Akcioni plan
- 8. sekretar SKOJ-a
#51 Re: Akcioni plan
I zaštitari se mogu i moraju obučavati prema nekom zakonu, ali eto, nema akcionog plana,...
- Arc_Angel
#52 Re: Akcioni plan
Tema je odlicna, treba preispitati svaku mogucnost.
Licno nevjerujem da ce doci do novih sukoba, ali ako se to uistinu opet dogodi postoji jedna mogucnost koja bi bila najizglednija.
naime euforove snage su se skoro pa povukle, prema mojim informacijama (radio sam za EUFOR do prosle godine) u BiH ima oko 2000 pripadnika snaga EU, stim da su to sve snage za rapidno djelovanje (rapid deployment teams) i da je i dan danas na snazi direktiva za dodatno brzo rasporedivanje 3000 dodatnih vojnika u okviru rapid deployment timova.
Ovako ja moje vidjenje razvoja situacije u slucaju ponovnog izbijanja sukoba. glavnu ulogu bi odigrala SIPA sa specijalnim postrojbama Armije BiH (nasi ranger timovi) i dio EUFOR-ovih rapid deployment timova koji bi izveli masovna hapsenja politickog vrha na bilo kojoj strani koja bi toliko uzburkala situaciju.
doslo bi do ponovnog brzog rasporedivanja dijela americke vojkse prvenstveno iz njemacke i sa kosova cca 2000 vojnika, i rasporedivanje EUFORO-vih rapid deployment timova iz italije, njmeacke i spanije jos dodatnih cca 3000 vojnika. to bi se sve odigralo za 48 sati tako da bi broj medjunarodnih snaga povecao sa sadasnjih 2000, na 7000 vojnika u roku 48 sati.
Srbija nebi zelila da rizikuje mjesanje u ovom slucaju, jer je malo poznata cinjenica da NATO napadi na srbiju nikada nisu prekinuti nego su samo privremeno odgodjeni sa ciljem da se stvori vojno-politicki pritisak na Beograd. sto znaci da bi svako mjesanje srbije imalo za posljedicu ponovno iniciranje NATO zracnih udara.
Cijela situacija bi bila gotova u roku od 5 dana sa popratnim gradjanskim nemirima na svim stranama, ali ne u tolikoj mjeri da bi predstavljali neki problem(bilo bi nekih tvrdolinijaskih struja na svim stranama nemojte u to da sumnjate)
Drzavu bi privremeno preuzeo OHR uz potporu medjunarodnih snaga i Armije BiH, znaci EUFOr je pod kontrolom OHR-a, a Armija BiH pod kontrolom EUFOR-a
E tu dolazimo do kljucnog trenutka, da i bi se nametnulo novo uredjenje BiH od strane MZ(vrlo moguce) ili bi se stvari ostavile kakve jesu to stvarno neznam.
Jedno je cinjenica, Bosna i Hercegovina nikada vise nece biti unitarna drzava, ali nebi se potkrala nova greska pa da se dozvoli konstantno opstruiranje drzave i njenih organa od strane jednog od predstavnika naroda.
Licno nevjerujem da ce doci do novih sukoba, ali ako se to uistinu opet dogodi postoji jedna mogucnost koja bi bila najizglednija.
naime euforove snage su se skoro pa povukle, prema mojim informacijama (radio sam za EUFOR do prosle godine) u BiH ima oko 2000 pripadnika snaga EU, stim da su to sve snage za rapidno djelovanje (rapid deployment teams) i da je i dan danas na snazi direktiva za dodatno brzo rasporedivanje 3000 dodatnih vojnika u okviru rapid deployment timova.
Ovako ja moje vidjenje razvoja situacije u slucaju ponovnog izbijanja sukoba. glavnu ulogu bi odigrala SIPA sa specijalnim postrojbama Armije BiH (nasi ranger timovi) i dio EUFOR-ovih rapid deployment timova koji bi izveli masovna hapsenja politickog vrha na bilo kojoj strani koja bi toliko uzburkala situaciju.
doslo bi do ponovnog brzog rasporedivanja dijela americke vojkse prvenstveno iz njemacke i sa kosova cca 2000 vojnika, i rasporedivanje EUFORO-vih rapid deployment timova iz italije, njmeacke i spanije jos dodatnih cca 3000 vojnika. to bi se sve odigralo za 48 sati tako da bi broj medjunarodnih snaga povecao sa sadasnjih 2000, na 7000 vojnika u roku 48 sati.
