BiH u NATO-u

Post Reply

BiH ce

Uci u NATO do 2015. godine
19
35%
Uci u Nato do 2017. godine
7
13%
Uci u NATO do 2020. godine.
8
15%
Uci u Nato do 2025. godine
6
11%
Uci u Nato kasnije od 2025. godine.
5
9%
Nece uci u NATO nikada.
10
18%

Total votes: 55

insomnia78

#26 Re: BiH u NATO-u

Post by insomnia78 »

Turska?
Kad je NATO rok'o srbe, dobar je bio?

s' moje sokoćalo
insomnia78

#27 Re: BiH u NATO-u

Post by insomnia78 »

fshzerue wrote:
insomnia78 wrote:Turska?
Kad je NATO rok'o srbe, dobar je bio?

s' moje sokoćalo
ko ti je reko da je turska u NATO...

...Turska je tako postala prva članica NATO pakta koja na ovaj način surađuje s Šangajskom organizacijom.
AnalitiĆar
s' moje sokoćalo
detroit-mercy

#28 Re: BiH u NATO-u

Post by detroit-mercy »

Bodkin wrote:
occupylove wrote:Tuzla i bitke Danskoga bataljona UNPROFORA
7 tenkova Leopard protiv 2500 cetnika i M84 i T 55 i Praga !

trazili su zracnu podrsku , nisu je dobili , Danski heroji i komandant naredio napad, i pobijedili su , prsa u prsa !
a to su vam jadnici iz NATO , jadni jadnici birokrate iz NATO , a herojima Danskoga bataljona treba dici spomenik ! :thumbup:
vlastite vojnike ostave na cjedilu
ostavili ih na cjedilu i herojskom borbom pobjedili i spasili Tuzlu !
http://www.milhist.dk/post45/boellebank ... ank_uk.htm
kakve ti dijametralne postove imas to je strasno. mi moramo u nato! bolje u netou nego da smo mi na drugom kraju tih cijevi..
i da, realno je to. 7 tenkova protiv 2500 ljudi sa tenkovima :D
Ma boli njega racku, on je svoje guzove smjestio na Floridu sa koje moze palamuditi treba li nam NATO ili ne :skoljka: .
sinuhe

#29 Re: BiH u NATO-u

Post by sinuhe »

Mozda je mislio da se BiH treba uclaniti u UNPROFOR.
insomnia78

#30 Re: BiH u NATO-u

Post by insomnia78 »

sinuhe wrote:Mozda je mislio da se BiH treba uclaniti u UNPROFOR.
:mrgreen::mrgreen:

s' moje sokoćalo
occupylove

#31 Re: BiH u NATO-u

Post by occupylove »

zasto sam stavio linkove o desavanjima i akcijama NATO na prostoru BiH ?
koliko puta su odbili zracnu podrsku svojim trupama , vezali ih za bandere , otimali ih i uzimali oruzje i ako se sjecate
ali ? vratimo se u blizu proslost
u Afganistanu najveci teret borbi podnose Amerikanci Britanci , ostali vecinom cuvaju svoje dupe
i to vam je NATO
nisu bas tako ujedinjeni kao sto izgleda
ne mogu poslije 12 godina sakicu Talibana ( koje su usput oni i stvorili da se bore protiv Sovjeta ) svladati
takodjer , korupcija , tajni dilovi i skandali
zasto BiH mora biti bilo cija , a ne svoja ?
zasto bespotrebno i apsurdno podrzavati totalno lazni "rat protiv terora" a u stvari okupacije i otimanje resursa drzava trecega svijeta i stvarati sebi u svom tom belaju u BiH nove neprijatelje ?
koje zlo nam je ucinio jedan Afganistanac ili Iracanin ili Somalijac ( u skoroj buducnosti Sirija , Iran )
i ne samo hipoteticki , sta ako BiH vojnike posalju u Gruziju na primjer da se bore protiv Rusa , ili mozda na Pacifik da pucaju na Kineze ?
zapitajte sebe ?
treba li nam taj belaj ?
( usput u Poljskoj i Ceskoj , sada shvacaju kada su Rusi usmjerili nuklearne projektile na njih zbog Anti-raketnoga stita , da su se zesce zahebali )
umjesto graditi mir i diplomatski rjesavati probleme ?
NATO kolje i ubija , to su fakti
zar opet da BiH gradjani ginu za nekoga drugoga ?
insomnia78

#32 Re: BiH u NATO-u

Post by insomnia78 »

Cekaj ako najveci teret nose USA i GB, kako onda poturaju druge da gini za njihove interese?

