zasto ti je toliko vazno dal se oni odjepljuju ili ne? zasto to dozivljavas licno i zasto mislis da mozemo zivit u izobilju? zanima me fakat._BaD_BoY wrote:jebo arape jebo turke,ameriku itd..danas da izbije rat ja bi prvi otisao se boriti..fakat mi je vise dosta ovog natezanja..ako stoka ne moze da skonta da mozemo svi zajedno zivjeti i da religija il bilo koji faktor nije bitan ako imamo za alternativu izobilje i bolje sutra onda tu nema dogovora.et ja iskreno ocekujem ocjepljenje rs-a..njihova podla politika da ima mogucnost za takvo nesto davno bi to uradila..nema od toga nista..ni pedlja bosne ne damo..kome se svidja dobrodosao kome nevalja nek odjebe kuda hoce.smijesno jer ne kontas da tvoja "opcija" ima manje mogucnosti nego 1992.
Bosna u stranim medijima
-
gael
#276 Re: Bosna u stranim medijima
-
salter071
#277 Re: Bosna u stranim medijima
Cudno, ali svojim si me stavovima i konkrenom izjavom podsjetio na Jugoslovene 1990-tih koji su tada, bas kao i ti sada, govorili apsolutno isto - da "samo brane svoju zemlju".1gorstak wrote: Sto se mene tice, mozemo ovako nastaviti jos 50 godina, ali ako velikosrpstvo povuce konkretne korake kojim ugrozava teritorijalni integritet BiH, ratovacemo.
Sta je to u mom stavu nekorektno ? To sto sam spreman boriti se za svoju zemlju ?
Nakon toga su na nas uperili cijevi tenkova JNA. Ostatak price je vec svima poznat...
Samo mi nije jasno, ako taj izgovor nije vrijedio njima tada, a zasto smatras da vrijedi tebi danas?
Osim toga, ako rezultati referenduma iz 1990-te vrijede, isto tako bi trebali vrijediti i rezultati nekakvog fiktivnog referenduma kojeg ti spominjes.
Nisi konzistentan. Ne moze to tako - danas jedno vrijedi, a sutra ne vrijedi...daj se opredijeli!
Znaci, ili jesmo ili nismo, a ne "sudija sviraj kraj - odgovara mi rezultat".
I s tim stavovima da "samo branis svoje" ti sada dajes njima opravdanje za sve ono sto su nam uradili od 1990-tih. Zar i nakon genocida???
A to tvoje "ratovacemo", zavisi iskljucivo od tebe. Ako potegnes - da, a ako ne krenes prvi - ne. Znaci, u biti sada ti biras. Takva je sada sitacija.
Covjek ti je dobro rekao - da uzmes u obzir da nije vise 1992-ga. Ni slicno....ni blizu toj sitaciji. Treba biti realan.
Samo za kraj, da dodam jos nesto. Ne znam odakle se ti javljas, ali primjecujem da sto su dalje od Bosne to su stavovi ekstremniji. Sam si odbacio diskusiju. Nedostaje samo fraza "ne razumijes ti to" da kompletira tvoju izjavu.
Prema tome, cemu i diskusija? A sta ce biti, eeee ... to zavisi iskljucivo od tebe.
- _BaD_BoY
#278 Re: Bosna u stranim medijima
vazno mi je jer bosna je postojala 1000 godina i nasa je duznost danas da je ocuvamo,jer ako su je nama cuvale predhodne generacije i mi imamo tu istu duznost pa da je najgora to je moja drzava..i zasto nebi mogli zivjeti u izobolju..meni su vjere kao da ja vjerujem u fantu i nju vise volim a ti u kolu..sta je to zapravo..zbog cega se mi svadjamo..neka mi dodje sposoban covjek iz rs-a koji zeli dobro ovoj drzavi i ja cu mu prvi dati glas..meni to nije bitno uopste..pa covjece vjera je stvar nase individue..a pogledaj koliko se kod nas tome pridaje..mjesto da uspostavimo model kojem ce se divit cijeli svijet kako pored tolikih razlika svi zivimo skladno mi od sebe pravimo plemenske saveze..ja smatram da je upravo ova nasa razlicitost jedna velika prednost i da time mozemo vise napredovati..a ne ovako..srbi hoce ovo hrvati nece to bosnjaci su ovakvi..pa sto smo gurbeti jbte..gael wrote:zasto ti je toliko vazno dal se oni odjepljuju ili ne? zasto to dozivljavas licno i zasto mislis da mozemo zivit u izobilju? zanima me fakat._BaD_BoY wrote:jebo arape jebo turke,ameriku itd..danas da izbije rat ja bi prvi otisao se boriti..fakat mi je vise dosta ovog natezanja..ako stoka ne moze da skonta da mozemo svi zajedno zivjeti i da religija il bilo koji faktor nije bitan ako imamo za alternativu izobilje i bolje sutra onda tu nema dogovora.et ja iskreno ocekujem ocjepljenje rs-a..njihova podla politika da ima mogucnost za takvo nesto davno bi to uradila..nema od toga nista..ni pedlja bosne ne damo..kome se svidja dobrodosao kome nevalja nek odjebe kuda hoce.smijesno jer ne kontas da tvoja "opcija" ima manje mogucnosti nego 1992.
