Biseri iz izborne kampanje
- Lada
#151 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave
Ne znam ko je fotografisao SDP-ove kandidate u općini Novo Sarajevo, ali kandidat za načelnika Midhat Karović gleda tako ljutito sa plakata kao da će svakog momenta izvući kalašnjikov i raspaliti. U zagradi mu iz nepoznatih razloga stoji i godište - 1958. A Koldžo da ga na ranu staviš 
- HAVANA
#152 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave
Lada wrote: A Koldžo da ga na ranu staviš
Nemoj oboličeš.
-
luciferino
#153 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave
Ako se moralo krisom postiti, cemu su opste sluzili kandilji? Jesu li se i oni nekako krisom palili?zlatiborka wrote:Ma sta je to ona krila da posti kad je bila omladiniski aktivista u komunistickoj pariji?Umjetnik a wrote:tačno je da se ne vidi Ali-pašina džamija, ako gledaš ispred druge gimnazije, ali nekoliko metara niže i eto teFair Life wrote:
ovo nije meni uopšte smiješno, osim zadnje rečenice, što jes jest![]()
![]()
![]()
ali nemožeš ti to objasniti komunjarama, koji još imaju sliku tite u sobi
p.s.
je li ovo iz dana![]()
Moze li neko biti obicni clan KPJ, a kamo li istaknuti clan u sekretarijatu te iste KP i istovremeno postiti?![]()
Bar da suti i ne baljezga, ko je pita da li je postila za Titova i komunisticka vakta.....sto se ofira i sramoti kad laze, vazno je da sada posti i velika je vjernica i brizna gradonacelnica i majka naseg grada, ostalo nije nista vazno......![]()
![]()
Suti ba Semke, ne provaljuj se, ima jos raje koja pamte ta vremena i sta su pojedini clanovi KPJ radili po srednjim skolama, narocito gimnazijama, denuncirali prave ucenike vjernike koji su postili i ismijavali ih, da, to su mnogi radili, nazalost.....![]()
....i tako se penjali na vise pozicije u skoli, poslije na fakultetu i dobivali prestizna radna mjesta koja nisu bila dostupna obicnim clanovima KPJ, a pogotovu ne vjernicima bilo koje vjere.....![]()
Ovo je narocito bilo izrazeno na fakultetima drustvenih nauka (pravni, politicki, zurnalistika, sociologija itd.)
Nije se moglo zaposliti na sudu ako nisi clan KPJ (to znam za najmanje troje vjernika koji su morali postati clanovi KP da bi se zaposlili), a sada su oni veci vjernici od onih ismijavanih i proganjanih u osnovnim i srednjim skolama.....
Fuj, fuj, to je sve sto imam reci, sada nam ti isti kroje sudbinu i upravljaju nasim zivotima......
- Lada
#154 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave
Moja prijateljica ima oca hadžiju i on nikad nije krišom ništa radio. Krišom su to radili samo oni koji su htjeli da u javnosti ispadnu pravi komunisti 
Semihica je valjda htjela biti i predsjednica razreda, i "poštena" omladinka, i pravi komunista, a i kući dobra vjernica. Sirotica svima htjela ugoditi
Semihica je valjda htjela biti i predsjednica razreda, i "poštena" omladinka, i pravi komunista, a i kući dobra vjernica. Sirotica svima htjela ugoditi
- Banksy
#155 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave
bivša šefica kabineta Raifa DizdarevićaLada wrote:Moja prijateljica ima oca hadžiju i on nikad nije krišom ništa radio. Krišom su to radili samo oni koji su htjeli da u javnosti ispadnu pravi komunisti
- seln
#156 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave
Mora da je bila i "onako" dzometna.Lada wrote:Moja prijateljica ima oca hadžiju i on nikad nije krišom ništa radio. Krišom su to radili samo oni koji su htjeli da u javnosti ispadnu pravi komunisti
Jos da je bila i lijepa.....
- lala_sa
#157 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave
A jeste li vidjeli Kiketa Budaliketa na plakatima za SDP? 
