bregović na ftv
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#477 Re: bregović na ftv
Ali oni nisu "naši"...prirodno je da pjevaju za svoje. A ova ljiga ne pjeva za svoje nego za..."svoje"vox-populi wrote:Ja i? Pjevali su i Bajaga i Rambo Amadeus i mnogi drugi. Ne vidim problem u tome. Osim ako problem nije sto je pjevao za "njih" a nije za "nas".Pera Trta wrote: Kako nije pjevao...zar nije pjevao u podršku Slobinom Beogradu u sred bombardovanja? Ili želiš reći dan se svima učinilo?
Prema tome, ko ima više razloga da mu bude zahvalan...Sarajlije za koje nije kurcem makao u ratu, ili Beograđani, čiju je "muku" prenosio svijetu u vrijeme nepravedne i ničim izazvane NATO agresije?
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#478 Re: bregović na ftv
To nekome bilo žao Beograda i ostale Srbije i Čačka 1999?
- vox-populi
#479 Re: bregović na ftv
Glavom i bradom. Cim nadjem klip, postavim.Vjerujte mi! wrote:Rambo Amadeus?
-
Pera Trta
#480 Re: bregović na ftv
Beogradski umjetnik pjeva za svoj grad...ništa drugo nego doslijednost. Za razliku od "našeg gitariste Brege".vox-populi wrote:Glavom i bradom. Cim nadjem klip, postavim.Vjerujte mi! wrote:Rambo Amadeus?
- vox-populi
#482 Re: bregović na ftv
To ti tako gledas. Brega i citava ta generacija je rodjena u Jugoslaviji i malo im je tesko razdvojiti "njihove" i "nase".Pera Trta wrote: Ali oni nisu "naši"...prirodno je da pjevaju za svoje. A ova ljiga ne pjeva za svoje nego za..."svoje"
- vox-populi
#483 Re: bregović na ftv
Rambo je beogradski umjetnik taman koliko je i Brega.Pera Trta wrote:Beogradski umjetnik pjeva za svoj grad...ništa drugo nego doslijednost. Za razliku od "našeg gitariste Brege".vox-populi wrote:Glavom i bradom. Cim nadjem klip, postavim.Vjerujte mi! wrote:Rambo Amadeus?
-
symbolstar
#484 Re: bregović na ftv
Kad je trebalo biti covjek, i stati na stranu onih koji se brane, pa makar deklarativno (niko od nas nije ocekivao Bregu u rovu sa puskom), Brega je izabrao stati na stranu jacih. Pragmatican, sebican i ljigav kakav jeste, tada je procijenio da je tako bolje za njega. Nek se vrati, ako ga nije stid...Sudeci po njegovim javnim istupima dosada, sumnjam da ce ga biti stid, i sudeci po izjavama mnogih koji su ga do juce osudjivali, on je ipak dobrodosao u Sarajevo. I neka, neka njima Brege, i neka Bregi njih, ako mogu jedni druge durat, ne znam zasto bi to nama smetalo...I zajebite tu pricu Brega je Srbin...ja sam sa Srbima u ratu gladovao, gadjali su me kao i njih, dijelili smo sve. Znali smo ko nas gadja sa brda, i znali smo da smo na pravoj strani. I bolio nas je k... za Bregu i slicne, kako tad, tako i danas....
p.s. Ne pada mi na pamet da dovodim u pitanje Bregin talenat za mnoge stvari, pa i za muziku...
p.s. Ne pada mi na pamet da dovodim u pitanje Bregin talenat za mnoge stvari, pa i za muziku...
-
Pera Trta
#485 Re: bregović na ftv
Njegovo crnogorsko porijeklo nimalo ne mijenja činjenicu da je uvijek pripadao beogradskoj rock sceni.vox-populi wrote: Rambo je beogradski umjetnik taman koliko je i Brega.