-
gael
#279 Re: Bosna u stranim medijima
vazno mi je jer bosna je postojala 1000 godina i nasa je duznost danas da je ocuvamo,jer ako su je nama cuvale predhodne generacije i mi imamo tu istu duznost pa da je najgora to je moja drzava..i zasto nebi mogli zivjeti u izobolju..meni su vjere kao da ja vjerujem u fantu i nju vise volim a ti u kolu..sta je to zapravo..zbog cega se mi svadjamo..neka mi dodje sposoban covjek iz rs-a koji zeli dobro ovoj drzavi i ja cu mu prvi dati glas..meni to nije bitno uopste..pa covjece vjera je stvar nase individue..a pogledaj koliko se kod nas tome pridaje..mjesto da uspostavimo model kojem ce se divit cijeli svijet kako pored tolikih razlika svi zivimo skladno mi od sebe pravimo plemenske saveze..ja smatram da je upravo ova nasa razlicitost jedna velika prednost i da time mozemo vise napredovati..a ne ovako..srbi hoce ovo hrvati nece to bosnjaci su ovakvi..pa sto smo gurbeti jbte..[/quote]_BaD_BoY wrote:zasto ti je toliko vazno dal se oni odjepljuju ili ne? zasto to dozivljavas licno i zasto mislis da mozemo zivit u izobilju? zanima me fakat._BaD_BoY wrote:jebo arape jebo turke,ameriku itd..danas da izbije rat ja bi prvi otisao se boriti..fakat mi je vise dosta ovog natezanja..ako stoka ne moze da skonta da mozemo svi zajedno zivjeti i da religija il bilo koji faktor nije bitan ako imamo za alternativu izobilje i bolje sutra onda tu nema dogovora.et ja iskreno ocekujem ocjepljenje rs-a..njihova podla politika da ima mogucnost za takvo nesto davno bi to uradila..nema od toga nista..ni pedlja bosne ne damo..kome se svidja dobrodosao kome nevalja nek odjebe kuda hoce.
bosna tek postoji od 1992 kao medjunarodno priznata drzava. sta vjera ima sa izobiljem?
-
salter071
#280 Re: Bosna u stranim medijima
Taj "model" se zvao "biti Sarajlija", a kad smo od Sarajlija postali S, M i H, a prestali biti samo ljudi, pocela je opsada uma..._BaD_BoY wrote: vjera je stvar nase individue..a pogledaj koliko se kod nas tome pridaje..mjesto da uspostavimo model kojem ce se divit cijeli svijet kako pored tolikih razlika svi zivimo skladno mi od sebe pravimo plemenske saveze..ja smatram da je upravo ova nasa razlicitost jedna velika prednost i da time mozemo vise napredovati..a ne ovako..srbi hoce ovo hrvati nece to bosnjaci su ovakvi..pa sto smo gurbeti jbte..
Kada je um vec u opsadi, lako je napraviti i ghetto. Ne treba ti ni bodljikava zica.
Premda je jedan zid srusen 1989-te, sada je, iako nevidljiv, jaci nego sto je ikada bio. Zid se lako da srusiti, a protiv onog koji se ne vidi se najteze bori.
Kada procitam postove internet ratnika iz dalekih zemalja koji dnevno zazivaju krvoprolice, vise mi se cini da se priblizavamo ne svicarskom modelu, vec onom avganistanskom...a ne mora biti tako...
Ne mora, jer imamo mi puno toga da ponudimo. Fali nam samo zdrave pameti.
-
salter071
#281 Re: Bosna u stranim medijima
Kako nema? Pa ne kaze se dzaba da nema vjere - do pronevjere.gael wrote:bosna tek postoji od 1992 kao medjunarodno priznata drzava. sta vjera ima sa izobiljem?
