Armija RBIH vs POPIS 2013

Locked
talić

#226 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by talić »

Neshvatljivo je da "Bošnjaci" koji su navodno spremni ponovo da ratuju za cjelovitu i građansku BiH čine sve da se spriječi evoluiranje nacionalne ( podjeljene) BiH u građansku državu republičkog uređenja.
barpy

#227 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by barpy »

Ojacati bazu? Zasto bas medju Bosnjacima? Ah pa da, vi samo slijedite najceceg sina nasih naroda i narodnosti, i on je imao baze tokom 2. Svjetskog rata po Bosni, a ne po Srbiji i po Hrvatskoj..
Ojacaj ti bazu u Sekovicima, Palama, Visegradu, otidji na opancarsko veselje u Bratunac pa jacaj bazu..
talić

#228 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by talić »

MuaDib wrote:
barpy wrote:
Krushna mrva wrote: Prije svega ko si ti da postavljas takva pitanja? Mozda hocu, mozda sam bio? Samo vidim da se za tebe i ne pistavnlja pitanje, ti si davnih dana "prezalio" Banjaluku
Covjek vam fino kaze, otidjite u Banja Luku, Zvornik, Visegrad ili Sekovice te Siroki, Capljinu ili Medjugorje pa trunite o tome o cemu trunite po Sarajevu, Tuzli, Zenici, mogu misliti kako bi vas lijepo primili.
Pa ljudi prave halabuku oko natpisa na cirilici, halo prave haos, proteste i demonstracije zbog jebenog pisma! A jos su u EU. Zajednici koja navidno garantije svacija prava i slobode. :-)
Mozda si ti i bio u BL ili Sirokom, mozda ces i biti, no jedno je sigurno, da prica koju prosipate medju Bosnjacima po SA,Tz,Ze u BL i Sirokom nece nikad proci..
Prvo treba ojačati bazu, nemojte nas učiti strategiji vidimo dokle je vaša dogurala :mrgreen:
Upravo tako !
Po logici ovdje prisutnih pojedinaca,. iz nogometne reprezentacije je prije 15 godina trebalo istjerati ono malo nemuslimana i nazvati je bošnjačkom reprezentacijom jer se za reprezentaciju ionako navijalo skoro isključivo u SA, ZE, TZ,... Vrijeme pokazuje da će se uskoro masovno navijati i BL a i u Širokom Brijegu.
Last edited by talić on 14/09/2013 22:03, edited 1 time in total.
Krushna mrva

#229 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by Krushna mrva »

barpy wrote:Ojacati bazu? Zasto bas medju Bosnjacima? Ah pa da, vi samo slijedite najceceg sina nasih naroda i narodnosti, i on je imao baze tokom 2. Svjetskog rata po Bosni, a ne po Srbiji i po Hrvatskoj..
Ojacaj ti bazu u Sekovicima, Palama, Visegradu, otidji na opancarsko veselje u Bratunac pa jacaj bazu..
Kako sam vec rekao tvom zelenom jaranu, ovaj put vam ta prica kako ste vi na braniku Bosne nece proci. Zato je vama nervoza.
Nema nista od te price, imali ste svo vrijeme ovog svijeta da nesto uradite. Sta ste uradili? samo ste ojacali fildzan. O kompletnoj situaciji u drustvu ne treba ni pricati, katastrofa. Isto tako reaguju iz druga dva tora, s vama bi se "lako dogovorili" kao sto su to i do sada radili. Neobrazovanog, zaslijepljenog, ovisnog o poslu... je lakse preveslati
zateznistub

#230 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by zateznistub »

Havatar wrote:
zateznistub wrote:
barpy wrote: Ko "vi"?? Tipicno komunisticko naprdjivanje o tome da su svi krivi za rat.. :-)
Za rat se zna ko je kriv, meni pogotovo to ne treba niko govoriti, dobro sam ga osjetio na sopstvenoj kozi.

Za raspadanje Bosne i Hercegovine je sasvim druga prica i tu "bosnjacka" politika itekako ima svoje prste.
Nema imaju isti oni koji su je etnicki cistili u zadnjem ratu
Dobro si, ovi to rade, perfidnije, onako iz fotelje...
Havatar

#231 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by Havatar »

Upravo tako !
Po logici ovdje prisutnih pojedinaca,. iz nogometne reprezentacije je prije 15 goina trebalo istjerati ono malo nemuslimana i nazvati je bošnjačkom reprezentacijom jer se za reprezentaciju ionako navijalo skoro isključivo u SA, ZE, TZ,... Vrijeme pokazuje da će se uskoro masovno navijati i BL a i u Širokom Brijegu.
:lol:
Idi kazi him hajde da budemo Bosanci pa ces bit prebijen a policajci ce biti pored i nece reagovati nego ce samo posmatrati kako vas prebijaju.
Havatar