Zato sto smo suvise mali i slabi te okruzeni zajebanim komsilukom koji samo ceka sansu da nam se krvi napije, zato nam treba NATO.

Kazes jel treba da idemo ratovati protiv Rusa i Kineza a u isto vrijeme predlazes da tezimo njima, jel to znaci da onda trebamo pucati na Amere i Engleze?

s' moje sokoćalo
Bodkin

#33 Re: BiH u NATO-u

Post by Bodkin »

occupylove wrote:zasto sam stavio linkove o desavanjima i akcijama NATO na prostoru BiH ?
koliko puta su odbili zracnu podrsku svojim trupama , vezali ih za bandere , otimali ih i uzimali oruzje i ako se sjecate
ali ? vratimo se u blizu proslost
u Afganistanu najveci teret borbi podnose Amerikanci Britanci , ostali vecinom cuvaju svoje dupe
i to vam je NATO
nisu bas tako ujedinjeni kao sto izgleda
ne mogu poslije 12 godina sakicu Talibana ( koje su usput oni i stvorili da se bore protiv Sovjeta ) svladati
takodjer , korupcija , tajni dilovi i skandali
zasto BiH mora biti bilo cija , a ne svoja ?
zasto bespotrebno i apsurdno podrzavati totalno lazni "rat protiv terora" a u stvari okupacije i otimanje resursa drzava trecega svijeta i stvarati sebi u svom tom belaju u BiH nove neprijatelje ?

koje zlo nam je ucinio jedan Afganistanac ili Iracanin ili Somalijac ( u skoroj buducnosti Sirija , Iran )
i ne samo hipoteticki , sta ako BiH vojnike posalju u Gruziju na primjer da se bore protiv Rusa , ili mozda na Pacifik da pucaju na Kineze ?
zapitajte sebe ?
treba li nam taj belaj ?
( usput u Poljskoj i Ceskoj , sada shvacaju kada su Rusi usmjerili nuklearne projektile na njih zbog Anti-raketnoga stita , da su se zesce zahebali )
umjesto graditi mir i diplomatski rjesavati probleme ?
NATO kolje i ubija , to su fakti
zar opet da BiH gradjani ginu za nekoga drugoga ?
zato sto bih sama ne moze ne godinu dana OPSTATI i to ne govorim o ratu nego bez vanjske pomoci bi se raspali na komade, kontas?
drugo, zato sto je izbor mi u natou da podrzimo amere i da malo pripucamo na talibane ( dakle da, talibane ili somalijske gusare) ili da sutra oni salju nekakve bugare ili koga vec da pucaju na nas. jel kontas sad? i ako dodje do toga da se puca na ruse ili kineze nece ni biti bitno. prezivjece 30% svjetske populacije i nece biti drzava tako da..
jiji

#34 Re: BiH u NATO-u

Post by jiji »

insomnia78 wrote:Cekaj ako najveci teret nose USA i GB, kako onda poturaju druge da gini za njihove interese?

Zato sto smo suvise mali i slabi te okruzeni zajebanim komsilukom koji samo ceka sansu da nam se krvi napije, zato nam treba NATO.

Kazes jel treba da idemo ratovati protiv Rusa i Kineza a u isto vrijeme predlazes da tezimo njima, jel to znaci da onda trebamo pucati na Amere i Engleze?

s' moje sokoćalo
Nije tako,evo naprimjer HV u sastavu NATO-a nije nikad sudjelovala u nikakvim napadima, zadatak imaju da u kampovima koji su dobro osigurani uvjezbavaju lokalnu vojsku,cak nisu u djelovima zemlje u kojima su sukobi. Zbilja mislis da ce vas napast Hr il Srbija? U kojem ti svijetu zivis? Mozda u tvojoj glavi ima dosta mrznje i zbog toga mi je zao,mozda ne shvacas da jedini rat u BiH mozete poceti samo vi sami s tolkom mrznjom.
occupylove

#35 Re: BiH u NATO-u

Post by occupylove »

insomnia78 wrote:Cekaj ako najveci teret nose USA i GB, kako onda poturaju druge da gini za njihove interese?