-
klixober
#158 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave
Steta sto mi nemamo vise zajebancija u kampanji.Npr. parodija kao ovo
http://www.youtube.com/watch?v=2Xb3bDwE ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=2Xb3bDwE ... re=related
Last edited by klixober on 19/09/2008 16:39, edited 1 time in total.
-
klixober
#159 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave
Ili ovo,moglo bi se predobro uraditi na racun nasih politicara
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#160 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave
I moja nana, i rahmetli dedo su sasvim normalno isli u dzamiju,redovno postili i ja redovno kurbane nosao,kao djecacic sa svom ostalom djecom iz naselja..tako da ne sere o skrivanju bilo cega (mislim na Semihu
)
Kao sto ej nekada bila sekretarica Raifa Dizdarecvica,sada je gradonacelnica,koju njeni gradjani nisu ni birali...zar to ne govori sve samo o sebi i u njenom uvlakackom mentalnom sklopu i spremnosti da se radikalno mijenjaju dresovi..fuj..i jos nesto laze o zabrani posta!!!
Ma mrs!!!!!
Kao sto ej nekada bila sekretarica Raifa Dizdarecvica,sada je gradonacelnica,koju njeni gradjani nisu ni birali...zar to ne govori sve samo o sebi i u njenom uvlakackom mentalnom sklopu i spremnosti da se radikalno mijenjaju dresovi..fuj..i jos nesto laze o zabrani posta!!!
Ma mrs!!!!!
-
Umjetnik a
#161 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave
i po ovome je on tebi vrh novinarstvadon vito wrote:Volio bih da jesam, ali nazalost nisam. Mogu ja pive puno popit, ali ni blizu ko Senad. A sto mi je najvise zao, ne znam tako fino perom razvaljivati bagru iz SDA i SBiH, ali i njihove koalicione partnere iz HDZ, HDZ1990, SDS i SNSD ko sto to radi Senad. (Pogledati kako je demaskirao lazi bivse komunisticke i sindikalne cinovnice, nekadasnje sefice kabineta Raifa Dizdarevica, danas 100-postotne vjernice Semihe Borovac).Umjetnik a wrote:ooo senade jes to tidon vito wrote:
Citaj, Zvonko Maricu, alias Bajrame Demici, citaj kolumne najboljeg bh. novinara Senada Avdica, pa ces znati da pise za Slobodnu Bosnu. A, ako ti se ne svidja sto Vas neko "blati", onda sidji sa budzeta Kantona Sarajevo, osnuj privatnu televiziju svojim parama i niko nece imati pravo da kritikuje sto ste Semihin i Tajin TV bilten.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
pa bolje ih razvaljuje pola forumaša nego SENAD ADVIĆ
don vito slab si ti nešto
- don vito
#162 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave
Ne mozes ti shvatiti nacin pisanja Senada Avdica... metafore, slozene recenice, bogatstvo rijeci...Umjetnik a wrote:i po ovome je on tebi vrh novinarstva
pa bolje ih razvaljuje pola forumaša nego SENAD ADVIĆza tako providne političare i ne treba neka pamet
don vito slab si ti nešto
Navikao si na proste i proste-prosirene recenice u ABA3OBOM komentaru dana... nije ti zamjeriti.
Zato se drzi ti ABA3A, Kantonalne TV, Bajrama Demicija, Fadila Mandala, ja cu Slobodne Bosne za koju necu zaliti pare taman da ima samo "Nocas spaljujemo iluzije" i "7 dana". Svakom njegovo. Ostaj mi zdravo.
- krivorijek
#163 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave
A "piva" može biti i bezalkoholna. Legenda kaže da je jedan reis prilikom isprobavanja bezakoholnog piva domaće produkcije izjavio "Vidi ga, šmeka isto kao Laško"
-
cistunac
#164 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Postovani gospodine Sidran:
Tesko bi bilo ne primjetiti da vase kasne zivotne ambicije ukljucuju nesto potpuno novo; zelju da budete politicko lice u danasnjem Sarajevu. Na to imate pravo. Sto bi komunisiti govorili: Od svakoga prema radu i svakome po zaslugama.
