Alija Izetbegović - duh i naslijedje

Locked
hercegovac_pravi

#551 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje

Post by hercegovac_pravi »

Cyrax wrote:
hercegovac_pravi wrote: ostanak u yugi nije bio opcija jer yuga kao takva tada nije ni postojala. Genocid i zločini nad Bošnjacima bi se neminovno desili. To niko nije mogao spriječiti. Najgluplja stvar koju u današnje vrijeme neko može napisati je tvrdnja da bi se rat izbjegao da su Bošnjaci otali u yugi. Glupot ortodoxna.
Kako znas da bi?Cisto informativno pitam.
Pa pogledaj ponekad u arhivu dokumentacije haškog tribunala. Eto odakle ja znam. ista informacija je i tebi i ostalim forumašima dostupna. pročitaj pa sam donesi zaključke. nema potrebe da ti ja pokušavam naturiti svoje mišljenje.
zavrzlama

#552 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje

Post by zavrzlama »

kod upucenih i neupucenih gradjana BIH o liku Alije Izetbegovica se javlja pozitivan pogled na dodicnog...razloga je vise,a navest cu nekoliko...

-licemjernost onih koji pljuju po doticnom.(ne pljuje se po Aliji kao Aliji,nego se pokusava ARBIH i pravi patrioti izjednaciti sa agresorima na BIH)
-spoznaja da su naslednici neprijatelja BIH(dodik i kompanija) jos okrutniji nego njihovi predhodnici ratnih godina( moglo se srbima optostiti sva nedjela u ratu,hajd rat je moralo se i natjerani su bili,ali sto danas se melje ista prica i djela))
- licemjernost MZ.................,mnogi tek sad shvataju koliko je bilo tesko Aliji pregovrat sa MZ dok je BIH bila goloruka,agresori drzali 75% BIH teritorije,embargo i mnoge druge stvari...ta ista licemjernost je prisutna i danas...

Alija je imao kamaru losih poteza i polticko-strateskih privida,jer je politiku pravio u hodu i pod pritiscima,ali bar njegova politika nije bila sistematski okrenuta protiv nebosnjaka ,tako da barem ja kao bosnjak se ne stidim pogledati u oci nebosnjacima,jer je Alija porusio sve njihove bogomolje,otvorio stotine konc logora,naredio armiji da ucini genocid i moge druge grozne stvari....

moja najveca zamjerka Aliji je uvlacenje vjere u Armiju..
hercegovac_pravi

#553 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje

zavrzlama wrote:kod upucenih i neupucenih gradjana BIH o liku Alije Izetbegovica se javlja pozitivan pogled na dodicnog...razloga je vise,a navest cu nekoliko...

-licemjernost onih koji pljuju po doticnom.(ne pljuje se po Aliji kao Aliji,nego se pokusava ARBIH i pravi patrioti izjednaciti sa agresorima na BIH)
-spoznaja da su naslednici neprijatelja BIH(dodik i kompanija) jos okrutniji nego njihovi predhodnici ratnih godina( moglo se srbima optostiti sva nedjela u ratu,hajd rat je moralo se i natjerani su bili,ali sto danas se melje ista prica i djela))
- licemjernost MZ.................,mnogi tek sad shvataju koliko je bilo tesko Aliji pregovrat sa MZ dok je BIH bila goloruka,agresori drzali 75% BIH teritorije,embargo i mnoge druge stvari...ta ista licemjernost je prisutna i danas...

Alija je imao kamaru losih poteza i polticko-strateskih privida,jer je politiku pravio u hodu i pod pritiscima,ali bar njegova politika nije bila sistematski okrenuta protiv nebosnjaka ,tako da barem ja kao bosnjak se ne stidim pogledati u oci nebosnjacima,jer je Alija porusio sve njihove bogomolje,otvorio stotine konc logora,naredio armiji da ucini genocid i moge druge grozne stvari....

