Bosna će bit Bosna!

Post Reply
KB9

#126 Re: Bosna će bit Bosna!

Post by KB9 »

kolegione wrote:
KB9 wrote:obicni diktator koji je ljudima branio da budu ono sto jesu
Tako je ti znas :) Nije dao cetnicima da budu cetnici ni ustasama :) a ni hrvatskome vrlom cvijecu :)

Govno jedno malo bravarsko :)
narod jedne drzave poistovjecen sa pripadnicima religije, skroz pametno i kako treba

neskolovani bravarski diktator, bez ikakve sumnje
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#127 Re: Bosna će bit Bosna!

Post by _BataZiv_0809 »

dustaban wrote:
sabina1 wrote: Bosnjaci su sebe mogli nazivati i Mongolima da su htjeli a to nije poenta....pricali smo o KONSTITUTIVNOSTI POD IMENOM BOSNJAK neka svi kriticari Titovih postupaka naspram Bosnjaka i falsifikatori-tvorci floskule da je naziv Bosnjak u vrijeme SFRJ zabranjen , navedu kada su ranije prije Jugoslavije , Bosnjaci kao konstitutivni upisani i popisani kao - Bosnjaci.
O historiji znam jako , jako malo , ali vrlo dobro znam da je naziv Bosnjak historijski naziv romanticarskog naboja i da nikada nije bio presudan u nacionalnoj identifikaciji bosanskih muslimana i da je nazaloat postao predmetom politickih podmetanja aktuelne kaste kojoj izmisljotina o zabrani bosnjackog imena sluzi kako bi odrzala mit o "zlim" komunistima i "prokletom" Titu jer joj to nazalost odgovara , kazem nazalost jer ne zeli dobro ni svojoj zemlji ni svom narodu.

Ime Bosnjak NIJE BILO ZABRANJENO.
Dosjetili smo ga se tek 1993 i to je historijski fakt.
:thumbup:
Svaka cast Sabina ko god da si!
Moja buduca supruga. Srdacan pozdrav!
dustaban

#128 Re: Bosna će bit Bosna!

Post by dustaban »

_BataZiv_0809 wrote:
dustaban wrote:
sabina1 wrote: Bosnjaci su sebe mogli nazivati i Mongolima da su htjeli a to nije poenta....pricali smo o KONSTITUTIVNOSTI POD IMENOM BOSNJAK neka svi kriticari Titovih postupaka naspram Bosnjaka i falsifikatori-tvorci floskule da je naziv Bosnjak u vrijeme SFRJ zabranjen , navedu kada su ranije prije Jugoslavije , Bosnjaci kao konstitutivni upisani i popisani kao - Bosnjaci.
O historiji znam jako , jako malo , ali vrlo dobro znam da je naziv Bosnjak historijski naziv romanticarskog naboja i da nikada nije bio presudan u nacionalnoj identifikaciji bosanskih muslimana i da je nazaloat postao predmetom politickih podmetanja aktuelne kaste kojoj izmisljotina o zabrani bosnjackog imena sluzi kako bi odrzala mit o "zlim" komunistima i "prokletom" Titu jer joj to nazalost odgovara , kazem nazalost jer ne zeli dobro ni svojoj zemlji ni svom narodu.
Blago tebi! ;-)
dustaban

#129 Re: Bosna će bit Bosna!

Post by dustaban »

KB9 wrote: narod jedne drzave poistovjecen sa pripadnicima religije, skroz pametno i kako treba
neskolovani bravarski diktator, bez ikakve sumnje
Zaboravljas da je taj nepismeni bravar "skovao" naciju JEDNE DRZAVE za 20 miliona balkanske bagre, iznad svih religija i ostalih peksinluka.

Svakim novim slovom koje o njemu napisu oni koji ga mrze (a radi se o idealnom spoju najgoreg i najnesposobnijeg iz ex YU) cine ga i vecim nego je za zivota bio. A bio je najveci.
hAZNADAR

#130 Re: Bosna će bit Bosna!

Post by hAZNADAR »

_BataZiv_0809 wrote:
dustaban wrote:

Bas ste se nasli svi.
Vidim da vam je i ponos i samorspekt na zavidnoj razini.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#131 Re: Bosna će bit Bosna!

Post by _BataZiv_0809 »

Nije lako biti neprihvacen u raji. Jadan ti :(
155_mm

#132 Re: Bosna će bit Bosna!

Post by 155_mm »

hAZNADAR wrote: Bas ste se nasli svi.
Vidim da vam je i ponos i samorspekt na zavidnoj razini.
gusle cuda cine.
hAZNADAR

#133 Re: Bosna će bit Bosna!

