Biseri iz izborne kampanje

Post Reply
macan prvi

#226 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by macan prvi »

Kandidat DEPOS-a Bijeljina: Mi Bijeljinu posmatramo kao predgrade Novog Sada ili Beograda. :shock: :lol: :lol:
Hendrix

#227 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by Hendrix »

"Glasajte za mene ja ću vam uraditi novi asfalt i kanalizaciju iduće godine..."
"Ali mi već imamo novi asfalt i kanalizaciju ove godine nam napraviše..."
"Nema veze napravićemo širi..."
:-D
fukara_tz

#228 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by fukara_tz »

Na području općine Tuzla sva birališta zatvorena na vrijeme, prema nepotvrđenim podacima glasalo ukupno 42% birača.

Na području Srebrenika nije bilo incidenata tokom glasanja, glasalo 57% birača.

Na izbore u Kalesiji izašlo 60% od ukupnog broja birača.

Sva izborna mjesta u Lukavcu zatvorena, glasalo 57% birača.

Najveći procenat glasača zabilježen u Banovićima gdje je glasalo 76,18% birača.

U Živinicama građansku dužnost obavilo ukupno 59,4% građana.
Judge_Dread

#229 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 14:20, edited 1 time in total.
Abacija

#230 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by Abacija »

Hendrix wrote:"Glasajte za mene ja ću vam uraditi novi asfalt i kanalizaciju iduće godine..."
"Ali mi već imamo novi asfalt i kanalizaciju ove godine nam napraviše..."
"Nema veze napravićemo širi..."
:-D
:shock: Uh dobro je da nije rekao "napravicemo ga starijim". :-)
Maraschino

#231 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by Maraschino »

fukara_tz wrote:Na području općine Tuzla sva birališta zatvorena na vrijeme, prema nepotvrđenim podacima glasalo ukupno 42% birača.

Na području Srebrenika nije bilo incidenata tokom glasanja, glasalo 57% birača.

Na izbore u Kalesiji izašlo 60% od ukupnog broja birača.

Sva izborna mjesta u Lukavcu zatvorena, glasalo 57% birača.

Najveći procenat glasača zabilježen u Banovićima gdje je glasalo 76,18% birača.

U Živinicama građansku dužnost obavilo ukupno 59,4% građana.
nesto mi prosjek mali

ko to ima tako mali izlaz

Tuzla ili... :?
amrica

#232 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by amrica »

kaze novinarka: rezultati ce biti u 24 sata i 30 minuta... :lol: :lol:
Lippenbekenntnis

#233 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by Lippenbekenntnis »

Lada wrote:Trebaće posebna tema samo za Amilu. A Amila je bila lijepa kao vila ...
Amila Alikadić-Husović, poslanica u Parlamentu FBiH i šefica Klinike za očne bolesti KCUS-a

- Mislim da bolest treba liječiti a ne podržavati njen razvoj. Psihičkim devijacijama homoseksualaca bi se trebali pozabaviti psihijatri i psiholozi, a to pogotovo nije tipično za naš mentalitet. Jako me čudi da je jedna Španija, historijski poznata po tome što je uvela inkviziciju u srednjem vijeku, odobrila homoseksualne brakove. Mislim da nije primjereno što se takvo što održava u mjesecu ramazanu, ne zato što sam ja protiv promoviranja homoseksualnih sloboda, jer ja to ne smatram slobodama već bolešću i smatram da tim ljudima treba pomoći, već zbog značenja koje ima ovaj mjesec. Jako mi je žao što BiH, odnosno… ne znam ko već podržava taj festival, nije odlučila da podupre jedan naučni kongres, djecu dobitnike medalja na naučnoj olimpijadi u svijetu, a podržava jedan takav festival. To govori o devijantnosti bosanskohercegovačkog društva. A homoseksualizam je po svakoj religiji osuđen. Ko smo mi da možemo odobravati nešto što Bog ne dozvoljava?

BHDANI, 29. 08. 2008.

Ova mi djeluje kao bosanska Sarah Palin.. :D
Lippenbekenntnis

#234 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by Lippenbekenntnis »

amrica wrote:kaze novinarka: rezultati ce biti u 24 sata i 30 minuta... :lol: :lol:

pa kako se kaze ispravno? :D
Judge_Dread

#235 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 14:21, edited 1 time in total.
amrica

#236 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by amrica »

Ma ovim svim tv sto prenose izbore, a ne smijem da kazem, draga mi pravo, skroz fina, :D :D :D
Judge_Dread

#237 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 14:21, edited 1 time in total.
fukara_tz

#238 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by fukara_tz »

Jasmin Imamović ponovo dobio povjerenje birača

Kako je saopćila predsjednica Lokalne izborne komisije općine Tuzla Nadira Ašćerić, u Tuzli je glasalo ukupno 48 617 birača od registrovanih 106 146 što u iznosi 45,802%.

