Bezvizni režim od polovine naredne godine???

SanYava

#1 Bezvizni režim od polovine naredne godine???

Post by SanYava »

Jeste vi čuli na vijestima?
Kaže, ako BiH nastavi ovim tempom dobit ćemo bezvizni režim do polovine naredne godine :-)
Kaže ispunili smo 1/4 u kratkom vremenskom roku.
Vjerujete li u to??? :roll: :roll: :roll:
homar

#2 Re: Bezvizni režim od polovine naredne godine???

Post by homar »

Malo sutra!
Vainglorious

#3 Re: Bezvizni režim od polovine naredne godine???

Post by Vainglorious »

Samo uz pomoć filmskih trikova. :D :D :D To mi dodje ko sajns fikšn...
Lincoln-Burrows

#4 Re: Bezvizni režim od polovine naredne godine???

Post by Lincoln-Burrows »

Vainglorious wrote:Samo uz pomoć filmskih trikova. :D :D :D To mi dodje ko sajns fikšn...
Pa i Bugarima su tako govorili, to je ono kad te hoće
primit onda i ne treba ništa ispuniti. Bugari i Rumunji
nisu ništa ispunili od postavljenih uvijeta.
kriticarka_nikova

#5 Re: Bezvizni režim od polovine naredne godine???

Post by kriticarka_nikova »

Koliko znam rekli su od marta ove godine, pa nista.
Prodje mi zivot u cekanju na bezvizni rezim...
jefferson

#6 Re: Bezvizni režim od polovine naredne godine???

Post by jefferson »

kriticarka_nikova wrote:Koliko znam rekli su od marta ove godine, pa nista.
U ovoj recenici si opisala mizeriju prosjecnog bosanca i bosanke.
Svaka ti cast :thumbup: :thumbup: :thumbup:
fantom slobode

#7 Re: Bezvizni režim od polovine naredne godine???

Post by fantom slobode »

Koliko ja znam receno je u najboljem slucaju u junu iduce godine, a pretpostavke su da ce to biti krajem iduce godine. Mene samo interesuje sta se to ocekuje od bezviznog rezima, hoce li nam to biti bolje? Ko nema ne moze da putuje, ko ima putuje, ne vidim razliku.
SanYava

#8 Re: Bezvizni režim od polovine naredne godine???

Post by SanYava »

fantom slobode wrote:Koliko ja znam receno je u najboljem slucaju u junu iduce godine, a pretpostavke su da ce to biti krajem iduce godine. Mene samo interesuje sta se to ocekuje od bezviznog rezima, hoce li nam to biti bolje? Ko nema ne moze da putuje, ko ima putuje, ne vidim razliku.
Ne vidiš razlike :shock:
Znaš li koliko nas bi voljelo makar jednom u životu vijdeti svoje voljene koji žive u Francukoj, Italiji, Austriji,Njemačkoj???
Imam baku koja je u takvom stanju da je na samrti, u Beču, pa bih joj voljela makar jednom u životu otići na grob, mirno i spokojno. :roll:
fantom slobode

#9 Re: Bezvizni režim od polovine naredne godine???

Post by fantom slobode »

SanYava wrote:
fantom slobode wrote:Koliko ja znam receno je u najboljem slucaju u junu iduce godine, a pretpostavke su da ce to biti krajem iduce godine. Mene samo interesuje sta se to ocekuje od bezviznog rezima, hoce li nam to biti bolje? Ko nema ne moze da putuje, ko ima putuje, ne vidim razliku.
Znaš li koliko nas bi voljelo makar jednom u životu vijdeti svoje voljene koji žive u Francukoj, Italiji, Austriji,Njemačkoj???
Imam baku koja je u takvom stanju da je na samrti, u Beču, pa bih joj voljela makar jednom u životu otići na grob, mirno i spokojno. :roll:
Pa uplati turisticki aranzman, ako je tolika frka. Nije valjda baka sama tamo, neka ti neko organizuje vizu. Uostalom pored ovolike dijaspore, mora biti neko iz Sengenskih drzava ko ti moze dati vizu, pa ti pravo kod bake.
A eto rece da imas tih voljenih po Francuskoj Italiji, Austriji, Njemackoj. Ako oni vole tebe i zive tamo dobro, neka ti posalju vizu, volite se svakako, pa mozete i iz blizine.

