Sve je OK, osim tog baksuznog zakljucka koji se ne moze podrzati ni sa jednim kontraargumentom u odnosu na ono sto sam ranije postavio. A zakljucak iliti misljenje je nesto sto je najbolje objasnjeno u jednom od filmova (ne sjecam se koji ali sam zapamtio citat): "Misljenje je k'o dupe - svako ga ima"!!!ljubav_aha wrote:oh,zelis sreci da mnogi nisu tokom rata upravo zakljucili da je bio los politicarwolf07 wrote:Onda izvini sto te nisam odmah prepozn'o g-dine/g/djo/g/djice portparol "Mnogih"!ljubav_aha wrote: da,i u ime mnogih koji su to govorili tokom rata, a ne iksljucivo danas
Alija Izetbegović - duh i naslijedje
-
wolf07
#226 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
- ljubav_aha
#227 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
wolf07 wrote:Sve je OK, osim tog baksuznog zakljucka koji se ne moze podrzati ni sa jednim kontraargumentom u odnosu na ono sto sam ranije postavio. A zakljucak iliti misljenje je nesto sto je najbolje objasnjeno u jednom od filmova (ne sjecam se koji ali sam zapamtio citat): "Misljenje je k'o dupe - svako ga ima"!!!ljubav_aha wrote:oh,zelis sreci da mnogi nisu tokom rata upravo zakljucili da je bio los politicar![]()
![]()
na forumu je tako nesto nemoguce dokazati,u pitanju je licno iskustvo
ne znam sto se toliko podcjenjuje dupe,radi njega se mijenja istorija
-
wolf07
#228 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
Ja samo kazem da treba baratati sa cinjenicama, izvoli pa ponovo procitaj moje prethodne postove i pogledaj koliko je tu cinjenica a koliko ironicnih doskocica, nekakvog preseravanja tipa "sta bi bilo da je bilo..." i tome slicno. A da je bio los covjek, politicar ili diplomata ne bi bila dzenaza onakva kakva je bila vec bi ga kradom zakopali k'o kera tj. Milosevica. Valjda i to nesto govori uostalom, da i ja iznesem jedno misljenje kad smo vec kod toga. Sto Hrvatska i Srbija budu dalje od puta kojim su ih vodili Tudman i Slobo bice bolje i nama i njima. Sto BiH bude blize putu kojim ju je vodio Alija takodje, bice bolje i nama i njima. A ti sad izvoli i pogledaj koliko tu ima istine.ljubav_aha wrote:wolf07 wrote:Sve je OK, osim tog baksuznog zakljucka koji se ne moze podrzati ni sa jednim kontraargumentom u odnosu na ono sto sam ranije postavio. A zakljucak iliti misljenje je nesto sto je najbolje objasnjeno u jednom od filmova (ne sjecam se koji ali sam zapamtio citat): "Misljenje je k'o dupe - svako ga ima"!!!ljubav_aha wrote:oh,zelis sreci da mnogi nisu tokom rata upravo zakljucili da je bio los politicar![]()
![]()
na forumu je tako nesto nemoguce dokazati,u pitanju je licno iskustvo![]()
- ljubav_aha
#229 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
