Bosna ASA BHT 06/07

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
kvic

Post by kvic »

bandit wrote:
suncica24 wrote:BHG: Sorry, moja greska, mislima sam na "novopozvane", mlade igrace.

E sad, da li ce iz "starih" ekipa ostati ista nakon...finala?! Vidjet cemo. Nego, od 23 mlada igraca, 5 je Bosninih (moglo bi se reci i sest, pa cak i sedam), a ni jednog iz navedenih klubova... malo... :?

Siroki pravi igrace za hrvatsku reprezentaciju .... dole sve sto iole vrijedi odmah se transferuje [color=red](posredstvom Branka Princa, oca 'naseg' reprezentativca Vedrana)[/color] u HR mlade repke i time bivaju izgubljeni za nas zauvijek .... samo igraci koji se smatraju ne dovoljno talentovani i ne prodju tu 'selekciju' odlucuje se igrati za nas .... ovaj put su tu 3 igraca u juniorskoj repci od kojih je 1 (Damir Dronjic) imao tesku povredu koja ga je umalo kostala karijere ... sto znaci da su njih 3-ica oznaceni kao obicni 'skart' i vode se po sistemu: daj sta das pa makar i BiH repka .... bolno ali istinito .... :roll:

Ali bice bolje .... bice, bice .... 8-)
stvarno izjavom ovoga u boji nemas pojma o utjecajima u kosarci u hercegovini... bezveze ljude koji neznaju navodis na krivi put... branko princ-prina nije aktivno u kosarci od kad je juniore zrinjskoga vodio prije 4-5 godina, jest prosle godine pokusavao nesto sa vodjenjem drugoligaskog kluba kos ali to je za kurac bilo... a kamoli o utjecajima da transferuje igrace za hr repku... prvo pogledaj tko su izbornici i treneri juniora i kadeta hr repke, to su svi bivsi treneri sirokog koji su dobro upoznati sa igracima i situaciom u sirokom... a mali je i problem sa izbornicima bh repke, npr. malog bogdanovica nisu htjeli zvati u mladje selekcije, pa momak jedva docekao hr poziv... tek kad su poneki ljudi iz hercegovine upali u strucne stozere bh repke poceli su se zvati nade iz svih krajeva, a ne se samo bazirati na slobodinim i bosninim igracima...
mr.nice

Post by mr.nice »

Samo jedno pitanje jel vi mislite da je Neno sposoban da vodi reprezentaciju? Ja mislim da nije
Vasa Kisa

Post by Vasa Kisa »

galaxtics wrote:zna li neko mozda kako se zvao centar sirokog prije jedno 5-6 godina
crnac mrcina ogroman samo se udaro pod kosem???????men se cini da je bio nigerijac!
Iniyang Ime Odouk...
Vasa Kisa

Post by Vasa Kisa »

rikardoreis wrote:
suncica24 wrote:BHG: Sorry, moja greska, mislima sam na "novopozvane", mlade igrace.

E sad, da li ce iz "starih" ekipa ostati ista nakon...finala?! Vidjet cemo. Nego, od 23 mlada igraca, 5 je Bosninih (moglo bi se reci i sest, pa cak i sedam), a ni jednog iz navedenih klubova... malo... :?
koliko znam, Dejan Cup iz Igokee je na sirem spisku, a igrao je dosad za nasu mediteransku selekciju, a posteno govoreci, koga i da zovne? ono ostalo sto vrijedi poput Subare, Brkica, Djoge itd. je iz Srbije, mada licno mislim da je samo Subara za reprezentacije...

a iz Sirokog ima par mladih igraca u nasoj U-19 selekciji, ne sjecam se sad kako se zovu, al nedavno sam citao spisak..a Barac je vec igrao za hrvatsku mladu reprezentaciju, ostali su iz Hrvatske tako da niko ne preostaje osim Opacka i Princa, eventualno Jozo Brkic u buducnosti, al' nesto sumnjam u njegov kvalitet, podsjeca me na Zimica...
Jozo Brkić igrač je koji je potentniji od Stanka Baraća, ali je klub izabrao opciju da gura Stanka. Zašto?
Jozo je jedan pomalo neozbiljan dečko, mangup i spadalo, a stari mu je težak kao Bill Gates, a nikada, što je njima očito trn u oku, nije dao kune/marke za HKK Široki i to upravo iz razloga što čovjek nije htio priču oko malog, da je tatin sin, da se protežira zbog njega i to...ja ne znam sjeća li se neko tekme otprije par godina u skenderiji, ne znam jel naša liga ili gy, kada je Široki po običaju u zadnjem kvoteru ostao bez centara pa kad Jozo preko Kene Bajramovića za 7 minuta ubaci 12 poena??? Raja ga ishakaše, a Jozo po svom....
znam obojicu i uvjeren sam da je Jozo veći potencijal. Ali kao što rekoh, mali im u glavi da je život bajka i bit će mu bajka do kraj života jer se para ima za idućih 2000 godina, a život je jedan...Joza otac veliki često okasni na trening, često ne dođe, ukratko momak se malo zajebaje. Prošlo ljeto ga je manager vodio u Madrid na probu u Real i bili su zadovoljni svim predispozicijama, ali su mu rekli da mora igrati, inače ništa od njega. Pouzdano znam da se opcija Madrid opet aktivira i malac će skoro opet gore, s tim da je mnogo realna opcija da će ga uzeti i gurnuti na kaljenje u neku svoju ispostavu u nižim ligama...