Srbija nebi zelila da rizikuje mjesanje u ovom slucaju, jer je malo poznata cinjenica da NATO napadi na srbiju nikada nisu prekinuti nego su samo privremeno odgodjeni sa ciljem da se stvori vojno-politicki pritisak na Beograd. sto znaci da bi svako mjesanje srbije imalo za posljedicu ponovno iniciranje NATO zracnih udara.
Cijela situacija bi bila gotova u roku od 5 dana sa popratnim gradjanskim nemirima na svim stranama, ali ne u tolikoj mjeri da bi predstavljali neki problem(bilo bi nekih tvrdolinijaskih struja na svim stranama nemojte u to da sumnjate)
Drzavu bi privremeno preuzeo OHR uz potporu medjunarodnih snaga i Armije BiH, znaci EUFOr je pod kontrolom OHR-a, a Armija BiH pod kontrolom EUFOR-a
E tu dolazimo do kljucnog trenutka, da i bi se nametnulo novo uredjenje BiH od strane MZ(vrlo moguce) ili bi se stvari ostavile kakve jesu to stvarno neznam.
Jedno je cinjenica, Bosna i Hercegovina nikada vise nece biti unitarna drzava, ali nebi se potkrala nova greska pa da se dozvoli konstantno opstruiranje drzave i njenih organa od strane jednog od predstavnika naroda.
-
hadzofield
#53 Re: Akcioni plan
ako bude 1000 dobrovoljaca
evo glave....
bosnjaci ce u rat jedino ako budu morali tj. ako bude opsta mobilizacija ...
za koga ratovati??
Ja da se borim za Zepu, a citava Zepa u Stokholmu ...
E moj Gorstace....
evo glave....
za koga ratovati??
E moj Gorstace....
- and
#54 Re: Akcioni plan
behavac
Trenutno i guzica i srce u Banjaluci, u Republici Srpskoj, u Bosni i Hercegovini, a posto nekolko puta godisnje skoknem i da NS-a tad mi je opet i guzica i srce u Novom Sadu, u Srbiji...sa Kosovom nemam ama bas nista, nit kad bio nit me nesto privlaci da idem, a ni ne zanima me nesto posebno...
A svi snovi su meni slatki...nocne mora uopste nemam...
I tako...samo opusteno ljudi...uzivajte u zivotu, svakim danom punim plucima...
baš kao i srbija
-
behavac
#55 Re: Akcioni plan
njihov problem...and wrote:behavac
Trenutno i guzica i srce u Banjaluci, u Republici Srpskoj, u Bosni i Hercegovini, a posto nekolko puta godisnje skoknem i da NS-a tad mi je opet i guzica i srce u Novom Sadu, u Srbiji...sa Kosovom nemam ama bas nista, nit kad bio nit me nesto privlaci da idem, a ni ne zanima me nesto posebno...
baš kao i srbija
- nuernberg
#56 Re: Akcioni plan
sta me briga kako je u srbiji nema nista sta me veze za tu zemlju.... imam svoj narod oko sebe u BiH.......i treba gledati sa njima da zivimo ,e sada ako nekome ne pase u Bosni neka ide preko drine... niko mu ne brani jos cu da mu platim rezervor dizela za traktor...