Na osnovu prebrojanih 60,9% glasačkih listića Jasmin Imamović kandidat SDP-a u utrci za načelnika Tuzle vodi sa 46,8%, na drugom mjestu sa 9,86% glasova je kandidat SDA Salko Bukvarević, Nurka Pranjić iz BPS-a dobila je 1,2% glasova, Ivica Marinović - HDZ 1990 1,3%, Enver Imširović Munja 0,34, te Edim Kadić iz BOSS-a 1,21%.
macan prvi

#239 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by macan prvi »

Iako su izbori zavrseni, ovo je sigurno jedan od bisera.

SAOPĆENJE ZA MEDIJE
Agresivno obmanjivanje javnosti

Stranka za Bosnu i Hercegovinu odlučno odbacuje agresivne pokušaje pojedinih stranaka i medija da obmanu javnost i da joj serviraju ocjene o tobožnjem izbornom krahu naše stranke na nedavno održanim lokalnim izborima, te da to iskoriste za monstruozne konstrukcije i zajapurene atake na našeg predsjednika dr. Harisa Silajdžića.
Nepobitna istina je, u stvari, da je naša stranka na nedjeljnim izborima povećala broj svojih općinskih načelnika (sa tri na četiri u Federaciji BiH, i dobila pet novih zajedničkih-koalicijskih načelnika u Republici Srpskoj i FBiH ), te da smo ušli u sastav općinskog vijeća u svakoj općini u kojoj sam istakli listu svojih kandidata. Na ovim izborima apsolutno smo potvrdili svoj visoki politički rejting. Svaka konkretna računica notorno potvrđuje da smo, u odnosu na lokalne izbore održane prije četiri godine, ostvarili napredak. Onima koje to brine, pa nastoje da dezinformacijama obmanu javnost, savjetujemo da svoj rejting kod birača i javnosti pospješuju svojim rezultatima, a ne pokušajima da se vještački unize tuđa, u ovom slučaju naša izborna dostignuća.
Posebno je sramno to što pojedine stranke i mediji orkestrirano pokušavaju da okrnje visoki ugled našeg predsjednika dr. Harisa Silajdžića. Dok su se njihovi lideri dnevno pojavljivali na 4-5 predizbornih skupova, naš predsjednik u svijetu je, na mjestima na kojim se kreira globalna politika, vatreno i politički dignitetno djelovao u interesu Bosne i Hercegovine, u korist države u kojoj obavlja najodgovorniju funkciju. Upravo na taj način, nadređujući državničke dužnosti stranačkim, dr. Silajdžić je pokazao ogromnu privrženost državi kojoj predsjedava, a u čijem interesu je uvijek usmjeravao i aktivnosti stranke koju vodi, Stranke za Bosnu i Hercegovinu.
Nakon svega što je u posljednjih mjesec dana za Bosnu i Hercegovinu dr. Silajdžić učinio svojim istupima na NATO samitu u Bukureštu, na Generalnoj skupštini UN u Njujorku, te na zasjedanju Vijeća Evrope u Strazburu, samo oni sa niskim političkim moralom i oni koji ne žele dobro ovoj zemlji mogli su se usuditi da te njegove aktivnosti pokušaju da umanje. Takvi pojedinci, stranke i mediji rado bi, zbog svojih interesa, žrtvovali i državu i njene građane. Zato im i smeta visoka državnička odgovornost dr. Harisa Silajdžića i njegova nepokolebljivost u odbrani BH državnosti.
Za razliku od drugih, koji pristaju i na entitetsko glasanje i na kapitulantske i karijerističke nagodbe tipa "aprilskog paketa", u kojim vide svoj probitak a ne obaziru se na ruiniranje BH države, dr. Haris Silajdžić prije svega gleda interes Bosne i Hercegovine. To će potvrditi i svojim stavovima u predstojećim razgovorima o ustavnim promjenama, ne pristajući na kapitulantski i šićardžijski pristup nekih političkih rivala, koji su vjerovatno upravo zbog toga ovih dana i započeli harangu uperenu protiv njega i protiv Stranke za Bosnu i Hercegovinu.
Ovom prilikom skrećemo pažnju i na medijsko ignorisanje Silajdžićevih međunarodnih aktivnosti tokom proteklog mjeseca, kojim su krupne stvari postignute za BiH.
BiH je na putu da postane pridruženi član Vijeća sigurnosti UN, a naši građani za to gotovo da i ne znaju, iako je to jedna od najvažnijih stvari za našu zemlju nakon rata.
Takođe je indikativno i za našu državu krajnje štetno da je na pomenutim putovanjima svaki Silajdžićev pokušaj da privuče strane investicije bio jako otežan zbog negativne atmosfere koju su kreirali određeni krugovi u BiH. Rezultat toga je manjak stranih investicija i kočenje važnih i velikih projekata koji mogu donijeti mnogo dobra našoj zemlji.
O još nekim pokušajima da se obmane javnost i karikira politika dr. Harisa Silajdžića i Stranke za Bosnu i Hercegovini naše rukovodstvo govoriće ovih dana na konferenciji za novinare.