sad da se malo, nakon što se slegla prašina dotaknem i utakmice...
...eno i negdje gore sam prognozirao pobjedu Širokog, pa mi sad ostaje da pokupim kajmak...razloga j mali milion, ali najviše se Bosni o glavu razbila jedna neukusna i neumjerena bahatost, kao da su igrači Pistonsa, a ne neki rabljeni polovnjaci. Potcjenjivanje najviše motivira čovjeka, a to se upravo desilo s košarkašima Širokog...i ne znam šta se čudite Joki Vrankoviću nakon onolikog vrijeđanja i očitog pokušaja krađe? zar je normalno da centri Bosne u vrijeme kada Špralja i Barać napuštaju teren, te Apkomedah ima 3, niti jedan od njih, nema više od 2 faula??? to je maleni detalj...Široki je pobijedio osam igrača na parketu a ne pet...i ne bi dobili 30 razlike, ali bi 20 u regularnim uvjetima...spustila bi Bosna kad bi ušao Jozo;)...

malo su neralne priče i koje vidim gore o nekoj super pristojnoj atmosferi u dvorani, europskom ponašanju????

koji vam je k... dobre moje sarajlije i ostali?
vidjeli ste što sam i ja, čuli što i ja i opet se usudite to reći?
činjenica je da se u ovom sportu nimalo ne izdvajate od Širokog, dapače, imaju bolju ekipu a i JAČI KLUB od vašeg, počev od činjenice da ih iz NJIHOVE VLASTITE dvorane ne može istjerati nikakav festival, počev od struke, omladinske škole pa do agilnije uprave...

ove godine su bili bolji
pardon, da se ispravim...

I NE SAMO OVE GODINE :lol:
BHG

Post by BHG »

vratite se temi il u listicu.... :D
kvic

Post by kvic »

bandit wrote:
kvic wrote:
bandit wrote:
Siroki pravi igrace za hrvatsku reprezentaciju .... dole sve sto iole vrijedi odmah se transferuje [color=red](posredstvom Branka Princa, oca 'naseg' reprezentativca Vedrana)[/color] u HR mlade repke i time bivaju izgubljeni za nas zauvijek .... samo igraci koji se smatraju ne dovoljno talentovani i ne prodju tu 'selekciju' odlucuje se igrati za nas .... ovaj put su tu 3 igraca u juniorskoj repci od kojih je 1 (Damir Dronjic) imao tesku povredu koja ga je umalo kostala karijere ... sto znaci da su njih 3-ica oznaceni kao obicni 'skart' i vode se po sistemu: daj sta das pa makar i BiH repka .... bolno ali istinito .... :roll:

Ali bice bolje .... bice, bice .... 8-)
stvarno izjavom ovoga u boji nemas pojma o utjecajima u kosarci u hercegovini... bezveze ljude koji neznaju navodis na krivi put... branko princ-prina nije aktivno u kosarci od kad je juniore zrinjskoga vodio prije 4-5 godina, jest prosle godine pokusavao nesto sa vodjenjem drugoligaskog kluba kos ali to je za kurac bilo... a kamoli o utjecajima da transferuje igrace za hr repku... prvo pogledaj tko su izbornici i treneri juniora i kadeta hr repke, to su svi bivsi treneri sirokog koji su dobro upoznati sa igracima i situaciom u sirokom... a mali je i problem sa izbornicima bh repke, npr. malog bogdanovica nisu htjeli zvati u mladje selekcije, pa momak jedva docekao hr poziv... tek kad su poneki ljudi iz hercegovine upali u strucne stozere bh repke poceli su se zvati nade iz svih krajeva, a ne se samo bazirati na slobodinim i bosninim igracima...
Branko Princ ti je nedavno odveo mostarca Roberta Rikica (19 god, 217 cm) u HR mladu repku iako je momak tek skoro poceo trenirati kosarku jer je do tada trenirao rukomet .... momak nije neki kosarkas ali njegova visina obecava i nista ne kosta pustiti ga da odigra jednu tekmu u repki i da zauvijek bude njihov pa ako sta bude od njega bude a ako ne, onda nikom nista ....
A ne kazem da je Princ ekskluzivni 'distributer' mladih hercegovackih talenata, on je jedan u nizu .... steta samo sto svog (skart) sina nije uspio uvalit' hrvatima .... ;-)
ma mozda je jednoga momka preporucio nekom poznaniku a da mu je to posao nije... i pogledaj razlike izmedju mladjih selekcija hr i bh... tko vodi hr selekcije a tko vodi bh selekcije... u bh nema nekoga strucnoga imena koji nesto znaci u kosarci... a ja izbornika poznam, neznam je li jos(mislim izbornik kadeta ili juniora), covjek mi se zali da nije place pola godine primio, pa onda nemamo o cemu pricati... a u hr epki po 5-6 trenera radi sa djecom, imaju vrhunske uvjete na pripremama, pa ti skontaj gdje se imas prilike vise razviti i napredovati, u bh repki gdje ce te trener preko kurca trenirati i uciti, je nema place ili u hr repki gdje ce te voditi neko ime vlado vanjak koji ima profisionalni ugovor za svoj posao... mislim da je jednostavno, a u bh ode samo skart, to si u pravu bolje ista nego nista...
rikardoreis

Post by rikardoreis »

Vasa Kisa wrote:
rikardoreis wrote:

koliko znam, Dejan Cup iz Igokee je na sirem spisku, a igrao je dosad za nasu mediteransku selekciju, a posteno govoreci, koga i da zovne? ono ostalo sto vrijedi poput Subare, Brkica, Djoge itd. je iz Srbije, mada licno mislim da je samo Subara za reprezentacije...

