Kaže, ako BiH nastavi ovim tempom dobit ćemo bezvizni režim do polovine naredne godine
Kaže ispunili smo 1/4 u kratkom vremenskom roku.
Vjerujete li u to???
Pa i Bugarima su tako govorili, to je ono kad te hoćeVainglorious wrote:Samo uz pomoć filmskih trikova.![]()
![]()
To mi dodje ko sajns fikšn...
U ovoj recenici si opisala mizeriju prosjecnog bosanca i bosanke.kriticarka_nikova wrote:Koliko znam rekli su od marta ove godine, pa nista.
Prodje mi zivot u cekanju na bezvizni rezim...
Ne vidiš razlikefantom slobode wrote:Koliko ja znam receno je u najboljem slucaju u junu iduce godine, a pretpostavke su da ce to biti krajem iduce godine. Mene samo interesuje sta se to ocekuje od bezviznog rezima, hoce li nam to biti bolje? Ko nema ne moze da putuje, ko ima putuje, ne vidim razliku.
Pa uplati turisticki aranzman, ako je tolika frka. Nije valjda baka sama tamo, neka ti neko organizuje vizu. Uostalom pored ovolike dijaspore, mora biti neko iz Sengenskih drzava ko ti moze dati vizu, pa ti pravo kod bake.SanYava wrote:Ne vidiš razlikefantom slobode wrote:Koliko ja znam receno je u najboljem slucaju u junu iduce godine, a pretpostavke su da ce to biti krajem iduce godine. Mene samo interesuje sta se to ocekuje od bezviznog rezima, hoce li nam to biti bolje? Ko nema ne moze da putuje, ko ima putuje, ne vidim razliku.![]()
Znaš li koliko nas bi voljelo makar jednom u životu vijdeti svoje voljene koji žive u Francukoj, Italiji, Austriji,Njemačkoj???
Imam baku koja je u takvom stanju da je na samrti, u Beču, pa bih joj voljela makar jednom u životu otići na grob, mirno i spokojno.
Da te pitam, koliko puta si ganjao/la vizu???fantom slobode wrote:Pa uplati turisticki aranzman, ako je tolika frka. Nije valjda baka sama tamo, neka ti neko organizuje vizu. Uostalom pored ovolike dijaspore, mora biti neko iz Sengenskih drzava ko ti moze dati vizu, pa ti pravo kod bake.SanYava wrote:Ne vidiš razlikefantom slobode wrote:Koliko ja znam receno je u najboljem slucaju u junu iduce godine, a pretpostavke su da ce to biti krajem iduce godine. Mene samo interesuje sta se to ocekuje od bezviznog rezima, hoce li nam to biti bolje? Ko nema ne moze da putuje, ko ima putuje, ne vidim razliku.![]()
Znaš li koliko nas bi voljelo makar jednom u životu vijdeti svoje voljene koji žive u Francukoj, Italiji, Austriji,Njemačkoj???
Imam baku koja je u takvom stanju da je na samrti, u Beču, pa bih joj voljela makar jednom u životu otići na grob, mirno i spokojno.
A eto rece da imas tih voljenih po Francuskoj Italiji, Austriji, Njemackoj. Ako oni vole tebe i zive tamo dobro, neka ti posalju vizu, volite se svakako, pa mozete i iz blizine.
A je li to bas zbog bake?
Zasto sahrani baku, ziva ti bilaSanYava wrote:Ne vidiš razlikefantom slobode wrote:Koliko ja znam receno je u najboljem slucaju u junu iduce godine, a pretpostavke su da ce to biti krajem iduce godine. Mene samo interesuje sta se to ocekuje od bezviznog rezima, hoce li nam to biti bolje? Ko nema ne moze da putuje, ko ima putuje, ne vidim razliku.![]()
Sahranih je jer je pitanje dana kad će je otkačiti sa cijevčica u bolniciMaraschino wrote:Zasto sahrani baku, ziva ti bilaSanYava wrote:Ne vidiš razlikefantom slobode wrote:Koliko ja znam receno je u najboljem slucaju u junu iduce godine, a pretpostavke su da ce to biti krajem iduce godine. Mene samo interesuje sta se to ocekuje od bezviznog rezima, hoce li nam to biti bolje? Ko nema ne moze da putuje, ko ima putuje, ne vidim razliku.![]()
Imam baku koja je u takvom stanju da je na samrti, u Beču, pa bih joj voljela makar jednom u životu otići na grob, mirno i spokojno.![]()
jos ce tebe baka za zivota kostati
koji li je smisao tvog komentarzgembo_sa wrote:Ma sta vam je ljudi, evo sad javljaju da od sutra vise ne trebaju vize, slobodno krenite, ne trebaju vam ni pasosi, nista...