s' moje sokoćalo

zasto smo 'slabi i mali " ? nismo slabi i mali jer herojska Armija BiH je to dokazala boreci se u teniskama i farmericama sa lakim oruzjem i protiv Srpske i kasnije i Hrvatske agresije
dignite glavu , intervenirali su tek onda kada su vidjeli i svhatili taj herojski otpor i da nas ne mogu pobiti
Milosevic i Tudjman su bili gosceni i napijani i na bezbrojnim samitima
a BiH je opstala uz nakaradni Dejton ( mada velika krivica je Alije )
i da samo ne kritikujem jedna ideja !
Svicarski model TO za BiH !
imamo ipak nesto sacuvano vojne industrije , komplikovani borbeni sistemi se mogu kupiti i od Kineza ( imaju odlican borbeni avion i cijena bagatela i ne traze politicke ustupke ) i od ostalih van NATO lihvara
sto se tice i Rusije i Kine ?

koliko nosaca aviona imaju ?
koliko vojnih baza sirom svijeta imaju ?

ne vidim niti Ruse niti Kineze na Kubi ili Venecueli ili Meksiku ?
dajte ljudi , budite realni !
naturaju nam da smo "jadni i slabi "
nismo slabi , jeste ako to sebi dozvolite
insomnia78

#36 Re: BiH u NATO-u

Post by insomnia78 »

jiji wrote:

s' moje sokoćalo
Nije tako,evo naprimjer HV u sastavu NATO-a nije nikad sudjelovala u nikakvim napadima, zadatak imaju da u kampovima koji su dobro osigurani uvjezbavaju lokalnu vojsku,cak nisu u djelovima zemlje u kojima su sukobi. Zbilja mislis da ce vas napast Hr il Srbija? U kojem ti svijetu zivis? Mozda u tvojoj glavi ima dosta mrznje i zbog toga mi je zao,mozda ne shvacas da jedini rat u BiH mozete poceti samo vi sami s tolkom mrznjom.
Takvu istu pricu smo i sami pricali a zaboravili onu "zivite kao da ce sto godina biti mir a spremajte se kao da ce sutra biti rat" pa nas umalo fizicki ne unistise

s' moje sokoćalo
agnostic_front

#37 Re: BiH u NATO-u

Post by agnostic_front »

jiji wrote:

s' moje sokoćalo
Nema tu nikakve mržnje, zašto odmah prebacuješ na mržnju? Neki ljudi ovdje jednostavno vide ulazak BiH u NATO kao osiguranje da se ne dešava ono što se već dešavalo. Dakle, jednostavno interes naše zemlje je da uđe u NATO. Da li je neko 85-e zbilja mislio da će Srbija napasti BiH? Iskreno sumnjam. Zato, neka nas u NATO, i to što prije, tako da budemo sigurni da nas neće niko napasti.
insomnia78

#38 Re: BiH u NATO-u

Post by insomnia78 »

occupylove wrote:

s' moje sokoćalo

zasto smo 'slabi i mali " ? nismo slabi i mali jer herojska Armija BiH je to dokazala boreci se u teniskama i farmericama sa lakim oruzjem i protiv Srpske i kasnije i Hrvatske agresije
dignite glavu , intervenirali su tek onda kada su vidjeli i svhatili taj herojski otpor i da nas ne mogu pobiti

imamo ipak nesto sacuvano vojne industrije , komplikovani borbeni sistemi se mogu kupiti i od Kineza ( imaju odlican borbeni avion i cijena bagatela i ne traze politicke ustupke ) i od ostalih van NATO lihvara
To o nasem herojskom otporu stoji ali za njega nebi ni bilo potrebe da je Juga bila NATO clanica.

Ovo za avione je vise nego smjesno, jesi ti svjestan da se BiH zaduzuje da bi mogla isplatiti plate i penzije te tako ocuvati kakav takav socijalni mir.
Ti bi za "bagatelu" kupovao kineske avione
Ko ce ih odrzavati, ko ce platiti obuku pilota, gdje ce biti "parkirani", odakle ce polijetati i gdje slijetati?
s' moje sokoćalo
occupylove

#39 Re: BiH u NATO-u

Post by occupylove »

evo jos jedna ideja , ja kao "dijasporac: ili me nazovite kako hocete sam spreman da dam neku donaciju za OS BiH zracne snage
u ovome kokuzluku JF-17 , je najbolja opcija , Kineski borac , mozda nije 'Raptor" ili Eurofighter ili Rafale
ali nije niti los ( sve digitalno , vrlo okretan u rangu F-16 , navodjena oruzja , i jednostavno vrlo zeznut !)
da komsiluku ne padne na pamet da takne pedalj BiH teritorije
i cijena bagatela
mozete kupiti tri JF-17 za jedan F-16 ili cak 8 za cijenu jednoga Rafala ili nevjerovatnih 20 za F-35 :lol: ili Eurofightera

Kinezi cekaju kupce , daju Pakistanu 50 komada dzaba ! ( geostrateski interesi ) Kinezi cekaju prvoga Evropskoga kupca a zasto to ne bi bila BiH ?
20 miliona dolara po komadu uz maximalan popust ( obuka osoblja i navodjena oruzja , obuka pilota i itd ..)