Porpisujem svaku riječ ovog posta Jedino bi se osvrnuo na zadnju rečenicu i konstatovao da bez obzira koliko naš subjektivan osjećaj o "islamizaciji" ABIH bio negativan, gledano iz istorijske perspektive raspleta rata u BiH taj potez je bio izvanredan strateški čin koji je nabio MZ u zicogu i to toliko da da im se i danas vrti pred očima
ravno

#554 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje

Post by ravno »

@zavrzlama
Pas bio ko Armiju BiH izjednaci sa agresorima na ovu zemlju. To nema veze sa ovom pricom.
Nije Alija stvorio temelje Armije, nego ova sirotinja koja se samoorganizovala, prvo po sokacima, pa mahalama, pa onda sire. On nije ni bio za Armiju. Njegovi puleni su ovom narodu prodavali oruzje, pa bolan mogao je onda svak kupiti i od cetnika, sto ce ti onda SDA. Ali je Alija dovodio prvo oficire JNA (svi to znamo, preko Delica - prvo je bio na brdima oko Sarajeva, kasarna kod Travnika itd.; Pasalica - helikopter iz Rajlovca u Beograd, iz Begisa u Titograd, iz Titograda na Ortijes kod Mostara i onda kroz linije sa torbicom u stab, da ne nabrajam dalje) kojima je vec bio udaren temelj jedinica od strane samog naroda i svaki od njih je danas dobro namiren (i mrtvi i zivi). Koliko ima medju njima invalida?
Nijedna sfera zivota u ratu (osim linije) nije bila oslobodjena kriminalaca, sto mu je to trebalo?
Samo Sarajlije kazu da se grad nije mogao otvoriti, a svi drugi da jeste. Sto je dizana u zrak pruga u Ostroscu i Pazaricu, tamo nije bilo ni ustasa ni cetnika? Pa da njihovi kamioni zarade. Sve je to Ale znao i aminovao. Tunel je "kostao" 9 mil DM, a proboj se mogao izvesti za 4,5; ali se onda ne bi narodu mogla izvuci lova.
Njemu je trebala od prvog dana samo mala teritorija (Kanton Sarajevo - to je prava i jedina drzava SDA), njegov duh i danas truje sarajlije koji su kao nesto odbranili BiH, a raja prava zna da je to suplja, da nije talio i mutio i samo Sarajevo se ne bi patilo tolike godine, nego bi se brojali mjeseci. Znamo svi cetnicku hrabrost i motivaciju, samo je njih pljacka zanimala, a da nisu imali sagovornika s druge strane, rat ne bi potrajao ni blizu toliko. Kad je god Armija krenula u prava osvajanja, bilo je "stani", mora se pregovarati. Po toj logici ti vajni partizani (takodje goloruki) ne bi uzeli pedlja i bila bi druga historija ovde. Bolan, borili se i otimali ko i mi sami i nema stajanja dok god mozes, dusmanin prizna samo ono sto mu otmes, a ne sabur. Bujrum.
popajic

#555 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje

Post by popajic »

hercegovac_pravi wrote: Ovo je najbolji i najslikovitiji opis ljudi kojima je glavna stvar u životu "pljuvanje u dalj" po Aliji Izetbegoviću. Ovakvi ljudi kao osoba gore pomenuta u tvome postu su NAJODGOVORNIJI i NAJKRIVLJI za stradanje Bošnjaka, tadašnjih Muslimana. Ljudi koji su vjerovali da ih komšija neće napasati, ljudi koji i dan danas vjeruju da su "nas velike sile zavadile", ljudi koji i dan danas vjeruju da se stradanje Bošnjaka moglo spriječiti ali samo eto da je Alija ostao u Yugi. Ti isti ljudi i dan danas vjeruju da će se yuga vratiti a sve ovo što se dešavalo-dešava oko njih je samo eto nekakv privremena iluzija koja će proći čim ti Bošnjaci nestanu.
E sada mi recite u čemu je razlika između vas i četnika i ustaša. I jednim i drugim smeta sama pomisao na Bošnjake i žele njihov nestanak. Vama smetaju Bošnjaci jer vam razbijaju iluzije o "sljedećoj" yugi i najradije bi da nestanu. Dakle, pljuvači u čemu je razlika između vas i četnika i ustaša?
I ti govoris o pljuvanju???
Ko spomene Alijinu ociglednu islamizaciju Bosne - mrzi Bosnjake :-) A i mora da je automatski cetnik ili ustasa :x
-jesu li fasizoidna braca Latic vili Alijini puleni,pratioci,propagatori ?
-jesu li se naprasno najvolji vijnici Armije BIH poceli sahranjivati po dzamijskim mezarjima kao da su svi bili vjernici.
poenta je vila razdvojiti branioce,dati drugi karakter vojsci...sa jasnim vjerskim prefixsom.
je li to ta Alijina famozna borba za jedinstvenu BIH?
jesu li predratni pekari,skladistari,a nikogovici po karakteru ,preko RATNIH noci postali age i begovi....ma, sultani!
bez znanja oca nacije ????
jesu li se nezakonito podijelili pasosi BIH najgorim vjelosvjetskim spodobama uz ili bez Alijinog znanja?
Ma, daj....
ti ove cinjenice podvodis pod cernistvo i ustastvo ???? FUJ !
BiH-x