Post by hAZNADAR »

Lincoln-Burrows wrote:
Boskero wrote:
zg1911 wrote:titu imaju najvise zahvalni bit bosnjaci/muslimani i hrvati
Zašto?
Valjda misli da poslije WW2 Hrvati i Muslimani kao osnivači NDH
nisu trebali imati nikakvu republiku a eto Tito im dao.

Odgovor je drugi. Ne treba citac misli - samo upratiti jedan standard jedne grupe ovdje.
Muslimani nisu osnovali NDH, vec su neki pojedinci izigravali ikebane u vlasti a topovsko meso vrbovano. A BiH nije nikada bila samo bosnjacka - te je pogresno misliti da je BiH poklon Bosnjacima. Osim toga - znacajan broj Hrvata i Bosnjaka, a posebno Hrvata je bio u NOB. Slavne ofanzive bi drugacije zavrsile bez ucesca dalmatinskih brigada.

Odgovor je uobicajeno razlicito vrednovanje republika i naroda u bivsoj YU. Koja je pored svih mana i vrlina imala odredjene greske. A to je razlicit status nacija i republika.
BiH nije nikada kod jugoslovena dozivljavana i tumacena kao politicka jedinica istog ranga sa ostalima.
I to je ujedno i odgovor sto neki imaju biti zahvalni Titu za postojanje a kod nekih drugih to uopce nije ni diskutabilno, imaju sve po defaultu.
Ludzak

#134 Re: Bosna će bit Bosna!

Post by Ludzak »

Tito je bog. Zapravo ne može biti bog. Bog ne postoji, dok je Tito postojao.

Da nije Tita, mi bi kurcom mahali, a ne bosanskom zastavom. S obzirom da prije Tita Bosna nije postojala kao država.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#135 Re: Bosna će bit Bosna!

Post by _BataZiv_0809 »

Hoce li iko ovom strucnjaku pokazati karte ovih prostora prije ZAVNOBiH-a i AVNOJ-a?
hAZNADAR

#136 Re: Bosna će bit Bosna!

Post by hAZNADAR »

_BataZiv_0809 wrote:Nije lako biti neprihvacen u raji. Jadan ti :(
Ja sam sam svojevoljno izasao iz te raje. A nisam ni SDA, Fatmir,.. i sl - kako to?
Vise puta sam spomenuo da sam isto razmisljao nekada i to prerastao. Sa svojih 50 sam vidio dosta i znam o cemu pricam.
Ne moze covjek biti ponosni Bosnjak i jugonostagicar. Isto ne moze biti ponosni pripadnik bosanskohercegovacke nacije a ujedno i jugonostagicar.
Jesi li jugonostagicar a BiH opredjeljenja - imas ujedno i kompleks nize vrijednosti u odnosu na ostale.
Jesi li jugonostalgicar - nemas normalan osjecaj za ravnopravnost i toleranciju jer vise dajes nego sto dobijas. Vise trpis i vise se odrices, naguzujes,.. nego ostali u toj ravnopravnoj zajednici.
Jesi li jugonostalgicar - ne mozes biti ni normalan ljevicar.
Jesi li jugonostaglicar a iz BiH i tog opredjeljenja - nemas dovoljno samorespekta i ne mozes ocekivati ni od drugih da te respektuju.
Da ne trpas u krajnost - slavim mnogo drugih stvari iz tog perioda i nedostaje mi puno toga. Ali je cinjenica da jugoslovenstvo nosi i razlicit arsin vrednovanja i razlicit status. Neko moze da zivi sa time a neko ne.

Ja sam samo zbacio potezak ruksak sa ramena - sto savjetujem i tebi i ostalima.
hAZNADAR

#137 Re: Bosna će bit Bosna!

Post by hAZNADAR »

Ludzak wrote:Tito je bog. Zapravo ne može biti bog. Bog ne postoji, dok je Tito postojao.

Da nije Tita, mi bi kurcom mahali, a ne bosanskom zastavom. S obzirom da prije Tita Bosna nije postojala kao država.
Sta bi ovaj forum bez ovog briljantnog uma. Neka te legendo. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#138 Re: Bosna će bit Bosna!

