Od kada je to obrazovanje na opštinskom-gradskom nivou? Ja stalno mislio da to spada u kantonalne nadležnosti.Geronimo81 wrote:Normalno da zavrsavas kad nemas sta da kazes u vlasti je 10 godina u par gradova nista nije uradio da građanin hrvatske nacionalnosti ima u skoli izbor hrvatskog jezika. To mu je mogao biti najaci adut da pokaze da je to i hrvatska stranka ali eto nije lakse je reci mi smo i hratska stranka. Sad jos i HDZ nek kaze mi smo i bošnjacka stranka stavi par bosnjaka i eto ih potpuno istiBosnolog wrote:Ocito si ovim boldiranim sve rekao sto imas reci,.....Svaka dalja diskusija s tobom je baseless,...Geronimo81 wrote: Pa oba HDZ , NHI, HSP a SDP tesko dace ikada biti iako sam liberalista i volim socialne stranke ovaj SDP ima veze sa socialom ko i Dodikova stranka.
Fino su trebali 2006 staviti za hrvata a onda 2010 za bosnjaka uz to su trebali uvesti u skole gdje imaju vlast jos jedan konstitutivni jezik a i ja gluposti pisem pa ni djeda mraza nisu uspjeli dovesti![]()
![]()
Vidis da su ovo uradili mene bi bilo briga mada me ionako nije briga jer su to sve lopovi koji se bore za pozicije pa ako su u vlasti teze ce iza resetaka zavrsiti COla vs Zlatko sokol vs reket
PS: Nema te razlike između bošnjacke etno i hrvatske iste stvari![]()
Pravo na jezik ne smije biti nikome osporavan,praksa potvrduje nesto drugo kao i segregacijsko aparthejdski mentalitet etnotorovskih cobana i njohovih zombija,......vremenom ce mnogi nadoci a do tada rahatpatno saburujuce duranje i sucuranje,.....
Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
-
hercegovac_pravi
#101 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
-
zurbriggen8
#102 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
Ispravno ti mislis, ali 10 godina protuustavnom odlukom uostalom i SDP, SDA, SBiH po njihovom misljenju to spada u nadleznosti entiteta FBiH. Inace ne bi protuustavno ustanovili ministarstvo obrazovanja, niti bi ministarstva obrazovanja u zupanijama pod zajednickom politickom kontrolom navedenih stranaka ne bi poslusno slusaali naredbe iz tog navodnog ministarstva, Niti bi se ministar obrazovanja u HN-zupaniji ovog lejta pozivao na odluke tog nezakonitog minsitarstva.hercegovac_pravi wrote:Od kada je to obrazovanje na opštinskom-gradskom nivou? Ja stalno mislio da to spada u kantonalne nadležnosti.
Posto ne vidim naznake ikakve politicke voljke bosnjackog politickog saveza - SDP, SDA, SBiH - da poslusaju presudu ustavnog suda siguran sam da ces bas ti hercegovac_pravi ustati i predvoditi prosvjede protiv takvog ocitog krsenja ustava FBH i antidaytonskog djelovanja, kao i da ces opetovano urgirati kod OHR da koristi svoje ovlasti pa da navedenim strankama zabrani djelovanje i da njihovim stranackim vodjama pripremi visegodisnje ugodne uznicke dane.
-
kv99
#103 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
zurbriggen8 wrote:Ispravno ti mislis, ali 10 godina protuustavnom odlukom uostalom i SDP, SDA, SBiH po njihovom misljenju to spada u nadleznosti entiteta FBiH. Inace ne bi protuustavno ustanovili ministarstvo obrazovanja, niti bi ministarstva obrazovanja u zupanijama pod zajednickom politickom kontrolom navedenih stranaka ne bi poslusno slusaali naredbe iz tog navodnog ministarstva, Niti bi se ministar obrazovanja u HN-zupaniji ovog lejta pozivao na odluke tog nezakonitog minsitarstva.hercegovac_pravi wrote:Od kada je to obrazovanje na opštinskom-gradskom nivou? Ja stalno mislio da to spada u kantonalne nadležnosti.
Posto ne vidim naznake ikakve politicke voljke bosnjackog politickog saveza - SDP, SDA, SBiH - da poslusaju presudu ustavnog suda siguran sam da ces bas ti hercegovac_pravi ustati i predvoditi prosvjede protiv takvog ocitog krsenja ustava FBH i antidaytonskog djelovanja, kao i da ces opetovano urgirati kod OHR da koristi svoje ovlasti pa da navedenim strankama zabrani djelovanje i da njihovim stranackim vodjama pripremi visegodisnje ugodne uznicke dane.
