Akcioni plan
-
MisticnaNebuloza
#26 Re: Akcioni plan
Mislio sam nesto reci ali mi nije jasno da li se ovdje jos radi o Akcionom planu?
- nuernberg
#27 Re: Akcioni plan
nemoj reci ,ali zato napisiMisticnaNebuloza wrote:Mislio sam nesto reci ali mi nije jasno da li se ovdje jos radi o Akcionom planu?
-
bosna123
#28 Re: Akcioni plan
Aha, sanjaj... Eno prvi Tarik Filipovic... bljuc... jeste ruzan, a i svi mu zubi fale...privlat wrote:Velika razlika care moj,u tarika fale par prednjih i svi kutni zubi,dok marko ima osmjeh,dijamantski!
-
MisticnaNebuloza
#29 Re: Akcioni plan
Pa posto nisam probao ni Marka ni Tarkia nisam siguran da li mogu doprinijeti ikako ovoj diskusiji.nuernberg wrote:nemoj reci ,ali zato napisiMisticnaNebuloza wrote:Mislio sam nesto reci ali mi nije jasno da li se ovdje jos radi o Akcionom planu?
-
privlat
#30 Re: Akcioni plan
E frajera ,ozeni polovnjacu i to sa djetetom,al sta ces to ti je danas moderno.bosna123 wrote:Aha, sanjaj... Eno prvi Tarik Filipovic... bljuc... jeste ruzan, a i svi mu zubi fale...privlat wrote:Velika razlika care moj,u tarika fale par prednjih i svi kutni zubi,dok marko ima osmjeh,dijamantski!
- nuernberg
#31 Re: Akcioni plan
Privlat da se kladimo da nas vise od 50 postova napisati?? u cevape kod muje moze???
-
privlat
#32 Re: Akcioni plan
Nazalost,ja sam ti vegeterijanacnuernberg wrote:Privlat da se kladimo da nas vise od 50 postova napisati?? u cevape kod muje moze???
-
bosna123
#33 Re: Akcioni plan
privlat wrote:E frajera ,ozeni polovnjacu i to sa djetetom,al sta ces to ti je danas moderno.
Ma ja sta ce, morao...niko ga drugi nije htio
A ruzna i "polovnjaca" (koji odvratan izraz)...bljuc...k'o bi s njom...
To samo govori o njemu kao covjeku u prilog...
Nego @privlat, tek si dosao, mani se sovinizma, nema potrebe... Procitaj zasto sam @Idu odgovorila kako jesam... To nema veze sa omalovazavanjem drugih...
Mozemo mi ovdje i lijepo komunicirati...
- nuernberg
#34 Re: Akcioni plan
e hebga drugar onda.... haj imas iza moje kuce djetelina..... castim teprivlat wrote:Nazalost,ja sam ti vegeterijanacnuernberg wrote:Privlat da se kladimo da nas vise od 50 postova napisati?? u cevape kod muje moze???