- _BaD_BoY
#282 Re: Bosna u stranim medijima
izvlacis iz konteksta il u nedostatku argumenata pokusavas ispast pametan drug..i bosna ne postoji od 1992 ako si iz BIH to je stvar nepoznavanja svoje sopstvene historije il ucenje po nekoj novokonpopovanoj srpskoj historiji..i ako ti ne uvidjas koliku ulogu igra religija i velikosrpska ideologija onda nemamo sta raspravljati..bosna tek postoji od 1992 kao medjunarodno priznata drzava. sta vjera ima sa izobiljem?
ev cisto da te podjestim kome je prijetio karadzic i koliku je ulogu igrala religija i velikosrpska ideologija..
http://www.youtube.com/watch?v=YoRTaw9dOUY
-
gael
#283 Re: Bosna u stranim medijima
_BaD_BoY wrote:izvlacis iz konteksta il u nedostatku argumenata pokusavas ispast pametan drug..i bosna ne postoji od 1992 ako si iz BIH to je stvar nepoznavanja svoje sopstvene historije il ucenje po nekoj novokonpopovanoj srpskoj historiji..i ako ti ne uvidjas koliku ulogu igra religija i velikosrpska ideologija onda nemamo sta raspravljati..bosna tek postoji od 1992 kao medjunarodno priznata drzava. sta vjera ima sa izobiljem?
ev cisto da te podjestim kome je prijetio karadzic i koliku je ulogu igrala religija i velikosrpska ideologija..
http://www.youtube.com/watch?v=YoRTaw9dOUY
kakve veze ima to s izobiljem? i kakve veze ima nesta sto je bilo prije 1000 godina s tobom?
- _BaD_BoY
#284 Re: Bosna u stranim medijima
ja sam zivio prije rata na opstini teslic tj mjesto slatina..hrvat mi je bio kum bratov kum je bio srbin..i dan danas idem na komusinu koja se odrzava kod teslica to je neki hrvatska proslava i tak..mislim jos uvijek se cujem i vidjam stalno u vecoj mjeri sa svima koje sam poznavao prije rata..i nema uopste tenzija nikakvih sve opusteno..i onda dodjem na forum i neki mi pocnu lozit pricu o secesijama,autonomijama i slicnim sranjima..vecina nas su mladi ljudi i treba da budemo zahvalni sto se mozemo ograditi od onog sto su pocinili pojedinci u ratu i da se toga stidimo a ne velicamo..ako smo mi bosnjaci spremni za jedinstvenu drzavu potiskivati sjecanje na genocid i izbacit ga iz prvog plana srbi a i hrvati treba jednom da kazu ma jebo folirante i politicare ajmo bit ponosni na svoju drzavu..pa jel moguce da nismo uvidjeli da 15 godina caskamo u mijestu radi nicega..pa nista se nije postiglo ovim..salter071 wrote:Taj "model" se zvao "biti Sarajlija", a kad smo od Sarajlija postali S, M i H, a prestali biti samo ljudi, pocela je opsada uma..._BaD_BoY wrote: vjera je stvar nase individue..a pogledaj koliko se kod nas tome pridaje..mjesto da uspostavimo model kojem ce se divit cijeli svijet kako pored tolikih razlika svi zivimo skladno mi od sebe pravimo plemenske saveze..ja smatram da je upravo ova nasa razlicitost jedna velika prednost i da time mozemo vise napredovati..a ne ovako..srbi hoce ovo hrvati nece to bosnjaci su ovakvi..pa sto smo gurbeti jbte..
Kada je um vec u opsadi, lako je napraviti i ghetto. Ne treba ti ni bodljikava zica.
Premda je jedan zid srusen 1989-te, sada je, iako nevidljiv, jaci nego sto je ikada bio. Zid se lako da srusiti, a protiv onog koji se ne vidi se najteze bori.
Kada procitam postove internet ratnika iz dalekih zemalja koji dnevno zazivaju krvoprolice, vise mi se cini da se priblizavamo ne svicarskom modelu, vec onom avganistanskom...a ne mora biti tako...
Ne mora, jer imamo mi puno toga da ponudimo. Fali nam samo zdrave pameti.
@ gael
sto se tice tebe lijepo mi spavaj..kakve veze ima to s izobiljem? i kakve veze ima nesta sto je bilo prije 1000 godina s tobom?