A je li to bas zbog bake?
ladyada

#10 Re: Bezvizni režim od polovine naredne godine???

Post by ladyada »

mashallah...........
:dance: :dance: :dance:

super......onda samo posaljem eure za voznu kartu i nema vise kukanja kako se nacekalo pred ambasadom i kako su svi lopovi itd ...........ma ljudi sramota me sto uopste pozva u posjetu, pocne me gristi savjest , pocnem kuhati za citav bataljon vojske iako mi je jedna osoba dosla u posjetu ........ma istrosim se ko budala ,i nahodam ko niko ........... :x :x :x :x itd.............poznato vam je .........
SanYava

#11 Re: Bezvizni režim od polovine naredne godine???

Post by SanYava »

fantom slobode wrote:
SanYava wrote:
Pa uplati turisticki aranzman, ako je tolika frka. Nije valjda baka sama tamo, neka ti neko organizuje vizu. Uostalom pored ovolike dijaspore, mora biti neko iz Sengenskih drzava ko ti moze dati vizu, pa ti pravo kod bake.
A eto rece da imas tih voljenih po Francuskoj Italiji, Austriji, Njemackoj. Ako oni vole tebe i zive tamo dobro, neka ti posalju vizu, volite se svakako, pa mozete i iz blizine.

A je li to bas zbog bake?
Da te pitam, koliko puta si ganjao/la vizu???
Mene su zadnji puta vozali mjesec dana, jer im je kao navodno falio račun za struju onoga kod koga idem.
Kada sam je na kraju dobila, nisam otišla.
Bilo me je sramota otići, nakon što sma rodbinu svime time izmučila - te šalji ovo, te šalji ono....
Baka nije sama, rodbine ima dosta tamo, ali nisma je vidjela ima 6 godina, i zamisli sad situacije, uopće je nikad neću vidjeti više.
A ti voljeni.....voljeni su sa moje strane, ali oni nas ovamo ne vole.
Jednostavno, godine života po stranstvu učine svoje da se rodbini više ne dolazi nikako.
Baku sam navela samo primjera radi, ali zašto ne bih mogla preko ljeta otići na more u Italiju???
Zašto da čekam satima i danima pred ambasadom kad je to sve moguće jednostavno uraditi.
Hrvati viza više nemaju.
Ako Bog da, nećemo ni mi, uskoro.
Maraschino

#12 Re: Bezvizni režim od polovine naredne godine???

Post by Maraschino »

SanYava wrote:
Zasto sahrani baku, ziva ti bila :D

jos ce tebe baka za zivota kostati :D
SanYava

#13 Re: Bezvizni režim od polovine naredne godine???

Post by SanYava »

Maraschino wrote:
SanYava wrote:
Zasto sahrani baku, ziva ti bila :D

jos ce tebe baka za zivota kostati :D
Sahranih je jer je pitanje dana kad će je otkačiti sa cijevčica u bolnici :(
zgembo_sa

#14 Re: Bezvizni režim od polovine naredne godine???

Post by zgembo_sa »

Ma sta vam je ljudi, evo sad javljaju da od sutra vise ne trebaju vize, slobodno krenite, ne trebaju vam ni pasosi, nista...
SanYava

#15 Re: Bezvizni režim od polovine naredne godine???

Post by SanYava »

zgembo_sa wrote:Ma sta vam je ljudi, evo sad javljaju da od sutra vise ne trebaju vize, slobodno krenite, ne trebaju vam ni pasosi, nista...
koji li je smisao tvog komentar :roll:
Maraschino

#16 Re: Bezvizni režim od polovine naredne godine???

Post by Maraschino »

Sahranih je jer je pitanje dana kad će je otkačiti sa cijevčica u bolnici

SanYava

Pošalji privatnu poruku

proklete vize :( :(
zgembo_sa

#17 Re: Bezvizni režim od polovine naredne godine???

Post by zgembo_sa »

SanYava wrote:
zgembo_sa wrote:Ma sta vam je ljudi, evo sad javljaju da od sutra vise ne trebaju vize, slobodno krenite, ne trebaju vam ni pasosi, nista...
koji li je smisao tvog komentar :roll:
Da izmami tvoju reakciju :lol:
x0z0y0

#18 Re: Bezvizni režim od polovine naredne godine???