a iz Sirokog ima par mladih igraca u nasoj U-19 selekciji, ne sjecam se sad kako se zovu, al nedavno sam citao spisak..a Barac je vec igrao za hrvatsku mladu reprezentaciju, ostali su iz Hrvatske tako da niko ne preostaje osim Opacka i Princa, eventualno Jozo Brkic u buducnosti, al' nesto sumnjam u njegov kvalitet, podsjeca me na Zimica...
Jozo Brkić igrač je koji je potentniji od Stanka Baraća, ali je klub izabrao opciju da gura Stanka. Zašto?
Jozo je jedan pomalo neozbiljan dečko, mangup i spadalo, a stari mu je težak kao Bill Gates, a nikada, što je njima očito trn u oku, nije dao kune/marke za HKK Široki i to upravo iz razloga što čovjek nije htio priču oko malog, da je tatin sin, da se protežira zbog njega i to...ja ne znam sjeća li se neko tekme otprije par godina u skenderiji, ne znam jel naša liga ili gy, kada je Široki po običaju u zadnjem kvoteru ostao bez centara pa kad Jozo preko Kene Bajramovića za 7 minuta ubaci 12 poena??? Raja ga ishakaše, a Jozo po svom....
znam obojicu i uvjeren sam da je Jozo veći potencijal. Ali kao što rekoh, mali im u glavi da je život bajka i bit će mu bajka do kraj života jer se para ima za idućih 2000 godina, a život je jedan...Joza otac veliki često okasni na trening, često ne dođe, ukratko momak se malo zajebaje. Prošlo ljeto ga je manager vodio u Madrid na probu u Real i bili su zadovoljni svim predispozicijama, ali su mu rekli da mora igrati, inače ništa od njega. Pouzdano znam da se opcija Madrid opet aktivira i malac će skoro opet gore, s tim da je mnogo realna opcija da će ga uzeti i gurnuti na kaljenje u neku svoju ispostavu u nižim ligama...

...eno i negdje gore sam prognozirao pobjedu Širokog, pa mi sad ostaje da pokupim kajmak...razloga j mali milion, ali najviše se Bosni o glavu razbila jedna neukusna i neumjerena bahatost, kao da su igrači Pistonsa, a ne neki rabljeni polovnjaci. Potcjenjivanje najviše motivira čovjeka, a to se upravo desilo s košarkašima Širokog...i ne znam šta se čudite Joki Vrankoviću nakon onolikog vrijeđanja i očitog pokušaja krađe? zar je normalno da centri Bosne u vrijeme kada Špralja i Barać napuštaju teren, te Apkomedah ima 3, niti jedan od njih, nema više od 2 faula??? to je maleni detalj...Široki je pobijedio osam igrača na parketu a ne pet...i ne bi dobili 30 razlike, ali bi 20 u regularnim uvjetima...spustila bi Bosna kad bi ušao Jozo;)...

malo su neralne priče i koje vidim gore o nekoj super pristojnoj atmosferi u dvorani, europskom ponašanju????

činjenica je da se u ovom sportu nimalo ne izdvajate od Širokog, dapače, imaju bolju ekipu a i JAČI KLUB od vašeg, počev od činjenice da ih iz NJIHOVE VLASTITE dvorane ne može istjerati nikakav festival, počev od struke, omladinske škole pa do agilnije uprave...

ove godine su bili bolji

o, djes Vasa, dugo te nije bilo :)

sad mi je jasnije u vezi Brkica, pa vidim da tapka u mjestu, igra isto ko prije 2 godine.
Kad cemo ga šišat? :D de mi jos reci jel' Jozica neki rocker? visi li kod Paje gore na Brigu? nisam ga nikad vidio na onim nekim svirkama...

a u vezi utakmice nisi bas objektivan, Vasa...ne sporim da je Siroki u ovom momentu bio bolji, nemas tu sta kupit kajmak, to su nagovijestili gotovo svi koji se javljaju na ovu temu, slutili su poraz...mnogo je razloga tome, i vec su receni pa da ne ponavljam...

ali, vrankovicevih 30 poena ili tvojih 20 je previse ( 19 razlike su dobili kao domacini i uz naklonost sudija u onoj ocajnoj utakmici bosne)...ne znma o kakvom potcjenjivanju govoris? Sta se tu ima potcjenjivat kad i zadnji laik vidi da su izjednacene ekipe, odlucuju nijanse i trenutna bolja forma...Bosna, ovakva kakva je, dobila je Sirokog u gostima, doduse u nevakat, prosetala se ligom 6, za razliku od Sirokog, koji se mucio s Igokeom u obje utakmice, plus spas u polufinalu zbog prokisnjavajuceg krova one noci u Aleksandrovcu...i u NLB ligi je bila bolja (cini mi se dvije pobjede vise)...

i nema tu nikakve price o sudijama, govorim za majstoricu... sudjenje je bilo prilicno ok za onakvu atmosferu prije tekme...pa ne daju se licne greske na osnovu pariteta, ako centri jedne ekipe imaju po 4 – 5 faula, da moraju i centri druge imati isti broj...uosptalom, zar mislis da bi Siroki imao onoliki broj skokova u napadu, da su Bosnini centri bili tako agresivni?
utakmicu je rijesila Markoviceva nesposobnost i Bremerova povreda...i ovakva, losa, Bosna je, ne zbog sudija, drzala utakmicu otvorenom do zadnjih trenutaka...

sa sportske strane zelim Sirokom srecu dogodine u NLB, a sa svake druge mi se gade, pocevsi od onih silnih natezanja, pritisaka i prijetnji da nece doci na utakmicu do neljudskog ponasanja trenera, pojedinih igraca (svaka cast Stembergeru na izjavi) i clanova uprave (na lokalnim radio stanicama) i inace fasisticke politike kluba, po kojoj ne mogu Bosnjaci i Srbi nikad zaigrati u Sirokom...