-
salter071
#285 Re: Bosna u stranim medijima
Dragi _BaD_BoY
neki internet ratnici, a i ostali, njima slicni, zagovaraju rat kao jedino rijesenje ove situacije.
Jasno je da je treba rijesiti.
Jasno je da ne tapkamo u mjestu vec tonemo, polako ali sigurno.
Isto tako je jasno da rat nece donijeti rijesenje.
Nema rijesenja koje podrazumjeva "finalnu soluciju" - nestanak bilo kojeg naroda. To nece donijeti rijesenje niti jednome narodu.
Pokusali su vec jednom unistiti cijeli jedan narod, pa nije uspjelo. Nece raditi ni strategija tihe depopulacije, jer je to ista ideja u razlicitoj izvedbi. To je samo varijacija na temu.
Ocigledno je da internet ratnici i ostali zagovaraci takvih i slicnih ideja nisu nista naucili iz proslosti.
Rat moze biti rijesenje samo ako ima za krajnji cilj realan plan kojim bi se uspostavio i ocuvao mir. To bi znacilo takvo uredjenje drzave koje je realno moguce uspostaviti i odrzati.
Kada to bude tema i to ne na forumu vec u parlamentu, e onda cemo imati zrelu raspravu.
Sve dok se govori uz zveckanje oruzjem i to na daljinu, iz nekih dalekih zemalja, tesko ce doci do normalnog razgovora.
Preneseno na svakodnevni zivot - sve dok se interes malog procenta populacije suprostavlja interesima svih naroda ove zemlje, podrzavace se plasenje jednih naroda drugima sa potencijalim novim ratom i genocidima. Tako je lakse manipulirati ljudima.
Sto se tice mogucnosti obnove rata - ona realno postoji. Sada imamo situaciju kontrolirane krize koja se moze lako destabilizirati. Ja takav scenarij ne zelim. Sigurno ga ne zelis ni ti.
Sto se tice nase zemlje...blago receno, svima smo se popeli na neimenovani organ i svijet se okrenuo rijesavanju svojih problema. A ima itekako stvarne i ozbiljne probleme. Mi smo im zadnja rupa na svirali.
Ako vec pokrenu ratne kotacice, sto se nadam da nece, bice krvi do koljena... a svijet ce nam zatvoriti granice i ravnodusno gledati kako se medjusobno koljemo. Jos ce dobro i zaraditi na nasem prljavom malom ratu.
Onaj zid koji su srusili 1989-te nije nikud nestao. Ovo nije svijet koji moze zivjeti bez zidova. Na zalost, taj je jos uvijek u zivotu, fino i uredno sklonjen dok ne zatreba. Ako bude po zelji ovih usijanih glava, ovih internet ratnika, taj ce zid osvanuti oko Balkana.
Zivi bili pa vidjeli prijatelju. Ne dogodilo se!
neki internet ratnici, a i ostali, njima slicni, zagovaraju rat kao jedino rijesenje ove situacije.
Jasno je da je treba rijesiti.
Jasno je da ne tapkamo u mjestu vec tonemo, polako ali sigurno.
Isto tako je jasno da rat nece donijeti rijesenje.
Nema rijesenja koje podrazumjeva "finalnu soluciju" - nestanak bilo kojeg naroda. To nece donijeti rijesenje niti jednome narodu.
Pokusali su vec jednom unistiti cijeli jedan narod, pa nije uspjelo. Nece raditi ni strategija tihe depopulacije, jer je to ista ideja u razlicitoj izvedbi. To je samo varijacija na temu.
Ocigledno je da internet ratnici i ostali zagovaraci takvih i slicnih ideja nisu nista naucili iz proslosti.
Rat moze biti rijesenje samo ako ima za krajnji cilj realan plan kojim bi se uspostavio i ocuvao mir. To bi znacilo takvo uredjenje drzave koje je realno moguce uspostaviti i odrzati.
Kada to bude tema i to ne na forumu vec u parlamentu, e onda cemo imati zrelu raspravu.
Sve dok se govori uz zveckanje oruzjem i to na daljinu, iz nekih dalekih zemalja, tesko ce doci do normalnog razgovora.
Preneseno na svakodnevni zivot - sve dok se interes malog procenta populacije suprostavlja interesima svih naroda ove zemlje, podrzavace se plasenje jednih naroda drugima sa potencijalim novim ratom i genocidima. Tako je lakse manipulirati ljudima.
Sto se tice mogucnosti obnove rata - ona realno postoji. Sada imamo situaciju kontrolirane krize koja se moze lako destabilizirati. Ja takav scenarij ne zelim. Sigurno ga ne zelis ni ti.