Nemam sumnje da ste dobar pisac i poet. Dokazali ste se. I vjerujem da ste dobar i posten covjek. Ali u danasnjem drzavnom (ne)stanju to nije dosta da bi neko mogao vise da pridonese ovoj napacenoj zemlji. Za to trebaju strucnjaci, mladi i progresivni ljudi, koji znaju mnogo o pravnom a posebno ekonomskom sistemu. Osobe kojima evropski i svjetski dogadjaju nisu strani.
Ako vam treba vise za zivot, udvostrucite vase umne napore i siguran sam da cete uspijeti. Ostavite se oslanjanja na licnu popularnost medju bosnjackim dijelom stanovnistva da biste dobili nesto sto ne zasluzujete. Jer biti kapetan broda koji je pun rupa i jedva plovi zahtijeva duboko strucno znanje i iskustvo koje vi ne posjedujete.
Ako treba da glasamo da vam se dodijeli visoka penzija s tim da se odreknete ocite nepodobnosti za buduce uspjehe Kantona, ja cu rado glasati za to pa uzivajte. Ali, ostavite drugima koji su strucniji da ucine nesto vise i bolje jer im se sada pruza mogucnost za takvo nesto. Vi slicnih kvaliteta nemate.
Zato, ako ste pravi bosanac ili Bosnjak koji voli svoje, ostavite se corava posla. Ostacete cjenjeniji i naravno siromasniji, ali cete i dalje biti Sidran kojeg postuju.
- illuminated
#165 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave
ma jok. to su bili infracrveni kandilji. samo su vjernici imali krisom podijeljene IC naocale da vide kad se upale. Ostali to nisu vidjeli.luciferino wrote:Ako se moralo krisom postiti, cemu su opste sluzili kandilji? Jesu li se i oni nekako krisom palili?zlatiborka wrote:Ma sta je to ona krila da posti kad je bila omladiniski aktivista u komunistickoj pariji?Umjetnik a wrote:
tačno je da se ne vidi Ali-pašina džamija, ako gledaš ispred druge gimnazije, ali nekoliko metara niže i eto te
ovo nije meni uopšte smiješno, osim zadnje rečenice, što jes jest![]()
![]()
![]()
ali nemožeš ti to objasniti komunjarama, koji još imaju sliku tite u sobi
p.s.
je li ovo iz dana![]()
Moze li neko biti obicni clan KPJ, a kamo li istaknuti clan u sekretarijatu te iste KP i istovremeno postiti?![]()
Bar da suti i ne baljezga, ko je pita da li je postila za Titova i komunisticka vakta.....sto se ofira i sramoti kad laze, vazno je da sada posti i velika je vjernica i brizna gradonacelnica i majka naseg grada, ostalo nije nista vazno......![]()
![]()
Suti ba Semke, ne provaljuj se, ima jos raje koja pamte ta vremena i sta su pojedini clanovi KPJ radili po srednjim skolama, narocito gimnazijama, denuncirali prave ucenike vjernike koji su postili i ismijavali ih, da, to su mnogi radili, nazalost.....![]()
....i tako se penjali na vise pozicije u skoli, poslije na fakultetu i dobivali prestizna radna mjesta koja nisu bila dostupna obicnim clanovima KPJ, a pogotovu ne vjernicima bilo koje vjere.....![]()
Ovo je narocito bilo izrazeno na fakultetima drustvenih nauka (pravni, politicki, zurnalistika, sociologija itd.)
Nije se moglo zaposliti na sudu ako nisi clan KPJ (to znam za najmanje troje vjernika koji su morali postati clanovi KP da bi se zaposlili), a sada su oni veci vjernici od onih ismijavanih i proganjanih u osnovnim i srednjim skolama.....
Fuj, fuj, to je sve sto imam reci, sada nam ti isti kroje sudbinu i upravljaju nasim zivotima......
Vidis sad kako su se nasi preci dovijali u ta teska komunisticka vremena.
Tad je svako mogao da studira, da ima drzavnu stipendiju, svaka firma je imala odmaraliste na moru, pa se islo na more po vise puta. Postojala je cak i prava zeljeznica! Energoinvest je bio jak kao danas Hithachi ili Toshiba. Jedino je malo to s*anje s kandiljima bilo. Al imali smo i tehnologiju da napravimo i IC naocale u Zraku. Danas kandilji svijetle u vidljivom dijelu spektra, al nemamo nista ostalo.