-
oldplague
#57 Re: Akcioni plan
Probajte već jednom shvatiti koliko su kontraproduktivne takve izjave. Ne možeš pričati o građanskoj državi svih njenih naroda, a one koji se 100% ne slažu s tobom slati "preko Drine". Kako onda očekuješ da oni Bosnu dožive kao svoju domovinu, ako im ti stalno suverenitet u ovoj zemlji uvjetuješ nečim? Otkud ti pravo na to? Zna se kako se postupa sa antidržavnim elementima i podrivačima ustavnog poretka, za to postoje zakon i sudovi. Sve dok nam pravni poredak zamjenjuje narodnjačka retorika tipa, hajde ti malo preko Drine, jok, hajde ti malo u Anadoliju i tako dalje, ovdje se ništa neće promijeniti jer će, sasvim opravdano, svako svakog doživljavati kao smrtnog neprijatelja.nuernberg wrote:sta me briga kako je u srbiji nema nista sta me veze za tu zemlju.... imam svoj narod oko sebe u BiH.......i treba gledati sa njima da zivimo ,e sada ako nekome ne pase u Bosni neka ide preko drine... niko mu ne brani jos cu da mu platim rezervor dizela za traktor...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Glupost je mač sa dvije oštrice, samo red i zakon mogu izbaviti ljudsku zajednicu od propasti i rasula.
- Andrej4MRN7H
#58 Re: Akcioni plan
Pa cekaj Hadzo,pitas se za koga ratovati?hadzofield wrote:ako bude 1000 dobrovoljaca
evo glave....
za koga ratovati??
E moj Gorstace....
Za koga je srbija i tvoji srbi ratovali?
Ovakva pat situacija i opstrukcije srba u BiH ka uspostavljanju normalne drzave ne mogu vjecno trajati,granice strpljenja svakog demokrate u BiH s najtolerantnijim vidicima i ocekivanjima ima svoj kraj,i revolucija ce da se desi ko stihija kojoj ni izhod slucaja nece biti bitan.A tebi ako se dopada ovakvo uredjenje drzave cuti i zivi kao covjek drugog reda u vlastitoj drzavi,ponizen i bezciljan.
-
oldplague
#59 Re: Akcioni plan
Hadžofield nije Srbin, kakvi njegovi Srbi? Ono što hadžo želi reći jeste da je vrlo mali broj Bošnjaka stvarno motivisan da uzme pušku u ruke, mimo foruma, i tu je u pravu. A propuštena je historijska prilika da se formira bosanski nacionalni i patriotski korpus koji bi stvarno, svim srcem, branio ovu zemlju i na kraju, kao partizani, masovno primali preobraćenike.Andrej4MRN7H wrote:Pa cekaj Hadzo,pitas se za koga ratovati?hadzofield wrote:ako bude 1000 dobrovoljaca
evo glave....
za koga ratovati??
E moj Gorstace....
Za koga je srbija i tvoji srbi ratovali?
Ovakva pat situacija i opstrukcije srba u BiH ka uspostavljanju normalne drzave ne mogu vjecno trajati,granice strpljenja svakog demokrate u BiH s najtolerantnijim vidicima i ocekivanjima ima svoj kraj,i revolucija ce da se desi ko stihija kojoj ni izhod slucaja nece biti bitan.A tebi ako se dopada ovakvo uredjenje drzave cuti i zivi kao covjek drugog reda u vlastitoj drzavi,ponizen i bezciljan.![]()
![]()
![]()
- mark II
#60 Re: Akcioni plan
Zašto se ne odvojite, behavac. Iskreno, ja bih jedva čekao da se odvojite od Bosne. PC, kao tvorevina je nastala genocidom, vi baštinite genocid, htjeli ne htjeli - ako i nisi nekoga ubio, vidjeli smo kako se vi u BL odnosite prema džamijama i komšijama; ne vjerujem da ti je žao zbog toga, naprotiv. Stoga, zašto se ne odvojite?! Pliz uradite to! Hajde napravite i taj korak. Naravno, Bosna vas nikada ne bi priznala - EU, u čije ime ste ubijali druge i drukčije, vjerovatno ne bi baš odmah, sačekali bi da vide rezultate klanja koji će neminovno uslijediti... Zato, baš bih volio da se odvojite, vi sa vašom demokratijom i tolerancijom i Evropi milim sloganima tipa: Nož, žica, Srebrenica... Pliz uradite to, pliiizbehavac wrote:njihov problem...and wrote:behavac