Sto se tice nase zemlje...blago receno, svima smo se popeli na neimenovani organ i svijet se okrenuo rijesavanju svojih problema. A ima itekako stvarne i ozbiljne probleme. Mi smo im zadnja rupa na svirali.
Ako vec pokrenu ratne kotacice, sto se nadam da nece, bice krvi do koljena... a svijet ce nam zatvoriti granice i ravnodusno gledati kako se medjusobno koljemo. Jos ce dobro i zaraditi na nasem prljavom malom ratu.
Onaj zid koji su srusili 1989-te nije nikud nestao. Ovo nije svijet koji moze zivjeti bez zidova. Na zalost, taj je jos uvijek u zivotu, fino i uredno sklonjen dok ne zatreba. Ako bude po zelji ovih usijanih glava, ovih internet ratnika, taj ce zid osvanuti oko Balkana.
Zivi bili pa vidjeli prijatelju. Ne dogodilo se!
- osa
#286 Re: Bosna u stranim medijima
sad kad se lijepo izratovalo na par strana može li odgovor na jednu recimo banalnu sitnicu, ode iz bih međunarodna zajednica i skupština rs donese odluku da sve porezne i ine prihode države više ne šalje na centralnu razinu, tj. da u proračun bih nema uplate ni marke, kojom će silom to biti spriječeno.
- vaca
#287 Re: Bosna u stranim medijima
pa zar nisi vidio tenkove koje je postao gorštak??osa wrote:sad kad se lijepo izratovalo na par strana može li odgovor na jednu recimo banalnu sitnicu, ode iz bih međunarodna zajednica i skupština rs donese odluku da sve porezne i ine prihode države više ne šalje na centralnu razinu, tj. da u proračun bih nema uplate ni marke, kojom će silom to biti spriječeno.
- Bosnolog
#288 Re: Bosna u stranim medijima
Na referendum nemate pravo,a svako krsenje ustava povlaci konsekvence,Referendum je jedino legitiman na nivou drzave BiH.Hoces reci da je legitimno odvojiti genocidni entitet.Bujrum to uradite i spremite se za krvavi rat jer ce pokusaj ilegalne secesije proizvesti rat nevidenih razmejra, zrtava i nestanak Dabicevog genociteta na isti nacin kako je nastao u krvi ,vatri i dimu.Toliko da znas o posljedicama pokusaja ilegalne secesije,zapamtite da ono sto niste mogli ostvariti haubicama i tenkovima 90 tih godina kada smo bili goloruki sada je to neizvodljivo.Danas je vec drugi vakat i ima se oruzja a nema vise ni zlocinacke JNA da vam zauzme brda i zaokruzi gradove kao 92,.....gael wrote:Bosnolog wrote:
Upravo tako,svaki oruzani sukob bi isao na stetu velikosrbizma u BiH,da imaju bolje kalkulacijske racune odavno bi imali secesionisticko balvan blokada i dogadaje naroda u BiH po uzoru na 90te,velikosrbi su svjesni da u slucaju secesionisticke avanture genocidna ce biti zadarvljena i ispresjecana u Brckom i Posavini a istocna Bosna je suplja i prazna ,na Drini bi bili za manje od mjesec dana,Bihacka Krajina bi se spojila sa srednjom Bosnom.Ulazak Srbije u rat bi znacio rat citave regije,a sto MZ i USA nece dozvoliti.Zapamtimo da etno podjelu BiH ne zeli MZ -citaj USA jer ne zele jacanje velikosrpskog faktora na Balkanu i stvaranje nestabilne BiH kao izvora destabilizacijskih akcija koja bi citav region destabilizirali na duzi period, po uzoru na Palestinu ,....Naprotiv ocekujem dalju podjelu i smanjenej Srbije kao i njen uticaj na Balkan i region u buducnosti.
Hrvatska i Albanija su vec clanice a Crna Gora ulazi ubrzano u NATO savez,Jadran kao i Sredozemlje je kompletno pod kontrolom NATO alijanse,Srbija postaje evropsko ostrvo/ ruska Kuba/.Pogledajmo da je ista okruzena i izolovana zemljama NATO alijanse.Rusi su onemoguceni da bilo sto urade bez saglasnosti NATO alijanse,.....Treba gledati siru sliku.