onaj pristup Vrankovica je slican kao da je neki rasista s juga Amerike davao intervju
TV Ugande, onakvo nipodostavanje jedne drzave i njenih gradjana (naravno, jednog dijela) nisam jos nigdje vidio...al' to je njemu na cast, i obice mu se kad tad o glavu – sve se u zivotu vrati i plati...samo je dokazao da je ljigavac kakvog nema daleko...
s druge strane, Markovic je, nakon utakmice, pokazao osnovnu ljudsku kulturu i inace celnici kluba, korektno su cestitali i nikakvih incidenata nije bilo, a budi siguran da bi ih bilo da je Siroki izgubio, il' ne daj boze, da je Bosna dobila u Sirokom pri tijesnom rezultatu...

a navijanje ko navijanje, refleksija na postojece stanje u drzavi i ipak manja refleksija na navijanje po dvoranama u Sirokom i Ljubuskom, bilo u rukometu ili kosarci, iako ne opravdavam ni ovo u Skenderiji...

P.S. neke dvorane i stadioni u zapadnoj hercegovini su druga i duga prica....ima veze i s ratom, bogacenjem pojedinaca pljackom, pa ne bih o tome...
BHG

Post by BHG »

prleitihi wrote:kvic..kloc..ili kako ti je već nick..ti imaš grdnih problema.. :-) ..koliko god mi..normalni.. :D ..bili "nefini i nekrasni"..kod nas ipak..i u npr. kk bosna i u fk sarajevo..igraju i srbi i hrvati i bošnjaci..daj mi jednog srbina ili bošnjaka koji je zaigrao za nk široki ili kk široki..tebi to nije fašizam?..klasičan.."športski".. :D ..druga stvar..televizija koja je prenosila utakmicu je federalna..državna je nešto drugo..pitaj nekog malog susjeda..on će ti objasniti razliku..treće..ko širokom brani da napravi spot "titula će doći u široki..i to ne samo ove godine"?..sad što oni..vjerovatno..imaju ugovor u kojem će prije dir. prenosa njihovih utakmice na tv-a se vrtiti reklame jeggera..prima piva..herceg-tiska..itd..to je druga stvar..ftv nema ništa protiv širokobrijeških novaca..naprotiv..činjenica je da je ona markovićeva izjava i širokom bila nesportska..ali je činjenica da su tog istog markovića pojedinci iz kosmopolitske škriparske :D publike šamarali..sjetimo se nakon jedne utakmice neno je prišao publici..(što je..svakako..greška)..pa ga je neki seljačić opalio i zbris'o..što se tiče izjave josipa vrankovića..izlišno je bilo šta komentarisati..malograđanski kloc..pardon kvic.. :D ..(pitanje je šta bi neno izjavio da je bosna pobijedila?!..mislim da bi bilo puno "nesportskije" od one izjave u širokom!)..helem..klocko..tj. kvicko..da stvari postavimo ovako..u sarajevu je navijanje fašistiško..a kod vas je politika kluba fašistička..(o navijanju da ne govorim!)..o tome kako su se pojedini današnji KRŠni moćnici obogatili..nekom drugom prilikom!
ma ko da si mene pito!
e nek se ti i ja jednom slazemo oko necega na ovoj temi :D
rikardoreis

Post by rikardoreis »

kvic wrote:
rikardoreis wrote:
Vasa Kisa wrote: Jozo Brkić igrač je koji je potentniji od Stanka Baraća, ali je klub izabrao opciju da gura Stanka. Zašto?

ove godine su bili bolji

o, djes Vasa, dugo te nije bilo :)

sad mi je jasnije u vezi Brkica, pa vidim da tapka u mjestu, igra isto ko prije 2 godine.
Kad cemo ga šišat? :D de mi jos reci jel' Jozica neki rocker? visi li kod Paje gore na Brigu? nisam ga nikad vidio na onim nekim svirkama...

a u vezi utakmice nisi bas objektivan, Vasa...ne sporim da je Siroki u ovom momentu bio bolji, nemas tu sta kupit kajmak, to su nagovijestili gotovo svi koji se javljaju na ovu temu, slutili su poraz...mnogo je razloga tome, i vec su receni pa da ne ponavljam...

ali, vrankovicevih 30 poena ili tvojih 20 je previse ( 19 razlike su dobili kao domacini i uz naklonost sudija u onoj ocajnoj utakmici bosne)...ne znma o kakvom potcjenjivanju govoris? Sta se tu ima potcjenjivat kad i zadnji laik vidi da su izjednacene ekipe, odlucuju nijanse i trenutna bolja forma...Bosna, ovakva kakva je, dobila je Sirokog u gostima, doduse u nevakat, prosetala se ligom 6, za razliku od Sirokog, koji se mucio s Igokeom u obje utakmice, plus spas u polufinalu zbog prokisnjavajuceg krova one noci u Aleksandrovcu...i u NLB ligi je bila bolja (cini mi se dvije pobjede vise)...

i nema tu nikakve price o sudijama, govorim za majstoricu... sudjenje je bilo prilicno ok za onakvu atmosferu prije tekme...pa ne daju se licne greske na osnovu pariteta, ako centri jedne ekipe imaju po 4 – 5 faula, da moraju i centri druge imati isti broj...uosptalom, zar mislis da bi Siroki imao onoliki broj skokova u napadu, da su Bosnini centri bili tako agresivni?
utakmicu je rijesila Markoviceva nesposobnost i Bremerova povreda...i ovakva, losa, Bosna je, ne zbog sudija, drzala utakmicu otvorenom do zadnjih trenutaka...

