Akcioni plan

Post Reply
MisticnaNebuloza

#26 Re: Akcioni plan

Post by MisticnaNebuloza »

Mislio sam nesto reci ali mi nije jasno da li se ovdje jos radi o Akcionom planu?
nuernberg

#27 Re: Akcioni plan

Post by nuernberg »

MisticnaNebuloza wrote:Mislio sam nesto reci ali mi nije jasno da li se ovdje jos radi o Akcionom planu?
nemoj reci ,ali zato napisi :)
bosna123

#28 Re: Akcioni plan

Post by bosna123 »

privlat wrote:Velika razlika care moj,u tarika fale par prednjih i svi kutni zubi,dok marko ima osmjeh,dijamantski!
Aha, sanjaj... Eno prvi Tarik Filipovic... bljuc... jeste ruzan, a i svi mu zubi fale... :D
MisticnaNebuloza

#29 Re: Akcioni plan

Post by MisticnaNebuloza »

nuernberg wrote:
MisticnaNebuloza wrote:Mislio sam nesto reci ali mi nije jasno da li se ovdje jos radi o Akcionom planu?
nemoj reci ,ali zato napisi :)
Pa posto nisam probao ni Marka ni Tarkia nisam siguran da li mogu doprinijeti ikako ovoj diskusiji. :wink:
privlat

#30 Re: Akcioni plan

Post by privlat »

bosna123 wrote:
privlat wrote:Velika razlika care moj,u tarika fale par prednjih i svi kutni zubi,dok marko ima osmjeh,dijamantski!
Aha, sanjaj... Eno prvi Tarik Filipovic... bljuc... jeste ruzan, a i svi mu zubi fale... :D
E frajera ,ozeni polovnjacu i to sa djetetom,al sta ces to ti je danas moderno.
nuernberg

#31 Re: Akcioni plan

Post by nuernberg »

Privlat da se kladimo da nas vise od 50 postova napisati?? u cevape kod muje moze???
privlat

#32 Re: Akcioni plan

Post by privlat »

nuernberg wrote:Privlat da se kladimo da nas vise od 50 postova napisati?? u cevape kod muje moze???
Nazalost,ja sam ti vegeterijanac :)
bosna123

#33 Re: Akcioni plan

Post by bosna123 »

privlat wrote:E frajera ,ozeni polovnjacu i to sa djetetom,al sta ces to ti je danas moderno.

Ma ja sta ce, morao...niko ga drugi nije htio :-) Mo's mislit...
A ruzna i "polovnjaca" (koji odvratan izraz)...bljuc...k'o bi s njom...
To samo govori o njemu kao covjeku u prilog...

Nego @privlat, tek si dosao, mani se sovinizma, nema potrebe... Procitaj zasto sam @Idu odgovorila kako jesam... To nema veze sa omalovazavanjem drugih...

Mozemo mi ovdje i lijepo komunicirati...
nuernberg

#34 Re: Akcioni plan

Post by nuernberg »

privlat wrote:
nuernberg wrote:Privlat da se kladimo da nas vise od 50 postova napisati?? u cevape kod muje moze???
e hebga drugar onda.... haj imas iza moje kuce djetelina..... castim te ;) dojdi pa popasi
privlat

#35 Re: Akcioni plan

Post by privlat »

nuernberg wrote:
privlat wrote:
e hebga drugar onda.... haj imas iza moje kuce djetelina..... castim te ;) dojdi pa popasi
ponovo uvreda !
Vertigo

#36 Re: Akcioni plan

Post by Vertigo »

Moje skromno misljenje :)

EU, USA ili ono sto zovemo MZ ima sljedeci pogled na BiH :
- 14 godina smo djelovali i doveli BiH i region u kakvo-takvo funkcionalno stanje
- prihvatamo drzavu BiH i drzave regiona u granicama kakve jesu i spremni smo im pruziti ukljucenje u EU i NATO
- ne postoji nova mugucnost izbijanja oruzanih sukoba u dogledno vrijeme, sto zbog raspolozenja u BiH, a isto tako i susjeda (procjena obavjestajnih sluzbi, npr. stalno smanjivanje vojnih kontigenata u BiH i Kosovu )
- vrijeme je da MZ prepusti regiju samoj sebi i vidi kako ce se dalje stvari razvijati ( mrkva bez stapa )
- nakon ovog prelaznog perioda od par godina izvrsicemo procjenu situacije i dalje korake

a nama bi bilo ciniti :
- razvoj institucija drzave
- rad na euroatlanskim integracijama kao prioritet svih pririoteta

