Blaž Kraljević,borac za jedinstvenu BiH
-
zemo_online
ja sam cuo da su oni usli u trebinje i ostavili zanimljivu poruku cetama,samo se ne sjecam kako je glasila!
inace,pravi borci.
inace,pravi borci.
- karanana
Ne znam ja koji je bio finalni plan HOS-a i HSP-a kad se cetnici otjeraju preko Drine, da li je to zaista bila nezavisna Republika BiH ili je to bila NDH, ali u svakom slucaju, u tom trenutku je ono sto je HOS radio bilo mnogo bolje od planova Bobana, Suska i Tudjmana a to je borba protiv Vucurevica i slicnih a ne dogovaranje s Karadzicem.
- Bosanac_21
Zalosno je to sto se o tim ljudima malo danas prica ili zna. Svi oni sto su bili
za Bosnu i Hercegovinu na nekom polozaju, su likvidirani nebi li necija ideologija uspjela.
za Bosnu i Hercegovinu na nekom polozaju, su likvidirani nebi li necija ideologija uspjela.
- suncokret13
sigurno jedan od velikih junaka u borbi za BiH.
i jedan od velikih generala.
Steta sto su ga ubili,jer rat bi trajao mnogo krace.
veoma brzo je dosao do Trebinja....
sjecam se te vjesti kada je dosla u Sarajevo ,da su ga hvo-ovci ubili u okolini Mostara.
ah
bobanu i aliji nisu odgovarali vrsni vojnici a la Blaz Kraljevic,Jasmin Jaganjac,Pasalic......
sjecam se te vjesti kada je dosla u Sarajevo ,da su ga hvo-ovci ubili u okolini Mostara.
ah
bobanu i aliji nisu odgovarali vrsni vojnici a la Blaz Kraljevic,Jasmin Jaganjac,Pasalic......
- karanana
Jaganjac? Jeli to onaj izdajnik sto se priklonio HVO-u u Mostaru kada su zajedno sa Jukom napali i zaboli noz u ledja Armiji BiH? Mozda grijesim ali mi to ime zvuci poznato. Bio u Posavini na pocetku rata? Vjerovatno sam nesto pomutio.suncokret13 wrote:sigurno jedan od velikih junaka u borbi za BiH.
ah
Last edited by karanana on 09/08/2007 21:10, edited 1 time in total.
- suncokret13
p.s.
Blaz Kraljevic je bio pripadnik HOS-a.
gornji post se odnosi samo na Blaza Kraljevica !
-
liberal
nekontam sta hoces da kazesbosmen wrote:ti si liberal i ne bi trebao biti subjektivanliberal wrote:ma da jedan od junaka
a hos je imao imao cilj NDH do drine
sta mislite da bi se onda desilo sa nehrvatskim stanovnistvom....![]()
nemojte da budete toliko naivni
uostalom ja se sjecam hos-a po sarajevu...sta su veliki borci radili
pod uticajem zemlje u kojoj zivis imas i svoje misljenje vjerovatno
isto kao i sSvemirski svoje
vjerovatno bi da si kojim slucajem trenutno u drugoj drzavi imao drugacije
ako malo budes citao i o njemu i o Hosu vidjeces da i nema bas toliko istine u tome sto govoris
ne bi bilo lose da malo i procitas ove linkove sto su postirani pa da se onda ukljucis
pa zna se sta je bio cilj hos-a
prekopiran je od ndh ...ako nevjerujes provjeri...a to gdje sam ja sad a gdje sam bio citav rat je druga stvar
sva se prica vrti ko god da se borio protiv srba je zakon a sto su mnogi pod plastom "oslobodilacke" borbe imali drugacije ciljeve nikome nesmeta jel tako
tako je i juka imao svoje ciljeve( popljackat sve moguce ), caco (psihopata), blaz kraljvic (NDH) mudjahedini ( ko zna zasto su se oni borili ) ......itd
-
basta sljezove boje
a mi mislili da ti govoris o Blazu Sliskovicusuncokret13 wrote:p.s.
- suncokret13
a ti sebe pocela persirati...........basta sljezove boje wrote:a mi mislili da ti govoris o Blazu Sliskovicusuncokret13 wrote:p.s.
citaj nastavak.....
ja se ogradjujem od hos-a !!!