Post by _BataZiv_0809 »

hAZNADAR wrote: Ja sam sam svojevoljno izasao iz te raje. A nisam ni SDA, Fatmir,.. i sl - kako to?
Vise puta sam spomenuo da sam isto razmisljao nekada i to prerastao. Sa svojih 50 sam vidio dosta i znam o cemu pricam.
Ne moze covjek biti ponosni Bosnjak i jugonostagicar. Isto ne moze biti ponosni pripadnik bosanskohercegovacke nacije a ujedno i jugonostagicar.
Jesi li jugonostagicar a BiH opredjeljenja - imas ujedno i kompleks nize vrijednosti u odnosu na ostale.
Jesi li jugonostalgicar - nemas normalan osjecaj za ravnopravnost i toleranciju jer vise dajes nego sto dobijas. Vise trpis i vise se odrices, naguzujes,.. nego ostali u toj ravnopravnoj zajednici.
Jesi li jugonostaglicar a iz BiH i tog opredjeljenja - nemas dovoljno samorespekta i ne mozes ocekivati ni od drugih da te respektuju.
Da ne trpas u krajnost - slavim mnogo drugih stvari iz tog perioda i nedostaje mi puno toga. Ali je cinjenica da jugoslovenstvo nosi i razlicit arsin vrednovanja i razlicit status. Neko moze da zivi sa time a neko ne.

Ko si bre ti da se odredjuje sta se moze, a sta ne moze?
hAZNADAR

#139 Re: Bosna će bit Bosna!

Post by hAZNADAR »

_BataZiv_0809 wrote:
hAZNADAR wrote: Ja sam sam svojevoljno izasao iz te raje. A nisam ni SDA, Fatmir,.. i sl - kako to?

Ko si bre ti da se odredjuje sta se moze, a sta ne moze?
Samo prenosim kako jeste i podsjecam kako jeste. Bre
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#140 Re: Bosna će bit Bosna!

Post by _BataZiv_0809 »

hAZNADAR wrote:Samo prenosim kako jeste i podsjecam kako jeste. Bre
Zaprepascuje te nebitnost tvog suda. Kukas non stop o nekim nepravdama, razlicitom vrednovanju, nesvjestan da ti isto radis drugima. Bolan pa jesi li ti uopste svjestan toga?
155_mm

#141 Re: Bosna će bit Bosna!

Post by 155_mm »

hAZNADAR wrote:
Odgovor je drugi. Ne treba citac misli - samo upratiti jedan standard jedne grupe ovdje.
Muslimani nisu osnovali NDH, vec su neki pojedinci izigravali ikebane u vlasti a topovsko meso vrbovano. A BiH nije nikada bila samo bosnjacka - te je pogresno misliti da je BiH poklon Bosnjacima. Osim toga - znacajan broj Hrvata i Bosnjaka, a posebno Hrvata je bio u NOB. Slavne ofanzive bi drugacije zavrsile bez ucesca dalmatinskih brigada.

Odgovor je uobicajeno razlicito vrednovanje republika i naroda u bivsoj YU. Koja je pored svih mana i vrlina imala odredjene greske. A to je razlicit status nacija i republika.
BiH nije nikada kod jugoslovena dozivljavana i tumacena kao politicka jedinica istog ranga sa ostalima.
I to je ujedno i odgovor sto neki imaju biti zahvalni Titu za postojanje a kod nekih drugih to uopce nije ni diskutabilno, imaju sve po defaultu.
na zalost nije ni danas. ni za obicnu raju ni za elitu. ali nije to nista posebno nego normalna pojava lijecenja vlastiti kolektivnih kompleksa uzrokovanim "slavnom" prosloscu a i danasnjoj medjunarodnoj poziciji tih zemalja.

primjera takvog ponasanja je bezbroj. na primjer u HR su se svi zapitali kako da sef CIA nije navratio u ZG. kako je to na primjer moguce da ode u SA ne u ZG. ili kad je nikolic izjavio da je SRB dobila vise sadake od BiH zbog onih poplava. ili kad je vucic izjavio da ce ova nova srbijanska tvornica municije imati duplo veci kapacitet od IGMAN-konjic. sto je odgovorno tvrdim laz.
primjera je na milione. na zalost.
hAZNADAR

#142 Re: Bosna će bit Bosna!

Post by hAZNADAR »

_BataZiv_0809 wrote:
hAZNADAR wrote:Samo prenosim kako jeste i podsjecam kako jeste. Bre
Zaprepascuje te nebitnost tvog suda. Kukas non stop o nekim nepravdama, razlicitom vrednovanju, nesvjestan da ti isto radis drugima. Bolan pa jesi li ti uopste svjestan toga?
Reci nekome da je u zabludi - nije nepravda i razlicito vrednovanje. Kao sto nisam nikada nikoga diskreditovao zbog mjesta boravka, vjerskih opredjeljenja,...
Jugonostalgicari sami sebe vrednuju kako vec sami rade. Meni to ne smeta - ali mi smeta sto domaca ljevica ne moze da se normalno razvije zbog jugo balasta. Zato i napadam jugonostalgiju. Isto kao sto osudjujem sopstvena razmisljanja nekada.
Zar ne mislis sam da je vrijeme da se neke stvari prerastu.
Lincoln-Burrows

#143 Re: Bosna će bit Bosna!