:bih:
kijameta

#37 Re: Akcioni plan

Post by kijameta »

covjekjegulja wrote:bosnjaci hoce veci dio bih. kada bi srbi rekli hocemo samo 1% bih i bosnjacima eto 99% oni bi na to pristali, znaci licemjerno je pricati o drzavi bih, radi se komadu teritorije jer je svi hoce za sebe. tj. hoce da je urede po svom cejfu.

tako da bi najlogicniji akcioni plan bio jedinstven stav oko minimuma teritorije i onda uci u pregovore sa druga 2 faktora oko novog razgranicenja.
Netacno,ne bi pristali Ili bi pristali privremeno kao na Dejton,kao prolazno rjesenje. Bosnjaci hoce 100 % BiH. Centralizovanu drzavu,sa nekoliko regija sa minimalnim ovlastenjima.To je minimum,ispod kojega se nece ici,nikada.
behavac

#38 Re: Akcioni plan

Post by behavac »

kijameta wrote: Bosnjaci hoce 100 % BiH.
Hocu i ja 1 000 000 eura, i ispod toga necu da idem, al jbg zli ljudi...ne daju mi...mada ja i dalje to hocu...imam pravo na zelje i snove ako nista drugo...
tamara*

#39 Re: Akcioni plan

Post by tamara* »

Oće li i muzičku :D
EyesWideShut

#40 Re: Akcioni plan

Post by EyesWideShut »

Ma kakav plan kakvi bakraci. U ovoj drzavi ni jedan plan se ne moze praviti na duze od par dana, situacija se non stop mijenja, bar meni obicnom smrtniku to tako izgleda, a vjerujem da ni politicari ni MZ nisu nista bolji. Te dosao bajden i odrzao im lekcije sta i kako, sad ce sve krenuti kako treba, te inzko dao ultimatum, nakon njega se sve mijenja, rok prosao, nista se nije promijenilo, te prudski sastanak ce biti, pa evo sad nece ga biti, te..... jebote ovo fakat nije normalno, ja mislim da bi se djeca iz obdanista malo ozbiljnije ponasala od ovih na vlasti
armin071

#41 Re: Akcioni plan

Post by armin071 »

tamara* wrote:
Oće li i muzičku :D
Koliko "vam(a)" malo treba da pokazete svoje pravo lice...... :-x
tamara*

#42 Re: Akcioni plan

Post by tamara* »

zoom66 wrote:
jos jedna i dovidjenja. :)
a na ovo ne kažeš ništa:
za razliku od srba koji nisu niti ce ikad biti ljudska bica vec su samo cinjenice, nesto kao gamad koja ti se gadi i moras ih stalno polako trijebiti
kako reče dallton i osta na forumu.

E ako je tako - doviđenja i tebi. Sram da te bude. Sram.
dugacki

#43 Re: Akcioni plan

Post by dugacki »

behavac wrote:
Hocu i ja 1 000 000 eura, i ispod toga necu da idem, al jbg zli ljudi...ne daju mi...mada ja i dalje to hocu...imam pravo na zelje i snove ako nista drugo...
A sta je, behavac, lose u 100% BiH, ne samo za Bosnjake nego za sve one koji zive u Bosni?
KENJAC

#44 Re: Akcioni plan

Post by KENJAC »

zavrzlama wrote:
1gorstak wrote:Bosna i Hercegovina treba da bude decentralizovana, kako bi se onemogucilo dominaciju najbrojnijeg naroda nad druga dva. Medjutim, nijedan od tri naroda ne moze polagati ekskluzivno pravo na bilo koju od tih administrativnih jedinica. To je kompromisno rjesenje kojim se rjesavaju strahovi svih.

Medjutim, mi koji volimo BiH danas nemamo sagovornika u Miloradu Dodiku i njegovim istomisljenicima, jer oni ne zele zastitu srpskog naroda u BiH, nego zele da svojataju dijelove BiH. Njih ne interesuju Srbi Drvara i Sarajeva, njih interesuje samo pridavanje etnickog karaktera administrativnoj podjeli, interesuje ih teritorija, svojatanje iste i nametanje etnickog identiteta jednog naroda kao sluzbenog identiteta administrativne jedinice. S tim se mi koji volimo BiH ne mozemo pomiriti, a izgledno je da oni nece svojevoljno dozvoliti da drzava postane funkcionalno, multietnicko drustvo. Ostaje mrcvarenje u parlamentarnim tijelima, agencijama i komisijama unedogled.