baš kao i srbija
- mark II
#61 Re: Akcioni plan
U pravu si - šta bi mi bez Dodika i njemu sličnih. Moramo ih moliti da nam se smiluju i ostanu u Bosni, je li tako?oldplague wrote:Probajte već jednom shvatiti koliko su kontraproduktivne takve izjave. Ne možeš pričati o građanskoj državi svih njenih naroda, a one koji se 100% ne slažu s tobom slati "preko Drine". Kako onda očekuješ da oni Bosnu dožive kao svoju domovinu, ako im ti stalno suverenitet u ovoj zemlji uvjetuješ nečim? Otkud ti pravo na to? Zna se kako se postupa sa antidržavnim elementima i podrivačima ustavnog poretka, za to postoje zakon i sudovi. Sve dok nam pravni poredak zamjenjuje narodnjačka retorika tipa, hajde ti malo preko Drine, jok, hajde ti malo u Anadoliju i tako dalje, ovdje se ništa neće promijeniti jer će, sasvim opravdano, svako svakog doživljavati kao smrtnog neprijatelja.nuernberg wrote:sta me briga kako je u srbiji nema nista sta me veze za tu zemlju.... imam svoj narod oko sebe u BiH.......i treba gledati sa njima da zivimo ,e sada ako nekome ne pase u Bosni neka ide preko drine... niko mu ne brani jos cu da mu platim rezervor dizela za traktor...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Glupost je mač sa dvije oštrice, samo red i zakon mogu izbaviti ljudsku zajednicu od propasti i rasula.
- Andrej4MRN7H
#62 Re: Akcioni plan
Aldplague,pa od 1991 dogovor nije moguc,daj boze da se moze tako kako ti pises.oldplague wrote:Probajte već jednom shvatiti koliko su kontraproduktivne takve izjave. Ne možeš pričati o građanskoj državi svih njenih naroda, a one koji se 100% ne slažu s tobom slati "preko Drine". Kako onda očekuješ da oni Bosnu dožive kao svoju domovinu, ako im ti stalno suverenitet u ovoj zemlji uvjetuješ nečim? Otkud ti pravo na to? Zna se kako se postupa sa antidržavnim elementima i podrivačima ustavnog poretka, za to postoje zakon i sudovi. Sve dok nam pravni poredak zamjenjuje narodnjačka retorika tipa, hajde ti malo preko Drine, jok, hajde ti malo u Anadoliju i tako dalje, ovdje se ništa neće promijeniti jer će, sasvim opravdano, svako svakog doživljavati kao smrtnog neprijatelja.nuernberg wrote:sta me briga kako je u srbiji nema nista sta me veze za tu zemlju.... imam svoj narod oko sebe u BiH.......i treba gledati sa njima da zivimo ,e sada ako nekome ne pase u Bosni neka ide preko drine... niko mu ne brani jos cu da mu platim rezervor dizela za traktor...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Dugo ovo traje,a zakoni koje i imamo ne daju rezultate,ko nebi volio da se pravda pravno desava,da se postivaju zakoni i da su isti na svakom cm BiH.
Evo, da ja tebe istjeram iz stana i uselim se,ti me tuzi i cekaj presudu,ja cu reci da su na primjer tu stanovali moji preci prije sto godina,i dok sud to rijesi treba im jedan covjeciji vijek, ja i dalje stanujem a ti po sudovima pisi zalbe sudijama..
Ma daj jebo ga ti,naravno da je bolje mirom i dogovorom,ali koliko vremena i sa kim,kad taj ima svoje ciljeve posve drugacije.