wolf07 wrote:Ja samo kazem da treba baratati sa cinjenicama, izvoli pa ponovo procitaj moje prethodne postove i pogledaj koliko je tu cinjenica a koliko ironicnih doskocica, nekakvog preseravanja tipa "sta bi bilo da je bilo..." i tome slicno. A da je bio los covjek, politicar ili diplomata ne bi bila dzenaza onakva kakva je bila vec bi ga kradom zakopali k'o kera tj. Milosevica. Valjda i to nesto govori uostalom, da i ja iznesem jedno misljenje kad smo vec kod toga. Sto Hrvatska i Srbija budu dalje od puta kojim su ih vodili Tudman i Slobo bice bolje i nama i njima. Sto BiH bude blize putu kojim ju je vodio Alija takodje, bice bolje i nama i njima. A ti sad izvoli i pogledaj koliko tu ima istine.ljubav_aha wrote: na forumu je tako nesto nemoguce dokazati,u pitanju je licno iskustvo![]()
i ja tebi kazem,posjedujem cinjenice,koje ne mogu dokazati,a da je alija danas umro,pitala bih te,kolika bi mu bila dzenaza
zelis reci HR i SRbija su na losijem putu od >tvoje-zvane Alijine BiH<
ti si vjerovatno glasao za Bakira ,priznaj
- essex
#230 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
evo jedna i za tebe i tebi slicne...PasoDzigera007 wrote:Jaoo,jao,koliko samo providnih nickova,pa i lud zna da se pola forumasa predstavlja pod laznim nickovima i glume Bosnjake da bi bilo,kako se mrzi Alija. Svi mi dobro znamo da je 90% pljuvaca lika i djela Alije onih brdjana sa Pala odakle se granatiralo Sarajevo,a i onih iz Sirokog ti Briga. ODJEBAUSSSSSSSSSSSSSSSS
NEBI SJALA OVAKO JAKO
OVA NASA LIJEPA AVLIJA
JA BIH SVIJETLO ZVAO MRAKOM
DA TE NIJE ALIJA!
DA TE NIJE ALIJA....
Cekao sam zoru, gledao sam zvijezde
Sanjao sam Bosnu, sto se nesmije
Begovska je izdajnicka
Klika Bosnu srblju prodala
Od te strane ja okrecem glavu
Iz tih dvora da ne zovu
Izdajnici naseg naroda
Izdajnike na zid srama
Izdajnici naseg naroda
Izdajnike na zid srama
Nebi sjala ovako zarko
Ova cetna genocidija
Ja bih Bosnom hod'o lahko
Da te nije alija....
Zelio sam Bosnu, zelio slobodu
Branio sam narod a i volju
Prodadose za deklaraciju
Dadose mi mracnu geno...genocidiju
Prodadose za deklaraciju
Dadose mi mracnu geno...genocidiju
Nebi sjala ovako zarko
Ova cetna genocidija
Ja bih Bosnom hod'o lahko
Da te nije alija....
i da znas, u sarajevu ostao do jula 1995...pusku uzeo radi odbrane drzave a ne zbog stvaranja bolesnih begovata od strane propalobegovskih porodica...
- essex
#231 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
NightSkyWalker wrote:Alija je vojni i moralni pobjednik.
Vojni, jer je uspio odbraniti drzavu od dva daleko nadmocnija agresora i za malo izaci na Drinu.
Moralni, o tome se ne mora i pricati jasno je.
to ti jos uvijek se nadas onim zlatnim kasikama? kakav moral, covjek koji hladno zrtvuje istocnu bosnu i jedno 3 mjeseca poslije agresije proglasi ratno stanje...koji covjek moralnih kvaliteta nakon tako nec eg ucinjenog moze drugima pogledati u oci, da ne pricam nastaviti se baviti politikom? vojni pobjednik? pa sarajevo je podijelio sa karadzicem, od carsije do marin dvora je trebalo biti njegovo a od marin dvora do ilidze karadzicevo...i sam karadzic ga je na svakim pregovorima prozivao za to i trazio ono sto je dogovoreno...sreca da ga sarajlije nisu poslusale (mirno spavajte...) i sada ti njega oslikavas kao vojnog pobjednika a svi oni koji su ga poslusali su razbacanih kostiju po bosanskim planinama...heb'o li vas alija! DABOGDA MU ZEMLJA KOSTI IZBACILA!