Medjutim, postoji i mogucnost da velikosrpski faktor izgubi strpljenje, da kontinuirano postojanje BiH shvati kao opasnost po vlastiti opstanak na politickoj sceni i pokusa drzavu baciti u komu ili smrt.

Opcija 1: Medjunarodna zajednica to spremno docekuje i kaznjava krsenje mirovnog sporazuma
Opcija 2: Medjunarodna zajednica se distancira, no politicki i vojno-policijski krugovi u Sarajevu imaju akcioni plan suprotstavljanja razvaljivanju drzave
Opcija 3: Medjunarodna zajednica se distancira, a iz Sarajeva dolazi samo verbalna osuda velikosrpskog djelovanja.

Licno, ne vjerujem da je nakon svega izgledno da se nadjemo pritisnuti zadnjim scenarijem, ali je svakako moguce. A na to mi kao pojedinci trebamo biti spremni jer je upravo samoorganizovanje na lokalnom nivou obezbjedilo kakav takav otpor cetnicima pocetkom proslog rata, stvarajuci preduslove za formiranje ARBiH.

Bilo bi interesantno cuti kako se pojedinci i grupe mogu u okviru zakona pripremiti za trecu opciju ? Naravno, ne interesuje me misljenje onih koji bi pobjegli iz zemlje, niti onih kojima je svejedno ima li granice izmedju Bihaca i Srebrenice, pa bi bilo konstruktivno da ti likovi opravdanja koja su vec skuckali sacuvaju za neku drugu temu.
odlican post :thumbup:

jednostavno priprema opcije ne treba biti ni pripremana jer ce cetnici svojim djelovanjem sami natjerati probosanske snage da se pripreme i ukljuce u odbranu BIH..

Prvo: U slucaju secesije cetnici moraju vojno ovladati gradom Brcko a to je u prevodu sukob...sukob u Brckom blokira sve i prosiruje se na ostatak BIH..
Drugo: Cim bi javno velikosrbi proglasili nezavisnost,ekstremi i cetnici na cekanju bi to proslavili ubijanjem povratnika koji su u dubini teritorije rs-a...
Trece: saobracaj i kretanja iz entiteta u drugi entitet bi automatski bio prekinut a pocele bi drumske pljacke i ubistva...

sto zelim reci..ne postoji tiho i neprimijeceno odvajanje rs-a od BIH..rs je teritorijalno i geografski neodbranjiva teritorija i svaki pokusaj secesije je paralizovanost zivota u federaciji a izlaz je probijanje te blokade i rat...ovo sto sad rade velikosrbi je iscrpljivanje i njih samih i svih nas ostalih u nadi da MZ pomisli da je podjela BIH jedino rjesenje,gdje bi velikosrbi izbjegli vojnu opciju(jer tu gube sigurno) i nakon podjele BIH oni kontaju da bi Mz svojim snagama cuvala te granice novonastalih drzava raspadom BIH..

Nikad mi nece biti jasna jedna stvar, Srbi koji hoce da se odvoje od svoje maticne drzave Bosne i Hercegovine su Cetnici , ekstremisti, vaki, 'naki.... Aj to cu shvatit! Bosanci (tada jos uvijek Muslimani) koji su se htjeli odvojit od njihove tada maticne drzave,Jugoslavije (napravise i referendum) su zdrave i progresivne snage! Mozete li vi da shvatite da medju tim Cetnicima, koljacima, govnima i sta ja znam jos kako da ih nazovemo ima mnogo mnogo normalnog svijeta, rade svoj poso, imaju svoje porodice, nikad nisu ruke uprljali nikakvim ni gestom ni postupkom... a opet hoce da se odvoje i da sa ostatkom Bosne nemaju nista zajednicko kao drzava! Mozda sam u pitanju naveo i odgovor!
bosna123

#45 Re: Akcioni plan

Post by bosna123 »

Cetnistvo je ideologija... Znaci vazno je sta je u glavama tih ljudi...
dugacki

#46 Re: Akcioni plan

Post by dugacki »

KENJAC wrote:
zavrzlama wrote:
1gorstak wrote:Bosna i Hercegovina treba da bude decentralizovana, kako bi se onemogucilo dominaciju najbrojnijeg naroda nad druga dva. Medjutim, nijedan od tri naroda ne moze polagati ekskluzivno pravo na bilo koju od tih administrativnih jedinica. To je kompromisno rjesenje kojim se rjesavaju strahovi svih.