Danguba

#40 Re: BiH u NATO-u

Post by Danguba »

occupylove wrote:Tuzla i bitke Danskoga bataljona UNPROFORA
7 tenkova Leopard protiv 2500 cetnika i M84 i T 55 i Praga !

trazili su zracnu podrsku , nisu je dobili , Danski heroji i komandant naredio napad, i pobijedili su , prsa u prsa !
a to su vam jadnici iz NATO , jadni jadnici birokrate iz NATO , a herojima Danskoga bataljona treba dici spomenik ! :thumbup:
vlastite vojnike ostave na cjedilu
ostavili ih na cjedilu i herojskom borbom pobjedili i spasili Tuzlu !
http://www.milhist.dk/post45/boellebank ... ank_uk.htm
Svojim ocima gledao... :-) pripreme za otvaranje vatre (vrte se u krug :-) ) i rafalno djelovanje Leopardima po Osmacima, Sekovicima, Baljkovici ali najvise po Osmacima. Skevtali su cijelu noc na TV sta ih je snaslo.

NATO u nasoj situaciji nema alternative. Sve drugo bi bilo avantura do slijedeceg klanja.
Danguba

#41 Re: BiH u NATO-u

Post by Danguba »

occupylove wrote:evo jos jedna ideja , ja kao "dijasporac: ili me nazovite kako hocete sam spreman da dam neku donaciju za OS BiH zracne snage
u ovome kokuzluku JF-17 , je najbolja opcija , Kineski borac , mozda nije 'Raptor" ili Eurofighter ili Rafale
ali nije niti los ( sve digitalno , vrlo okretan u rangu F-16 , navodjena oruzja , i jednostavno vrlo zeznut !)
da komsiluku ne padne na pamet da takne pedalj BiH teritorije
i cijena bagatela
mozete kupiti tri JF-17 za jedan F-16 ili cak 8 za cijenu jednoga Rafala ili nevjerovatnih 20 za F-35 :lol: ili Eurofightera

Kinezi cekaju kupce , daju Pakistanu 50 komada dzaba ! ( geostrateski interesi ) Kinezi cekaju prvoga Evropskoga kupca a zasto to ne bi bila BiH ?
20 miliona dolara po komadu uz maximalan popust ( obuka osoblja i navodjena oruzja , obuka pilota i itd ..)

Okani se aviona. To je preskupo za mnogo bogatije od nas pa placaju cuvanje neba.
jiji

#42 Re: BiH u NATO-u

Post by jiji »

agnostic_front wrote:
jiji wrote:

s' moje sokoćalo
Nema tu nikakve mržnje, zašto odmah prebacuješ na mržnju? Neki ljudi ovdje jednostavno vide ulazak BiH u NATO kao osiguranje da se ne dešava ono što se već dešavalo. Dakle, jednostavno interes naše zemlje je da uđe u NATO. Da li je neko 85-e zbilja mislio da će Srbija napasti BiH? Iskreno sumnjam. Zato, neka nas u NATO, i to što prije, tako da budemo sigurni da nas neće niko napasti.
Sa gledista jednog Hrvata iz Hr kad spominjes zajebane susjede vidim da spominjes nas. Mislim da je glupo ocekivati opasnost od Hr jer je u NATO-u i ulazi u EU i nema nikakve zelje ulazit u ratove,a Srbi bi jedino mogli napast Kosovo,a i to de boje jer bi dobili po prstima od Amera.Jedina opasnost su vam Dodikovi snovi o samostalnoj drzavi,a u NATO mecete uci sigurno dok imate 2 vojske koje svaka ima svojeg zapovjednika u istoj drzavi.
agnostic_front

#43 Re: BiH u NATO-u

Post by agnostic_front »