#232 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by Havatar »

zateznistub wrote: Dobro si, ovi to rade, perfidnije, onako iz fotelje...
Ovi to ne rade nikako nego se jedini bore da je ocuvaju
Havatar

#233 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by Havatar »

Krushna mrva wrote:
barpy wrote:Ojacati bazu? Zasto bas medju Bosnjacima? Ah pa da, vi samo slijedite najceceg sina nasih naroda i narodnosti, i on je imao baze tokom 2. Svjetskog rata po Bosni, a ne po Srbiji i po Hrvatskoj..
Kako sam vec rekao tvom zelenom jaranu, ovaj put vam ta prica kako ste vi na braniku Bosne nece proci. Zato je vama nervoza.
Nema nista od te price, imali ste svo vrijeme ovog svijeta da nesto uradite. Sta ste uradili? samo ste ojacali fildzan. O kompletnoj situaciji u drustvu ne treba ni pricati, katastrofa. Isto tako reaguju iz druga dva tora, s vama bi se "lako dogovorili" kao sto su to i do sada radili. Neobrazovanog, zaslijepljenog, ovisnog o poslu... je lakse preveslati
Za to su krivi tvoji Radoncic i Lagumdzija posto su sve stetne odluke koje dijele Bosnu donijeli kad su bili na vlasti.
zateznistub

#234 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by zateznistub »

Havatar wrote:
zateznistub wrote: Dobro si, ovi to rade, perfidnije, onako iz fotelje...
Ovi to ne rade nikako nego se jedini bore da je ocuvaju
Ma vidim...
pemanapemani

#235 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by pemanapemani »

Krushna mrva wrote:
pemanapemani wrote: P.S. Nisam "labilni" Bošnjak i nemam muslimanski porodični background, čisto da se patrijoti ne zabrinu.
Zabrinuce se da ne odes u tzv. Srbe ili tzv Hrvate. Pa dzamijasima bas odgovara da takvi kao ti ne-muslimanskog backgrounda budu Bosanci. To je najjadnije u cijeloj toj Cericevoj haoticnoj kampanji
Mislim da baš ne odgovara.
Bosanci nikom ne odgovaraju.

Sa Srbima i Hrvatima ćeš se lako dogovoriti da ubaciš vjeronauk u jaslice i narodnu historiju u treći razred OŠ. Oni već 20 godina čekaju takve sugovornike.
Malo navedenog, malo entitetskog državljanstva u ličnim kartama, malo miniranja kuća povratnika u Podrinju, malo vozikanja ratnih zločinaca vladinim avionom...
Onda kao biber po pilavu dodaš zaštitu vitalnih nacionalnih intersa i dvadesetogodišnju suradnju sa fašistima i šovinistima. Pa onda što su se moralne norme srozale u pič.u materinu i što su preuzeti mnogi maniri od tih istih fašista i šovinista, pa sve do smeća na ulicama i ekocida.

Kad se sve sabere/zbroji i oduzme, "džamijašima" bi definitivno više odgovaralo da sam Srbin ili Hrvat.
Last edited by pemanapemani on 14/09/2013 22:42, edited 1 time in total.
barpy

#236 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by barpy »

pemanapemani wrote:
Krushna mrva wrote:
pemanapemani wrote: P.S. Nisam "labilni" Bošnjak i nemam muslimanski porodični background, čisto da se patrijoti ne zabrinu.
Zabrinuce se da ne odes u tzv. Srbe ili tzv Hrvate. Pa dzamijasima bas odgovara da takvi kao ti ne-muslimanskog backgrounda budu Bosanci. To je najjadnije u cijeloj toj Cericevoj haoticnoj kampanji

Sa Srbima i Hrvatima ćeš se lako dogovoriti da ubaciš vjeronauk u jaslice i narodnu historiju u treći razred OŠ. Oni već 20 godina čekaju takve sugovornike.
Malo navedenog, malo entitetskog državljanstva u ličnim kartama, malo miniranja kuća povratnika u Podrinju, malo vozikanja ratnih zločinaca vladinim avionom...
Onda kao biber po pilavu dodaš zaštitu vitalnih nacionalnih intersa i dvadesetogodišnju suradnju sa fašistima i šovinistima. Pa onda što su se moralne norme srozale u pič.u materinu i što su preuzeti mnogi maniri od tih istih fašista i šovinista, pa sve do smeća na ulicama i ekocida.