-
privlat
#35 Re: Akcioni plan
ponovo uvreda !nuernberg wrote:e hebga drugar onda.... haj imas iza moje kuce djetelina..... castim teprivlat wrote:Nazalost,ja sam ti vegeterijanacnuernberg wrote:Privlat da se kladimo da nas vise od 50 postova napisati?? u cevape kod muje moze???dojdi pa popasi
-
Vertigo
#36 Re: Akcioni plan
Moje skromno misljenje
EU, USA ili ono sto zovemo MZ ima sljedeci pogled na BiH :
- 14 godina smo djelovali i doveli BiH i region u kakvo-takvo funkcionalno stanje
- prihvatamo drzavu BiH i drzave regiona u granicama kakve jesu i spremni smo im pruziti ukljucenje u EU i NATO
- ne postoji nova mugucnost izbijanja oruzanih sukoba u dogledno vrijeme, sto zbog raspolozenja u BiH, a isto tako i susjeda (procjena obavjestajnih sluzbi, npr. stalno smanjivanje vojnih kontigenata u BiH i Kosovu )
- vrijeme je da MZ prepusti regiju samoj sebi i vidi kako ce se dalje stvari razvijati ( mrkva bez stapa )
- nakon ovog prelaznog perioda od par godina izvrsicemo procjenu situacije i dalje korake
a nama bi bilo ciniti :
- razvoj institucija drzave
- rad na euroatlanskim integracijama kao prioritet svih pririoteta

EU, USA ili ono sto zovemo MZ ima sljedeci pogled na BiH :
- 14 godina smo djelovali i doveli BiH i region u kakvo-takvo funkcionalno stanje
- prihvatamo drzavu BiH i drzave regiona u granicama kakve jesu i spremni smo im pruziti ukljucenje u EU i NATO
- ne postoji nova mugucnost izbijanja oruzanih sukoba u dogledno vrijeme, sto zbog raspolozenja u BiH, a isto tako i susjeda (procjena obavjestajnih sluzbi, npr. stalno smanjivanje vojnih kontigenata u BiH i Kosovu )
- vrijeme je da MZ prepusti regiju samoj sebi i vidi kako ce se dalje stvari razvijati ( mrkva bez stapa )
- nakon ovog prelaznog perioda od par godina izvrsicemo procjenu situacije i dalje korake
a nama bi bilo ciniti :
- razvoj institucija drzave
- rad na euroatlanskim integracijama kao prioritet svih pririoteta
-
kijameta
#37 Re: Akcioni plan
Netacno,ne bi pristali Ili bi pristali privremeno kao na Dejton,kao prolazno rjesenje. Bosnjaci hoce 100 % BiH. Centralizovanu drzavu,sa nekoliko regija sa minimalnim ovlastenjima.To je minimum,ispod kojega se nece ici,nikada.covjekjegulja wrote:bosnjaci hoce veci dio bih. kada bi srbi rekli hocemo samo 1% bih i bosnjacima eto 99% oni bi na to pristali, znaci licemjerno je pricati o drzavi bih, radi se komadu teritorije jer je svi hoce za sebe. tj. hoce da je urede po svom cejfu.
tako da bi najlogicniji akcioni plan bio jedinstven stav oko minimuma teritorije i onda uci u pregovore sa druga 2 faktora oko novog razgranicenja.
-
behavac
#38 Re: Akcioni plan
Hocu i ja 1 000 000 eura, i ispod toga necu da idem, al jbg zli ljudi...ne daju mi...mada ja i dalje to hocu...imam pravo na zelje i snove ako nista drugo...kijameta wrote: Bosnjaci hoce 100 % BiH.
- tamara*
#39 Re: Akcioni plan
Oće li i muzičkukijameta wrote: Bosnjaci hoce 100 % BiH.
-
EyesWideShut
#40 Re: Akcioni plan
Ma kakav plan kakvi bakraci. U ovoj drzavi ni jedan plan se ne moze praviti na duze od par dana, situacija se non stop mijenja, bar meni obicnom smrtniku to tako izgleda, a vjerujem da ni politicari ni MZ nisu nista bolji. Te dosao bajden i odrzao im lekcije sta i kako, sad ce sve krenuti kako treba, te inzko dao ultimatum, nakon njega se sve mijenja, rok prosao, nista se nije promijenilo, te prudski sastanak ce biti, pa evo sad nece ga biti, te..... jebote ovo fakat nije normalno, ja mislim da bi se djeca iz obdanista malo ozbiljnije ponasala od ovih na vlasti
- armin071
#41 Re: Akcioni plan
Koliko "vam(a)" malo treba da pokazete svoje pravo lice......tamara* wrote:Oće li i muzičkukijameta wrote: Bosnjaci hoce 100 % BiH.
- tamara*
#42 Re: Akcioni plan
a na ovo ne kažeš ništa:zoom66 wrote:
jos jedna i dovidjenja.
kako reče dallton i osta na forumu.za razliku od srba koji nisu niti ce ikad biti ljudska bica vec su samo cinjenice, nesto kao gamad koja ti se gadi i moras ih stalno polako trijebiti
E ako je tako - doviđenja i tebi. Sram da te bude. Sram.