- essex
#232 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
pa zato me nevidis po svrakinom selu da to pticama objanjavam nego ovdje ponavljam ovim uhljubima koje treba svako jutro prije sabah-namaza cekicem na kojem pise "alija je izdajnik" drito u celo pa ih poslati takve pred boga da mu se pomole...hebote, svrakin mozak 50 puta manji od mozga ovih mamlaza i opet ne zele da prihvate ono sto i svrake po sarajevu vec znaju...izgleda da nije u velicini sive mase nego u brzini elektrona koji putuju po sivoj masi, a posto su ovi vec 500 godina pod "saburom" i elektrone su svoje usporili pa im sve teze dolazi u glavu...sabur, sabur, jahasta!popajic wrote:@essex
znas kako je...vise se pljuju izdajnici nego onaj ko te napada...izdajnik ti zabija noz u ledja, onaj ko te napada svjestan si da je protiv tebe...i na kraju, ja nemam nista sa karadzicem jer se deklarisao da je protiv svega normalnog i ljudskog ali je ipak zadrzao odanost svojoj drzavi kojoj pripada, srbiji, dok ZEMKI je rasprodao drzavu za interese karadzicevih ciljeva i omogucio mu da ode u velikosrpske legende, a on, ZEMKI ce vazda ostati popljuvan kao i njegovi prethodnici, smail aga cengic i ali pasa rizvanbegovic...a sve iz begovskih porodica...sta i ocekivati od begova nego da prodaju drzavu jer je nikada i nisu imali, vazda nekome sluge bili a vazno je sacuvati svoj begluk...to ti je alija izetbegovic ZEMKI.
Sto se trudis da objasnis ono sto je i bosanskim svrakama jasno ,ali zaludjenoj grupi nikako...
Izdaja ne boli kao udarac jasno definisanog napadaca,ali valja prvo skontati da se radilo i o izdaji.A to ne ide lako kako bi iole normalan covjek ocekivao.
Majko moja...u BL dizu spomenike ratnom zlocincu kao narodnom heroju,ovdje se okiva u zvijezde onaj koji je s tim istim zlocincem,za istim stolom preturao i trgovao BIH teritorijama ko da su mu babovina...ludilo totalno ,
- essex
#233 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
kakva ba mrznja? covjeka niko ne mrzi nego samo "osvjescujemo" ove koje je on vac osvjestio pa ga kuju u zvijezde...sto se mene tice njegov lik i djelo ce u bosansku historiju uci reme uz rame sa likovima i djelima smail age cengica i ali pase rizvanbegovica, a danasnja historija ih prikazuje kao izdajnike i prodane duse...kakva mrznaj, bog s tobom, ako se istina moze nazvati mrznjom onda me slobodno prozovi mrziteljom lika i djela onog koga kujete u zvijezde...hebo ba supke koji ne kontaju, ali problem je sto ti supci bas zato sto ne kontaju sluze onima protiv kojih se navodno bore...CAUS-VISOKO wrote:Prihvatam, razumijem i ne zamjeram osporavanja lika i djela rahmetli Alije Izetbegovica. Ali, mrznja prema njemu !? Ma .ebo supke. Neka je tebi Predsjednice rahmet veliki, golemi, beskrajni...
neka vam je vasem preCjedniku teska ona bosanska zemljica, nikada rahmeta ne dobio od svih onih poklanih dusa koje je zrtvovao a ja se samo nadam da ce ga jednog dana iskopati i na splav niz drinu pa pravac za beograd, neka se vrati svojim korijenima...
