Citizen-X wrote:Vidim sve neki stratezi, dusebriznici itd.!
A "bode" mi tema oci od pocetka, super je!
Ono sto je cinjenica jeste da je
1- ubijen kukavicki iz zasjede,
2- cinjenica je i to da su mu to namjestili "sunarodnjaci" dakle jedna u nizu sramota nanesena hrvatskom narodu od strane njegovog hercegovackog
porijekla vodjstva (sto HR sto iz BIH)
3- jedno od licemjerja koje je hrvatski narod ili bosanski katolici, kako vec hocete, dozivio je licemjerje sa jedne strane totalno razorenog Vukovara i Slavonije te masovnih egzekucija od strane cetnickih hordi, a sa druge strane saradnja sa cetnicima po srednjoj bosni i hercegovini!
4- nije isao na ruku politici HDZ-a
5- nije napao ARBIH
6- namaknuo je nesto oruzja koje je pomoglo ARBIH
7- ubijen je na najbrutalniji nacin: po nekim mojim informacijama islo se "na sigurno", na njega i pratnju je ispaljeno cca par hiljada metaka iz strojnica, PAM-a 12,7mm te je pucano iz rucnih bacaca!
Na kraju da rezimiram! Previse palamudjenja oko tog covjeka! Ustasa? Moze biti, al pod njegovom komandom nisu pocinjeni masovni ratni zlocini a i iz proglasa koji je forma naredbe se vidi da mu to nije bilo ni na kraj pameti!
Ovim palamudarima da ih drugacije ne nazovem bih postavio dva pitanja:
1- Sta bi uradili da zapocne ponovno atak na bosnjacki narod, i kompletan ostali puk koji bi se izjasnio kao patriota (R)BIH, jer ja mislim da bi prvom prilikom spakirali svog golfa2 i nabrali vanka, al eto pitam opet!?
2- Sta su radili u periodu 1992-1995 pa su upuceni u licnost Blaza Kraljevica pa da ispisuju kojesta o njemu?
Jos da dodam:
Nekom je gadno smetao a to je Mate Boban, Njofra i ostala hercegovacka klika! Ponavljam da zaista ne znam je li pocinjen ratni zlocin vecih razmjera od strane HOS-a u to vrijeme! Zaista ako ima neko informaciju IZ PRVE RUKE neka kaze! Pa da ga onda razapnemo! Do tad - kapak!
"Nakih" dusebriznika i moralista na forumu kamaravazda kad pogledas reklo bi se da smo dika i ponos svjetskog drustva i "demokracije"!
A daleko nam je nisko moral spao! Pobrinimo se prvo za svoj!
Necu reci Za Dom Spremni ali cu reci,
Pozdrav Domovini!
Evo i ja cu po tackama:
1.Bio sam pripadnik ARBiH u periodu rata.
2.HOS je formirala ustaska emigracija s ciljem stvaranja i obnove NDH,uostalom to pise u njihovim pristupnicama.Njihovo sjediste za vrijeme rata u Sarajevu je bilo skola "Blagoje Parovic" kod velepekare "Klas".Bio sam tamo nekoliko puta,to je bila klasicna replika ustaskih bojni iz WWII.
3.Hercegovacki HOS je pocinio masovni zlocin u napadu da Bradinu u kojemu je pobijeno svo stanovnistvno srpske nacionalnosti (ono sto se zateklo)
4.Moj rahmetli otac je prisustvovao egzekuciji srpskih civila u selu Ledici(okolina Trnova).On kaze da je HOS-ov zapovjednik odveo civilie iza jedne kuce i pucao u njih.
5.Manite se zabluda,HOS je fasisticka organizacija nastala u emigraciji iz HOP-a i HRB-a(hrvatski oslobodilacki pokret i hrvatsko revolucionarno bratstvo).
6.Istina je da su se oni na pocetku rata stavili na raspolaganje ARBiH ali njihova ambicija je bila obnova NDH.
7.HVO je formiran da obrani SAMO tzv hrtvatske prostore a to su prostori u zaledju RH kako JNA i VRS nebi dosli iza ledja Dubrovniku i ostatku juznih djelova RH.
8.Nakon teskih poraza ARBIH u istocnoj Bosni u HVO-u je zakljuceno da je bolji i mocniji saveznik VRS jer su kako jedan celnik HVO-a tada rece:"Mi vise nemozemo cekati,muslimani su pred vojnim slomom,gube svoje teritorije,samo je pitanje vremena kad ce pozeljeti nase..."(Petar Zelenika).
9.Zadnja bitka u kojoj je ucestvovao Sarajevski HOS je bitka za gorazadanski koridor 30 septembra 1995 godine.Stitili su lijevi bok na liniji nadomak Trnova i dobro su se pokazali.
10.Zasto niko nije pobjedio,zato sto ARBiH od partizanske i narodne vojske kasnije postaje iskljucivo muslimanska sa veoma malim brojem pripadnika drugih naroda.Razlozi su ocigledni.Gubili smo bitke,snazan uticaj od 1993 nekih islamistickih krugova,vojna nestrucnost,osnivanje mesdzida u brigadama i sl.Brigada u koj sam ja bio na pocetku rata imala je vise od 40% pripdanika drugih naroda ,a kasnije ,od 1993 oko 2% sa pojavom masovnih prebjega na drugu stranu.