@jiji,

Nisam previše upućen, ali mi se čini da je problem za aktivaciju MAP-a knjiženje vojne imovine na BiH, a ne taj problem koji ti spominješ. Vrhovni komandir vojske je Predsjedništvo, dalje ide Ministarstvo odbrane na nivou države.
http://www.mod.gov.ba/o_nama/Odbrambena ... /?id=21715

Ja ću ponoviti svoje mišljenje. Sve je super, neće nikog nikog napadati, ali neka nas u NATO-u da nam se ne ponovi ono što nam se desilo. Mislim da nema potrebe za daljnjom raspravom.
155_mm

#44 Re: BiH u NATO-u

Post by 155_mm »

jiji wrote: Sa gledista jednog Hrvata iz Hr kad spominjes zajebane susjede vidim da spominjes nas. Mislim da je glupo ocekivati opasnost od Hr jer je u NATO-u i ulazi u EU i nema nikakve zelje ulazit u ratove,a Srbi bi jedino mogli napast Kosovo,a i to de boje jer bi dobili po prstima od Amera.Jedina opasnost su vam Dodikovi snovi o samostalnoj drzavi,a u NATO mecete uci sigurno dok imate 2 vojske koje svaka ima svojeg zapovjednika u istoj drzavi.
to sto se tebi kao hrvatu iz HR cini glupim nemora i biti glupo. u slucaju da SRB ponovo pokusa na ovaj ili onaj nacin da realizira ilijn plan danas poznat pod nazivom "rijesavanje nacionalnog pitanja srba" nije za iskljuciti da i hrvatska ponovo pokusala da uzme "svoj" dio bosne. ko sto franjo rece kad srbi mogu uzeti svoj dio bosne mozemo i mi svoj. nikad se nezna ko ce se tad naci na celu HR.
ulazak BiH u NATO bi imao ogroman psiholoski efekat jer bi i posljednjem cetniku na romaniji tad bilo jasno da od spajanja sa maticom nema nista za bar nekoliko decenija (pa i pod cijenu da se odreknu i korijenja). jer ni jedan narod u BiH nema snage da se odvoji od BiH bez podrske matice to je svima jasno. i to je najvazniji efekat ulaska BiH u NATO. mada i ove sporedne stvari nisu za zanemariti. jer ulaskom u NATO BiH mora nabaviti 80-100 oklopnjaka tockasa zbog ucesca u misijama NATOa (uz ovih trenutnih 100-tinjak gusijenicara sasvim dovoljno), vece sanse na tenderima za municiju kod NATO partnera (posto uniforme vec idu za NATO jos kad bi isla municija i granate bolje i ne treba za BiH namjensku industriju), nabavka modernijih PVO sistema i ostala moderbizacija OS BiH. a sigurno ne treba zanemariti sigurnost inostranih investicija u zemlju clanici NATO-a.

P.S. nego mozes nam objasnit o kakvim ti to dvijema vojskama sa dva komandanta guslas cijelo vrijeme?
insomnia78

#45 Re: BiH u NATO-u

Post by insomnia78 »

155_mm wrote:
jiji wrote: Sa gledista jednog Hrvata iz Hr kad spominjes zajebane susjede vidim da spominjes nas. Mislim da je glupo ocekivati opasnost od Hr jer je u NATO-u i ulazi u EU i nema nikakve zelje ulazit u ratove,a Srbi bi jedino mogli napast Kosovo,a i to de boje jer bi dobili po prstima od Amera.Jedina opasnost su vam Dodikovi snovi o samostalnoj drzavi,a u NATO mecete uci sigurno dok imate 2 vojske koje svaka ima svojeg zapovjednika u istoj drzavi.
to sto se tebi kao hrvatu iz HR cini glupim nemora i biti glupo. u slucaju da SRB ponovo pokusa na ovaj ili onaj nacin da realizira ilijn plan danas poznat pod nazivom "rijesavanje nacionalnog pitanja srba" nije za iskljuciti da i hrvatska ponovo pokusala da uzme "svoj" dio bosne. ko sto franjo rece kad srbi mogu uzeti svoj dio bosne mozemo i mi svoj. nikad se nezna ko ce se tad naci na celu HR.
ulazak BiH u NATO bi imao ogroman psiholoski efekat jer bi i posljednjem cetniku na romaniji tad bilo jasno da od spajanja sa maticom nema nista za bar nekoliko decenija (pa i pod cijenu da se odreknu i korijenja). jer ni jedan narod u BiH nema snage da se odvoji od BiH bez podrske matice to je svima jasno. i to je najvazniji efekat ulaska BiH u NATO. mada i ove sporedne stvari nisu za zanemariti. jer ulaskom u NATO BiH mora nabaviti 80-100 oklopnjaka tockasa zbog ucesca u misijama NATOa (uz ovih trenutnih 100-tinjak gusijenicara sasvim dovoljno), vece sanse na tenderima za municiju kod NATO partnera (posto uniforme vec idu za NATO jos kad bi isla municija i granate bolje i ne treba za BiH namjensku industriju), nabavka modernijih PVO sistema i ostala moderbizacija OS BiH. a sigurno ne treba zanemariti sigurnost inostranih investicija u zemlju clanici NATO-a.