Turska je jedan od strateskih clanica NATO alijanse a BiH,Kosovo,Albanija i Makedonija ce samo istu pojacati,.
zasto oruzani sukob? referendum za nezavisnost. ko prvi napadne je agresor. napadnuti je zrtva.
- Bosnolog
#289 Re: Bosna u stranim medijima
Nas ne treba braniti NATO niti nam drzavu oslobadati, mi imamo dovovljo snage i sredstava da se odbranimo ako bude ugrozen opstanak BiH i ne sumnjam u buducnost opstanaka BiH niti jedne sekunde.salter071 wrote:NATo ce te braniti? Ja ja... hoce. Tako su i Srbiju lupali...koje ono godine... 1999-te?Bosnolog wrote: Hrvatska i Albanija su vec clanice a Crna Gora ulazi ubrzano u NATO savez,Jadran kao i Sredozemlje je kompletno pod kontrolom NATO alijanse,Srbija postaje evropsko ostrvo/ ruska Kuba/.Pogledajmo da je ista okruzena i izolovana zemljama NATO alijanse. Rusi su onemoguceni da bilo sto urade bez saglasnosti NATO alijanse,.....Treba gledati siru sliku.
Turska je jedan od strateskih clanica NATO alijanse a BiH,Kosovo,Albanija i Makedonija ce samo istu pojacati,.
Kako su samo uspjesno tom akcijom deblokirali Sarajevo i to samo cetiri godine nakon Dejtona!
Ma ljudi moji, da li je to moguce... kako su oni brzi i efikasni! Steta samo sto nakon gubitka samo jednog aviona, onog nevidljivog (F 117) podvise rep, zakljucise kako su pobijedili i odose.
Za nevjerovati kako se covjek na taj NATO moze osloniti!![]()
Ovo je samo nastavak price kako ce drugi ginuti radi Bosne, tj. ne radi Bosne, vec samo jedne politicke opcije u njoj.... Jeli to po onoj pjesmi sto nas je Djogo s njom peglao u ratu - "Istina i pravda na nasoj su strani"?
Sto se tice guslarske mitologije lazi i pretvaranaj poraza u pobjede u cemu su velikosrbi sampioni u sludivanju masa,ocito si krivo informisan,kako tvrdis da je NATO podvijo rep i izgubi 1999 kada su Zlobinu Srbiju slupali bez krocene vojnicke cizme u istu,to jest sve obavili iz zraka avio udarima,Zlobo je potpiso kapitulaciju u Kumanovu,podvio rep i napustio Kosovo zauvijek ,o kome sada guslalaju i placu,.... Zlobo je kao gubitnik i SANU potrosnik isporucen Hagu gdje je krapao kao stakor u zatvorskoj celiji haskog suda kome je sudeno za genocid i zlocine protiv covjecnosti,toliko o junackim pobjedama i porazima iz nedavne proslosti.
Ti si u zabludi ako mislis da ocekujemo da ce NATO oslobadati i braniti BiH od velikosrbizma i ravnogorskih subarasa i kokosara.Znaj da su bosasnki heroji spremni odbraniti BiH a je Deyton je spasio 1995 Dabicevu armadu da nedozivite potpuni vojni poraz i njima duguju veliko hvala, Znaj da su bosanski ratnici spremni prolaziti kroz zive cetnike ako bude upitan opstanak BiH,sto se dokazalo mnogo puta na ratnim frontovima 92-95 protiv pijane prljave cetnicke bagre kada smo se naoruzali uglavnom otetim oruzjem koje su kukavicke cetnicke spodobe ostavljale na frontu bjezeci pred nama,gubeci glave od istog .Dabiceva genocidna armada je bila jedino hrabra protiv nenaoruzanih civila,zene i djece prvih mjeseci 92 kada su zatekli naivne i nenaoruzane komsije nacinivsi najveci dio masovnih zlocina i progona u tom periodu rata osim Sarajeva i Srebrenice.
Ukoliko se Srbija direktno ukljuci u konflikt u BiH i napadne nas , tada mogu ocekivati druge vjetrove pa cak i NATO-alijanse i drugih u regiji a iskreneo ne bojimo se ni Srbije jer je svakako i 90 tih je ista bila ukljucena u agresiju i genocid protiv ARBiH e uz pomoc JNA i svog arsenala kada smo bili nenaoruzani i naivni ,danas je mnogo drugacija svijest i spoznaja o velikosrbizmu i ideologiji zla koja je promjenila samo svoju formu i nacin djelovanaj u odnosu na 92,.