Medjutim, mi koji volimo BiH danas nemamo sagovornika u Miloradu Dodiku i njegovim istomisljenicima, jer oni ne zele zastitu srpskog naroda u BiH, nego zele da svojataju dijelove BiH. Njih ne interesuju Srbi Drvara i Sarajeva, njih interesuje samo pridavanje etnickog karaktera administrativnoj podjeli, interesuje ih teritorija, svojatanje iste i nametanje etnickog identiteta jednog naroda kao sluzbenog identiteta administrativne jedinice. S tim se mi koji volimo BiH ne mozemo pomiriti, a izgledno je da oni nece svojevoljno dozvoliti da drzava postane funkcionalno, multietnicko drustvo. Ostaje mrcvarenje u parlamentarnim tijelima, agencijama i komisijama unedogled.

Medjutim, postoji i mogucnost da velikosrpski faktor izgubi strpljenje, da kontinuirano postojanje BiH shvati kao opasnost po vlastiti opstanak na politickoj sceni i pokusa drzavu baciti u komu ili smrt.

Opcija 1: Medjunarodna zajednica to spremno docekuje i kaznjava krsenje mirovnog sporazuma
Opcija 2: Medjunarodna zajednica se distancira, no politicki i vojno-policijski krugovi u Sarajevu imaju akcioni plan suprotstavljanja razvaljivanju drzave
Opcija 3: Medjunarodna zajednica se distancira, a iz Sarajeva dolazi samo verbalna osuda velikosrpskog djelovanja.

Licno, ne vjerujem da je nakon svega izgledno da se nadjemo pritisnuti zadnjim scenarijem, ali je svakako moguce. A na to mi kao pojedinci trebamo biti spremni jer je upravo samoorganizovanje na lokalnom nivou obezbjedilo kakav takav otpor cetnicima pocetkom proslog rata, stvarajuci preduslove za formiranje ARBiH.

Bilo bi interesantno cuti kako se pojedinci i grupe mogu u okviru zakona pripremiti za trecu opciju ? Naravno, ne interesuje me misljenje onih koji bi pobjegli iz zemlje, niti onih kojima je svejedno ima li granice izmedju Bihaca i Srebrenice, pa bi bilo konstruktivno da ti likovi opravdanja koja su vec skuckali sacuvaju za neku drugu temu.
odlican post :thumbup:

jednostavno priprema opcije ne treba biti ni pripremana jer ce cetnici svojim djelovanjem sami natjerati probosanske snage da se pripreme i ukljuce u odbranu BIH..

Prvo: U slucaju secesije cetnici moraju vojno ovladati gradom Brcko a to je u prevodu sukob...sukob u Brckom blokira sve i prosiruje se na ostatak BIH..
Drugo: Cim bi javno velikosrbi proglasili nezavisnost,ekstremi i cetnici na cekanju bi to proslavili ubijanjem povratnika koji su u dubini teritorije rs-a...
Trece: saobracaj i kretanja iz entiteta u drugi entitet bi automatski bio prekinut a pocele bi drumske pljacke i ubistva...

sto zelim reci..ne postoji tiho i neprimijeceno odvajanje rs-a od BIH..rs je teritorijalno i geografski neodbranjiva teritorija i svaki pokusaj secesije je paralizovanost zivota u federaciji a izlaz je probijanje te blokade i rat...ovo sto sad rade velikosrbi je iscrpljivanje i njih samih i svih nas ostalih u nadi da MZ pomisli da je podjela BIH jedino rjesenje,gdje bi velikosrbi izbjegli vojnu opciju(jer tu gube sigurno) i nakon podjele BIH oni kontaju da bi Mz svojim snagama cuvala te granice novonastalih drzava raspadom BIH..