- medvjed23
#234 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
Prljavi Harrywolf07 wrote:
Sve je OK, osim tog baksuznog zakljucka koji se ne moze podrzati ni sa jednim kontraargumentom u odnosu na ono sto sam ranije postavio. A zakljucak iliti misljenje je nesto sto je najbolje objasnjeno u jednom od filmova (ne sjecam se koji ali sam zapamtio citat): "Misljenje je k'o dupe - svako ga ima"!!!![]()
![]()
- essex
#235 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
odgovorih vec na ovo...zasto je cekao da cetnici zauzmu toliko teritorije prije nego je proglasi ratno stanje i mobilizaciju? cini mi se 3 mjeseca je proslo, 3 mjeseca je dozvolio da cetnici navaljuju na narod i tek kada su se ustolicili kako je njemu trebalo proglasio je mobilizaciju...a da je proglasio jos na martovskim barikadama u sarajevu puno manje bi civila stradalo...da ne govorim da je dozvolio cetnicima da prokopaju put do kasarne u faleticima i izvuku naoruzanje sarajevske TO pa popslije kriv ispao hadzibajric, predsjednik opstine stari grad...tabloid wrote:Da je 1991 godine BiH bila najveca kasarna dokazuje i ove cinjenice:hercegovac_pravi wrote: Koja argumentacija hebo teHajde se prisjeti u kakvoj je situacija bila BiH u tome momentu? Ako ne možeš onda da te podsjetim. Bila je skoro u potpunosti okupirana jedinicama bivše JNA koje su se povukle iz Slovenije, djelimično iz Hrvatske kao i tzv. rezervistima koji su u čoporu nadirali iz tadašnje Srbije a niko nije imao bilo kakva ovlaštenja da ih zaustavi. Na koji način je Alija mogao spriječiti tihu okupacija RBiH koja je tada bila u sklopu bivše yuge? Taj način nije postojao jer Alija nije imao niti mrvcu kontrole nad tadašnjim oružanim formacijama bivše yuge.
Početkom leta 1992, tadašnji predsednik SR Jugoslavije Dobrica Ćosić je u Skupštini saopštio da "u Bosni i Hercegovini nema više nijednog vojnika i oficira vojske Jugoslavije, a sva ratna tehnika JNA nije povučena zbog oružanih dejstava hrvatsko-muslimanskih snaga na kasarne i blokiranje saobraćajnica".
Poređenjem podataka za "ostavljeno" (Srbima državljanima BiH) i "oteto" (od strane "muslimansko-hrvatske koalicije") oružje, upadljivo je bolo oči odsustvo informacije o količinama mobilnog raketnog, minobacačkog i svakovrsnog pešadijskog naoružanja koje je prešlo u ruke Vojske Republike Srpske. Po tadašnjem Ćosićevom izveštaju Skupštini SRJ, JNA/VJ je ostala u Bosni i Hercegovini bez 24 aviona, 20 helikoptera, 531 tenka, četiri raketna diviziona, 87 lakih i teških bacača raketa, oko 5000 minobacača većih kalibara i oko 220.000 komada pešadijskog naoružanja. Ovim brojkama valja dodati objavljene brojeve "manjkova" oružja JNA/VJ posle rata u Hrvatskoj (15.000 pušaka, 6 aviona, 170 tenkova, 142 oklopna vozila, 500 oruđa raketne artiljerije, 600 topova, 2000 pt. raketa, oko 16.000 komada pešadijskog oružja, 13.000 mina, 30.000 bombi i oko 10 miliona metaka) i Sloveniji (stotinak tenkova i samohodnih i artiljerijskih oruđa, nekoliko oborenih helikoptera, neobjavljene količine drugog naoružanja).
http://www.vreme.com/cms/view.php?id=588339
Ovisto pisu da je Alija bio izdanik,to im je Borogovac(dezerter,zivi u USA) isprao mozak.Njihove se teze zasnivao na pretpostavkama i nebulozama.
za borogovca, vise je vidio rata od tihica a pogledaj na kojoj ti je funkciji tihic i sta je sve uradio za krvavih49...vjerujem da si i nasjeo na onu pricu kako su ga silovali u logoru, metlu mu gurali u guzno crijevo...sve laz da bi ga narod prihvatyio, nesto kao i alija sto je bio osudjen od komunista (mucenik)...tebi su mozak davno isprali a da si bar pokusao razumiti sta borogvac pise i zastupa mogao si se povratiti u one koji misle svojom glavom, ovako ceric misli za tebe i ti si rahat...i za vas je alija otac nacije. aferim, vse cu vjerovati borogovcu nego tebi koji dopustas da ti ceric kaze sta da mislis...