-
cistunac
#166 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave
Niko nije ljuci i niko nema ljepsu majicu nego akademik.Lada wrote:Ne znam ko je fotografisao SDP-ove kandidate u općini Novo Sarajevo, ali kandidat za načelnika Midhat Karović gleda tako ljutito sa plakata kao da će svakog momenta izvući kalašnjikov i raspaliti.

-
Umjetnik a
#167 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave
ja više nećudon vito wrote:Ne mozes ti shvatiti nacin pisanja Senada Avdica... metafore, slozene recenice, bogatstvo rijeci...Umjetnik a wrote:i po ovome je on tebi vrh novinarstva
pa bolje ih razvaljuje pola forumaša nego SENAD ADVIĆza tako providne političare i ne treba neka pamet
don vito slab si ti nešto![]()
Navikao si na proste i proste-prosirene recenice u ABA3OBOM komentaru dana... nije ti zamjeriti.
Zato se drzi ti ABA3A, Kantonalne TV, Bajrama Demicija, Fadila Mandala, ja cu Slobodne Bosne za koju necu zaliti pare taman da ima samo "Nocas spaljujemo iluzije" i "7 dana". Svakom njegovo. Ostaj mi zdravo.
-
Umjetnik a
- macan prvi
#169 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave
Kandidat Stranke za PiH u Sapni Hasan Delic: "Zaokruzivsi (
) broj tri, odlucujete se za zivot bez neizvjesnosti."
Jel ovaj covjek prodaje police osiguranja?
Spot Rasima Omerovica, kandidata SDA za nacelnika Kalesije pocinje rijecima "Cetiri najbolje godine - glasaj za jos cetiri"
uz muzicku podlogu "SDA - DEMOKRATIJA, LJUDSKA PRAVA SVA! SDA, HAJMO SVI UGLAS, NIKO NECE POBIJEDITI NAS!"

Spot Rasima Omerovica, kandidata SDA za nacelnika Kalesije pocinje rijecima "Cetiri najbolje godine - glasaj za jos cetiri"
- zlatiborka
#170 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave
cistunac wrote:
Postovani gospodine Sidran:
Tesko bi bilo ne primjetiti da vase kasne zivotne ambicije ukljucuju nesto potpuno novo; zelju da budete politicko lice u danasnjem Sarajevu. Na to imate pravo. Sto bi komunisiti govorili: Od svakoga prema radu i svakome po zaslugama.
Nemam sumnje da ste dobar pisac i poet. Dokazali ste se. I vjerujem da ste dobar i posten covjek. Ali u danasnjem drzavnom (ne)stanju to nije dosta da bi neko mogao vise da pridonese ovoj napacenoj zemlji. Za to trebaju strucnjaci, mladi i progresivni ljudi, koji znaju mnogo o pravnom a posebno ekonomskom sistemu. Osobe kojima evropski i svjetski dogadjaju nisu strani.
Ako vam treba vise za zivot, udvostrucite vase umne napore i siguran sam da cete uspijeti. Ostavite se oslanjanja na licnu popularnost medju bosnjackim dijelom stanovnistva da biste dobili nesto sto ne zasluzujete. Jer biti kapetan broda koji je pun rupa i jedva plovi zahtijeva duboko strucno znanje i iskustvo koje vi ne posjedujete.
Ako treba da glasamo da vam se dodijeli visoka penzija s tim da se odreknete ocite nepodobnosti za buduce uspjehe Kantona, ja cu rado glasati za to pa uzivajte. Ali, ostavite drugima koji su strucniji da ucine nesto vise i bolje jer im se sada pruza mogucnost za takvo nesto. Vi slicnih kvaliteta nemate.
Zato, ako ste pravi bosanac ili Bosnjak koji voli svoje, ostavite se corava posla. Ostacete cjenjeniji i naravno siromasniji, ali cete i dalje biti Sidran kojeg postuju.
Odlicno receno, svaka cast @cistunac......