Post by x0z0y0 »

razlika je sto cemo mi, koji smo kokuzi, malo vidjet svijeta
eno karta iz zadra za london 5 funti (SA TAKSOM)!
Sto znaci da ti treba nekih 150eura za 3-4 dana...da odes..odsjednes u nekom hostelu..prosetas se pored Bakingamske palate...pokisnes 2-3 puta :D i eto vratis se punih pluca jer promjena svakom godi :D
Ovako ti treba fkn viza...koja ne samo da se ceka i iziskuje mali milion papira..nego se placa i to ne malo...

Ja vidim razliku
SanYava

#19 Re: Bezvizni režim od polovine naredne godine???

Post by SanYava »

Compos_Sui wrote:
Sto znaci da ti treba nekih 150eura za 3-4 dana...da odes..odsjednes u nekom hostelu..prosetas se pored Bakingamske palate...pokisnes 2-3 puta :D i eto vratis se punih pluca jer promjena svakom godi :D
Ovako ti treba fkn viza...koja ne samo da se ceka i iziskuje mali milion papira..nego se placa i to ne malo...

Ja vidim razliku
Svako normalan je vidi.
fantom slobode

#20 Re: Bezvizni režim od polovine naredne godine???

Post by fantom slobode »

SanYava wrote:
Compos_Sui wrote:

Ja vidim razliku
Svako normalan je vidi.
Ima se para, ima se s cim...
ulpinian

#21 Re: Bezvizni režim od polovine naredne godine???

Post by ulpinian »

Te ambasade su baš dno ljudskog i civilizacijskog poniženja koje jedan čovjek moze dozivjeti. Staneš u red isto ko za humanitarnu pa ono svi šute i gledaju u pod... da ne bi naljutili nekog Austrijanca... dođe Dedo iz Bihaća, porani da stigne na vakat i onda mu tamo neka glupača kaze... ne valja rukopis, de fino to popuni pa dođi sutra... ma u p.m
Topla voda

#22 Re: Bezvizni režim od polovine naredne godine???

Post by Topla voda »

meni za sta je god trebala viza,dobio sam je lako,odes ...predas,dodjes po vizu..i sto je najgore ..platis.
ima raje dosta sa ovim sengen vizama na godinu,to ti je isto ko da imas njemacki pasos,haman :D
nama para fali,lako je za vize
SanYava

#23 Re: Bezvizni režim od polovine naredne godine???

Post by SanYava »

Topla voda wrote:meni za sta je god trebala viza,dobio sam je lako,odes ...predas,dodjes po vizu..i sto je najgore ..platis.
ima raje dosta sa ovim sengen vizama na godinu,to ti je isto ko da imas njemacki pasos,haman :D
Ako dobiješ, npr. za Austriju vize, unutra piše - Šengen zona viza, znači ti komotno iz Austrije putuješ dokle hoćeš jer je Austrija srećom u okruženju Šengen država, a to su koliko mi se čini skoro sve države EU-e.

PS. Ovo "viza na godinu", jel plate osiguranje za cijelu godinu :shock: :shock: :shock: ?
chinese_water

#24 Re: Bezvizni režim od polovine naredne godine???

Post by chinese_water »

kriticarka_nikova wrote:Koliko znam rekli su od marta ove godine, pa nista.
no sreca jos smo mladi, mozemo mi docekati to....

ako promjenimo drzavljanstvo... :run:
vjesticanametli

#25 Re: Bezvizni režim od polovine naredne godine???

Post by vjesticanametli »

SanYava wrote:
Topla voda wrote:meni za sta je god trebala viza,dobio sam je lako,odes ...predas,dodjes po vizu..i sto je najgore ..platis.
Ako dobiješ, npr. za Austriju vize, unutra piše - Šengen zona viza, znači ti komotno iz Austrije putuješ dokle hoćeš jer je Austrija srećom u okruženju Šengen država, a to su koliko mi se čini skoro sve države EU-e.

PS. Ovo "viza na godinu", jel plate osiguranje za cijelu godinu :shock: :shock: :shock: ?
da, placas osiguranje za period za koji trazis vizu...............6 mjeseci, godina, 12 dana............ sve moze :D
Post Reply