#556 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje

Post by BiH-x »

zavrzlama wrote:kod upucenih i neupucenih gradjana BIH o liku Alije Izetbegovica se javlja pozitivan pogled na dodicnog...razloga je vise,a navest cu nekoliko...

:thumbup:
jutarnji

#557 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje

Post by jutarnji »

ravno wrote:Kad je god Armija krenula u prava osvajanja, bilo je "stani", mora se pregovarati
kao npr...gdje?
zonbirile

#558 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje

Post by zonbirile »

jutarnji wrote:
ravno wrote:Kad je god Armija krenula u prava osvajanja, bilo je "stani", mora se pregovarati
kao npr...gdje?
-----------------------------------
od Vraca do Banja Luke,od Lisabona do postdejtona
jutarnji

#559 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje

Post by jutarnji »

zonbirile wrote:od Vraca do Banja Luke,od Lisabona do postdejtona
Poeticno, nema sta...imas li kakvu konkretnu vojnu operaciju i naredbu za obustavljanje iste?
Selma66

#560 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje

Post by Selma66 »

o pokojniku sve najbolje....

al` vala, da te nije alija...
mp3sa

#561 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje

Post by mp3sa »

ravno wrote:@zavrzlama
Pas bio ko Armiju BiH izjednaci sa agresorima na ovu zemlju. To nema veze sa ovom pricom.
Nije Alija stvorio temelje Armije, nego ova sirotinja koja se samoorganizovala, prvo po sokacima, pa mahalama, pa onda sire. On nije ni bio za Armiju. Njegovi puleni su ovom narodu prodavali oruzje, pa bolan mogao je onda svak kupiti i od cetnika, sto ce ti onda SDA. Ali je Alija dovodio prvo oficire JNA (svi to znamo, preko Delica - prvo je bio na brdima oko Sarajeva, kasarna kod Travnika itd.; Pasalica - helikopter iz Rajlovca u Beograd, iz Begisa u Titograd, iz Titograda na Ortijes kod Mostara i onda kroz linije sa torbicom u stab, da ne nabrajam dalje) kojima je vec bio udaren temelj jedinica od strane samog naroda i svaki od njih je danas dobro namiren (i mrtvi i zivi). Koliko ima medju njima invalida?
Nijedna sfera zivota u ratu (osim linije) nije bila oslobodjena kriminalaca, sto mu je to trebalo?
Samo Sarajlije kazu da se grad nije mogao otvoriti, a svi drugi da jeste. Sto je dizana u zrak pruga u Ostroscu i Pazaricu, tamo nije bilo ni ustasa ni cetnika? Pa da njihovi kamioni zarade. Sve je to Ale znao i aminovao. Tunel je "kostao" 9 mil DM, a proboj se mogao izvesti za 4,5; ali se onda ne bi narodu mogla izvuci lova.
Njemu je trebala od prvog dana samo mala teritorija (Kanton Sarajevo - to je prava i jedina drzava SDA), njegov duh i danas truje sarajlije koji su kao nesto odbranili BiH, a raja prava zna da je to suplja, da nije talio i mutio i samo Sarajevo se ne bi patilo tolike godine, nego bi se brojali mjeseci. Znamo svi cetnicku hrabrost i motivaciju, samo je njih pljacka zanimala, a da nisu imali sagovornika s druge strane, rat ne bi potrajao ni blizu toliko. Kad je god Armija krenula u prava osvajanja, bilo je "stani", mora se pregovarati. Po toj logici ti vajni partizani (takodje goloruki) ne bi uzeli pedlja i bila bi druga historija ovde. Bolan, borili se i otimali ko i mi sami i nema stajanja dok god mozes, dusmanin prizna samo ono sto mu otmes, a ne sabur. Bujrum.