Sta je to zupanija ? Koliko znam to je naziv za teritorijalnu jedinicu u Hrvatskoj a u Federaciji se koristi naziv KANTON. Taj su nazivi prihvatili predstavnici BIH Hrvata kada su potpisali Vasingtonski i Dejtonski sporazum, takav naziv je po zakonu pa ako neko ne postiva zakone onda si to ti i svi oni koji pokusavaju da nametnu nepostivanje zakona. KANTON je po zakonu i kako mozes da pozivas na postivanje zakona kada ti u svom postu negiras zakon ? Zupanija u Federaciji ne postoji , pa ako ti koristis naziv zupanija mozes isto tako izmisljati i koristiti i srez, pokrajina, pasaluk , legoland ili bilo koji drugi jer je samo jedan ustavan a to je KANTON.
- lupp
#104 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
Hrvati u BiH govore zupanija umjesto kanton. Nije valjda da sad i to smetakv99 wrote:zurbriggen8 wrote:Ispravno ti mislis, ali 10 godina protuustavnom odlukom uostalom i SDP, SDA, SBiH po njihovom misljenju to spada u nadleznosti entiteta FBiH. Inace ne bi protuustavno ustanovili ministarstvo obrazovanja, niti bi ministarstva obrazovanja u zupanijama pod zajednickom politickom kontrolom navedenih stranaka ne bi poslusno slusaali naredbe iz tog navodnog ministarstva, Niti bi se ministar obrazovanja u HN-zupaniji ovog lejta pozivao na odluke tog nezakonitog minsitarstva.hercegovac_pravi wrote:Od kada je to obrazovanje na opštinskom-gradskom nivou? Ja stalno mislio da to spada u kantonalne nadležnosti.
Sta je to zupanija ? Koliko znam to je naziv za teritorijalnu jedinicu u Hrvatskoj a u Federaciji se koristi naziv KANTON. Taj su nazivi prihvatili predstavnici BIH Hrvata kada su potpisali Vasingtonski i Dejtonski sporazum, takav naziv je po zakonu pa ako neko ne postiva zakone onda si to ti i svi oni koji pokusavaju da nametnu nepostivanje zakona. KANTON je po zakonu i kako mozes da pozivas na postivanje zakona kada ti u svom postu negiras zakon ? Zupanija u Federaciji ne postoji , pa ako ti koristis naziv zupanija mozes isto tako izmisljati i koristiti i srez, pokrajina, pasaluk , legoland ili bilo koji drugi jer je samo jedan ustavan a to je KANTON.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#105 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
Meni ne smeta ni KANTONALNA ŽUPANIJA, A NI ŽUPANIJA. Poenta je da se Ustav i Dejtonski sporazum poštuju do kraja i u 100-postotnom kapacitetu.lupp wrote: Hrvati u BiH govore zupanija umjesto kanton. Nije valjda da sad i to smeta
Što bi @bosnolog rekao: DEJTON, PA DOK SE BOJE NE RASTOPE!
-
Geronimo81
#106 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
Od kada je to obrazovanje na opštinskom-gradskom nivou? Ja stalno mislio da to spada u kantonalne nadležnosti.[/quote] Pa spada u kantonalnu nadleznost i nemoraju uvesti ali baren da su pokusali recimo u KS ali nisu.hercegovac_pravi wrote:Normalno da zavrsavas kad nemas sta da kazes u vlasti je 10 godina u par gradova nista nije uradio da građanin hrvatske nacionalnosti ima u skoli izbor hrvatskog jezika. To mu je mogao biti najaci adut da pokaze da je to i hrvatska stranka ali eto nije lakse je reci mi smo i hratska stranka. Sad jos i HDZ nek kaze mi smo i bošnjacka stranka stavi par bosnjaka i eto ih potpuno istiBosnolog wrote:Ocito si ovim boldiranim sve rekao sto imas reci,.....Svaka dalja diskusija s tobom je baseless,...Geronimo81 wrote:
PS: Nema te razlike između bošnjacke etno i hrvatske iste stvari![]()
Pravo na jezik ne smije biti nikome osporavan,praksa potvrduje nesto drugo kao i segregacijsko aparthejdski mentalitet etnotorovskih cobana i njohovih zombija,......vremenom ce mnogi nadoci a do tada rahatpatno saburujuce duranje i sucuranje,.....