- rajvosa^
Sta mislite koliko bi rat trajao da je bog dao HOS i ARBiH zajedno radila? Al jebi ga, dobri ljudi ginu ili bivaju sklonjeni sa scene. Sjecam se velike akcije na Zuci, odlicno ide, al zaginu Zajko, zaginuse komandanti bataljona, vodova...sta je ovo u mp3... Nista nam nije bilo jasno. Vojska osta ko popisana.
Ne vjerujem nikome.
Ne vjerujem nikome.
-
zemo_online
u to doba je trebala koalicija protiv ceta,zato nije bitno sta je bio politicki cilj hos-a.stvaranje nove ndh je bilo nemoguce i nerealno,ali konfederacija sa hrvatskom bi bila moguca da je pobjedila kljuiceva i blazeviceva struja.liberal wrote:nekontam sta hoces da kazesbosmen wrote:ti si liberal i ne bi trebao biti subjektivanliberal wrote:ma da jedan od junaka
a hos je imao imao cilj NDH do drine
sta mislite da bi se onda desilo sa nehrvatskim stanovnistvom....![]()
nemojte da budete toliko naivni
uostalom ja se sjecam hos-a po sarajevu...sta su veliki borci radili
pod uticajem zemlje u kojoj zivis imas i svoje misljenje vjerovatno
isto kao i sSvemirski svoje
vjerovatno bi da si kojim slucajem trenutno u drugoj drzavi imao drugacije
ako malo budes citao i o njemu i o Hosu vidjeces da i nema bas toliko istine u tome sto govoris
ne bi bilo lose da malo i procitas ove linkove sto su postirani pa da se onda ukljucis
pa zna se sta je bio cilj hos-a
prekopiran je od ndh ...ako nevjerujes provjeri...a to gdje sam ja sad a gdje sam bio citav rat je druga stvar
sva se prica vrti ko god da se borio protiv srba je zakon a sto su mnogi pod plastom "oslobodilacke" borbe imali drugacije ciljeve nikome nesmeta jel tako![]()
tako je i juka imao svoje ciljeve( popljackat sve moguce ), caco (psihopata), blaz kraljvic (NDH) mudjahedini ( ko zna zasto su se oni borili ) ......itd
-
in33sa
Hajde ne budali, Blaz Kraljevic je bio pripadnik USTASKE emigracije.
Kakva crna Bosna i Hercegovina, on se borio za Hrvatsku do Drine. HSP i HOs su imali cilj i plan, Hrvatska do Drine.
Vi hocete Hrvatsku do Drine?
Svasta se i tu moze procitati.
Da ne govorim o tome kako ne smeta Kraljevicevo "Bog i Hrvati, za dom spremni" a drvlje i kamenje po Thompsonu zbog istog uzvika. Ako to nije dvolicnost, sta jeste.
Kakva crna Bosna i Hercegovina, on se borio za Hrvatsku do Drine. HSP i HOs su imali cilj i plan, Hrvatska do Drine.
Da ne govorim o tome kako ne smeta Kraljevicevo "Bog i Hrvati, za dom spremni" a drvlje i kamenje po Thompsonu zbog istog uzvika. Ako to nije dvolicnost, sta jeste.
-
liberal
znas sta bosmenbosmen wrote:Liberal nam rece da ko god se je borio protiv Srba da je bio dobar
Naravno da je bio dobar
Ako mislis koga od svih tih ukaljati Cacom, i slicnim grijesis decko
Nije bitno to sto si ti sada u Kanadi,nego je bitno koliko iz Kanade mozes biti realan.
Ali i to je manje bitno,jer nisi samo ti bio ovdje u ratu,
Mnogi su
A evo kako se i danas odnose prema tom Blazu Kraljevicu
Ni knjigu mu nisu smjeli stampati Hrvati
http://www.hercegovina24.info/modules/n ... oryid=2031
nekad se covjek treba izmaknut pa pogledat sliku sa strane tek onda mozes da dobijes shvatis neke stvari
ti ako vjerujes da je hos bio ok niko ti to nebrani
za mene nema razlike izmedju njih i cetnika
-
liberal
100 % u pravuin33sa wrote:Hajde ne budali, Blaz Kraljevic je bio pripadnik USTASKE emigracije.