Najbolji primjer glupog razmisljanja je upravo ovo... 1. Alija nije bio za armiju :lol: :-) nije potrebno nista rec
2. Alija je dovodio oficire jna - koji su kao onda pofatani po linijama pa su se oni prikljucili armiji?!?! jel ih alija dovodio ili su zarobljeni?! Kako to da nismo pofatali srpske oficire ali eto jesmo rasima? On je htio da bude uhvacen jer je kosovac, mason, vanzemaljac? 3. Da se pruga nije digla sad bi ovjde bilo postavljeno pitanje zasto nije uradjeno? Zasto je jedinica jedna morala da cuva citav rat taj dio, bolje bi bilo da je negdje na liniji bila... smjesno
4. Ja predlazem da ti i slicni tebi uzmete finansije u svoje ruke jer vidim da odlicno baratas sa istim, sa 4,5 km je moglo bit oslobodnjeno sarajevo, trebalo ti je odma tad jos 2 za banjaluku i jos 1 za istocnu bosnu, jer jebo sve generale i svu nasu vojsku, ti si nas idol, i nas spas....
5. Sarajevo je alijino iako je tu najmanje sda uvjek imo glasova? Ah ja alija je iso na konju i bicevo ljude ferhadijom i otimo pare...
6. Alija je naredjivo amerikancima da njemu prijete da se zaustavi oslobadjanje :lol: ili se sad niko ne sjeca da su sva osvojena mjesta koja se odma potom izgubljena bila takticka genijalnost sefera? a ne sefer je reko da je on neshvaceni genije i da je on osto da bi sve oslbodjeno bilo, a on je izgubio najvise teritorije a najmanje osolobodio ali niko da mu kaze, jer ipak on prica protiv alije mora da je istina... Dosta mi je vise pricat o glupostima...
Alija je bio vodja kad je bilo najteze, istorija mu je dodjelila nezahvalnu ulogu da svoj narod spasi od unistenja kad su za tu opciju bile i 4 svjetksa vojna sila sa citavim svijetom iza sebe, kad je alija imo embargo, kad su ostale velike vodje tipa zlaja the great izbjegavali svaki moguci kontakt sa neprijateljem pa makar i za stolom pregovarackim, nije se tad ni engleski znao kad je trebalo prevodit... Da je bio idealan nije, da je pravio greske jeste, da je uradio najbolje sto je mogo i znao i da je svoj narod spasio unistenja - jeste i ja sam mu zato do smrti zahvalan... Predsjednice nek ti je vjecni rahmet i lahka zemlja bosanska :bih:
AliceInChains

#562 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje

Post by AliceInChains »

hercegovac_pravi wrote:

Porpisujem svaku riječ ovog posta Jedino bi se osvrnuo na zadnju rečenicu i konstatovao da bez obzira koliko naš subjektivan osjećaj o "islamizaciji" ABIH bio negativan, gledano iz istorijske perspektive raspleta rata u BiH taj potez je bio izvanredan strateški čin koji je nabio MZ u zicogu i to toliko da da im se i danas vrti pred očima
Mislio sam, da ne pisem vise na ovoj temi. Ali ova dva posta su uredu. Mislim i ja, da je Alija na/prije samom pocetku rata napravio najveca, hajmo reci, organizatorska sranja i sa tim ostavio puno ljudi jednostavno na cijedilu. Imao je on tokom rata i dobre poteze. Nije on trebao ljudima reci: Bjezite, cetnici dolaze. Ali npr.: Budite oprezni. Mogu se desiti sva sranja- i ljudi bi se mogli bolje organizirati. Gledam na njega izbalansirano. Njega pljuvati je isto sranje kao kad ga neki obozavaju, po mom misljenju.
necko ph

#563 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje

Post by necko ph »