Buducnost ce da pokaze kakva je to stranka zasada mi nelici nimalo da se bori za sve građane a na njima je da me demantiraju sa djelima a ne rijecima.Hrvati i njihova mala populacija im zasada koriste samo kao srestvo da dodu na poziciju .
-
kv99
#107 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
Zovi ti kako god hoces to kod kuce, kao sto sam ti rekao ako vec zoves kako hoces mozes isto tako reci i srez, pokrajina, pasaluk, legoland pa i zupanija ali ako vec pozivas ne samo da se postivaju zakoni vec da oni koji to ne rade idu u zatvor onda postuj zakone i sam. Ako je po Ustavu KANTON onda koristi i KANTON jer je sve ostalo neustavno i samim time i nezakonito a sama poenta njegovog posta je da se postuje zakon i ustav;-)lupp wrote:Hrvati u BiH govore zupanija umjesto kanton. Nije valjda da sad i to smetakv99 wrote:zurbriggen8 wrote:
Ispravno ti mislis, ali 10 godina protuustavnom odlukom uostalom i SDP, SDA, SBiH po njihovom misljenju to spada u nadleznosti entiteta FBiH. Inace ne bi protuustavno ustanovili ministarstvo obrazovanja, niti bi ministarstva obrazovanja u zupanijama pod zajednickom politickom kontrolom navedenih stranaka ne bi poslusno slusaali naredbe iz tog navodnog ministarstva, Niti bi se ministar obrazovanja u HN-zupaniji ovog lejta pozivao na odluke tog nezakonitog minsitarstva.
- zemomak
#108 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
ono što čović nudi je apsolutno neprihvatljivo...ajde ljudi kad se nije ukinula rs nakon ovoliko godina neće ni FBiH...uzalud Vam trud svirači 
- lupp
#109 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
Ti izgleda ne shvacas, to je hrvatski izraz za kanton. Hrvatski jezik je ravnopravan jezik u BiH i samim tim je i rijec "zupanija" legitimna i ravnopravna bosanskoj rijeci "kanton". Isto kao hiljadu - tisucu, hljeb - kruh itd. itd. Dakle po zakonu je i kanton i zupanija ispravno ili ti mislis da je ustav BiH napisan iskljucivo na bosanskom jeziku?kv99 wrote: Zovi ti kako god hoces to kod kuce, kao sto sam ti rekao ako vec zoves kako hoces mozes isto tako reci i srez, pokrajina, pasaluk, legoland pa i zupanija ali ako vec pozivas ne samo da se postivaju zakoni vec da oni koji to ne rade idu u zatvor onda postuj zakone i sam. Ako je po Ustavu KANTON onda koristi i KANTON jer je sve ostalo neustavno i samim time i nezakonito a sama poenta njegovog posta je da se postuje zakon i ustav;-)
-
kv99
#110 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
Ti izgleda da ne shvacas da je po zakonu validan izraz KANTON jer je tako definisano od Vasingtonskog sporazuma i da zupanija nije po hrvatskom jeziku vec po Hrvatskom zakonu i vazi samo za Hrvatsku. Na KANTON su predstavnici BiH Hrvata pristali da se tako definise i to je po Ustavu. Moze on kao i svako ostali drugi da ga naziva kod kuce kako hoce ali po zakonu i Ustavu to je KANTON. Procitaj Vasingtonski sporazum i reci nam sta tamo pise , kako se definise od cega je sastavljena federacija , od kantona, zupanija ili kanton /zupanija? Ako pise u Vasingtonskom sporazumu koji definise nazive i koji je temelj danasnjeg Ustava da se moze koristiti zupanija onda se izvinjavam ali ako stoji da je kantoni ako se neko zalaze da se postuju zakoni neka se onda zakona i drzi.lupp wrote:Ti izgleda ne shvacas, to je hrvatski izraz za kanton. Hrvatski jezik je ravnopravan jezik u BiH i samim tim je i rijec "zupanija" legitimna i ravnopravna bosanskoj rijeci "kanton". Isto kao hiljadu - tisucu, hljeb - kruh itd. itd. Dakle po zakonu je i kanton i zupanija ispravno ili ti mislis da je ustav BiH napisan iskljucivo na bosanskom jeziku?kv99 wrote: Zovi ti kako god hoces to kod kuce, kao sto sam ti rekao ako vec zoves kako hoces mozes isto tako reci i srez, pokrajina, pasaluk, legoland pa i zupanija ali ako vec pozivas ne samo da se postivaju zakoni vec da oni koji to ne rade idu u zatvor onda postuj zakone i sam. Ako je po Ustavu KANTON onda koristi i KANTON jer je sve ostalo neustavno i samim time i nezakonito a sama poenta njegovog posta je da se postuje zakon i ustav;-)