- mark II
#63 Re: Akcioni plan
Prijatelju, ne bih da ti povrijedim osjećaje - ali MZ (čitaj EU) u Bosni ima za cilj uništenje što većeg broja autohtonih muslimana kroz izravan genocid (izvršitelji u vidu PC-a i Srbije su to aljkavo odradili, mada ima nekih rezultata; zar ti nije čudno što Evropi ne smeta ovakvo djelovanje PC-a: nagrada!), odnosno kroz kreiranje nemogućih uvjeta za život i eskalaciju novih sukoba nakon stvaranja "nove realnosti". EU je, zajedno sa loko četnicima, nacional-fašistička genocidna instanca kada su Bošnjaci u pitanju (vidjeti pod Srebrenica i "rapid European and UN respons"). Pogledajte kako je maleni Valentin klepio ušima po direktivi EU, i sada ide na instrukcije Dodi; Tihi je pak skontao da je toliko glup i bezvrijedan, da im i ne treba da rasture Bosnu - on je kao faktor ravan apsolutnoj nuli (Dodijev potrčkoArc_Angel wrote:Tema je odlicna, treba preispitati svaku mogucnost.
- nuernberg
#64 Re: Akcioni plan
nije to mac sa dvije ostrice nego sam jasno rekao ko zeli da gradi sa mnom Bosjakom zajedno BiH bujrum otvoren sam za sve za one koji negiraju BiH i ne vidi je kao svojom domovinom neka idu preko drine.oldplague wrote:Probajte već jednom shvatiti koliko su kontraproduktivne takve izjave. Ne možeš pričati o građanskoj državi svih njenih naroda, a one koji se 100% ne slažu s tobom slati "preko Drine". Kako onda očekuješ da oni Bosnu dožive kao svoju domovinu, ako im ti stalno suverenitet u ovoj zemlji uvjetuješ nečim? Otkud ti pravo na to? Zna se kako se postupa sa antidržavnim elementima i podrivačima ustavnog poretka, za to postoje zakon i sudovi. Sve dok nam pravni poredak zamjenjuje narodnjačka retorika tipa, hajde ti malo preko Drine, jok, hajde ti malo u Anadoliju i tako dalje, ovdje se ništa neće promijeniti jer će, sasvim opravdano, svako svakog doživljavati kao smrtnog neprijatelja.nuernberg wrote:sta me briga kako je u srbiji nema nista sta me veze za tu zemlju.... imam svoj narod oko sebe u BiH.......i treba gledati sa njima da zivimo ,e sada ako nekome ne pase u Bosni neka ide preko drine... niko mu ne brani jos cu da mu platim rezervor dizela za traktor...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Za tvoj citat a one koji se 100% ne slažu s tobom slati "preko Drine". si malo pretjerala
U mojom kuci svako ima svoje misljenje i ta misljenja se nekad ne poklapaju sto je sasvim normalno ,ali to ne znaci ako nemamo isto misljenje da ce svako na svoju stranu vuci ,nego cemo diskutirati ,trazicemo zajednicki cilj itd...
- 1gorstak
#65 Re: Akcioni plan
Prijatelju, sta ako Sarajevo ne reaguje ? Ja govorim o mogucnostima pripreme otpora na lokalnom nivou (naselja u opstinama Srebrenica, Bratunac, Prijedor....), u slucaju da medjunarodna zajednica i Sarajevo zakazu, a sve to na legalan nacin. Na primjer, grupa od nekoliko prijatelja koji redovno idu u lov u sume oko Srebrenice upoznavajuci teren i ljude je sasvim legalna stvar, a u slucaju velikosrpske pobune moze biti jako korisna. Ponovo, ovom ne treba pristupati iz nekakvih osvetnickih pobuda, treba vjerovati u dijalog, ali treba biti spreman i na alternativu ako nam se tu alternativu bude nametnulo.Arc_Angel wrote:Ovako ja moje vidjenje razvoja situacije u slucaju ponovnog izbijanja sukoba. glavnu ulogu bi odigrala SIPA sa specijalnim postrojbama Armije
Da su Kakanjci prosli put reagovali kako treba Zepa ne bi bila u Stokholmu. No nebitno, ti ako se ne bi suprotstavio pokusaju secesije, tvoja stvar. Ti tvrdis i da su se Bosnjaci trebali udruziti sa Srbima protiv Hrvata, odnosno da je Izetbegovic pogrijesio jer je odbio pakt s Milosevicem, pa tvoji stavovi ne iznenadjuju. Uvijek je bilo Abdica ...hadzofield wrote:za koga ratovati?? Ja da se borim za Zepu, a citava Zepa u Stokholmu ... E moj Gorstace....
