Bosna i Hercegovina (Bosanski barometar/BHDANI)

Post Reply
St.Germain

#1 Bosna i Hercegovina (Bosanski barometar/BHDANI)

Post by St.Germain »

Pronadjoh interesantan clanak u zadnjem broju BH Dana, pa da ga podijelim sa vama:

Bosna i Hercegovina

Scipion Afrikanski, vojskovođa rimskih legija koji je potukao Hanibala Kartažanina, na koncu je, razočaran u sve i svakoga, kazao: "Nezahvalna otadžbino, ne imaj ni moje kosti!" Dvadeset sedmog jula ove godine, naslovnice naših listova bile su pune igranke terzića i čavića oko ashdownovih popluna. Mogli smo saznati i koga će trenirati Blaž Slišković, i šta Talijani misle o Al-Ka'idi, koliko Predsjedništvo troši, pa i da je neki Hukić potpisao za neki Ural. Ono što, nažalost, nismo mogli saznati jeste to da je 27. jula 1995. Avdo Palić, zapovjednik branilaca Žepe, odveden u sigurnu i brutalnu smrt, skupa sa stotinama drugih Žepljaka. Ne, niko se, ili skoro niko, ne sjeća da je Žepa pala prije deset godina. Čast žrtvama Srebrenice: kako u životu, tako i u smrti, Žepljaci i Srebreničani će se prepoznati. Međutim, svima, baš svima onima koji poput prežderanih krokodila manipuliraju suzama i žrtvama genocida u Velikoj Enklavi, neoprostiva je sramota da žrtvama GENOCIDA u maloj Žepi ne posvete makar stubac teksta, komad mermera, minut šutnje, ili makar jednu jedinu misao. Ne sekirajte se, pad Igmana će se i ove godine dostojanstveno obilježiti: ratna džamija je jedna od najljepših u zemlji, prigoda i ambijent su kao stvoreni za političko-propagandni piknik pod borovima. I žrtve Srebrenice bit će spomenute makar 11. jula dok god to bude politički probitačno. Ali Žepa je pala, sram vas bilo kostiju njenih!
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Citao sam... Muka mi... Ni Srebrenice se niko nikad ne bi sjetio od nasih politicara, samo da im ne treba za potkusurivanje. A koliko im je u biti stalo do tih ljudi najbolje su pokazali zamjenom Srebrenice za Vogoscu i odnosom prema prezivjelim nakon rata... Isti su ko' cetnici, cak i gori, jer vlastiti narod unistavaju... :-?
BISCANIN2

Post by BISCANIN2 »

Bravo prijatelju , nek si postavio , u njihovo ime ,svaka cast.
8. sekretar SKOJ-a

Post by 8. sekretar SKOJ-a »

Baobab probeharao pod prozorom mojim...rado bih podijelio flashu viskija sa strazzom na ataturkovom turbetu...
Post Reply