-
_BosanaC
Za mene HOS i cetnici nisu bili isti, ni pod tackom razno. Kraljevic i HOS su pokazali za sta su bili, mislim da sada zaista nema potrebe razglabati sta su im bili ciljevi. Ta prica da je HOS proganjao Srbe, barem u mom mjestu, ne pije vode ni pod razno. Isti taj HOS je mnoge pripadnike Armije naoruzao koji su na pocetku rata zavrsavali sa sjekirama i karabinima na pravo jebenim linijama i 'kriv' zasto tada glavu izgubili nisu.
U krajnjem slucaju, da je HOS bio za ono za sta je HVO i deklarativno i praktivno bio, ne bi bio uklonjen ni Kraljevic ni ostalih osam pratilaca.
U krajnjem slucaju, da je HOS bio za ono za sta je HVO i deklarativno i praktivno bio, ne bi bio uklonjen ni Kraljevic ni ostalih osam pratilaca.
-
_BosanaC
Niti gledao na TV-u niti citao u Ljiljanuin33sa wrote:Dakle, Tuta je uklonio Kraljevica zbog njegove borbe za jedinstvenu i cjelovitu BiH???![]()
![]()
Kako da ne.
O tome kakav se sljam povlacio u uniformama HOS-a mozemo do prekosutra. Ali ne bih o tome sa onima koji su rat gledali na tv-u i citali u Ljiljanu.
Ali ga vala nisam ni s brda gledao
-
liberal
jel to ko bus ko nije sa nama_BosanaC wrote:Niti gledao na TV-u niti citao u Ljiljanuin33sa wrote:Dakle, Tuta je uklonio Kraljevica zbog njegove borbe za jedinstvenu i cjelovitu BiH???![]()
![]()
Kako da ne.
O tome kakav se sljam povlacio u uniformama HOS-a mozemo do prekosutra. Ali ne bih o tome sa onima koji su rat gledali na tv-u i citali u Ljiljanu.![]()
Ali ga vala nisam ni s brda gledao
-
_BosanaC
Nikog ja nepodobnim ne proglasavamliberal wrote:jel to ko bus ko nije sa nama_BosanaC wrote:Niti gledao na TV-u niti citao u Ljiljanuin33sa wrote:Dakle, Tuta je uklonio Kraljevica zbog njegove borbe za jedinstvenu i cjelovitu BiH???![]()
![]()
Kako da ne.
O tome kakav se sljam povlacio u uniformama HOS-a mozemo do prekosutra. Ali ne bih o tome sa onima koji su rat gledali na tv-u i citali u Ljiljanu.![]()
Ali ga vala nisam ni s brda gledao.......................jel to se to nesmije iznjeti drugacije misljenje a da te odmah neproglase nepodobnim
-
in33sa
Onda znas za sta se borio Blaz Kraljevic.
Ili je ovo "Za dom spremni, Bog i Hrvati" poklic borca za cjelovitu i neovisnu BiH??? je, isto kao i ono "Allahu ekber" pa cjelovita, multietnicka.
Daj ljudi, lazete sami sebe.
Blaz Kraljevic je uklonjen zbog unutrasnjih sukoba izmedju frakcija po Hercegovini, Tuta je mafijas, Kraljevic je mafijas, tu negdje se upleo Andabak, heroin, kokain, dilovi, raspodjela plijena.
Inace, HOS nikada nije usao u Trebinje, na tom dijelu ratista Hrvatska vojska pod komandom Bobetka uzima zaledje Dubrovnika i dolazi do oboda Popova polja, a jedna jedinica HOS-a iz Splita pokusava ici prema Trebinju, od cega su odustali vrlo brzo.
Ili je ovo "Za dom spremni, Bog i Hrvati" poklic borca za cjelovitu i neovisnu BiH??? je, isto kao i ono "Allahu ekber" pa cjelovita, multietnicka.
Blaz Kraljevic je uklonjen zbog unutrasnjih sukoba izmedju frakcija po Hercegovini, Tuta je mafijas, Kraljevic je mafijas, tu negdje se upleo Andabak, heroin, kokain, dilovi, raspodjela plijena.
Inace, HOS nikada nije usao u Trebinje, na tom dijelu ratista Hrvatska vojska pod komandom Bobetka uzima zaledje Dubrovnika i dolazi do oboda Popova polja, a jedna jedinica HOS-a iz Splita pokusava ici prema Trebinju, od cega su odustali vrlo brzo.
-
zemo_online
ti nis ne razmes.in33sa wrote:Onda znas za sta se borio Blaz Kraljevic.