastupljeni na Golom Otoku, kao sto su bili Hrvati. Samo se pitam, sto se cudis, kad sam znas, zbog cega su cucili na ostrvu?dogovor wrote:
Hrvati su bili najviše u jugoslavenskim kazamatima jer su Jugu doživljavali kao neprirodni knglomerat a komunizam kao negaciju zdravog razuma.
O ratovanju Hrvata i Bošnjaka prouči slijed događaja 1990 do 1995. Ne ispuisti nijedan bitni segment.
-
dogovor
#141 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
vo je ispod svakog razuma. Ovo je pljuvanje u činjeniceAliceInChains wrote:kokta wrote:evo ja cu da pogledam istinu:AliceInChains wrote: Da pogledam istinu:
Bošnjaci su se bratimili i ratovali s Hrvatima. Ali su odjednom počeli ratovati protiv Hrvata kad su vidjeli da su Srbi prejaki i da njima ne mogu ništa , pa su skontali da teritoriju mogu nadoknaditi na račun Hrvata (srednja bosna) . Sta mi to kaze? Pa glupo, da se nismo bratili sa Srbima, iskreno.Pa BH Hrvati su se tajno i bratili sa Srbima tokom rata, pa su opet popusili. Sada ti isti BhHrvati, koji su sami sebe zahebali, glume ugrozenost, koju je prouzrokovao Otac Tudman sa potpisom Dejtona. Hocete li nam se jos zahvaliti, sto su vam taj isti otac i njegove sluge u Hrecegovini prodali Posavinu?
- AliceInChains
#142 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
Ma da, Hrvati su bili najugrozeniji narod. U Jugoslaviji, u Bosni.....ma sta, licemjeran sam, najugrozeniji su narod na zemaljsk oj kuglidogovor wrote:
vo je ispod svakog razuma. Ovo je pljuvanje u činjenice
- muha_sa
#143 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
deder nam cinjenice na hastaldogovor wrote: vo je ispod svakog razuma. Ovo je pljuvanje u činjenice
- AliceInChains
#144 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
Ma svi lazu, pogotovo bivsi i sadasnji predsjednik Republike Hrvatskemuha_sa wrote:deder nam cinjenice na hastaldogovor wrote: vo je ispod svakog razuma. Ovo je pljuvanje u činjeniceal redom-polako-nemoj šta preskocit.
-
dogovor
#145 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
1. Za vrijeme rata u u Hrvatskoj protiv JNA i Miloševića Bošnjaci su krivili Hrvate za separatizam i rušenje Jugoslavije. Ne okrivljujem Vas zbog toga.Vi ste imali svoj izbor i na njega ste imali pravo ali i ma pravo na odcjepljenje.muha_sa wrote:deder nam cinjenice na hastaldogovor wrote: vo je ispod svakog razuma. Ovo je pljuvanje u činjeniceal redom-polako-nemoj šta preskocit.
2. U BiH Hrvati prvi se organiziraju u HVO i uglavnom su uspjeli odbraniti dio prostora na kojem su bili većina. U HVO je bilo i Bošnjaka na čemu im zahvaljujem.
3.dok su se Bošnjaci snašli srbi su zauzeli čiste bošnjačke prostore u istočnoj Bosni.
4. Rat između Hrvata i Bošnjaka izbio je nakon toga što su Bošnjaci zbijeni na mali prostor. Hrvati sigurno ni su imali razloga napasti Bošnjake. Je su li Bošnjaci imali razloga napasti Hrvate? Pstoji i mišljenje da su Britanci iscenirali taj sukob kako bi izjednačili sve strane.
5. Kad bi i bili Hrvati krivci pogledaj kasniji slijed događaja.
a) Sporazum u Splitu Tuđman Izetbegović prema kojem Hrvatska vojska djeluje u BiH protiv srba, prije Oluje i nakon Oluije. Zaustavljena ispred Banja Luke prijetnjom velikih sila.