Molimo da o sadržini ovog saopćenja upoznate javnost Bosne i Hercegovine.

Srdačan pozdrav,

PRESS SLUŽBA
STRANKE ZA BOSNU I HERCEGOVINU

:skoljka:
grki

#240 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by grki »

Dobio frajer u I.Mostaru 48 glasova i osvojio ni manje ni više nego 100% .Bio jedini kandidat a glasači su vjerovatno vjećnici :lol: :lol: :lol:
easy

#241 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by easy »

macan prvi wrote:Iako su izbori zavrseni, ovo je sigurno jedan od bisera.

SAOPĆENJE ZA MEDIJE
Agresivno obmanjivanje javnosti

Stranka za Bosnu i Hercegovinu odlučno odbacuje agresivne pokušaje pojedinih stranaka i medija da obmanu javnost i da joj serviraju ocjene o tobožnjem izbornom krahu naše stranke na nedavno održanim lokalnim izborima, te da to iskoriste za monstruozne konstrukcije i zajapurene atake na našeg predsjednika dr. Harisa Silajdžića.
Nepobitna istina je, u stvari, da je naša stranka na nedjeljnim izborima povećala broj svojih općinskih načelnika (sa tri na četiri u Federaciji BiH, i dobila pet novih zajedničkih-koalicijskih načelnika u Republici Srpskoj i FBiH ), te da smo ušli u sastav općinskog vijeća u svakoj općini u kojoj sam istakli listu svojih kandidata. Na ovim izborima apsolutno smo potvrdili svoj visoki politički rejting. Svaka konkretna računica notorno potvrđuje da smo, u odnosu na lokalne izbore održane prije četiri godine, ostvarili napredak. Onima koje to brine, pa nastoje da dezinformacijama obmanu javnost, savjetujemo da svoj rejting kod birača i javnosti pospješuju svojim rezultatima, a ne pokušajima da se vještački unize tuđa, u ovom slučaju naša izborna dostignuća.
Posebno je sramno to što pojedine stranke i mediji orkestrirano pokušavaju da okrnje visoki ugled našeg predsjednika dr. Harisa Silajdžića. Dok su se njihovi lideri dnevno pojavljivali na 4-5 predizbornih skupova, naš predsjednik u svijetu je, na mjestima na kojim se kreira globalna politika, vatreno i politički dignitetno djelovao u interesu Bosne i Hercegovine, u korist države u kojoj obavlja najodgovorniju funkciju. Upravo na taj način, nadređujući državničke dužnosti stranačkim, dr. Silajdžić je pokazao ogromnu privrženost državi kojoj predsjedava, a u čijem interesu je uvijek usmjeravao i aktivnosti stranke koju vodi, Stranke za Bosnu i Hercegovinu.
Nakon svega što je u posljednjih mjesec dana za Bosnu i Hercegovinu dr. Silajdžić učinio svojim istupima na NATO samitu u Bukureštu, na Generalnoj skupštini UN u Njujorku, te na zasjedanju Vijeća Evrope u Strazburu, samo oni sa niskim političkim moralom i oni koji ne žele dobro ovoj zemlji mogli su se usuditi da te njegove aktivnosti pokušaju da umanje. Takvi pojedinci, stranke i mediji rado bi, zbog svojih interesa, žrtvovali i državu i njene građane. Zato im i smeta visoka državnička odgovornost dr. Harisa Silajdžića i njegova nepokolebljivost u odbrani BH državnosti.
Za razliku od drugih, koji pristaju i na entitetsko glasanje i na kapitulantske i karijerističke nagodbe tipa "aprilskog paketa", u kojim vide svoj probitak a ne obaziru se na ruiniranje BH države, dr. Haris Silajdžić prije svega gleda interes Bosne i Hercegovine. To će potvrditi i svojim stavovima u predstojećim razgovorima o ustavnim promjenama, ne pristajući na kapitulantski i šićardžijski pristup nekih političkih rivala, koji su vjerovatno upravo zbog toga ovih dana i započeli harangu uperenu protiv njega i protiv Stranke za Bosnu i Hercegovinu.
Ovom prilikom skrećemo pažnju i na medijsko ignorisanje Silajdžićevih međunarodnih aktivnosti tokom proteklog mjeseca, kojim su krupne stvari postignute za BiH.
BiH je na putu da postane pridruženi član Vijeća sigurnosti UN, a naši građani za to gotovo da i ne znaju, iako je to jedna od najvažnijih stvari za našu zemlju nakon rata.
Takođe je indikativno i za našu državu krajnje štetno da je na pomenutim putovanjima svaki Silajdžićev pokušaj da privuče strane investicije bio jako otežan zbog negativne atmosfere koju su kreirali određeni krugovi u BiH. Rezultat toga je manjak stranih investicija i kočenje važnih i velikih projekata koji mogu donijeti mnogo dobra našoj zemlji.
O još nekim pokušajima da se obmane javnost i karikira politika dr. Harisa Silajdžića i Stranke za Bosnu i Hercegovini naše rukovodstvo govoriće ovih dana na konferenciji za novinare.