-
dugacki
#43 Re: Akcioni plan
A sta je, behavac, lose u 100% BiH, ne samo za Bosnjake nego za sve one koji zive u Bosni?behavac wrote:Hocu i ja 1 000 000 eura, i ispod toga necu da idem, al jbg zli ljudi...ne daju mi...mada ja i dalje to hocu...imam pravo na zelje i snove ako nista drugo...kijameta wrote: Bosnjaci hoce 100 % BiH.
-
KENJAC
#44 Re: Akcioni plan
zavrzlama wrote:odlican post1gorstak wrote:Bosna i Hercegovina treba da bude decentralizovana, kako bi se onemogucilo dominaciju najbrojnijeg naroda nad druga dva. Medjutim, nijedan od tri naroda ne moze polagati ekskluzivno pravo na bilo koju od tih administrativnih jedinica. To je kompromisno rjesenje kojim se rjesavaju strahovi svih.
Medjutim, mi koji volimo BiH danas nemamo sagovornika u Miloradu Dodiku i njegovim istomisljenicima, jer oni ne zele zastitu srpskog naroda u BiH, nego zele da svojataju dijelove BiH. Njih ne interesuju Srbi Drvara i Sarajeva, njih interesuje samo pridavanje etnickog karaktera administrativnoj podjeli, interesuje ih teritorija, svojatanje iste i nametanje etnickog identiteta jednog naroda kao sluzbenog identiteta administrativne jedinice. S tim se mi koji volimo BiH ne mozemo pomiriti, a izgledno je da oni nece svojevoljno dozvoliti da drzava postane funkcionalno, multietnicko drustvo. Ostaje mrcvarenje u parlamentarnim tijelima, agencijama i komisijama unedogled.
Medjutim, postoji i mogucnost da velikosrpski faktor izgubi strpljenje, da kontinuirano postojanje BiH shvati kao opasnost po vlastiti opstanak na politickoj sceni i pokusa drzavu baciti u komu ili smrt.
Opcija 1: Medjunarodna zajednica to spremno docekuje i kaznjava krsenje mirovnog sporazuma
Opcija 2: Medjunarodna zajednica se distancira, no politicki i vojno-policijski krugovi u Sarajevu imaju akcioni plan suprotstavljanja razvaljivanju drzave
Opcija 3: Medjunarodna zajednica se distancira, a iz Sarajeva dolazi samo verbalna osuda velikosrpskog djelovanja.
Licno, ne vjerujem da je nakon svega izgledno da se nadjemo pritisnuti zadnjim scenarijem, ali je svakako moguce. A na to mi kao pojedinci trebamo biti spremni jer je upravo samoorganizovanje na lokalnom nivou obezbjedilo kakav takav otpor cetnicima pocetkom proslog rata, stvarajuci preduslove za formiranje ARBiH.
Bilo bi interesantno cuti kako se pojedinci i grupe mogu u okviru zakona pripremiti za trecu opciju ? Naravno, ne interesuje me misljenje onih koji bi pobjegli iz zemlje, niti onih kojima je svejedno ima li granice izmedju Bihaca i Srebrenice, pa bi bilo konstruktivno da ti likovi opravdanja koja su vec skuckali sacuvaju za neku drugu temu.![]()
jednostavno priprema opcije ne treba biti ni pripremana jer ce cetnici svojim djelovanjem sami natjerati probosanske snage da se pripreme i ukljuce u odbranu BIH..
Prvo: U slucaju secesije cetnici moraju vojno ovladati gradom Brcko a to je u prevodu sukob...sukob u Brckom blokira sve i prosiruje se na ostatak BIH..
Drugo: Cim bi javno velikosrbi proglasili nezavisnost,ekstremi i cetnici na cekanju bi to proslavili ubijanjem povratnika koji su u dubini teritorije rs-a...