Nikad mi nece biti jasna jedna stvar, Srbi koji hoce da se odvoje od svoje maticne drzave Bosne i Hercegovine su Cetnici , ekstremisti, vaki, 'naki.... Aj to cu shvatit! Bosanci (tada jos uvijek Muslimani) koji su se htjeli odvojit od njihove tada maticne drzave,Jugoslavije (napravise i referendum) su zdrave i progresivne snage! Mozete li vi da shvatite da medju tim Cetnicima, koljacima, govnima i sta ja znam jos kako da ih nazovemo ima mnogo mnogo normalnog svijeta, rade svoj poso, imaju svoje porodice, nikad nisu ruke uprljali nikakvim ni gestom ni postupkom... a opet hoce da se odvoje i da sa ostatkom Bosne nemaju nista zajednicko kao drzava! Mozda sam u pitanju naveo i odgovor!
Kenjac, to sto Republika Srpska u svom nazivu ima rijec ''republika'' ne znaci da ona to i jeste.U svaklom slucaju ne onakva republika kakva je je bila BiH u bivsoj Jugi, sa pravom na otcjepljenje. A o tome kako je nastala ''srpska''..genocid, progoni, pljacke , konc.logori, klanja je svima jasno.

To jedno, drugo, pa brate dragi de se vise odvojite, sto ne raspisujete vise taj referendum, vi koji bi se odvajali, bez imalo namjere da generalizujem.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#47 Re: Akcioni plan

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

behavac wrote:
Svakako da imas. Sa guzicom u Bosni, srcem u Srbiji i dusom na Kosovu. :D :D :D :D

Snivaj svoje slatke snove. :lol: :lol: :lol: :lol:
konrad

#48 Re: Akcioni plan

Post by konrad »

zoom66 wrote:
tamara* wrote:
zoom66 wrote:
jos jedna i dovidjenja. :)
a na ovo ne kažeš ništa:
za razliku od srba koji nisu niti ce ikad biti ljudska bica vec su samo cinjenice, nesto kao gamad koja ti se gadi i moras ih stalno polako trijebiti
kako reče dallton i osta na forumu.

E ako je tako - doviđenja i tebi. Sram da te bude. Sram.
doticni je juce baniran.

ti danas. trajno. :)
Jel i Dalton trajno ?
behavac

#49 Re: Akcioni plan

Post by behavac »

dugacki wrote:
behavac wrote:
A sta je, behavac, lose u 100% BiH, ne samo za Bosnjake nego za sve one koji zive u Bosni?
Ma meni uopste ovdje nije lose...
Nemam 1 000 000 al nadje se 100 000 ne e vec km al moze i to...
Radim svoje...druzim se koliko hocu, ljeti na more, zimi na jahorini...vikendom na rotilj...sad cu malo do Beca na neku praksu...bas mi tesko u zivotu... :D
Sad to sto nije svima dobro...jbg nek svako radi za sebe...to je moj moto...pa ce biti svima dobro...
Ima Bosne_Bice Bosne wrote:
behavac wrote:
Svakako da imas. Sa guzicom u Bosni, srcem u Srbiji i dusom na Kosovu. :D :D :D :D

Snivaj svoje slatke snove. :lol: :lol: :lol: :lol:
Trenutno i guzica i srce u Banjaluci, u Republici Srpskoj, u Bosni i Hercegovini, a posto nekolko puta godisnje skoknem i da NS-a tad mi je opet i guzica i srce u Novom Sadu, u Srbiji...sa Kosovom nemam ama bas nista, nit kad bio nit me nesto privlaci da idem, a ni ne zanima me nesto posebno...

A svi snovi su meni slatki...nocne mora uopste nemam...

I tako...samo opusteno ljudi...uzivajte u zivotu, svakim danom punim plucima...
1gorstak

#50 Re: Akcioni plan

Post by 1gorstak »

Da se vratimo na temu. Ako zadnja od ponudjene tri opcije postane nasa stvarnost, mi to trebamo docekati spremni, a tu spremnost postici ne krseci postojece zakone.

Ovom ne treba pristupati iz nekakvih osvetnickih pobuda, treba vjerovati u dijalog, ali treba biti spreman i na alternativu ako nam se tu alternativu bude nametnulo. Pojedinac naoruzan lovackim naoruzanjem, ne moze biti brana pred Dodikovim specijalcima i zastitarima cak i ako se prethodno vrlo dobro upoznao s terenom. Ali ako postoji dovoljan broj takvih, to drasticno mijenja stvari.
Post Reply