sa sportske strane zelim Sirokom srecu dogodine u NLB, a sa svake druge mi se gade, pocevsi od onih silnih natezanja, pritisaka i prijetnji da nece doci na utakmicu do neljudskog ponasanja trenera, pojedinih igraca (svaka cast Stembergeru na izjavi) i clanova uprave (na lokalnim radio stanicama) i inace fasisticke politike kluba, po kojoj ne mogu Bosnjaci i Srbi nikad zaigrati u Sirokom...

onaj pristup Vrankovica je slican kao da je neki rasista s juga Amerike davao intervju
TV Ugande, onakvo nipodostavanje jedne drzave i njenih gradjana (naravno, jednog dijela) nisam jos nigdje vidio...al' to je njemu na cast, i obice mu se kad tad o glavu – sve se u zivotu vrati i plati...samo je dokazao da je ljigavac kakvog nema daleko...
s druge strane, Markovic je, nakon utakmice, pokazao osnovnu ljudsku kulturu i inace celnici kluba, korektno su cestitali i nikakvih incidenata nije bilo, a budi siguran da bi ih bilo da je Siroki izgubio, il' ne daj boze, da je Bosna dobila u Sirokom pri tijesnom rezultatu...

a navijanje ko navijanje, refleksija na postojece stanje u drzavi i ipak manja refleksija na navijanje po dvoranama u Sirokom i Ljubuskom, bilo u rukometu ili kosarci, iako ne opravdavam ni ovo u Skenderiji...

P.S. neke dvorane i stadioni u zapadnoj hercegovini su druga i duga prica....ima veze i s ratom, bogacenjem pojedinaca pljackom, pa ne bih o tome...
ma normalno... svi vi u sarajevu i u okolici ste fini lijepi krasni... ma kakvi u vas nije bilo kradja tijeko i poslije rata, u vas sve fino navijanje, fer i sportski... a da nije navijanje u hercegovini manja refleksija na navijanje u sarajevu tuzli i ostalim mjestima???... a sto se tice pritisaka prije utakmice sve je to psiholoska igra preko medija, odavno poznata u vrhunskom sportu kojoj vi niste dorasli i normalno podlegli ste.... a sto se tice vrankovica , covjek je izjavio da je njegova izjava samo odgovor ftv-u koja je od samog pocetka favorizirala jedan klub, i na kojoj komentator poslije utakmice u sirokom govori da je to posljednja pobjeda sirokog u ovoj sezoni, i na reklame "titula ostaje u sarajevu i ne samo ove godine", i to ti je drzavna televizija... to je samo bila jedna normalna reakcija na ponasanje "drzavne" televizije... a sto se tice kradje, stvar je sto su hercegovci znali puno puta umnoziti nesto novca sto su ga opce je poznato stekli na raznorazne nacine i imaju volje i ulazu u sport, i na taj nacin taj novac jos vise mnoze... a na drugoj strani bilo je jos vise profitera i ratnih bogatasa, ali ljudi ne znaju sta bi s tim, pa im propada, i niti ne ulazu u sport... pa nemojte kriviti ljude u sirokom sto kroz sport vide novu zaradu i nove mogucnosti... a nek vasi u sarajevu ulazu i financiraju nesto drugo, a znamo sta je to...T... shvatit cete...
kao prvo, nisam iz Sarajeva (iz Mostara sam) i moje pisanje nema nikakve veze sa regionalnim ili nacionalnim prepucavanjima i dijeljenju ljudi poput „vi“ ili „mi“, kako se tebi zalomilo...i kako, ocito, dozivljavas...
svaku tekmu u NLB ligi navijao sam za Siroki, osim protiv Bosne, ona mi je ljubav odmalena i to nema nikakve veze sa Sarajevom, mogla je komotno biti iz Brckog, sto se toga tice...u rukometu mi je Izvidjac takodje drag, jos je u dobio u mojim ocima sto ne bira igrace po nacionalnosti...

a kriminala ima svugdje, manje-vise, ali treba imati u vidu cinjenicu da je prostor zapadne hercegovine (zvanicno) dugo bio paralelna drzava, drzava u drzavi, (i sad je u manjoj mjeri), znaci, suvisno je govoriti o neplacanju poreza, ratnim pljackama i ostalom...uostalom, javno su se hvalili neki najjaci ljudi s tih prostora, svim tim...
necu dalje, jer je tema opsirna i teska za objasniti i istraziti i za drzavne organe, kojima je to zadatak, a kamoli da ja sad nesto vise pisem...malo cudno kad se zna da je ta sportska infrastruktura nastala u tesko ratno i postratno vrijeme...bar je nelogicno...
a sto se tice njihovog ulaganja i smisla za ulaganja u bilo kom segmentu drustva – tu im skidam kapu i ne sporim...

o navijanju ti je prica bezze,(a gdje je to fino navijanje? sta se uopste podrazumijeva pod navijanjem na nasim utakmicama? pa kolju se skripari i ultrasi ili horde i manijaci) mozemo se sad mi prepucavat ovako i onako, gdje je manje vrijedjajna bilo, ali zna se, u sustini, gdje je manja tolerancija prema drugom i drugacijem, zna se gdje se zvizdalo himni BiH, gdje Bosnjaci nisu pozeljni da igraju i tako to...sjeti se samo rukometnih utakmica Hrvatske i BiH u Sarajevu i Ljubuskom...ili utakmice mladih selekcija u Sirokom...