- lupp
#111 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
Ugovor je prvobitno napisan na engleskom pa tek onda preveden na bosanski i hrvatski.kv99 wrote:Ti izgleda da ne shvacas da je po zakonu validan izraz KANTON jer je tako definisano od Vasingtonskog sporazuma i da zupanija nije po hrvatskom jeziku vec po Hrvatskom zakonu i vazi samo za Hrvatsku. Na KANTON su predstavnici BiH Hrvata pristali da se tako definise i to je po Ustavu. Moze on kao i svako ostali drugi da ga naziva kod kuce kako hoce ali po zakonu i Ustavu to je KANTON. Procitaj Vasingtonski sporazum i reci nam sta tamo pise , kako se definise od cega je sastavljena federacija , od kantona, zupanija ili kanton /zupanija? Ako pise u Vasingtonskom sporazumu koji definise nazive i koji je temelj danasnjeg Ustava da se moze koristiti zupanija onda se izvinjavam ali ako stoji da je kantoni ako se neko zalaze da se postuju zakoni neka se onda zakona i drzi.lupp wrote:Ti izgleda ne shvacas, to je hrvatski izraz za kanton. Hrvatski jezik je ravnopravan jezik u BiH i samim tim je i rijec "zupanija" legitimna i ravnopravna bosanskoj rijeci "kanton". Isto kao hiljadu - tisucu, hljeb - kruh itd. itd. Dakle po zakonu je i kanton i zupanija ispravno ili ti mislis da je ustav BiH napisan iskljucivo na bosanskom jeziku?kv99 wrote: Zovi ti kako god hoces to kod kuce, kao sto sam ti rekao ako vec zoves kako hoces mozes isto tako reci i srez, pokrajina, pasaluk, legoland pa i zupanija ali ako vec pozivas ne samo da se postivaju zakoni vec da oni koji to ne rade idu u zatvor onda postuj zakone i sam. Ako je po Ustavu KANTON onda koristi i KANTON jer je sve ostalo neustavno i samim time i nezakonito a sama poenta njegovog posta je da se postuje zakon i ustav;-)
Uglavnom ovako to pise danas:
http://en.wikipedia.org/wiki/Cantons_of ... erzegovina
- nellington
#112 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
lupp wrote:
Ugovor je prvobitno napisan na engleskom pa tek onda preveden na bosanski i hrvatski.
Uglavnom ovako to pise danas:
http://en.wikipedia.org/wiki/Cantons_of ... erzegovina
Guvernera i predsjednika svakako više nema, ali su kantoni ostali...Vjerovatno jedna od najpoznatijih odluka Ustavnog suda BiH koju državni službenici svakodnevno ignorišu je ona o neustavnosti naziva županija i guverner. Naime još 2001. godine Ustavni sud BiH je potvrdio presudu Ustavnog suda FBiH i odlučio da je ustavni naziv za administrativnu jedinicu kanton i da njime upravlja predsjednik. Istom odlukom su nazivi županija i guverner, koje preferiraju kantoni sa hrvatskom većinom, proglašeni neustavnim.
-
vela-ze
#113 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
Mene samo interesuje po čemu je on veći hrvat od Lijanovića, Jurišića i slično...zemomak wrote:ono što čović nudi je apsolutno neprihvatljivo...ajde ljudi kad se nije ukinula rs nakon ovoliko godina neće ni FBiH...uzalud Vam trud svirači
To je isto da Fahro sada kaže ja sam veći bošnjak od Tihića, dao sam više novca za islamsku zajednicu.... pa mislim strašno... šta taj Dragan Čović više zamišlja... BiH je bilo i prije i biće je i poslije njega!!!