-
oldplague
#66 Re: Akcioni plan
Na krivom si tragu, jednostavno. Puca nekome za šačicu "autohtonih muslimana" usred Balkana. Uopšte nije o tome riječ. Tvoj problem je to što misliš da postoji tzv. bosanski problem, a ovdje je riječ o regionalnom problemu kojeg smo mi samo malecki dio, čak ni odveć važan.Prijatelju, ne bih da ti povrijedim osjećaje - ali MZ (čitaj EU) u Bosni ima za cilj uništenje što većeg broja autohtonih muslimana kroz izravan genocid (izvršitelji u vidu PC-a i Srbije su to aljkavo odradili, mada ima nekih rezultata; zar ti nije čudno što Evropi ne smeta ovakvo djelovanje PC-a: nagrada!), odnosno kroz kreiranje nemogućih uvjeta za život i eskalaciju novih sukoba nakon stvaranja "nove realnosti". EU je, zajedno sa loko četnicima, nacional-fašistička genocidna instanca kada su Bošnjaci u pitanju (vidjeti pod Srebrenica i "rapid European and UN respons"). Pogledajte kako je maleni Valentin klepio ušima po direktivi EU, i sada ide na instrukcije Dodi; Tihi je pak skontao da je toliko glup i bezvrijedan, da im i ne treba da rasture Bosnu - on je kao faktor ravan apsolutnoj nuli (Dodijev potrčko ). Mislim da ćemo mi imati full contact sa genocidnom PC, samo im ovog puta nema okružiti Sarajevo pa divljati 3 i pol godine, i onda otići iz grada poslije rata "jer je neko u tramvaju rekao selam", aman jarabi strahote, zamisli - kakva golgota za nevini srpski živalj, da čuju selam; od toga se namah na mjestu mrtav more ostati.
-
oldplague
#67 Re: Akcioni plan
Pa možda sam i pretjerala, samo smatram da treba voditi računa o svakoj riječi i ne davati džabane Dodiku i kompaniji.nuernberg wrote:nije to mac sa dvije ostrice nego sam jasno rekao ko zeli da gradi sa mnom Bosjakom zajedno BiH bujrum otvoren sam za sve za one koji negiraju BiH i ne vidi je kao svojom domovinom neka idu preko drine.oldplague wrote:Probajte već jednom shvatiti koliko su kontraproduktivne takve izjave. Ne možeš pričati o građanskoj državi svih njenih naroda, a one koji se 100% ne slažu s tobom slati "preko Drine". Kako onda očekuješ da oni Bosnu dožive kao svoju domovinu, ako im ti stalno suverenitet u ovoj zemlji uvjetuješ nečim? Otkud ti pravo na to? Zna se kako se postupa sa antidržavnim elementima i podrivačima ustavnog poretka, za to postoje zakon i sudovi. Sve dok nam pravni poredak zamjenjuje narodnjačka retorika tipa, hajde ti malo preko Drine, jok, hajde ti malo u Anadoliju i tako dalje, ovdje se ništa neće promijeniti jer će, sasvim opravdano, svako svakog doživljavati kao smrtnog neprijatelja.nuernberg wrote:sta me briga kako je u srbiji nema nista sta me veze za tu zemlju.... imam svoj narod oko sebe u BiH.......i treba gledati sa njima da zivimo ,e sada ako nekome ne pase u Bosni neka ide preko drine... niko mu ne brani jos cu da mu platim rezervor dizela za traktor...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Za tvoj citat a one koji se 100% ne slažu s tobom slati "preko Drine". si malo pretjerala
U mojom kuci svako ima svoje misljenje i ta misljenja se nekad ne poklapaju sto je sasvim normalno ,ali to ne znaci ako nemamo isto misljenje da ce svako na svoju stranu vuci ,nego cemo diskutirati ,trazicemo zajednicki cilj itd...