- 1gorstak
#290 Re: Bosna u stranim medijima
Zakon o indirektnom oporezivanju je donesen na drzavnom nivou. Da bi ga se prestalo sprovoditi bez reakcije nadleznog tuzilastva i SIPA-e, potrebno ga je staviti van snage, opet na drzavnom nivou. Hoce li biti potrebe za tenkovima zavisi od tog da li bi bilo koristenja sile protiv sluzbenika drzavnog tuzilastva i drzavne policije koji izadju na teren da sankcionisu krsenje zakona.osa wrote:sad kad se lijepo izratovalo na par strana može li odgovor na jednu recimo banalnu sitnicu, ode iz bih međunarodna zajednica i skupština rs donese odluku da sve porezne i ine prihode države više ne šalje na centralnu razinu, tj. da u proračun bih nema uplate ni marke, kojom će silom to biti spriječeno.
Nije postivanje poreznog sistema stvar Dodikove dobre volje nego zakonska obaveza.
- 1gorstak
#291 Re: Bosna u stranim medijima
Velikosrpski faktor nije branio Jugoslaviju, da jeste, JNA bi protiv separatista djelovala u Istri i Zagorju. JNA je rasporedjena na granice zamisljene srpske megadrzave i to je glavni razlog zbog kojeg je izgubila legitimitet. Ja se s druge strane zalazem za pravo sva tri naroda na citavu BiH, u Mostaru, Sarajevu i Banja Luci.salter071 wrote:Cudno, ali svojim si me stavovima i konkrenom izjavom podsjetio na Jugoslovene 1990-tih koji su tada, bas kao i ti sada, govorili apsolutno isto - da "samo brane svoju zemlju".1gorstak wrote: Sto se mene tice, mozemo ovako nastaviti jos 50 godina, ali ako velikosrpstvo povuce konkretne korake kojim ugrozava teritorijalni integritet BiH, ratovacemo.
Sta je to u mom stavu nekorektno ? To sto sam spreman boriti se za svoju zemlju ?
Nakon toga su na nas uperili cijevi tenkova JNA. Ostatak price je vec svima poznat...
Samo mi nije jasno, ako taj izgovor nije vrijedio njima tada, a zasto smatras da vrijedi tebi danas?
Da je JNA imala principijelan stav, da se reklo politicarima kako se mogu zajebavati s politikom sve dok ne dovedu u pitanje teritorijalni integritet SFRJ, ta bi JNA imala kredibilitet, legalitet i legitimitet. Pa neka se Tudjman i Kucan s Milosevicem handre kroz parlament i proceduru. Ali stati na granice Velike Srbije a navodno braniti SFRJ, pa nismo djeca ....
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#292 Re: Bosna u stranim medijima
Zna se ko je na kraju "jeo kravatu '95", a ko sumnja ko na kraju kravate jede u BiH - bujrum.felipe kajetano wrote:
Nas dva brata oba ratujemo...
*Ponavaljam se, bojo sam se četnika sve dok karadžić nije reko da će (nakon jednog vikenda '92) pit kafu na Kuli u Gradačcu. Nakon sve sile što su imali baturu je popio. Izatale me nije strah četnika i - bujrum opet.
-
salter071
#293 Re: Bosna u stranim medijima
Ja ja...internet ratnici moji...ne mogu oni nama nista ... u Njemackoj, Holandiji, Danskoj, Svedskoj, Americi, Kanadi, Australiji....nastavite niz. 
-
salter071
#294 Re: Bosna u stranim medijima
Cekaj da vidimo...
Osnovna pretpostavka od koje se polazi je da neko opet napadne. A ko? De facto ali ne i (de iure) pravno, juzni je dio BiH - drzava za sebe. S druge strane Srbi su Dejtonom dobili sto su htijeli. U takvoj situaciji sto bi ko uzimao bilo kakav rizik, kad moze jednostavno cekati da vrijeme odradi svoje? A njima se ni ne zuri. Stoga, pretpostavka da ce neko krenuti i time postati agresor, pada u vodu.
Sto se tice referenduma....i onaj nas o otcjepljenju je proveden bez jednog naroda. Ako taj vrijedi, bilo bi licemjerno uskracivanje drugima prava koja mi trazimo za sebe, zar ne?
Ali, hajde, recimo da neko i krene, ako zapadne zemlje nisu reagirale nakon 1991-ve, a sta mislite kako ce reagirati nakon 2001-ve?
