Da su Muslimane naseljavali po Vojvodini i davali im zemlju banatskih Njemaca,kao sto su uradili sa Bosanskim Srbima,danas bi velikobosnjacki nacionalisti vikali kako su zli srbokomunisti vrsili perfidno etniko ciscenje Bosnjaka-Muslimananemoguce vruce wrote:@Smail Aga,,,
Dobro ti znas o cemu ja pricam.
Navedi mi baj jedan primjer gdje se zemlja oduzimana nacionalizacijom u Srbiji i Crnoj Gori, davala Bosnjacima ( tada Muslimanima),ako je bila ravnopravnost, bratstvo i jedinstvo. Zar nisu tadasnji Muslimani takodjer krvarili za tu drzavu, zar nisu bili u partizanima...
Samo jedan jedini primjer, i ja povlacim sve sto sam dosada napisao. O dijeljenju bosnjacke zemlje u BiH crnogorskim i srbijanskim cetnicima prerusene u komuniste, mogu navestii kamaru primjera.
Nije problem u komunistima,nego u vama.Realno,sta god da su uradili ,vama ne bi valjalo. Zivite u svom svijetu nacionalnih mitova.
Sto se tice skromnoga ucesca Bosanskih muslimana u NOB-u,nagradzeni su maximalno. Komunisti su im poklonili drzavu. 25.11.1943 obnovljena je bosanska drzavnost. Mada se moze reci da je ne samo obnovljena,nego i uspostavljena,jer se jedna moderna drzava ne moze porediti sa feudalnim tvorevinama. Tako da se Bosanski muslimani sigurno ne moze reci da su u WWII lose prosli. Usli su u njega,bez icega,izasli su sa drzavom. Sto nije zasluga,sarajevskih autonomasa,NDH prelivoda,pisaca pisama Hitleru,SS divizijama,Zelenim odredima i milicijama nego je zasluga jedino KP BiH i KPJ.
Sto se tice prerusavanja u komuniste,to je disciplina u kojoj su svi bosanski narodi bili jaki. Gdje je zavrsila Hadziefendiceva milicija,Huskina vojska,handzar divizija,svi odredi muslimanskih milicija-sve je to prisilo petokraku pored polumjeseca. U mene je dedo isto uradio,jos je nasao dva svjedoka da je od 41 do zime 44/45 ( kada je skontao,ko dobija ) podrivao i sabotirao NDH