jer je to bila tada kraljevina Srba, Hrvata i Slovenaca ..
ucite li ista o istoriji ili ste totalni idioti ??
jeli vama mozak totalno ispran drogama ?
ne znam tacan broj ali oko 100 Dzamija je izgradjeno u Titino Komunisticko doba
a Dzamije koje jesu bile tada zasticeni kao nacionalni spomenici kao i Crkve Pravoslavne i Katolicke
narod koji ne uci iz vlastite istorije i nema sanse za opstanak
nije Alija i SDA stvorio BiH , ( oni su je rasturili uz ? da ne idem dalje ...
ko je potpisao Dejton i ta sranja ?..
danasnja Bosna i Hercegovina je fakticki nastala anti-fasistickom borbom i formirana kao ravnopravna republika na zasjedanju ZAVNOBIH , kao i AVNOJ u Jajcu ( nastala tadasnja SFRJ )
..
direktiva komunista je bila da se teska industrija i tesko zaostala i najteze pogodjena regija u II svjetskome ratu
( skoro sve neprijateljske ofanzive i najvise ljudskih zrtava , Neretva ,Sutjeska ,Kozara i dalje ..znamo po filmovima a ja znam po famililiji koja je poginula , kao partizani , i bili su Muslimani , a ja mijesani brak .. i sta ? )
prebace u Bosnu uz intenzivno obrazovanje stanovnistva , da se Bosna obnovi ( pruga Samac -Sarajevo )
Luka Ploce zeljezara Zenica , Soko Mostar, Energoinvest , Hidrogradnja ..
jeste !
bio je teror tih vremena , i meni su rodjaci pricali ( streljali su mi rodjaka , bio je Aga i kurcio se , imao magazu u Travniku , bijeloga konja jahao i fijaker i bijelo odijelo, ) tako je bilo ..ne opravdavam , ubili su i meni familije ( Travnicke ) ali 80 % familije bili Partizani .. jebajiga , zao mi je ,..i Bosnu poceli graditi iz feudalizma
otimalo se od bogatih za ostale
i Sarajevo dobilo zimske olimpijske igre , milioni dolara i sve sto sto treba , na ponos cijele drzave
( Slovenija je bila ljubomorna kao pas )
ali i oni poslase kao komunisti autobuse i svu pomoc za zimsku olimpijadu 1984 ( kao braca i volim ih )
a sta je Alija radio ?
pravio 'zelenu deklaraciju "