P.S. nego mozes nam objasnit o kakvim ti to dvijema vojskama sa dva komandanta guslas cijelo vrijeme?
Ma dzaba pricati, sad ce tebi ocupi objasniti kako je bolje da se prikljucimo nesvrstanima i krenemo kupovati avione, evo od njega jedan

s' moje sokoćalo
Vitezanin

#46 Re: BiH u NATO-u

Post by Vitezanin »

occupylove wrote:

s' moje sokoćalo

Milosevic i Tudjman su bili gosceni i napijani i na bezbrojnim samitima
a BiH je opstala uz nakaradni Dejton ( mada velika krivica je Alije )
i da samo ne kritikujem jedna ideja !

koliko nosaca aviona imaju ?
koliko vojnih baza sirom svijeta imaju ?

ne vidim niti Ruse niti Kineze na Kubi ili Venecueli ili Meksiku ?
dajte ljudi , budite realni !
naturaju nam da smo "jadni i slabi "
nismo slabi , jeste ako to sebi dozvolite
Nemaš pojma o geopolitici, ali očito ni o kapacitetima ove bijedne države. I da, niti o gore spomenutoj Švicarskoj čiji sistema nema apsolutno nikakve šanse da se primjeni kod nas niti ima veze s nama koliko god nam površinski izgledalo da ima.
Nebitan32

#47 Re: BiH u NATO-u

Post by Nebitan32 »

Za ulazak BIH u NATO
Sto prije to bolje
occupylove

#48 Re: BiH u NATO-u

Post by occupylove »

dobro , hajmo govoriti o faktima i cinjenicama
sta je NATO ?
vojna organizacija 28 drzava , bijelaca i krscana i imperijalista , nema ih u Aziji i u Juznoj Americi , Africi ( osim kao agresori sto i jesu )
jedna desetina covjecanstva naoruzana do zuba koja maltretira i ubija sve ostale ( preko 6 milijardi ljudi na drugoj strani )
zdrav razum govori da se sto dalje drzimo od njih , jer ako u ovoj ekonomskoj krizi jedva i EU opstaje ko garantira opstanak NATO uopste ?
kroz ljudsku istoriju bili su megalomanski projekti , i Staljin i Hitler i Hanibal ?
svi su oni mislili da 'vladaju svijetom "
NATO je samo nastavak i jos krvolocniji toga manijakalnoga trenda
NATO osim unistenja ( poput Libije ) fakticki nije dobio niti jedan jedini rat !
"dobri su " u bombardovanju drzava trecega svijeta , ali kao pjesadinci su pi..kin dim :lol:
Afganistan, Irak i dalje
jesu li pobijedili vise te Talibane tamo :lol:
koliko ih je izginulo ? oko 5000 i nista
pamet u glavu narode
kada otkrijete laznu propagandu ? vidjecete sta je u stvari NATO i koliko se "brinu za BiH "
( prodali bi nas za saku Eura ako vec i nisu )
bljump

#49 Re: BiH u NATO-u

Post by bljump »

NATO nije zainteresovan za malu i komplikovanu drzavu BiH. U najboljem slucaju primice nas uz Srbiju.
lullooo

#50 Re: BiH u NATO-u

Post by lullooo »

Nato ima nesto kao svoj zakon; tako sam slusao na radiju. Ako zelis da udjes u NATO onda to znaci da imas i odredjene obaveze kao drzava.

Kao prvo moras imati vojsku na odredjenom nivou koja je opremljena i trenirana po NATO stanrdardu.

Onda imas npr. tacku 2. NATO zakona koja glasi:
"Napad na jednog je napad na sve."
Sto znaci ako bi Rusija napala Tursku BiH bi bila zakonski obavezna da posalje vojsku u ispomoc.
Post Reply