-
Pera Trta
#486 Re: bregović na ftv
Vidi, rođen sam i ja u Jugoslaviji, pa kad je "naša" JNA počela pucati na mene i moje, automatski sam postao "naš"...kao i većina ljudi na "ovoj" strani. Jer, kad si napadnut obično ti ne daju priliku da se opredijeliš....nagon samoodbrane postavi te na stranu protivnu onoj koja te napada.vox-populi wrote:To ti tako gledas. Brega i citava ta generacija je rodjena u Jugoslaviji i malo im je tesko razdvojiti "njihove" i "nase".Pera Trta wrote: Ali oni nisu "naši"...prirodno je da pjevaju za svoje. A ova ljiga ne pjeva za svoje nego za..."svoje"
- stochar
#487 Re: bregović na ftv
neka je pobjeg'o ko god je mog'o, meni je i dan danas zhao shto i ja nisam pobjeg'o, i stari sebi nikada nece oprostiti sto je zbog svog patriotizma od kojeg poslije osim metka nije dobio nishta meni priustio gubitak djetinjstva. tako da neka su otisli i Brega i ostali, ali, za razliku od obicne raje, imali su duzhnost, ako nishta, reci koju. pa naokolo su vapaje slali Bono Vox, Gerardina Trovato, Pavarotti, a on je govorio: to nije moj rat. pa, jeste, gorane, jebemmu, jeste! tvoj je rat cim ti neko puca po rodnom gradu i po stanu, tvoj je rat!
evo, ovo je gest covjeka, koji stalno i iznova treba ponavljati:
evo, ovo je gest covjeka, koji stalno i iznova treba ponavljati:
- HAVANA
#488 Re: bregović na ftv
symbolstar wrote:Kad je trebalo biti covjek, i stati na stranu onih koji se brane, pa makar deklarativno (niko od nas nije ocekivao Bregu u rovu sa puskom), Brega je izabrao stati na stranu jacih. Pragmatican, sebican i ljigav kakav jeste, tada je procijenio da je tako bolje za njega. Nek se vrati, ako ga nije stid...Sudeci po njegovim javnim istupima dosada, sumnjam da ce ga biti stid, i sudeci po izjavama mnogih koji su ga do juce osudjivali, on je ipak dobrodosao u Sarajevo. I neka, neka njima Brege, i neka Bregi njih, ako mogu jedni druge durat, ne znam zasto bi to nama smetalo...I zajebite tu pricu Brega je Srbin...ja sam sa Srbima u ratu gladovao, gadjali su me kao i njih, dijelili smo sve. Znali smo ko nas gadja sa brda, i znali smo da smo na pravoj strani. I bolio nas je k... za Bregu i slicne, kako tad, tako i danas....
Znam ih ja puno koji su stali na ispravnu stranu...i otišli popišani...
Last edited by HAVANA on 09/01/2011 11:37, edited 1 time in total.
-
Pera Trta
#489 Re: bregović na ftv
Za njega znam...nego se bojim da i na ovom forumu ima takvih...kakavdanakneiskustvu wrote:Pera Trta wrote:To nekome bilo žao Beograda i ostale Srbije i Čačka 1999?
pa očioto ljigavom bregoviću jeste bilo žao
- Vjerujte mi!
#490 Re: bregović na ftv
Ja ne želim Bregovića bez Iggyja Popa, Johnnyja Deppa i Kuste.
- stochar
#491 Re: bregović na ftv
ovo bi mogla biti uspavanka za gorana b. i ostale:
Italijanka plache pred snimcima rata u BiH, pustali je cijeli rat, a POSLIJE JE NIKO NIJE POZV'O U EMISIJU!
Italijanka plache pred snimcima rata u BiH, pustali je cijeli rat, a POSLIJE JE NIKO NIJE POZV'O U EMISIJU!
-
Pera Trta
#492 Re: bregović na ftv
Ko je hebe, to nije bio njen rat...
(ironija!)
- Vjerujte mi!
#493 Re: bregović na ftv
Danis, Brega i kompanija ne vole ni ovog tipa.
- Vjerujte mi!
#494 Re: bregović na ftv
A smeta li im što se od toga pravi pompa i što ga gradski zvaničnici ugošćuju kao da je Kopernik?sanabe wrote:jos vas nisu zakljucali?![]()
Imam problema ljudi, razgovarah sa svojim ukucanima, ni njma nesto puno ne smeta sto ce se Brega vratiti![]()
![]()
svasta
- Zlata M.