Molimo da o sadržini ovog saopćenja upoznate javnost Bosne i Hercegovine.

Srdačan pozdrav,

PRESS SLUŽBA
STRANKE ZA BOSNU I HERCEGOVINU

:skoljka:
ovi stvarno nisu normalni... taman kad se smirila halabuka oko toga kako su ga popushili na izborima, i to momacki, oni daju novog materijala da se udari po njima...
macan prvi

#242 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by macan prvi »

Da protokolisemo i ovo (doduse naknadno):

Moto kandidata SDA za nacelnika Trnova: "Dodje covijek vedra cela i napravi carsiju od sela".
Ispod ove recenice na plakatu: covjek smrknutog lica.

:mrgreen:
tranquil

#243 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by tranquil »

SDU Nermina Pećanca, barem za Novo Sarajevo, je imao sljedeći moto (sada sa zakašnjenjem vidim na jednom letku kojeg sam našao u poštanskom sandučetu):

"PAMETNI ZNAJU BOLJE,
A OSTALI..."

:lol:
macan prvi

#244 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by macan prvi »

Zbog aktuelnog povoda :D protokolisem ovu izjavu koja, doduse, nije izrecena u izbornoj kampanji, ali je u svakom slucaju posljedica izbora.

"Izgleda da nije dobro rjesenje koje je Vlada ponudila... Ocito nisu razumjeli dobro, pa..." (slijeganje ramenima) "... ne znam."

Ibrahim Nadarevic, sef kluba zastupnika SDA u Federalnom parlamentu u izjavi Dnevniku BHT-a, nakon sto su invalidi upali u skupstinsku salu posto je Parlament Federacije glasovima vladajuce vecine usvojio izmjene zakona koji regulise prava invalida.
macan prvi

#245 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by macan prvi »

OBJAVA :D

CIKBiH donio odluku o održavanju općih izbora u BiH 3. oktobra 2010.

Centralna izborna komisija (CIK) BiH je danas donijela Odluku o raspisivanju i održavanju općih izbora u Bosni i Hercegovini 2010. godine. Izbori će biti održani u nedjelju, 3. oktobra. Predsjednica CIK-a BiH Irena Hadžiabdić je danas na pres- konferenciji u Sarajevu kazala da je CIK raspisao opće izbore za: Predsjedništvo BiH, Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH, predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske, Narodnu skupštinu RS-a i skupštine kantona u Federaciji BiH. „Sredstva za provođenje ovih izbora planirana su od 12.615.679 KM. Iz budžeta institucija bit će izdvojeno oko 8,5 miliona KM, a iz bužeta općina očekujemo četiri miliona KM“, kazala je Hadžiabdić. Po njenim riječima, Vijeće Evrope je osiguralo donaciju od 82.778 KM namijenjenu za izradu dvaju priručnika – priručnika za rad biračkih odbora i priručnika za posmatrače. Trenutni broj birača u BiH koji su upisani u Centralni birački spisak iznosi 3.120.778. Od danas 5. maja 2010. godine i zvanično počinje izborni period u BiH koji traje do potvrđivanja rezultata izbora. Predsjednica CIK-a je kazala da će ovo biti treći opći izbori koje provodi ova institucija, a šesti opći izbori održani u BiH nakon rata.