Trece: saobracaj i kretanja iz entiteta u drugi entitet bi automatski bio prekinut a pocele bi drumske pljacke i ubistva...
sto zelim reci..ne postoji tiho i neprimijeceno odvajanje rs-a od BIH..rs je teritorijalno i geografski neodbranjiva teritorija i svaki pokusaj secesije je paralizovanost zivota u federaciji a izlaz je probijanje te blokade i rat...ovo sto sad rade velikosrbi je iscrpljivanje i njih samih i svih nas ostalih u nadi da MZ pomisli da je podjela BIH jedino rjesenje,gdje bi velikosrbi izbjegli vojnu opciju(jer tu gube sigurno) i nakon podjele BIH oni kontaju da bi Mz svojim snagama cuvala te granice novonastalih drzava raspadom BIH..
Nikad mi nece biti jasna jedna stvar, Srbi koji hoce da se odvoje od svoje maticne drzave Bosne i Hercegovine su Cetnici , ekstremisti, vaki, 'naki.... Aj to cu shvatit! Bosanci (tada jos uvijek Muslimani) koji su se htjeli odvojit od njihove tada maticne drzave,Jugoslavije (napravise i referendum) su zdrave i progresivne snage! Mozete li vi da shvatite da medju tim Cetnicima, koljacima, govnima i sta ja znam jos kako da ih nazovemo ima mnogo mnogo normalnog svijeta, rade svoj poso, imaju svoje porodice, nikad nisu ruke uprljali nikakvim ni gestom ni postupkom... a opet hoce da se odvoje i da sa ostatkom Bosne nemaju nista zajednicko kao drzava! Mozda sam u pitanju naveo i odgovor!
-
bosna123
#45 Re: Akcioni plan
Cetnistvo je ideologija... Znaci vazno je sta je u glavama tih ljudi...
-
dugacki
#46 Re: Akcioni plan
Kenjac, to sto Republika Srpska u svom nazivu ima rijec ''republika'' ne znaci da ona to i jeste.U svaklom slucaju ne onakva republika kakva je je bila BiH u bivsoj Jugi, sa pravom na otcjepljenje. A o tome kako je nastala ''srpska''..genocid, progoni, pljacke , konc.logori, klanja je svima jasno.KENJAC wrote:zavrzlama wrote:odlican post1gorstak wrote:Bosna i Hercegovina treba da bude decentralizovana, kako bi se onemogucilo dominaciju najbrojnijeg naroda nad druga dva. Medjutim, nijedan od tri naroda ne moze polagati ekskluzivno pravo na bilo koju od tih administrativnih jedinica. To je kompromisno rjesenje kojim se rjesavaju strahovi svih.
Medjutim, mi koji volimo BiH danas nemamo sagovornika u Miloradu Dodiku i njegovim istomisljenicima, jer oni ne zele zastitu srpskog naroda u BiH, nego zele da svojataju dijelove BiH. Njih ne interesuju Srbi Drvara i Sarajeva, njih interesuje samo pridavanje etnickog karaktera administrativnoj podjeli, interesuje ih teritorija, svojatanje iste i nametanje etnickog identiteta jednog naroda kao sluzbenog identiteta administrativne jedinice. S tim se mi koji volimo BiH ne mozemo pomiriti, a izgledno je da oni nece svojevoljno dozvoliti da drzava postane funkcionalno, multietnicko drustvo. Ostaje mrcvarenje u parlamentarnim tijelima, agencijama i komisijama unedogled.
Medjutim, postoji i mogucnost da velikosrpski faktor izgubi strpljenje, da kontinuirano postojanje BiH shvati kao opasnost po vlastiti opstanak na politickoj sceni i pokusa drzavu baciti u komu ili smrt.
Opcija 1: Medjunarodna zajednica to spremno docekuje i kaznjava krsenje mirovnog sporazuma
Opcija 2: Medjunarodna zajednica se distancira, no politicki i vojno-policijski krugovi u Sarajevu imaju akcioni plan suprotstavljanja razvaljivanju drzave
Opcija 3: Medjunarodna zajednica se distancira, a iz Sarajeva dolazi samo verbalna osuda velikosrpskog djelovanja.