psiholoska igra? psiholoska igra je npr. prepucavanje Fergusona i Mourinha, a ne ozbiljna (neosnovana) prijetnja nedolaska na utakmicu, prijetnja istupanja svih hrvatskih klubova iz KS BiH i ostalo...ili licne prijetnje sudijama...sta je bilo? prepalo se da ce se izgubiti pa ode lova u k. gdje naci sponzora za iducu izgubljenu sezonu? o tome se radi...pa onda stvaraj pritisak, valja onaj sudija, ne valja ovaj, ovako cemo, onako cemo...nema veze sa sportskim prepucavanjem...vise ima veze sa nacinom poslovanja, onim gore sto sam govorio...

sto se tice FTV, ko je to toliko favoriziran? Pa Ivan Sunara je pola utakmica komentarisao u ligi 6 i realno su zastupljena oba tima u direktnim prenosima...
Markovic je, a ne reporter, rekao ono o zadnjoj pobjedi Sirokog...
kakve, bolan, reklame? ko je branio i da je Siroki napravi, niko mu nije branio.
ista reklama se vrtila i na Hayatu...reklama ko reklama, subjektivna kao i svaka druga, svaka hvali onog koji je narucio...smijesna je bila i meni, kao navijacu Bosne, kao i svaka druga onakva...
Vrankovic se samo jednom udostojio dati intervju FTV poslije utakmice, i to onda da javno Igokei poruci (opravdano) da niko nece tolerisati bitku na terenu...a da je dosao Slavko Cvitkovic s HRT (nemam nista protiv njega – naprotiv), istopio bi se Joke od servilnosti...no, to je takav tip ljudi...ne ni hrvata, ni muslimana, nego ljudi...

a ti iducim postom, slobodno, izjednaci sve – to je stara dobra odlika, kroz historiju, onih koji su manje u pravu...vidjeti pod „Dodik u politici“ :D
Vasa Kisa

Post by Vasa Kisa »

pozdrav za rikardoreisa, istinskog poznavaoca košarke...

ma Jozo je bolan habla, voli Joza na cajki završit ko putko zadnji :lol: , ali vjeruj mi da će ako se imalo uozbilji, eksplodirati...

nisam nimalo nerealan rikardo brate...

svo ono pumpanje po medijima me iritiralo do krajnjih granica, nije bilo fer nimalo...dečko odozdo je fino objasnio, ako je Nenad mogao reći da je ono bila zadnja pobjeda Širokog, mogao je i iziritirani Joke i ono. Ja izvrsno poznajem košarku i kao igrač, ne vrhunski ali vjeruj solidan (a na street basketu u Sarajevu sam se proslavio i to 2x :D ), te danas kao gledalac i aktivni košarkaški djelatnik u jednoj malo nezahvalnijoj sferi, managerstvu, pa samim tim sam razaznao kriterij sudjenja u posljednjoj utakmici u maloj dvorani, koji je očito bio, na strani Bosne. Još kad sam svemu tome dodao mržnju i pumpanje, te pretencionizam i ufuranost na forumu Bosne, sve mi se zgadilo. reci mi rikardo, jer znaš basket, kako je moguće, da u trenu kada su barać i špralja aut zbog 5 faulova i kad apkomedah ima 4, nijedan visoki igrač Bosne nema više od dva faula???
pa ni moj dobar poznanik i drug Djeno Rahimić koji je imao par mesarskih zahvata???
nemoj me molim te...:)
sve ovo govori o Nenadu kao trenerskom diletantu, jer je ovu utakmicu jednostavno morao riješiti u svoju korist...i mislio je ali je podcijenio motiv PODCIJENJENE MOMČADI. Cjelokupna javnost, bombardirana preseravanjima s medija je vjerovala da je Široki već otpisan, svi u dvorani su mislili da je proslava titule samo formalnost, a vjeruj mi da i iz igračke perspektive poznajem kako je biti naložen kad te netko podcijeni i kad te dodatno motivira gostujući teren i skoro pa neprijateljska atmosfera...

proradio je onaj krmaluk kod njih jebiga, čak i kod onih crnaca. McLinton je bolan fenomenalan košarkaš koji je ostavio dobar trag i u euroligi u dresovima Cibone i Ural Perma, ima košarkaški pedigre, a kada sam vidio pojedinci s pomenutog foruma tretiraju Apkomedaha poludio sam. Pa taj čovjek je bio i nekoliko puta reprezentativac Francuske, skoro stalno bivao medju 16 igrača, ispadao na finalnim spiskovima, a i sam znaš šta znači u Francuskoj biti medju 20 igrača, kamoli u 12 i 16...

....a ni Sarajevo nije položilo ispit. Ni publika, ni klub Bosna ni nitko. ne znam zašto pozivanje na Široki kad se ničim nisu uspjeli odmaći od te provincije...a i sada stojim iza tvrdnje da je Široki puno bliže nazivu europskog kluba nego Bosna, unatoč što Bosna dolazi iz grada, a Široki sela...jer ako gledaš tako i Limoges je najveća provincija u Fra. pa su 1992 imali europskog prvaka, ne daj da te zavara taj, po meni za te stvari, jako nebitan detalj...