Kad se sve sabere/zbroji i oduzme, džamijašima bi definitivno više odgovaralo da sam Srbin ili Hrvat.
Sta ti znaci ovo "dzamijasi"? :-) sta zelis time da kazes? Mozda da uvrijedis, podcijenis, omalovazis, sta? Ili jednostavno samo da stigmatiziras ljude koji se drze svoje vjere, a na sto imaju puno pravo.
Dakle sta?
muniza

#237 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by muniza »

Vidm opet se hvatate na nebuloze tipa "idite u banja luku i tamo prosipajte tu priču pa ćemo onda moći ozbiljno da vas shvatimo".
Pa evo, bili "smo" u banja luci: http://www.klix.ba/vijesti/bih/i-banjal ... 30404075#1

"smo" je pod navodnicim jer nisam član nikakvih političkih niti NVO...
Havatar

#238 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by Havatar »

muniza wrote:Vidm opet se hvatate na nebuloze tipa "idite u banja luku i tamo prosipajte tu priču pa ćemo onda moći ozbiljno da vas shvatimo".
Pa evo, bili "smo" u banja luci: http://www.klix.ba/vijesti/bih/i-banjal ... 30404075#1

Jel ko na protestu podrske za JMBG bilo 6 ljudi i pas :?:
Krushna mrva

#239 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by Krushna mrva »

barpy wrote:[
Sta ti znaci ovo "dzamijasi"? :-) sta zelis time da kazes? Mozda da uvrijedis, podcijenis, omalovazis, sta? Ili jednostavno samo da stigmatiziras ljude koji se drze svoje vjere, a na sto imaju puno pravo.
Dakle sta?
Odgovoricu ti ja jer sam i sam to rekao. To su oni koji sebi dozvoljavaju da svoj "sekularni" zivot uredjuju na osnovu hudbe obicnih pojedinaca od krvi mesa. I ne bi ni u tome bio problem da poruke iz dzamije i pogleda na svijet koji je uglavno vezan dzamije, a u kojim drmaju halke tipa Cericeve, ne pokusavaju nametnuti svojoj okolini. Moze li jasnije i je li ovo uvredljivo za tebe?
muniza

#240 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by muniza »

Havatar wrote:
muniza wrote:Vidm opet se hvatate na nebuloze tipa "idite u banja luku i tamo prosipajte tu priču pa ćemo onda moći ozbiljno da vas shvatimo".

Jel ko na protestu podrske za JMBG bilo 6 ljudi i pas :?:
I 6 za Bosnu je nešto, na žalost ne bude "nas" koliko bude bošnjaka kada treba protestvovati za tursku, egipat, siriju...
pemanapemani

#241 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by pemanapemani »

Kad se sve sabere/zbroji i oduzme, džamijašima bi definitivno više odgovaralo da sam Srbin ili Hrvat.[/quote]

Dakle sta?[/quote]

Zaboravio sam staviti pod navodnike. (ispravio grešku)
Forumaš je napisao taj termin, pa sam ga iskoristio bez zle namjere. Ako me pitaš, recimo da bi to bili "zaštitnici bošnjačkih nacionalnih interesa", sa posebnim osvrtom na navodnike.
Opet, stvarno nisam htio nikoga uvrijediti. Isprika.

Zaštitnicima bošnjačkih narodnih interesa bi primaran cilj bio povratak prognanih iz svih dijelova BiH, posebno u Podrinje i Posavinu.

Ne sumnjam da ovi bez navodnika postoje, ali primat zauzimaju ovi sa navodnicima.
Nadam se da smo se razumjeli.
ulciscorr

#242 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by ulciscorr »

talić wrote:Neshvatljivo je da "Bošnjaci" koji su navodno spremni ponovo da ratuju za cjelovitu i građansku BiH čine sve da se spriječi evoluiranje nacionalne ( podjeljene) BiH u građansku državu republičkog uređenja.
Niko ne brani Srbima, Hrvatima i ostalim da se izjasne kao Bosnjaci i da zajedno gradimo "gradjansku drzavu republickog uredjenja".

Obrati se Srbima i Hrvatima... ne znam sto se Bosnjacima obracas?

Koliko puta vama treba ovo da se ponovi?

Ako hoces da gradis "gradjansku" Bosnu ozivljavanjem "Jugoslovena" koji bi se gradili preko ledja Bosnjaka, na to zaboravi.

Imate izbor svi da se izjasnite kao Bosnjaci... ako necete nije problem, samo nas zaobidjite onda, ne dosadjujte i strpite se do potpisa.
Ripicipi

#243 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by Ripicipi »

ulciscorr wrote:
talić wrote:Neshvatljivo je da "Bošnjaci" koji su navodno spremni ponovo da ratuju za cjelovitu i građansku BiH čine sve da se spriječi evoluiranje nacionalne ( podjeljene) BiH u građansku državu republičkog uređenja.
Niko ne brani Srbima, Hrvatima i ostalim da se izjasne kao Bosnjaci i da zajedno gradimo "gradjansku drzavu republickog uredjenja".