- lupp
#114 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
Uopce se ne radi o tome tko je veci hrvat nego tko je dobio uvjerljivo najvise glasova BH Hrvata, a to je HDZ i HDZ 1990. Jurisic i Lijanovic nisu dobili ni 20% hrvatskih glasova. Dakle ignoriraju se stranke za koje su Hrvati u BiH vecinski dali svoj glas.vela-ze wrote:Mene samo interesuje po čemu je on veći hrvat od Lijanovića, Jurišića i slično...zemomak wrote:ono što čović nudi je apsolutno neprihvatljivo...ajde ljudi kad se nije ukinula rs nakon ovoliko godina neće ni FBiH...uzalud Vam trud svirači
To je isto da Fahro sada kaže ja sam veći bošnjak od Tihića, dao sam više novca za islamsku zajednicu.... pa mislim strašno... šta taj Dragan Čović više zamišlja... BiH je bilo i prije i biće je i poslije njega!!!
- wickerman
#115 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
Sad je ponudjeno nekom iz HDZ1990 da bude premijer BiH? Hoce li to biti prihvaceno ili ce Covic reci da nije ni ovaj Hrvat ????lupp wrote:Uopce se ne radi o tome tko je veci hrvat nego tko je dobio uvjerljivo najvise glasova BH Hrvata, a to je HDZ i HDZ 1990. Jurisic i Lijanovic nisu dobili ni 20% hrvatskih glasova. Dakle ignoriraju se stranke za koje su Hrvati u BiH vecinski dali svoj glas.vela-ze wrote:Mene samo interesuje po čemu je on veći hrvat od Lijanovića, Jurišića i slično...zemomak wrote:ono što čović nudi je apsolutno neprihvatljivo...ajde ljudi kad se nije ukinula rs nakon ovoliko godina neće ni FBiH...uzalud Vam trud svirači
- AliceInChains
#116 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
Hajmo predpostaviti, da ce sutra HDZ1990 prihvatiti ucesce u koaliciji sa Sdp-om i drugima. A covic ostane u opoziciji? Hces li se poslje toga isto osjecati ugrozen?lupp wrote:Uopce se ne radi o tome tko je veci hrvat nego tko je dobio uvjerljivo najvise glasova BH Hrvata, a to je HDZ i HDZ 1990. Jurisic i Lijanovic nisu dobili ni 20% hrvatskih glasova. Dakle ignoriraju se stranke za koje su Hrvati u BiH vecinski dali svoj glas.vela-ze wrote:Mene samo interesuje po čemu je on veći hrvat od Lijanovića, Jurišića i slično...zemomak wrote:ono što čović nudi je apsolutno neprihvatljivo...ajde ljudi kad se nije ukinula rs nakon ovoliko godina neće ni FBiH...uzalud Vam trud svirači
- lupp
#117 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
Drago mi je sto se ti mozes smijat tome.AliceInChains wrote: Hajmo predpostaviti, da ce sutra HDZ1990 prihvatiti ucesce u koaliciji sa Sdp-om i drugima. A covic ostane u opoziciji? Hces li se poslje toga isto osjecati ugrozen?
- AliceInChains
#118 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
Po tvom odgovoru mogu zakljuciti, da si simpatizant budaletine, zvanog Dragana Covica. Hvalalupp wrote:Drago mi je sto se ti mozes smijat tome.AliceInChains wrote: Hajmo predpostaviti, da ce sutra HDZ1990 prihvatiti ucesce u koaliciji sa Sdp-om i drugima. A covic ostane u opoziciji? Hces li se poslje toga isto osjecati ugrozen?
- lupp
#119 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
Covic jedino kaze za Komsica da nije Hrvat i tu nije bas slago. Realno Komsic sebe smatra Bosancem, a Hrvatem se naziva samo zbog pozicije u predsjednistvu. Ako 90ka prihvati opet ce se zanemarit izborna volja vecine Hrvata(HDZ jest pobjednik u Hrvata). Samo nisam siguran da li ce HDZ bit u stanju ista uciniti protiv nove koalicije ukoliko 90ka njoj pripada.wickerman wrote: Sad je ponudjeno nekom iz HDZ1990 da bude premijer BiH? Hoce li to biti prihvaceno ili ce Covic reci da nije ni ovaj Hrvat ????
- lupp
#120 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
AliceInChains wrote:Po tvom odgovoru mogu zakljuciti, da si simpatizant budaletine, zvanog Dragana Covica. Hvalalupp wrote:Drago mi je sto se ti mozes smijat tome.AliceInChains wrote: Hajmo predpostaviti, da ce sutra HDZ1990 prihvatiti ucesce u koaliciji sa Sdp-om i drugima. A covic ostane u opoziciji? Hces li se poslje toga isto osjecati ugrozen?