O covjeku djela govore! Alija rahmetli i poslije svega rece:"NE TRAZITE OSVETU,NEGO PRAVDU!"
Jos jedan dokaz njegove ljudske velicine,a vi svi koji ste protiv njega,svi ste jako mali i vecina vas je vjerovatno rat gledala preko tv u dijaspori,a sad glumite pametnjakovice ,takve samo mogu pljunuti(ni tog niste vrijedni):x ...Ratni profiteri,dezerteri ne trebate nam sad,92. ste zdusili i sad glumite "borce"!!!
ALIJA rahmetli nije zasluzio to,al nema veze vrijeme ce pokazati svoje!
PONOSAN SAM NA SVOG PREDSJEDNIKA !!!
Pitar s Kariba

#564 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje

Post by Pitar s Kariba »

ravno wrote:@zavrzlama
A ko je to po tebi trebao da komanduje korpusima i Armijom? Narod? Koji narod?! Daj mi imena tog naroda! Narod se sam organizovao, narod sam sebi komanduje, narod se sam snabdijeva i hrani, narod sam kroji politiku, taktiku i strategiju, narod sam pregovara, narod se sam predstavlja u UN-u? Kod tebe bi to baš bila prava demokratija (vladavina naroda).
O kakvom ti to dizanju pruge u Ostrošcu i Pazariću pričaš?! I šta bi ti to s tom prugom, možda vozom od Ploča, pa kroz Hadžiće u Srajevo?! Pa ti si nam svima otvorio oči :-) Čitavo vrijeme mi nismo znali da možemo lijepo otići na željezničku stanicu , kupiti kartu i lagano na voz do mora. Samo da nije tog Alije bilo. On je to znači digao prugu u zrak u Pazariću da bi njegovi kamioni mogli voziti preko Igmana i na tunelu se bogatiti! Alija, Alija...
Pa ima li ovo kraja?! Mora da je Alija kriv i za ove klimatske promjene i recesiju!
Pitar s Kariba

#565 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje

Post by Pitar s Kariba »

popajic wrote: I ti govoris o pljuvanju???
Ko spomene Alijinu ociglednu islamizaciju Bosne - mrzi Bosnjake :-) A i mora da je automatski cetnik ili ustasa :x
-jesu li se naprasno najvolji vijnici Armije BIH poceli sahranjivati po dzamijskim mezarjima kao da su svi bili vjernici.
poenta je vila razdvojiti branioce,dati drugi karakter vojsci...sa jasnim vjerskim prefixsom.
jesu li predratni pekari,skladistari,a nikogovici po karakteru ,preko RATNIH noci postali age i begovi....ma, sultani!
jesu li se nezakonito podijelili pasosi BIH najgorim vjelosvjetskim spodobama uz ili bez Alijinog znanja?
Ma, daj....
A gdje bi to ti sahranjivao borce Armije BiH?! Na neko posebno groblje, ili na ateističko možda? Koliko znam ljudi su sahranjivani po svojim i željama svojih porodica i krajnje je nisko i odvratno baviti se time i povlačiti uopšte to pitanje. Ali eto .. neka ti bude
avicena

#566 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje

Post by avicena »

Adriatic wrote:A. Izetbegović:

"Mirno spavajte, rata neće biti"
A šta je trebao reći? "Narode, lovačke puške u ruke i juriš na tenkove, idemo osvajati Beograd." :-)
hercegovac_pravi