škutori imaju bolje uvjete jer je dvorana samo njihova, dakle ne postoji šansa da ih uoči najvažnije tekme desetljeća izbaci nekakav dječiji festival, izložba pasa ili nešto slično...funkcionalnija je i modernija od Skenderije i popunjena svim pratećim sadržajima...

u upravi imaju agilnije i sposobnije ljude koji su bolje potrošili manje novaca nego ih je Bosna imala na raspolaganju, a Ante Suton i Josip Kožul su ljudi koji su davno prerasli sve provincijske manire i siguran sam za obojicu da nijedan sebi ne bi dozvolio ponašanje Dine Konakovića i Samira Avdića...još kad sam vidio da je onaj papak Konaković pljunuo onoga iz Slobode, samo sam kompletirao sliku o konačnom primitivcu...primitivcu koji pod kulisom velikog grada dopušta sebi svakakvo ponašanje.Neka se sada prepire sa upravom Hercegovca, nije puno odskočio od onih Džukeletina(tako im se zovu navijači, heh)

omladinska škola im je za klasu bolja,a početkom ove sezone su na duge staze doveli Ivana Sunaru koji sa mladim slovenačkim selekcijama ima i zlato sa europskog prvenstva te još par medalja, a njihove omladinske selekcije ionako su višestruki prvaci bih i u juniorskim i kadetskim selekcijama...Stanko Barać je zasad najvrijedniji produkt te škole, a budući da imam uvida u njihove malce, uvjeren sam da će skoro biti još igrača tog kalibra...
znam da ćete sad raspalit s Đedovićem, ali Đedović je talent koji bi izronio svugdje(mada je pošteno zasrao u ovoj finalnoj seriji), a ni njega sa 17 godina nisu uspjeli zadržati, dati mu u idućoj godini sve ovlasti i uzeti još veće pare. A ovako je Nenad razigravao igrača drugom klubu, a taj igrač mu je višestruko više uzeo nego dao...

raspisah se ja....

i ne samo ove godine... :lol:

rikardo brate, ne zamjeri što...
Joško

Post by Joško »

Istina je negdje na sredini, ali činjenica je da su ljudi u KK Širokom sposobniji!

A ti menadžeru ostavi se foruma, radi nešto bolan ne bio :)
Vasa Kisa

Post by Vasa Kisa »

Joško wrote:Istina je negdje na sredini, ali činjenica je da su ljudi u KK Širokom sposobniji!

A ti menadžeru ostavi se foruma, radi nešto bolan ne bio :)
konkretno skauting za jednog managera...

nije loše, dapače, zanimljivo jako...

...a ima jedan vaš Sarajlija, odigrao je ovu sezonu u Zrinjskom, 21 mu je godina, inicijali G.D. da ga ne prozivamo...čut će se o njemu još nadaleko...
Joško

Post by Joško »

Preimenujte temu u Vaša kiša veliki lola :lol:
rikardoreis

Post by rikardoreis »

Vasa Kisa wrote:pozdrav za rikardoreisa, istinskog poznavaoca košarke...

ma Jozo je bolan habla, voli Joza na cajki završit ko putko zadnji :lol: , ali vjeruj mi da će ako se imalo uozbilji, eksplodirati...

nisam nimalo nerealan rikardo brate...

svo ono pumpanje po medijima me iritiralo do krajnjih granica, nije bilo fer nimalo...dečko odozdo je fino objasnio, ako je Nenad mogao reći da je ono bila zadnja pobjeda Širokog, mogao je i iziritirani Joke i ono. Ja izvrsno poznajem košarku i kao igrač, ne vrhunski ali vjeruj solidan (a na street basketu u Sarajevu sam se proslavio i to 2x :D ), te danas kao gledalac i aktivni košarkaški djelatnik u jednoj malo nezahvalnijoj sferi, managerstvu, pa samim tim sam razaznao kriterij sudjenja u posljednjoj utakmici u maloj dvorani, koji je očito bio, na strani Bosne. Još kad sam svemu tome dodao mržnju i pumpanje, te pretencionizam i ufuranost na forumu Bosne, sve mi se zgadilo. reci mi rikardo, jer znaš basket, kako je moguće, da u trenu kada su barać i špralja aut zbog 5 faulova i kad apkomedah ima 4, nijedan visoki igrač Bosne nema više od dva faula???
pa ni moj dobar poznanik i drug Djeno Rahimić koji je imao par mesarskih zahvata???
nemoj me molim te...:)
sve ovo govori o Nenadu kao trenerskom diletantu, jer je ovu utakmicu jednostavno morao riješiti u svoju korist...i mislio je ali je podcijenio motiv PODCIJENJENE MOMČADI. Cjelokupna javnost, bombardirana preseravanjima s medija je vjerovala da je Široki već otpisan, svi u dvorani su mislili da je proslava titule samo formalnost, a vjeruj mi da i iz igračke perspektive poznajem kako je biti naložen kad te netko podcijeni i kad te dodatno motivira gostujući teren i skoro pa neprijateljska atmosfera...

proradio je onaj krmaluk kod njih jebiga, čak i kod onih crnaca. McLinton je bolan fenomenalan košarkaš koji je ostavio dobar trag i u euroligi u dresovima Cibone i Ural Perma, ima košarkaški pedigre, a kada sam vidio pojedinci s pomenutog foruma tretiraju Apkomedaha poludio sam. Pa taj čovjek je bio i nekoliko puta reprezentativac Francuske, skoro stalno bivao medju 16 igrača, ispadao na finalnim spiskovima, a i sam znaš šta znači u Francuskoj biti medju 20 igrača, kamoli u 12 i 16...

....a ni Sarajevo nije položilo ispit. Ni publika, ni klub Bosna ni nitko. ne znam zašto pozivanje na Široki kad se ničim nisu uspjeli odmaći od te provincije...a i sada stojim iza tvrdnje da je Široki puno bliže nazivu europskog kluba nego Bosna, unatoč što Bosna dolazi iz grada, a Široki sela...jer ako gledaš tako i Limoges je najveća provincija u Fra. pa su 1992 imali europskog prvaka, ne daj da te zavara taj, po meni za te stvari, jako nebitan detalj...