-
bosna123
#68 Re: Akcioni plan
Oni koji ocekuju bilo kakvu pomoc MZ i njenih institucija probosanskim snagama su zaista naivni. U slucaju, ne daj Boze, ponovnog rata, ja od njih ocekujem samo opstrukcije, kao i obicno... Naravno sve to dobro zacinjeno i prezacinjeno diplomatskom supljom...
Ne treba zazivati novi rat, cisto iz razloga sto bi to bila katastrofa... K'o bi ratovao za te gradove u Istocnoj Bosni? K'o je motiviran? Ja bih voljela da Bosnjaci jesu, ali eto iskreno pogledajte oko sebe pa se upitajte je li to uopce moguce? Mozda se i varam...
Ne treba zazivati novi rat, cisto iz razloga sto bi to bila katastrofa... K'o bi ratovao za te gradove u Istocnoj Bosni? K'o je motiviran? Ja bih voljela da Bosnjaci jesu, ali eto iskreno pogledajte oko sebe pa se upitajte je li to uopce moguce? Mozda se i varam...
-
oldplague
#69 Re: Akcioni plan
Ne varaš se. Što je gore, ništa od toga nije slučajno.bosna123 wrote:Oni koji ocekuju bilo kakvu pomoc MZ i njenih institucija probosanskim snagama su zaista naivni. U slucaju, ne daj Boze, ponovnog rata, ja od njih ocekujem samo opstrukcije, kao i obicno... Naravno sve to dobro zacinjeno i prezacinjeno diplomatskom supljom...
- mark II
#70 Re: Akcioni plan
Pucalo, ne pucalo, da ih nema - lako bi podijelili Bosnu. Tebi ako je genocid nevažna stvar, a tako je nastala PC, s tim što nije dovršila fizičko likvidiranje ostatka Bošnjaka, tada ne da si na krivom tragu, nego si se malo pogubio-la. Bosna je centralni "problem" cijele regije - to će ti postati jasno kad se zahukta situacija. A najveći problem je zato što ako se genocidna PC samoproglasi državom (što sad na kašičicu uz pomoć ksenofobne Evrope i radi), ostaju im Bošnjaci koje valja nadalje raseljavati i ubijati, odnosno pripajati Hrvatima (a niko tu nije raspoložen za takve akrobacije).oldplague wrote:Na krivom si tragu, jednostavno. Puca nekome za šačicu "autohtonih muslimana" usred Balkana. Uopšte nije o tome riječ. Tvoj problem je to što misliš da postoji tzv. bosanski problem, a ovdje je riječ o regionalnom problemu kojeg smo mi samo malecki dio, čak ni odveć važan.Prijatelju, ne bih da ti povrijedim osjećaje - ali MZ (čitaj EU) u Bosni ima za cilj uništenje što većeg broja autohtonih muslimana kroz izravan genocid (izvršitelji u vidu PC-a i Srbije su to aljkavo odradili, mada ima nekih rezultata; zar ti nije čudno što Evropi ne smeta ovakvo djelovanje PC-a: nagrada!), odnosno kroz kreiranje nemogućih uvjeta za život i eskalaciju novih sukoba nakon stvaranja "nove realnosti". EU je, zajedno sa loko četnicima, nacional-fašistička genocidna instanca kada su Bošnjaci u pitanju (vidjeti pod Srebrenica i "rapid European and UN respons"). Pogledajte kako je maleni Valentin klepio ušima po direktivi EU, i sada ide na instrukcije Dodi; Tihi je pak skontao da je toliko glup i bezvrijedan, da im i ne treba da rasture Bosnu - on je kao faktor ravan apsolutnoj nuli (Dodijev potrčko ). Mislim da ćemo mi imati full contact sa genocidnom PC, samo im ovog puta nema okružiti Sarajevo pa divljati 3 i pol godine, i onda otići iz grada poslije rata "jer je neko u tramvaju rekao selam", aman jarabi strahote, zamisli - kakva golgota za nevini srpski živalj, da čuju selam; od toga se namah na mjestu mrtav more ostati.