- AliceInChains
#121 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
Bili za tebe koalicija sa HDZ-om-1990, a bez HDZ-a bila prihvatljiva, ili ne?lupp wrote:Covic jedino kaze za Komsica da nije Hrvat i tu nije bas slago. Realno Komsic sebe smatra Bosancem, a Hrvatem se naziva samo zbog pozicije u predsjednistvu. Ako 90ka prihvati opet ce se zanemarit izborna volja vecine Hrvata(HDZ jest pobjednik u Hrvata). Samo nisam siguran da li ce HDZ bit u stanju ista uciniti protiv nove koalicije ukoliko 90ka njoj pripada.wickerman wrote: Sad je ponudjeno nekom iz HDZ1990 da bude premijer BiH? Hoce li to biti prihvaceno ili ce Covic reci da nije ni ovaj Hrvat ????
- wickerman
#122 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
Pa ne mora pobjednik biti taj koji ce praviti vladu ! Pogledaj u Srbiji,radikali vazda pobjede(osim ovaj zadnji put) pa kad su napravili vladu??? U parlamentarizmu je dovoljna vecina... by the waylupp wrote:Covic jedino kaze za Komsica da nije Hrvat i tu nije bas slago. Realno Komsic sebe smatra Bosancem, a Hrvatem se naziva samo zbog pozicije u predsjednistvu. Ako 90ka prihvati opet ce se zanemarit izborna volja vecine Hrvata(HDZ jest pobjednik u Hrvata). Samo nisam siguran da li ce HDZ bit u stanju ista uciniti protiv nove koalicije ukoliko 90ka njoj pripada.wickerman wrote: Sad je ponudjeno nekom iz HDZ1990 da bude premijer BiH? Hoce li to biti prihvaceno ili ce Covic reci da nije ni ovaj Hrvat ????
Last edited by wickerman on 18/12/2010 16:48, edited 1 time in total.
- AliceInChains
#123 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
Pa znas, to nije isto. BHHrvati nisu radikalni. Oni samo biraju radikalawickerman wrote:Pa ne mora pobjednik biti taj koji ce praviti vladu ! Pogledaj u Srbiji,radikali vazda pobjede(osim ovaj zadnji put) pa kad su narapvili vladu??? U parlamentarizmu je dovolja vecina... by the waylupp wrote:Covic jedino kaze za Komsica da nije Hrvat i tu nije bas slago. Realno Komsic sebe smatra Bosancem, a Hrvatem se naziva samo zbog pozicije u predsjednistvu. Ako 90ka prihvati opet ce se zanemarit izborna volja vecine Hrvata(HDZ jest pobjednik u Hrvata). Samo nisam siguran da li ce HDZ bit u stanju ista uciniti protiv nove koalicije ukoliko 90ka njoj pripada.wickerman wrote: Sad je ponudjeno nekom iz HDZ1990 da bude premijer BiH? Hoce li to biti prihvaceno ili ce Covic reci da nije ni ovaj Hrvat ????
- wickerman
#124 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
[/quote]
Pa znas, to nije isto. BHHrvati nisu radikalni. Oni samo biraju radikala
[/quote]

Pa znas, to nije isto. BHHrvati nisu radikalni. Oni samo biraju radikala
- lupp
#125 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
Neznam tocno koliko je HDZ 1990 glasova osvojio ali ukoliko skupa sa HSPom i NSRZB imaju preko 50% hrv. glasova ja ne vidim problem u tome. Nesto sam citao da je HDZ osvojio oko 60% hr. glasova. Ukoliko je to istina(sudeci po brojkama parlamentarnih izbora tu je to negdje) izbacivanje HDZ-a nije nista drugo nego ignoriranje izborne volje hrvatskog stanovnistva u BiH.AliceInChains wrote:Bili za tebe koalicija sa HDZ-om-1990, a bez HDZ-a bila prihvatljiva, ili ne?lupp wrote:Covic jedino kaze za Komsica da nije Hrvat i tu nije bas slago. Realno Komsic sebe smatra Bosancem, a Hrvatem se naziva samo zbog pozicije u predsjednistvu. Ako 90ka prihvati opet ce se zanemarit izborna volja vecine Hrvata(HDZ jest pobjednik u Hrvata). Samo nisam siguran da li ce HDZ bit u stanju ista uciniti protiv nove koalicije ukoliko 90ka njoj pripada.wickerman wrote: Sad je ponudjeno nekom iz HDZ1990 da bude premijer BiH? Hoce li to biti prihvaceno ili ce Covic reci da nije ni ovaj Hrvat ????