#567 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje

popajic wrote:
hercegovac_pravi wrote: Ovo je najbolji i najslikovitiji opis ljudi kojima je glavna stvar u životu "pljuvanje u dalj" po Aliji Izetbegoviću. Ovakvi ljudi kao osoba gore pomenuta u tvome postu su NAJODGOVORNIJI i NAJKRIVLJI za stradanje Bošnjaka, tadašnjih Muslimana. Ljudi koji su vjerovali da ih komšija neće napasati, ljudi koji i dan danas vjeruju da su "nas velike sile zavadile", ljudi koji i dan danas vjeruju da se stradanje Bošnjaka moglo spriječiti ali samo eto da je Alija ostao u Yugi. Ti isti ljudi i dan danas vjeruju da će se yuga vratiti a sve ovo što se dešavalo-dešava oko njih je samo eto nekakv privremena iluzija koja će proći čim ti Bošnjaci nestanu.
E sada mi recite u čemu je razlika između vas i četnika i ustaša. I jednim i drugim smeta sama pomisao na Bošnjake i žele njihov nestanak. Vama smetaju Bošnjaci jer vam razbijaju iluzije o "sljedećoj" yugi i najradije bi da nestanu. Dakle, pljuvači u čemu je razlika između vas i četnika i ustaša?
I ti govoris o pljuvanju???
Ma, daj....
A našto se ti pozivaš? Pozivaš se na mahlaško "kokošarenje" za koje kriviš predsjednika države!? Toliko o zdravoj logici. Dalje ako misliš citirati moje postove onda citiraj kompletan post i moj kao i post onoga kome je odgovoreno.
U čemu je problem što je Alija "islamizirao" Armiju BiH, mada je to bilo daleko od islamizacije, nije to ni vidjelo islamizaciju već je samo jasno pokazan put kojim će Bošnjaci krenuti ukoliko MZ ne ukine embargo na oružje ili ne zaustavi sistemsko istrijebljenje jednog naroda. Očigledno je da je trik upalio jer da nije ja i ti danas ne bi imali državu a postali bi "Kurdi version 2.0". Ako ti to ne vidiš to je tvoj problem. Isto tako, ja nisam nikakav vjernik, čak šta više ali ću jedan dan biti pokopan na mezarje. Toliko o pokopavanju boraca na mezarje. Pa gdje su trebali biti pokopani ? :?
Šta je trebao ALija uraditi sa "ratnom profiterima" u tim vremenima? Jel izvesti ih pred prijeki sud i sve strijeljati? To je bila jedina opcija jer pravosudni sistem tada skoro da nije ni postojao.
Ma vama je bitno da se pljuje jebo logiku.
Čuj očekuje od Predsjednika države da se zajebava sa ratnim profiterima i sitnim kokošarima i to ni više ni manje u momentu kada mu država nestaje. Zbogom pameti :run:
kamen spoticanja

#568 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje

Post by kamen spoticanja »

aa ovo i sad traje :-) dakle pljuje se istim intenzitetom i uvijek ista pljuvacina...dakle ona sablonska,gebelovska... :-) i sjajno je cudno kako i kad skupis dovoljno zivaca da na takvo sta argumentovano odgovoris,tri minute poslije ope' :roll:
pa bolan dosadni ste...
nego da malo promjenimo uloge...rat je prosao...sad budite generali...imate informacije,google,vrijeme,tastaturu...pa mi recite sta bi sad iz ove pozicije ucinili...hajmo dakle...alternativa...da vidimo malo kako odgovarate...puno ste si uzeli za pravo da postavljate pitanja...bujrum da vas cujem
kako bi vi
XXS

#569 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje

Post by XXS »

kamen spoticanja wrote:aa ovo i sad traje :-) dakle pljuje se istim intenzitetom i uvijek ista pljuvacina...dakle ona sablonska,gebelovska... :-) i sjajno je cudno kako i kad skupis dovoljno zivaca da na takvo sta argumentovano odgovoris,tri minute poslije ope' :roll:
Kome i zasto se ti zalis? Jel' ja imam pravo na vlastito misljenje i vidjenje da je AI bio katastrofalan drzavnik. Jel' moje misljenje krsi kakav zakon? Jesil' ti placen da odgovaras na ovu pljuvacinu protiv prvog i zadnjeg predsjednika pa nas sad ruzis jer ti posao ne da da odustanes od ponovnog pojasnjavanja? Ko ti brani da se odjavis sa teme?

Recimo, mene ne sekira sto ti imas pozitivno misljenje o istom i ne pada mi na pamet da spominjem neke Geblse i pozivam na prekid pisanja.
Ako ti drugacije misljenje smeta otvori si blogg i u miru pisi bajke o ocu nacije.
theTruePath

#570 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje

Post by theTruePath »

Image
kamen spoticanja

#571 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje

Post by kamen spoticanja »

XXS wrote:
kamen spoticanja wrote:aa ovo i sad traje :-) dakle pljuje se istim intenzitetom i uvijek ista pljuvacina...dakle ona sablonska,gebelovska... :-) i sjajno je cudno kako i kad skupis dovoljno zivaca da na takvo sta argumentovano odgovoris,tri minute poslije ope' :roll:
Kome i zasto se ti zalis? Jel' ja imam pravo na vlastito misljenje i vidjenje da je AI bio katastrofalan drzavnik. Jel' moje misljenje krsi kakav zakon? Jesil' ti placen da odgovaras na ovu pljuvacinu protiv prvog i zadnjeg predsjednika pa nas sad ruzis jer ti posao ne da da odustanes od ponovnog pojasnjavanja? Ko ti brani da se odjavis sa teme?