Ova tema o biserima koje iz sebe izbacuju bh. političari u vrijeme izborne kampanje je živa i zdrava i aktiviram je ponovo danas, nakon što je Centralna izborna komisija raspisala izbore za oktobar. 8-) Iako izborna kampanja službeno počinje tek u septembru, izjave tipa onih koje su već protokolisane na ovom topicu možemo uveliko očekivati već od danas. Stoga, drage forumašice i poštovani forumaši, :D idemo u novo sakupljanje bisera bh. demokratije! Pri tome se treba voditi sljedećim navigatorima :D

Ključne riječi: islamofobija, referendum i ugrozba.

Pjesma izbora: S-D-AAA, demokratijaaaa, S-D-AAA, ljudska prava svaaa...

Pitanje izbora: Harise, ukinul ba onu RS?!

Moto izbora: 20 najtežih godina, s opcijom za još 20.

I pisati ko je (i najbolje kad i za koji medij) dao izjave kao što je ova:

"Ako se budemo pozivali na sudske presude, imat ćemo jako puno problema u Bosni i Hercegovini."
Slobodan Šaraba, zastupnik SDS-a u Parlamentu BiH, Tema dana BHT-a, 26.4.2010.
:lol: :lol: :lol:

Izvol'te, dakle. :D :sax:
draganbl

#246 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by draganbl »

macan prvi wrote:OBJAVA :D
...
Ključne riječi: islamofobija, referendum i ugrozba.

Pjesma izbora: S-D-AAA, demokratijaaaa, S-D-AAA, ljudska prava svaaa...

Pitanje izbora: Harise, ukinul ba onu RS?!

Moto izbora: 20 najtežih godina, s opcijom za još 20.

I pisati ko je (i najbolje kad i za koji medij) dao izjave kao što je ova:

"Ako se budemo pozivali na sudske presude, imat ćemo jako puno problema u Bosni i Hercegovini."
Slobodan Šaraba, zastupnik SDS-a u Parlamentu BiH, Tema dana BHT-a, 26.4.2010.
:lol: :lol: :lol:

Izvol'te, dakle. :D :sax:
Pozdravljam osvježavanje teme!
macan prvi

#247 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by macan prvi »

Da pocnemo. :bih: :D

"Mi se ne bavimo ljudima." :D

Beriz Belkic, zastupnik Stanke za PiH, Dnevnik BHT-a, 21.5.2010.
felipe kajetano

#248 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by felipe kajetano »

macan prvi wrote:Da pocnemo. :bih: :D

Iskrenost je vrlina :D
macan prvi

#249 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by macan prvi »

felipe kajetano wrote:
macan prvi wrote:Da pocnemo. :bih: :D

Iskrenost je vrlina :D
Naravno. A na ovoj temi dozvoljavam samo iskrene ljude i jos iskrenije izjave. :oops: :D
macan prvi

#250 Re: Biseri iz izborne kampanje

Post by macan prvi »

Izborna kampanja je pocela. :bih: :D Zato podsjecam sve cijenjene pratioce bh. medijsko-politicke scene, i one koji to tek zele postati, da ce u narednih mjesec dana kolicina verbalnog isijavanja svega i svacega biti povisena, a na nama je, dragi forumasi, da sve to zabiljezimo i prezentujemo javnosti. :D Pri tome mislim na sve izjave tipa onih koje su nastale u prosloj izbornoj kampanji i nekako nam prirasle srcu :oops: a koje mozete vidjeti na prethodnim stranicama ove teme. :D
U skladu s tim, citat iz Nezavisnih novina, koji ko da je napisan zarad kampanje ( :? :lol: ):
"Prema operativnom izvjestaju od 26. decembra prosle godine, u koji Srna ima uvid, petorica vehabija, jedan civil bez brade i jedna zena pokrivenog lica tog dana nadzirali su i snimali dolazak Dodika u Prijedor (...)."
(Citirano iz Slobodne Bosne od 12.8.2010.)

:lol: :lol: :lol: :lol:

Izvol'te dakle. :sax:
Post Reply