- kajdara
#236 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
Osmanskosvetisavski profiliran
, nalet ga bilo!
- NightSkyWalker
#237 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
Jao kako smo danas svi pametni i hrabri... 
- ljubav_aha
#238 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
NightSkyWalker wrote:Jao kako smo danas svi pametni i hrabri...
Alija je bio hrabar,prvi na frontovskim linijama
-
Ricard Lavljeg Srca
#239 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
Onaj ko ovo odbije 1992,prije pocetka rata nije bas pri pameti:
Na sastanku u Lisabonu zaključeno je da Bosna i Hercegovina ostane u postojećim
granicama, ali da se izvrši temeljita decentralizacija tako što će se osnovati nacionalne jedinice, koje će imati određenu samoupravu, izjavio je na večerašnjoj konferenciji za novinare u Sarajevu predsjednik SDA BiH Alija Izetbegović.
Po Izetbegovićem riječima "koncesija SDS-a je što je ta stranka potvrdila integritet i
nedjeljivost Bosne i Hercegovine".
.
.
.
"Pozvat ćemo hrvatski narod da izađe na referendum", nastavio je Lasić, istaknuvši da je
prihvaćen zahtjev HDZ-a da Bosna i Hercegovina bude neovisna, te da se u njoj prizna suverenost svih triju naroda, odnosno da Bosnu i Hercegovinu trebaju tvoriti njezine sastavne jedinice. Prema Lasićevim riječima "neće biti raspačavanja i podjele Bosne i Hercegovine;ona će, kako je zajednički zaključeno, ostati u povijesnim i današnjim granicama". Lasić drži da BiH treba biti "federacija", u kojoj bi bila jedinstvena vojska, policija, centralna banka i pravni poredak.
.
.
.
Svoje zadovoljstvo Karadžić je obrazložio riječima:
"Promoviran je princip da BiH neće biti unitarna, a o svemu ostalom dogovorit ćemo se".
"Bosnu i Hercegovinu tvorit će konstitutivne jedinice, a time je uklonjena dominacija bilo
kojega naroda", rekao je Karadžić, pozivajući "da se puške stave u šoške". "Prihvatili smo nepromjenjivost granica", dodao je on, te napomenuo: "Ne pretendiramo na pripajanje niti jednoga komadića Bosne i Hercegovine Srbiji."
Komentirajući najave proglašenje tzv. Bosanske Krajine 28. veljače, Karadžić je rekao:
"SDS će zaustaviti proces koji bi mogao ometati dogovor; nema potrebe za proglašavanje
krajina."
- NightSkyWalker
#240 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
On je radio svoj posao.ljubav_aha wrote:NightSkyWalker wrote:Jao kako smo danas svi pametni i hrabri...
-
razonodan
#241 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
pazi mu teme morbidne
kome još nije jasno da su SDA i izMetbegovići izdajnički projekat taj nek sam sebe lupi šakom
kome još nije jasno da su SDA i izMetbegovići izdajnički projekat taj nek sam sebe lupi šakom
- ljubav_aha
#242 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
NightSkyWalker wrote:On je radio svoj posao.ljubav_aha wrote:NightSkyWalker wrote:Jao kako smo danas svi pametni i hrabri...
za koji nije bio sposoban ni osposobljen
- NightSkyWalker
#243 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
Naravno da nije, zato je uspio braniti i odbraniti zemlju od tri agresora, domacih izdajnika, i svjetskog licemjerstva, a sve to sa sakom momaka u patikama.ljubav_aha wrote:
za koji nije bio sposoban ni osposobljen
To ti je nesto kao borba davida i golijata.