Recimo, mene ne sekira sto ti imas pozitivno misljenje o istom i ne pada mi na pamet da spominjem neke Geblse i pozivam na prekid pisanja.
Ako ti drugacije misljenje smeta otvori si blogg i u miru pisi bajke o ocu nacije.
:lol: :lol: klasika...da odem i otvorim blog...tebi je ovde fino :lol:
gdje vidis bajku...gdje vidis i da se iko ikome zali...postavio sam pitanje...ako nemas odgovor(a nemas jer to nije u tvom domenu,ti volis iz daljine pljucnut)zaobidjes pitanje...i pustis nekog drugog da odgovori :)
nisi bas u mogucnosti da moderiras tako da ti ostaje da forumiras ovde...ili otvoris blog i tamo pljujes do besvjesti :wink:
essex

#572 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje

Post by essex »

hercegovac_pravi wrote: Porpisujem svaku riječ ovog posta Jedino bi se osvrnuo na zadnju rečenicu i konstatovao da bez obzira koliko naš subjektivan osjećaj o "islamizaciji" ABIH bio negativan, gledano iz istorijske perspektive raspleta rata u BiH taj potez je bio izvanredan strateški čin koji je nabio MZ u zicogu i to toliko da da im se i danas vrti pred očima
hahaha, MZ je toliko neugodno sto smo je "unazadili" da ljudi tamo nemaju sta jesti a kod nas med i mlijeko...pa sve ovi iz MZ dolaze i traze de ih primimo u nas krug napretka :-)
eh, jasno je ko je koga u zicagu sa islamizacijom A R BiH, svi oni posteni patrioti i normalan narod su danas po kontejnerima jer je ta islamizacija donjela i izbacila na otvoreno stvarnu namjeru, a to je borba za bogovate i par propalobegovskih porodica i njihovo dobro i napredak, sto je i glavni krivac za one postene koji svoj rucak traze po kontejnerima nasih gradova...a MZ se vrti pred ocima, hahaha...ovo samo "osvjescen" um koji slijedi i velica oTca nacije moze ovako posloziti... :lol: :lol: :lol:
essex

#573 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje

Post by essex »

avicena wrote:
Adriatic wrote:A. Izetbegović:

"Mirno spavajte, rata neće biti"
A šta je trebao reći? "Narode, lovačke puške u ruke i juriš na tenkove, idemo osvajati Beograd." :-)
hahahaha, cuj mu argumenta, NA BEOGRAD...eh bosno moja poharana...znas sta je trebao, ne ici na pregovore sa generalom adzicem u skoplje gdje su preimenovali JA u vojsku bosanskih srba i tako je ostavili u bosni, poslusati vrhovni stab i ne slijetati u sarajevo nego u rim, odmoriti u hotelu i doci u sarajevo i posjetiti kukanjca u kasarni viktor bubanj, narediti da se svo naoruzanje BiH TO dovede u grad, treba li jos?, a vjeruj mi, ima toga da se moze 12 tomova ispisati, u sitnom pismu..."osvjesceni", progledajte i nemojte slijepo vjerovati onima koji vas "osvjestise"...to "osvjescenje" vam je blokiralo mozak i zatvorilo oci, blokiralo sluh pa nista ne dopire do sive mozdane mase...
essex

#574 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje

Post by essex »

theTruePath wrote:Image
garant i onaj hodza iz gornje bukovice ima ovakav transparent...
MUNAFIK

#575 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje

Post by MUNAFIK »

essex wrote:
theTruePath wrote:Image
garant i onaj hodza iz gornje bukovice ima ovakav transparent...
kako sam sebe ukopavas i kako se samo provaljujes, da je to vise jadno i citat...

Kakve veze ima neki hodza ili bilo ko sa nasim prvim predsjednikom Alijom I.?
Locked