-
oldplague
#71 Re: Akcioni plan
Griješiš. Balkan ima samo jedan problem, a to je Kosovo. Ostalo je kolateralna šteta. Kad se stavi tačka na tu priču, a uskoro će, Bosna će se raspetljati u čas posla i niko se neće ni sjećati ko ovdje živi i šta koji qrac išće.
- mark II
#72 Re: Akcioni plan
Varate se objeoldplague wrote:Ne varaš se. Što je gore, ništa od toga nije slučajno.bosna123 wrote:Oni koji ocekuju bilo kakvu pomoc MZ i njenih institucija probosanskim snagama su zaista naivni. U slucaju, ne daj Boze, ponovnog rata, ja od njih ocekujem samo opstrukcije, kao i obicno... Naravno sve to dobro zacinjeno i prezacinjeno diplomatskom supljom...
- Put koji im želi Radovan, Evropa i četnici: fizički nestanak i uništenje (vidjeti rezultate evropsko-četničke saradnje na projektu Srebrenica);
- Borba za goli život i opstanak.
Nemam sumnje da će većina, isključivši ono nešto malo probisvjeta i nečasnih ljudi, izabrati borbu za opstanak (vidjeti pod Bošnjaci kroz vijekove: od papinih utjerivanja u "pravu vjeru" pa do posljednjeg rata). Nije džaba ona paradigma da je inat ovdje temelj svega, kakogod to izgledalo sada beznadežno i teško.
- mark II
#73 Re: Akcioni plan
Ne slažem se. Shvati da ako EU dozvoli (a ide ka tome) svom ljubljenom genocidnom čedu PC-u da krene ka osamostaljenju, Bošnjaci ostaju u dvije enklave sa ugroženim esencijalnim ljudskim pravima i mogućnostima da opstanu... Ljudi u takvim situacijama su najnezgodniji, jer nemaju šta izgubiti. Tada počinje istinski problem, ovo ostalo je samo uvertira.oldplague wrote:Griješiš. Balkan ima samo jedan problem, a to je Kosovo. Ostalo je kolateralna šteta. Kad se stavi tačka na tu priču, a uskoro će, Bosna će se raspetljati u čas posla i niko se neće ni sjećati ko ovdje živi i šta koji qrac išće.
- mark II
#74 Re: Akcioni plan
Mi imamo samo jedan problem: bezvrijedni političari tipa Tihića, koji se boje i vlastite sjene, koji su korumpirani i rade za korist svega i svačega osim u korist vlastite države. To je ono što nas drži kontinuirano u teškoj poziciji od rata pa na ovamo, od neodlučnog i nesposobnog Izetbegovića, do krajnje bezličnog i bezvrijednog Tihića; od drž-nedaj Zlatka, do "boemskog" Hareta.
-
bosna123
#75 Re: Akcioni plan
Pa normalno da cemo se boriti za opstanak u slucaju, ne daj Boze, rata... Ja ovdje pricam o famoznom otcjepljenju RS (jednostavno proglase nezavisnost i sta sad), i nasoj motiviranosti da to uopce sprijecimo...
Psihicki smo mi mnogo spremniji na rat nego '92. Svako zna sta mu vecina Srba misli i zeli, nema vise laznih prijateljstava i nadanja... Nece oni nas, pa dje bi oni
Znamo i na zapadu otprilike kako vjetar puse... Nema tih iluzija...
Problem je jednostavno u motiviranosti da se brani ono sto se vec odavno nepravedno zove RS, sto nije licno tvoj kucni prag... Sto @hadzo rece, vecina tog stanovnistva je vani...
Psihicki smo mi mnogo spremniji na rat nego '92. Svako zna sta mu vecina Srba misli i zeli, nema vise laznih prijateljstava i nadanja... Nece oni nas, pa dje bi oni
Znamo i na zapadu otprilike kako vjetar puse... Nema tih iluzija...
Problem je jednostavno u motiviranosti da se brani ono sto se vec odavno nepravedno zove RS, sto nije licno tvoj kucni prag... Sto @hadzo rece, vecina tog stanovnistva je vani...