- ljubav_aha
#244 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
Alija SvetacNightSkyWalker wrote:Naravno da nije, zato je uspio braniti i odbraniti zemlju od tri agresora, domacih izdajnika, i svjetskog licemjerstva, a sve to sa sakom momaka u patikama.ljubav_aha wrote:
za koji nije bio sposoban ni osposobljen![]()
- NightSkyWalker
#245 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
Nije svetac. To se zove cudo bosanskog otpora.ljubav_aha wrote:Alija SvetacNightSkyWalker wrote:Naravno da nije, zato je uspio braniti i odbraniti zemlju od tri agresora, domacih izdajnika, i svjetskog licemjerstva, a sve to sa sakom momaka u patikama.ljubav_aha wrote:
za koji nije bio sposoban ni osposobljen![]()
- ljubav_aha
#246 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
-
zonbirile
#247 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
---------------------------------PasoDzigera007 wrote:Jaoo,jao,koliko samo providnih nickova,pa i lud zna da se pola forumasa predstavlja pod laznim nickovima i glume Bosnjake da bi bilo,kako se mrzi Alija. Svi mi dobro znamo da je 90% pljuvaca lika i djela Alije onih brdjana sa Pala odakle se granatiralo Sarajevo,a i onih iz Sirokog ti Briga. ODJEBAUSSSSSSSSSSSSSSSS
NEBI SJALA OVAKO JAKO
OVA NASA LIJEPA AVLIJA
JA BIH SVIJETLO ZVAO MRAKOM
DA TE NIJE ALIJA!
lijepa pjesma o Aliji Miladinu,poginulom borcu
-
sakop
#248 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
lako je sada govoriti loše protiv Alije, ali ljudi sjećate li se perioda 91.-95., ko se zalagao za normalnu BiH više od njega?
možemo biti nezadovoljni današnjom situacijom u BiH,što zbog ekonomije,stranaka,medjunarodne zajednice... samo kako god da okreneš "ono Alijino" je pravo rješenje za BiH, o zaslugama sve većim i većim samo će vrijeme to pokazati
možemo biti nezadovoljni današnjom situacijom u BiH,što zbog ekonomije,stranaka,medjunarodne zajednice... samo kako god da okreneš "ono Alijino" je pravo rješenje za BiH, o zaslugama sve većim i većim samo će vrijeme to pokazati
-
neretvanac
#249 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
Za normalnu "BiH"... Tj. za normalno Sarajevo i avliju oko njega.Za ostale nije bas brigao.sakop wrote:lako je sada govoriti loše protiv Alije, ali ljudi sjećate li se perioda 91.-95., ko se zalagao za normalnu BiH više od njega?
- Pitar s Kariba
#250 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
palermo wrote:Pogledah datum kada si se registrovao i začudih se konstataciji da je ovo predaleko otišlo. pa jarane dovoljno si dugo ovdje da znaš da ovdje ima likova koji su čitav svoj opus na ovome forumu posvetili pljuvanju na Aliju Izetbegovića (da ih ne spominjem prepoznat će se sami), da su ovdje jurišnici iz amerike kojima je i danas žao što ne mogu preko radija navijati kao da je kakva fudbalska utakmica, da ovdje ima nažalost nedozrele djece koja se uopšte ne sjećaju toga perioda,ali im to ne smeta da pametuju, da se ovdje manipulira izjavama kao što su "ovo nije naš rat" ili onom "prijepodne mislim jedno popodne drugo " (by the way, ta je izjava jedna od najljepših i načovječnijih izjava što je dao jedan političar) i uglavnom da je ovo već stota tema o Aliji, u kojoj dežurni pljuvači dolezae na svoje.Pitar s Kariba wrote:Auu .. ovo je već otišlo daleko.
Kako sam shvatio, Fikret Abdić je jedini pravi predsjednik u Bošnjaka i da smo slijedili njega on bi nas odveo u svjetliju budućnost bez rata, stradanja i progona. Svi bi lijepo živjeli sa Legijom, Arkanom i ostalim našim dobrim susjedima.