Osnovna pretpostavka od koje se polazi je da neko opet napadne. A ko? De facto ali ne i (de iure) pravno, juzni je dio BiH - drzava za sebe. S druge strane Srbi su Dejtonom dobili sto su htijeli. U takvoj situaciji sto bi ko uzimao bilo kakav rizik, kad moze jednostavno cekati da vrijeme odradi svoje? A njima se ni ne zuri. Stoga, pretpostavka da ce neko krenuti i time postati agresor, pada u vodu.
Sto se tice referenduma....i onaj nas o otcjepljenju je proveden bez jednog naroda. Ako taj vrijedi, bilo bi licemjerno uskracivanje drugima prava koja mi trazimo za sebe, zar ne?
Ali, hajde, recimo da neko i krene, ako zapadne zemlje nisu reagirale nakon 1991-ve, a sta mislite kako ce reagirati nakon 2001-ve?
- anastasija
#295 Re: Bosna u stranim medijima
Ne brini sad ce reagovati.Ali, hajde, recimo da neko i krene, ako zapadne zemlje nisu reagirale nakon 1991-ve, a sta mislite kako ce reagirati nakon 2001-ve?
-
salter071
#296 Re: Bosna u stranim medijima
Hoce, ali preko cijih ledja...u svakom slucaju, ne misim da ce biti onako kako vecina ocekuje.anastasija wrote:Ne brini sad ce reagovati.Ali, hajde, recimo da neko i krene, ako zapadne zemlje nisu reagirale nakon 1991-ve, a sta mislite kako ce reagirati nakon 2001-ve?
- osa
#297 Re: Bosna u stranim medijima
anastasija wrote:Ne brini sad ce reagovati.Ali, hajde, recimo da neko i krene, ako zapadne zemlje nisu reagirale nakon 1991-ve, a sta mislite kako ce reagirati nakon 2001-ve?
oštrim priopćenjem i pozivom na mir.
- 1gorstak
#298 Re: Bosna u stranim medijima
Osnovna pretpostavka je da ce velikosrpski faktor povuci potez kojim se onemogucava funkcionisanje zakonom predvidjenih institucija na tlu citave drzave. To se u svakoj zemlji kaznjava, pa je kaznjivo i u BiH. Neka u drzavnom parlamentu mijenjaju zakon o drzavnoj policiji, granicnoj sluzbi ili Upravi za indirektno oporezivanje. Na protivzakonito djelovanje ce se odgovoriti zakonom predvidjenim mjerama. Znaci ne radi se o klasicnom "napadu" ni jednih ni drugih, radi se o reakciji drzavne policije, a ako bude trebalo i vojnih jedinica, na vrsenje kriminalnih djela (ometanje zakonom predvidjenih institucija, ugrozavanje teritorijalnog integriteta drzave ..... ).salter071 wrote:Osnovna pretpostavka od koje se polazi je da neko opet napadne. A ko?
Nikom nije do rata, ali to sto nam nije do rata ne znaci da cemo se pomiriti s medjunarodnom granicom na Dobrinji. Neka stvari teku kako teku, neka velikosrpski faktor kroz lobiranje vani i mucke u parlamentu provuce kroz redovnu proceduru zakone kojim se slabi BiH (ako moze), ali djelovanje van sistema je protivzakonito.
- 1gorstak
#299 Re: Bosna u stranim medijima
Da. Zato i ne racunamo na njih.osa wrote:oštrim priopćenjem i pozivom na mir.anastasija wrote:Ne brini sad ce reagovati.Ali, hajde, recimo da neko i krene, ako zapadne zemlje nisu reagirale nakon 1991-ve, a sta mislite kako ce reagirati nakon 2001-ve?
-
dallton
#300 Re: Bosna u stranim medijima
osa wrote:anastasija wrote:Ne brini sad ce reagovati.Ali, hajde, recimo da neko i krene, ako zapadne zemlje nisu reagirale nakon 1991-ve, a sta mislite kako ce reagirati nakon 2001-ve?
oštrim priopćenjem i pozivom na mir.
pozivom na kompromis i vracanje na evropski put...eu izdaje saopcenje da je "duboko zabrinuta posljednjim desavanjima"...ovi protestvuju oni protestvuju...uglavnom nista se ne bi desilo, jer nema ko vise reagovati, ameri nece- znaci nista od natoa, evropa nema cime ono skolaraca sto se zovu eufor mogu jedino cuvati svoje passworde za porno stranice koje su pohranili u laptopima koji se nalaze u bazama...samo sto je sad lijepo sto sve startaju s istih polaznih pozicija, nema razlika u resursima