6. Prodaja Posavije je čista glupost. U Posavinji je živjelo cirka po jedna terćina svakog od naroda.
7. To je još jedan dokaz da su krojači politike ovdje bili naklonjeni srbima a vi Bošnjaci se kalite na HRvate. To nam je !hval
- AliceInChains
#146 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
dogovor wrote:1. Za vrijeme rata u u Hrvatskoj protiv JNA i Miloševića Bošnjaci su krivili Hrvate za separatizam i rušenje Jugoslavije. Ne okrivljujem Vas zbog toga.Vi ste imali svoj izbor i na njega ste imali pravo ali i ma pravo na odcjepljenje.muha_sa wrote:deder nam cinjenice na hastaldogovor wrote: vo je ispod svakog razuma. Ovo je pljuvanje u činjeniceal redom-polako-nemoj šta preskocit.
2. U BiH Hrvati prvi se organiziraju u HVO i uglavnom su uspjeli odbraniti dio prostora na kojem su bili većina. U HVO je bilo i Bošnjaka na čemu im zahvaljujem.
3.dok su se Bošnjaci snašli srbi su zauzeli čiste bošnjačke prostore u istočnoj Bosni.
4. Rat između Hrvata i Bošnjaka izbio je nakon toga što su Bošnjaci zbijeni na mali prostor. Hrvati sigurno ni su imali razloga napasti Bošnjake. Je su li Bošnjaci imali razloga napasti Hrvate? Pstoji i mišljenje da su Britanci iscenirali taj sukob kako bi izjednačili sve strane.
5. Kad bi i bili Hrvati krivci pogledaj kasniji slijed događaja.
a) Sporazum u Splitu Tuđman Izetbegović prema kojem Hrvatska vojska djeluje u BiH protiv srba, prije Oluje i nakon Oluije. Zaustavljena ispred Banja Luke prijetnjom velikih sila.
6. Prodaja Posavije je čista glupost. U Posavinji je živjelo cirka po jedna terćina svakog od naroda.
7. To je još jedan dokaz da su krojači politike ovdje bili naklonjeni srbima a vi Bošnjaci se kalite na HRvate. To nam je !hval
Pazi, ovo zadnje, sto si naveo: Zahvalni smo mi Hrvatima iz Hrvatske, bez dvojbe. Hercegovackim Hrvatima....jok.
I jos nesta, sami Hrvati iz Hrvatske se zbog vas stide, zato sto ste tokom rata saradzivali sa Cetnicima! A ti se i dalje pravi glup.
- AliceInChains
#147 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
@dogovor, pogledaj malo na Hrvatskoj televiziji, sta tamo ljudi govore o padu Posavine(samo jedan isjecak-pogledaj sve):
- muha_sa
#148 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
jebeš argumenteAliceInChains wrote:@dogovor, pogledaj malo na Hrvatskoj televiziji, sta tamo ljudi govore o padu Posavine(samo jedan isjecak-pogledaj sve):
-
pemanapemani
#149 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
Fino je to obrazložio "mesar" jučer u Oslobođenju - "HDZ je predizbornu kampanju zasnivao na zaštiti vitalnih nacionalnih interesa i to im treba omogućiti u punom kapacitetu". Oni nikad ne spominju ekonomiju, bolji životni standard, zaštitu pojedinačnih prava građana... Vrijeme je da im se udovolji, te da svoj puni kapacitet usmjere zaštiti vitalnih nacionalnih interesa Hrvata kroz domove naroda. Kada se oni tako nabrijani za borbu protiv ugrozdbe prihvate posla, nikad više hrvatski čovjek neće biti ugrožen.
-
dogovor
#150 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
Ti Muho tražila si da ti navedem slijed događaja u BiH i sada si od toga odustala. To ti je sada nezanimljivo. OK apropos Latinica. Denisa Latina za njegovo antihrvatsko pljuvanje nagradio je srpski agitprop. On obrađuje pogibelj svakog četnika u Hrvatskoj a nikada hrvatska stradanje. On izmišlja laže. On je sramota od novinara.muha_sa wrote:jebeš argumenteAliceInChains wrote:@dogovor, pogledaj malo na Hrvatskoj televiziji, sta tamo ljudi govore o padu Posavine(samo jedan isjecak-pogledaj sve):
njemu neko prico na nekom sijelu