- zlatiborka
#171 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave
Molim da mi pojasnite boldiranu rijec, do sada je nisam cula a ne zelim zivjeti u neznanju....seln wrote:Mora da je bila i "onako" dzometna.Lada wrote:Moja prijateljica ima oca hadžiju i on nikad nije krišom ništa radio. Krišom su to radili samo oni koji su htjeli da u javnosti ispadnu pravi komunisti
Jos da je bila i lijepa.....
hvala.....
- JThomas
#172 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave
darežljiva, merhametli 
- zlatiborka
#173 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave
Bila sam u zabludi, mislila sam da to znaci nesto kao:JThomas wrote:darežljiva, merhametli
buckasta, debeljuskasta ili ugodno popunjena....
A ispade da je to karakterna osobina.....
-
nigdje.nikog
#174 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave
Doista slucaj ove osobe zavredjuje posebnu paznju - ne toliko ona sama. Ona je to sto jeste - primitivkusa & glupaca (i sve sto uz to ide, ukljucujuci i gornji fasizam), ali NAS JE PROBLEM sto je ona ETALON USPJESNE BOSNJAKINJE.amrica wrote:A te kucne pomocnice i dojilje nisu zene? To su krave, sta li? Kakav je njihov polozaj u tim "divnim" zemljama ukojim se jako postuju zene? Ili postoje "zene" i zene? Mrska mi je oduvijek, i svakakve je gluposti rekla, ali ovo je ocita diskriminacija zena na osnovu socijalnog i ekonomskog statusa.Fair Life wrote: - Zato što tradicionalni stav i islamski principi jako poštuju ženu koja nije poštovana na Zapadu. Ako ćemo pričati o principima Islama, gdje žena zadržava svoje prezime, gdje muž daje mehr, gdje je on obavezan da joj obezbijedi kućnu pomoćnicu, dojilju do druge godine života djeteta... Znači da joj je bolji položaj.
I ovo nije biser za smijanje nego izvorni fasizam.
Mo's mislit - "DOKTORICA a tako NORMALNA, nije k'o ona Lamija Tanovic, nista je ne razumijem !"
- zlatiborka
#175 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave
Njoj bi pod hitno trebalo dati mrkvu da progleda jer je slijepa pored ociju i pored svog zvanja doktora oftamologije. Sramota je da tako jedna zena 'doktorka i intelektualac' govori, sramota do neba.....nigdje.nikog wrote:Doista slucaj ove osobe zavredjuje posebnu paznju - ne toliko ona sama. Ona je to sto jeste - primitivkusa & glupaca (i sve sto uz to ide, ukljucujuci i gornji fasizam), ali NAS JE PROBLEM sto je ona ETALON USPJESNE BOSNJAKINJE.amrica wrote:A te kucne pomocnice i dojilje nisu zene? To su krave, sta li? Kakav je njihov polozaj u tim "divnim" zemljama ukojim se jako postuju zene? Ili postoje "zene" i zene? Mrska mi je oduvijek, i svakakve je gluposti rekla, ali ovo je ocita diskriminacija zena na osnovu socijalnog i ekonomskog statusa.Fair Life wrote: - Zato što tradicionalni stav i islamski principi jako poštuju ženu koja nije poštovana na Zapadu. Ako ćemo pričati o principima Islama, gdje žena zadržava svoje prezime, gdje muž daje mehr, gdje je on obavezan da joj obezbijedi kućnu pomoćnicu, dojilju do druge godine života djeteta... Znači da joj je bolji položaj.
I ovo nije biser za smijanje nego izvorni fasizam.
Mo's mislit - "DOKTORICA a tako NORMALNA, nije k'o ona Lamija Tanovic, nista je ne razumijem !"
I ovo su kadrovi SBiH, sakrijte se u misje rupe i ne izlazite na svjetlo dana, jer se blamirate na svakom koraku....
Ili oni misle da ce njihove nebuloze proci nezapazeno, e pa nece gospodo jer mi svaku vasu rijec itekako vagamo....
Fuj, sram te bilo doktorice Amila, zar si splala na to da zagovaras robovlasnicki polozaj zena danas u BiH.....
Fuj i jos jednom: sram te bilo!
Last edited by zlatiborka on 22/09/2008 10:52, edited 1 time in total.