A Alija je ubačeni srpski agent koji je od rane mladosti, odmah nakon 2svj.rata, pripreman za svoju ulogu krtice među Bošnjacima. Napravio je stranku da bi izazvao reakciju Srba i Hrvata, glumio je vjernika i išao na džumu da bi opet provocirao Srbe i Hrvate, koji onda nisu imali kud nego da pokolju i protjeraju muslimane. Šta će, nisu oni krivi, morali su. Pa šta su mogli drugo da rade kad su muslimani osnovali stranku i idu na džumu. To se klanje jednostavno i logično nameće samo od sebe u ovoj situaciji... I kako su to samo OZNA, UDBA i KOS dobro skontali i izrežirali i tako dobro pripremili svog agenta, da je morao zbog vjerodostojnosti kompletne priče, svoju ulogu da odigra do kraja i da umre i bude sahranjen kao musliman.. Briljantno!
Još samo da su ovi koji guraju ove priče, Vijeće kongresa Bošnjaka Amerike, ako se ne varam, lijepo '92 preletili veliku baru i kroz tunel došli da na licu mjesta praktično zagovaraju svoje teorije i planove borbe do posljednje kapi krvi i posljednjeg čovjeka ... To bi bilo stvarno lijepo
Ali bez obzira na to, tebi hvala na uloženom naporu ( i svim drugim koji imaju strpljenja i volje) da im na uljudan način kažeš, more mrš barabe jedne. Ja nažalost nemam više živaca za to,al eto, tješi me da je njihov najveći domet pljuvanje na forumu...
Ma istina je da sam se davno registrovao, ali nisam nešto aktivno pratio rasprave, tako da nisam baš do kraja upoznat sa situacijom
Pomislio sam na trenutak da je ova godišnjica smrti dobra prilika da se sa dovoljne vremenske distance iznesu analize i kritike života i djela, kako god neko mislio, ipak najznačejnije ličnosti Bošnjaka 20. stoljeća. Ali ovdje očigledno to nije moguće, nažalost! Ja uopšte nisam imao namjeru da ga branim, jer i ja mislim da je imao grešaka, ali ono što sam o njemu ovdje pročitao nema apsolutno veze sa stvarnošću i obične su gluposti, pa mi nije preostalo ništa drugo.
Hvala i tebi na dobronamjernim i realnim savjetima, jer očigledno je da ove rasprave nemaju smisla.
Samo još da kažem i ovo, iz vlastitog iskustva. Većina ljudi koje poznajem a koji danas optužuju Aliju za izdaju i potpis Dejtona, a bili su ovdje za vrijeme rata, tada su govorili:"Potpisuj Alija pa makar ko avlija!". Da li je trebao potpisati ili ne, i da li je to dugoroćno pametan politički potez, druga je stvar i mislio sam da će se ovdje o tome i ostalim diskutabilnim odlukama voditi ozbiljnija rasprava. Vidim da nema ništa od toga.
I još samo jedna stvar, odnosno slikovit primjer, vezano za tu čuvenu izjavu:"Rata neće biti!". Jedan moj komšija koji je bio ovdje prvi mjesec rata i onda razgulio u Njemačku, danas optužuje Aliju za tu izjavu, jer, kao, da je njemu Alija rekao da će biti rata, on bi prodao sve što ima i kupio tenk. Ovako, jadan, nije znao da će biti rata (slagao ga Alija) i morao je nespreman i nenaoružan da pobjegne. S druge strane ništa nije spriječilo jednog drugog velikog čovjeka, kojeg sam poznavao, neću spominjati imena, da pred rat, po noći provali u jedan magacin JNA i uzme pušku za sebe. Taj čovjek je i život dao za ovu zemlju. Neka mu je vječni rahmet i slava i nagrada na onom svijetu, jedinom pravednom...I njemu i svima ostalim koji su bili kao on, pravi i istinski heroji ove zemlje!