#495 Re: bregović na ftv
... pa da demistificiramo malo. Dobrovoljno se prijavljujem kao jedna od 'takvih'. Iz veoma prostog razloga : o cemu god se radilo, bol koju sam sama iskusila i znam kako boli, ne bih pozeljela nikom drugom. Kako god obican smrtnik ( ima li toga uopste ), nije zasluzio ono sto mu se desavalo u BiH, tako nije ni onaj u Srbji. Prosto da prostije ne moze biti.Pera Trta wrote:Za njega znam...nego se bojim da i na ovom forumu ima takvih...kakavdanakneiskustvu wrote:Pera Trta wrote:To nekome bilo žao Beograda i ostale Srbije i Čačka 1999?
pa očioto ljigavom bregoviću jeste bilo žao
... i fakat mi je svejedno sto sam 'takva'.
- vox-populi
#496 Re: bregović na ftv
Pitanja fakat ko djeca. Jedno je biti rodjen u Jugoslaviji osamdesetih a drugo pedesetih. Valjda je to jasno.sanabe wrote: A mi smo u Njemackoj rodjeni?
- vox-populi
#497 Re: bregović na ftv
Onda, teska situacija, fakat nemam zivaca da objasnjavam. Iskljucujem se sa teme.sanabe wrote:meni nijevox-populi wrote:Pitanja fakat ko djeca. Jedno je biti rodjen u Jugoslaviji osamdesetih a drugo pedesetih. Valjda je to jasno.sanabe wrote: A mi smo u Njemackoj rodjeni?
- piupiu
#498 Re: bregović na ftv
A, ne znam vala. Kad ugosti onog Torabija ....Vjerujte mi! wrote:A smeta li im što se od toga pravi pompa i što ga gradski zvaničnici ugošćuju kao da je Kopernik?sanabe wrote:jos vas nisu zakljucali?![]()
Imam problema ljudi, razgovarah sa svojim ukucanima, ni njma nesto puno ne smeta sto ce se Brega vratiti![]()
![]()
svasta
- Vjerujte mi!
#499 Re: bregović na ftv
To je već problem što nas prave budalama. Ti populisti.piupiu wrote:A, ne znam vala. Kad ugosti onog Torabija ....Vjerujte mi! wrote: A smeta li im što se od toga pravi pompa i što ga gradski zvaničnici ugošćuju kao da je Kopernik?
- stochar
#500 Re: bregović na ftv
meni je najgluplje sto se u svemu postave kontra blokovi, onih koji apsolutno podrzavaju nesto ne uvazavajuci ni jedan negativan segment; i drugi koji apsolutno seru po necemu ne uvazavajuci ni jedan pozirivan segment. evo mog misljenja u crticama:
- da li je goran b. vrhunski muzicar koji sve sto radi radi kako treba, inkluding kradju muzike: jeste!
- treba li ovom gradu jedan muzicar svjetskog glasa - treba!
- podrzavam li njegov povratak u Sarajevo kao takvog - apsolutno! rat je zavrsen prije 16 godina.
- je li shupak koji je u vrijeme dok su mu pucali po gradu sutio ili govorio 'to nije moj rat' - jeste! i to treba biti primljeno k znanju! ne mozemo sebi priustiti luksuz da tjeramo nekog ko nam nije napravio nista lose. to sto nije napravio ni nista dobro (koliko god to realno bilo beznacajno, opet nam je u ratu znacio svaki glas koji do nas dopre), stvar je njegovog karaktera, ljudskosti i kucnog odgoja
- da li je goran b. vrhunski muzicar koji sve sto radi radi kako treba, inkluding kradju muzike: jeste!
- treba li ovom gradu jedan muzicar svjetskog glasa - treba!
- podrzavam li njegov povratak u Sarajevo kao takvog - apsolutno! rat je zavrsen prije 16 godina.
- je li shupak koji je u vrijeme dok su mu pucali po gradu sutio ili govorio 'to nije moj rat' - jeste! i to treba biti primljeno k znanju! ne mozemo sebi priustiti luksuz da tjeramo nekog ko nam nije napravio nista lose. to sto nije napravio ni nista dobro (koliko god to realno bilo beznacajno, opet nam je u ratu znacio svaki glas koji do nas dopre), stvar je njegovog karaktera, ljudskosti i kucnog odgoja