Licno, ne vjerujem da je nakon svega izgledno da se nadjemo pritisnuti zadnjim scenarijem, ali je svakako moguce. A na to mi kao pojedinci trebamo biti spremni jer je upravo samoorganizovanje na lokalnom nivou obezbjedilo kakav takav otpor cetnicima pocetkom proslog rata, stvarajuci preduslove za formiranje ARBiH.
Bilo bi interesantno cuti kako se pojedinci i grupe mogu u okviru zakona pripremiti za trecu opciju ? Naravno, ne interesuje me misljenje onih koji bi pobjegli iz zemlje, niti onih kojima je svejedno ima li granice izmedju Bihaca i Srebrenice, pa bi bilo konstruktivno da ti likovi opravdanja koja su vec skuckali sacuvaju za neku drugu temu.![]()
jednostavno priprema opcije ne treba biti ni pripremana jer ce cetnici svojim djelovanjem sami natjerati probosanske snage da se pripreme i ukljuce u odbranu BIH..
Prvo: U slucaju secesije cetnici moraju vojno ovladati gradom Brcko a to je u prevodu sukob...sukob u Brckom blokira sve i prosiruje se na ostatak BIH..
Drugo: Cim bi javno velikosrbi proglasili nezavisnost,ekstremi i cetnici na cekanju bi to proslavili ubijanjem povratnika koji su u dubini teritorije rs-a...
Trece: saobracaj i kretanja iz entiteta u drugi entitet bi automatski bio prekinut a pocele bi drumske pljacke i ubistva...
sto zelim reci..ne postoji tiho i neprimijeceno odvajanje rs-a od BIH..rs je teritorijalno i geografski neodbranjiva teritorija i svaki pokusaj secesije je paralizovanost zivota u federaciji a izlaz je probijanje te blokade i rat...ovo sto sad rade velikosrbi je iscrpljivanje i njih samih i svih nas ostalih u nadi da MZ pomisli da je podjela BIH jedino rjesenje,gdje bi velikosrbi izbjegli vojnu opciju(jer tu gube sigurno) i nakon podjele BIH oni kontaju da bi Mz svojim snagama cuvala te granice novonastalih drzava raspadom BIH..
Nikad mi nece biti jasna jedna stvar, Srbi koji hoce da se odvoje od svoje maticne drzave Bosne i Hercegovine su Cetnici , ekstremisti, vaki, 'naki.... Aj to cu shvatit! Bosanci (tada jos uvijek Muslimani) koji su se htjeli odvojit od njihove tada maticne drzave,Jugoslavije (napravise i referendum) su zdrave i progresivne snage! Mozete li vi da shvatite da medju tim Cetnicima, koljacima, govnima i sta ja znam jos kako da ih nazovemo ima mnogo mnogo normalnog svijeta, rade svoj poso, imaju svoje porodice, nikad nisu ruke uprljali nikakvim ni gestom ni postupkom... a opet hoce da se odvoje i da sa ostatkom Bosne nemaju nista zajednicko kao drzava! Mozda sam u pitanju naveo i odgovor!
To jedno, drugo, pa brate dragi de se vise odvojite, sto ne raspisujete vise taj referendum, vi koji bi se odvajali, bez imalo namjere da generalizujem.
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#47 Re: Akcioni plan
Svakako da imas. Sa guzicom u Bosni, srcem u Srbiji i dusom na Kosovu.behavac wrote:Hocu i ja 1 000 000 eura, i ispod toga necu da idem, al jbg zli ljudi...ne daju mi...mada ja i dalje to hocu...imam pravo na zelje i snove ako nista drugo...kijameta wrote: Bosnjaci hoce 100 % BiH.
Snivaj svoje slatke snove.