Post by Lincoln-Burrows »

hAZNADAR wrote: ali mi smeta sto domaca ljevica ne moze da se normalno razvije zbog jugo balasta. Zato i napadam jugonostalgiju. Isto kao sto osudjujem sopstvena razmisljanja nekada.
Jugonostalgičari po nekom pravilu jesu opredjeljeni lijevo zbog režima koji je bio u Jugi.
Današnja ljevica se razvija po tim istim nostalgičnim vjerovanjima i istim ljudima, sa slikom Tita u kabinetima i.t.d.

Ljevica u BiH ne postoji, recimo Komšić i njegova stranka, mogu oni govoriti da su ljevičari
a ustvari su bosanski nacionalisti. Da su ljevičari imali bi za ideju decentralizaciju, imali bi sve
pripadnike manjina u svojim redovima a upravo je suprotno.

Zato jugonostalgičari nisu ti koji koče razvijanje ljevice već su možda i jedini predstavnici nekakve ljevice.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#144 Re: Bosna će bit Bosna!

Post by _BataZiv_0809 »

hAZNADAR wrote:
Reci nekome da je u zabludi - nije nepravda i razlicito vrednovanje. Kao sto nisam nikada nikoga diskreditovao zbog mjesta boravka, vjerskih opredjeljenja,...
Jugonostalgicari sami sebe vrednuju kako vec sami rade. Meni to ne smeta - ali mi smeta sto domaca ljevica ne moze da se normalno razvije zbog jugo balasta. Zato i napadam jugonostalgiju. Isto kao sto osudjujem sopstvena razmisljanja nekada.
Pa eto ja vjerujem da si ti u zabludi. I uvjeren sam da si duboko nesretan covjek. Ostaj u dobru.
breuer

#145 Re: Bosna će bit Bosna!

Post by breuer »

Bosna će bit Hercegovina, a Hercegovina će postati (ponovo) - Vojvodstvo Svetog Save (sad na nebesima).

hint: klimaCke promjene
155_mm

#146 Re: Bosna će bit Bosna!

Post by 155_mm »

Lincoln-Burrows wrote:
hAZNADAR wrote: ali mi smeta sto domaca ljevica ne moze da se normalno razvije zbog jugo balasta. Zato i napadam jugonostalgiju. Isto kao sto osudjujem sopstvena razmisljanja nekada.
Jugonostalgičari po nekom pravilu jesu opredjeljeni lijevo zbog režima koji je bio u Jugi.
Današnja ljevica se razvija po tim istim nostalgičnim vjerovanjima i istim ljudima, sa slikom Tita u kabinetima i.t.d.

Ljevica u BiH ne postoji, recimo Komšić i njegova stranka, mogu oni govoriti da su ljevičari
a ustvari su bosanski nacionalisti. Da su ljevičari imali bi za ideju decentralizaciju, imali bi sve
pripadnike manjina u svojim redovima a upravo je suprotno.

Zato jugonostalgičari nisu ti koji koče razvijanje ljevice već su možda i jedini predstavnici nekakve ljevice.
:lol: :lol: :lol:
po ovome su mile preCednik i dragan cirilica najjaci ljevicari na svetu bre.
Lincoln-Burrows

#147 Re: Bosna će bit Bosna!

155_mm wrote: :lol: :lol: :lol:
Nema u BiH ljevičara, nema ni države, samo ovaj nametnuti protektorat.
155_mm

#148 Re: Bosna će bit Bosna!

Post by 155_mm »

breuer wrote:Bosna će bit Hercegovina, a Hercegovina će postati (ponovo) - Vojvodstvo Svetog Save (sad na nebesima).

hint: klimaCke promjene
prije ce na nebesa otici posavina i semberija. jos nekoliko poplava i tu vise nejma selameta.
155_mm

#149 Re: Bosna će bit Bosna!

Post by 155_mm »

Lincoln-Burrows wrote:
a u kojjoj to ex-yu "drzaetini" postoji ljevica. i ako moze uz odgovor i pojasnjenje zbog ceg je to tako.
hvala u naprijed.
Lincoln-Burrows

#150 Re: Bosna će bit Bosna!

155_mm wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
a u kojjoj to ex-yu "drzaetini" postoji ljevica. i ako moze uz odgovor i pojasnjenje zbog ceg je to tako.
hvala u naprijed.
Htio sam ti odgovoriti u Hrvatskoj ali nakon prethodne navodno ljevičarske vlade Zorana Milanovića
koja je dokinula većinu državnog vlasništva, nametnula građanima poreze više nego ikada i to
sve da bi rasteretila tržište krupnog kapitala, odustajem od tog odgovora.
Vjerojatno nema ljevice niti alternative nametnutom putu u neoliberalni kapitalizam.
Post Reply