Sahranih je jer je pitanje dana kad će je otkačiti sa cijevčica u bolnici
SanYava
Pošalji privatnu poruku
Da izmami tvoju reakcijuSanYava wrote:koji li je smisao tvog komentarzgembo_sa wrote:Ma sta vam je ljudi, evo sad javljaju da od sutra vise ne trebaju vize, slobodno krenite, ne trebaju vam ni pasosi, nista...
razlika je sto cemo mi, koji smo kokuzi, malo vidjet svijetafantom slobode wrote:Koliko ja znam receno je u najboljem slucaju u junu iduce godine, a pretpostavke su da ce to biti krajem iduce godine. Mene samo interesuje sta se to ocekuje od bezviznog rezima, hoce li nam to biti bolje? Ko nema ne moze da putuje, ko ima putuje, ne vidim razliku.
Svako normalan je vidi.Compos_Sui wrote:razlika je sto cemo mi, koji smo kokuzi, malo vidjet svijetafantom slobode wrote:Koliko ja znam receno je u najboljem slucaju u junu iduce godine, a pretpostavke su da ce to biti krajem iduce godine. Mene samo interesuje sta se to ocekuje od bezviznog rezima, hoce li nam to biti bolje? Ko nema ne moze da putuje, ko ima putuje, ne vidim razliku.
eno karta iz zadra za london 5 funti (SA TAKSOM)!
Sto znaci da ti treba nekih 150eura za 3-4 dana...da odes..odsjednes u nekom hostelu..prosetas se pored Bakingamske palate...pokisnes 2-3 putai eto vratis se punih pluca jer promjena svakom godi
Ovako ti treba fkn viza...koja ne samo da se ceka i iziskuje mali milion papira..nego se placa i to ne malo...
Ja vidim razliku
Ima se para, ima se s cim...SanYava wrote:Svako normalan je vidi.Compos_Sui wrote:razlika je sto cemo mi, koji smo kokuzi, malo vidjet svijetafantom slobode wrote:Koliko ja znam receno je u najboljem slucaju u junu iduce godine, a pretpostavke su da ce to biti krajem iduce godine. Mene samo interesuje sta se to ocekuje od bezviznog rezima, hoce li nam to biti bolje? Ko nema ne moze da putuje, ko ima putuje, ne vidim razliku.
eno karta iz zadra za london 5 funti (SA TAKSOM)!
Sto znaci da ti treba nekih 150eura za 3-4 dana...da odes..odsjednes u nekom hostelu..prosetas se pored Bakingamske palate...pokisnes 2-3 putai eto vratis se punih pluca jer promjena svakom godi
Ovako ti treba fkn viza...koja ne samo da se ceka i iziskuje mali milion papira..nego se placa i to ne malo...
Ja vidim razliku
Ako dobiješ, npr. za Austriju vize, unutra piše - Šengen zona viza, znači ti komotno iz Austrije putuješ dokle hoćeš jer je Austrija srećom u okruženju Šengen država, a to su koliko mi se čini skoro sve države EU-e.Topla voda wrote:meni za sta je god trebala viza,dobio sam je lako,odes ...predas,dodjes po vizu..i sto je najgore ..platis.
ima raje dosta sa ovim sengen vizama na godinu,to ti je isto ko da imas njemacki pasos,haman![]()
nama para fali,lako je za vize
no sreca jos smo mladi, mozemo mi docekati to....kriticarka_nikova wrote:Koliko znam rekli su od marta ove godine, pa nista.
Prodje mi zivot u cekanju na bezvizni rezim...
da, placas osiguranje za period za koji trazis vizu...............6 mjeseci, godina, 12 dana............ sve mozeSanYava wrote:Ako dobiješ, npr. za Austriju vize, unutra piše - Šengen zona viza, znači ti komotno iz Austrije putuješ dokle hoćeš jer je Austrija srećom u okruženju Šengen država, a to su koliko mi se čini skoro sve države EU-e.Topla voda wrote:meni za sta je god trebala viza,dobio sam je lako,odes ...predas,dodjes po vizu..i sto je najgore ..platis.
ima raje dosta sa ovim sengen vizama na godinu,to ti je isto ko da imas njemacki pasos,haman![]()
nama para fali,lako je za vize
PS. Ovo "viza na godinu", jel plate osiguranje za cijelu godinu![]()
![]()
?