Ako hoces da gradis "gradjansku" Bosnu ozivljavanjem "Jugoslovena" koji bi se gradili preko ledja Bosnjaka, na to zaboravi.

Imate izbor svi da se izjasnite kao Bosnjaci... ako necete nije problem, samo nas zaobidjite onda, ne dosadjujte i strpite se do potpisa.
Pa ko kome ovdje dosadjuje? Bosnjaci Bosancima ili obratno :-)

Bosnjaci su ti koji vrse agresivne kampanje u smislu ako nisi Bosnjak, qrac si, tj. niko i nista :run:
talić

#244 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by talić »

ulciscorr wrote:

Nemam se ja šta obraćati Srbima i Hrvatima a ni Bošnjacima samo konstatujem da ne trebaju Bošnjaci govoriti da su za jedinstvenu, suverenu, nezavisnu, cjelovitu, građansku, republiku BiH kada podržavaju političare i vjerske poglavare kojima je interes ovisna, podjeljena, nacionalistička, nerješena i nesvršena BiH.
muniza

#245 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by muniza »

Ja koliko mogu primjetiti na ovoj i na svim drugim temama, Bosanci se slomiše braneći Bosnu a Bošnjaci Bošnjaštvo. To je i više nego očito, čovjek ne mora ni više od 2-3 strane ove ili bilo koje druge a slične teme pogledati.
mobile9

#246 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by mobile9 »

ulciscorr wrote:

:thumbup: Mislim da sada lagundzija i company zadovoljno trljaju ruke kad vide ovaj broj "slijepih" koji su nasijeli na njihovu priču slično kada su vodili predizbornu kampanju "glasaj za ČOVJEKA" isto to sada rade sa "bosanstvom" PAKUJU JUGOSLAVIJU u BOSANSTVO. Još fali da se neka derlad počnu izjašnjavat kao " pokemoni " :-)
Krushna mrva

#247 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by Krushna mrva »

Ripicipi wrote: Pa ko kome ovdje dosadjuje? Bosnjaci Bosancima ili obratno :-)

Bosnjaci su ti koji vrse agresivne kampanje u smislu ako nisi Bosnjak, qrac si, tj. niko i nista :run:
pogledaj molim te ovaj kretenski klip kako se obraca, bas to sto pricas "Ovo je poruka onima koji misle da je moderno biti ne bosnjak u ime kompleksa manje vrijednosti" Kakvi kreteni
Havatar

#248 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by Havatar »

muniza wrote:Ja koliko mogu primjetiti na ovoj i na svim drugim temama, Bosanci se slomiše braneći Bosnu a Bošnjaci Bošnjaštvo. To je i više nego očito, čovjek ne mora ni više od 2-3 strane ove ili bilo koje druge a slične teme pogledati.
Bosanci se slomise da pominju kongres i 93 a nijednom nisu pomenuli Bosnu niti je branili ni na ovoj ni na slicnim temama
Havatar

#249 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by Havatar »

mobile9 wrote:
ulciscorr wrote:

:thumbup: Mislim da sada lagundzija i company zadovoljno trljaju ruke kad vide ovaj broj "slijepih" koji su nasijeli na njihovu priču slično kada su vodili predizbornu kampanju "glasaj za ČOVJEKA" isto to sada rade sa "bosanstvom" PAKUJU JUGOSLAVIJU u BOSANSTVO. Još fali da se neka derlad počnu izjašnjavat kao " pokemoni " :-)
Koji broj nema ih mnogo ni na ovom forumu a ovdje ih je procentualno vise nego u stvarnosti :?:
Ripicipi

#250 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by Ripicipi »

Krushna mrva wrote:
Ripicipi wrote: Pa ko kome ovdje dosadjuje? Bosnjaci Bosancima ili obratno :-)

pogledaj molim te ovaj kretenski klip kako se obraca, bas to sto pricas "Ovo je poruka onima koji misle da je moderno biti ne bosnjak u ime kompleksa manje vrijednosti" Kakvi kreteni
"i uvecali broj Srba i Hrvata u NASOJ Bosni i Hercegovini" :run:

Stvarno su nesvjesni svoje nesvjesti :-?
Rekoh ja, Bosnjaci su odavno izgubili kompas.
Last edited by Ripicipi on 14/09/2013 23:14, edited 1 time in total.
Locked