- konrad
#48 Re: Akcioni plan
Jel i Dalton trajno ?zoom66 wrote:doticni je juce baniran.tamara* wrote:a na ovo ne kažeš ništa:zoom66 wrote:
jos jedna i dovidjenja.kako reče dallton i osta na forumu.za razliku od srba koji nisu niti ce ikad biti ljudska bica vec su samo cinjenice, nesto kao gamad koja ti se gadi i moras ih stalno polako trijebiti
E ako je tako - doviđenja i tebi. Sram da te bude. Sram.
ti danas. trajno.
-
behavac
#49 Re: Akcioni plan
Ma meni uopste ovdje nije lose...dugacki wrote:A sta je, behavac, lose u 100% BiH, ne samo za Bosnjake nego za sve one koji zive u Bosni?behavac wrote:Hocu i ja 1 000 000 eura, i ispod toga necu da idem, al jbg zli ljudi...ne daju mi...mada ja i dalje to hocu...imam pravo na zelje i snove ako nista drugo...kijameta wrote: Bosnjaci hoce 100 % BiH.
Nemam 1 000 000 al nadje se 100 000 ne e vec km al moze i to...
Radim svoje...druzim se koliko hocu, ljeti na more, zimi na jahorini...vikendom na rotilj...sad cu malo do Beca na neku praksu...bas mi tesko u zivotu...
Sad to sto nije svima dobro...jbg nek svako radi za sebe...to je moj moto...pa ce biti svima dobro...
Trenutno i guzica i srce u Banjaluci, u Republici Srpskoj, u Bosni i Hercegovini, a posto nekolko puta godisnje skoknem i da NS-a tad mi je opet i guzica i srce u Novom Sadu, u Srbiji...sa Kosovom nemam ama bas nista, nit kad bio nit me nesto privlaci da idem, a ni ne zanima me nesto posebno...Ima Bosne_Bice Bosne wrote:Svakako da imas. Sa guzicom u Bosni, srcem u Srbiji i dusom na Kosovu.behavac wrote:Hocu i ja 1 000 000 eura, i ispod toga necu da idem, al jbg zli ljudi...ne daju mi...mada ja i dalje to hocu...imam pravo na zelje i snove ako nista drugo...kijameta wrote: Bosnjaci hoce 100 % BiH.![]()
![]()
![]()
![]()
Snivaj svoje slatke snove.![]()
![]()
![]()
A svi snovi su meni slatki...nocne mora uopste nemam...
I tako...samo opusteno ljudi...uzivajte u zivotu, svakim danom punim plucima...
- 1gorstak
#50 Re: Akcioni plan
Da se vratimo na temu. Ako zadnja od ponudjene tri opcije postane nasa stvarnost, mi to trebamo docekati spremni, a tu spremnost postici ne krseci postojece zakone.1gorstak wrote:Bosna i Hercegovina treba da bude decentralizovana, kako bi se onemogucilo dominaciju najbrojnijeg naroda nad druga dva. Medjutim, nijedan od tri naroda ne moze polagati ekskluzivno pravo na bilo koju od tih administrativnih jedinica. To je kompromisno rjesenje kojim se rjesavaju strahovi svih.
Bilo bi interesantno cuti kako se pojedinci i grupe mogu u okviru zakona pripremiti za trecu opciju ? Naravno, ne interesuje me misljenje onih koji bi pobjegli iz zemlje, niti onih kojima je svejedno ima li granice izmedju Bihaca i Srebrenice, pa bi bilo konstruktivno da ti likovi opravdanja koja su vec skuckali sacuvaju za neku drugu temu.
Ovom ne treba pristupati iz nekakvih osvetnickih pobuda, treba vjerovati u dijalog, ali treba biti spreman i na alternativu ako nam se tu alternativu bude nametnulo. Pojedinac naoruzan lovackim naoruzanjem, ne moze biti brana pred Dodikovim specijalcima i zastitarima cak i ako se prethodno vrlo dobro upoznao s terenom. Ali ako postoji dovoljan broj takvih, to drasticno mijenja stvari.