škutori imaju bolje uvjete jer je dvorana samo njihova, dakle ne postoji šansa da ih uoči najvažnije tekme desetljeća izbaci nekakav dječiji festival, izložba pasa ili nešto slično...funkcionalnija je i modernija od Skenderije i popunjena svim pratećim sadržajima...

u upravi imaju agilnije i sposobnije ljude koji su bolje potrošili manje novaca nego ih je Bosna imala na raspolaganju, a Ante Suton i Josip Kožul su ljudi koji su davno prerasli sve provincijske manire i siguran sam za obojicu da nijedan sebi ne bi dozvolio ponašanje Dine Konakovića i Samira Avdića...još kad sam vidio da je onaj papak Konaković pljunuo onoga iz Slobode, samo sam kompletirao sliku o konačnom primitivcu...primitivcu koji pod kulisom velikog grada dopušta sebi svakakvo ponašanje.Neka se sada prepire sa upravom Hercegovca, nije puno odskočio od onih Džukeletina(tako im se zovu navijači, heh)

omladinska škola im je za klasu bolja,a početkom ove sezone su na duge staze doveli Ivana Sunaru koji sa mladim slovenačkim selekcijama ima i zlato sa europskog prvenstva te još par medalja, a njihove omladinske selekcije ionako su višestruki prvaci bih i u juniorskim i kadetskim selekcijama...Stanko Barać je zasad najvrijedniji produkt te škole, a budući da imam uvida u njihove malce, uvjeren sam da će skoro biti još igrača tog kalibra...
znam da ćete sad raspalit s Đedovićem, ali Đedović je talent koji bi izronio svugdje(mada je pošteno zasrao u ovoj finalnoj seriji), a ni njega sa 17 godina nisu uspjeli zadržati, dati mu u idućoj godini sve ovlasti i uzeti još veće pare. A ovako je Nenad razigravao igrača drugom klubu, a taj igrač mu je višestruko više uzeo nego dao...

raspisah se ja....

i ne samo ove godine... :lol:

rikardo brate, ne zamjeri što...
Ma, nemam sta zamjerit, ne moramo se u svemu ni sloziti... bitnije je to neko razumijevanje i u neslaganju...

naravno da su sposobniji Suton i ekipa od Konakovica i ostalih, ali nisu se bas izdigli iznad provincijalizma, vec sam rekao zasto...

o sudjenju cu reci da je bilo mnogo bolje nego u prethodne dvije tekme, neznatno na strani domacina, onako kao sto bi bilo na utakmici Limogesa i Rouana, ili svakoj drugoj...uvijek je domacin u blagoj prednosti kod sudija u svakom sportu, osim u slucaju nase repke protiv „strasnih“ madjara ili grka...odnosno kad si niko i nista...

a te pisanije o Apkomedahu i slicne, ne treba ozbiljno shvatat, pa da se oko takvih gluposti dizu tenzije...na ovom forumu nisam citao nista slicno, a kao sto vidis, ima dovoljno znalaca...znaci, uvijek ima izabrati forum, onaj normalni i fino citas...
dio javnosti je i ovaj sa-x pa vidis da nije bilo potcjenjivanja, i da raja realno pise, prvenstveno o slabostima Bosnine uprave, samim time i igre...

a putku :lol: , hebem li mu cajku, kako je kren'o, gori ce od Ramljaka biti, ako me iko nervir'o to je Tomo bio...i Mujo (Tuljkovic) naravno... :D

p.s. objasni raji svoj nick, kazi im ko je Vasa Kisa bio :) mijenjaju te s kišom :D
BHG

Post by BHG »

sad se bas mozemo podmladit :roll:
Premda su se u sarajevskoj Bosni nadali kako će rukovodstvo NLB lige na današnjoj sjednici raskinuti dogovor s Rabotničkim i ponovno vratiti Bosnu u regionalnu ligu, to se nije dogodilo. “Glavešine” lige, doduše, nisu potpisali ugovor s Rabotničkim koji nije zadovoljio postavljene uvjete, no kao pobjednik iz svega izašao je – Split! Tu vijest nam je upravo potvrdio gosp. Josip Bilić, direktor NLB lige:

"Od čelnika Rabotničkog dobili smo pismo u kojem nas izvještavaju da zbog organizacijskih problema nisu u stanju prihvatiti natjecanje u regionalnoj ligi. S obzirom da je shodno našem pravilniku Hrvatska kao druga država po rejtingu zaslužila još jedno mjesto, a da je Split zauzeo četvrto mjesto uoči početka play offa, Žuti će Hrvatsku i ove sezone predstavljati u NLB ligi."

Ovakav ishod u neku ruku je i očekivan jer je Hrvatska izgubila jednog predstavnika kada se prijavio Rabotnički pa tako njihovim ispadanjem sve ostaje isto. Bosna se nadala da će NLB liga, zbog marketinškog efekta, njima poslati pozivnicu ali od toga ništa.

Sreća je zato danas poljubila Splićane čijeg smo predsjednika Dina Rađu zapitali za planove u novonastaloj situaciji...

"Ono što ja želim na početku reći je da moramo biti puno uspješniji u sezoni pred nama. Za to će trebati pojačati momčad, a to nužno traži i značajnije popravljanje budžeta. Što se tiče ostanka ili odlaska nekih igrača, odnosno konkretnih igračkih pojačanja, ne bih sada o tome govorio. Kad se trener krajem mjeseca vrati sjest ćemo i dogovoriti se glede budućeg rostera. Njegova će riječ biti odlučujuća."
izvor kosarka.hr
BHG

Post by BHG »

prije nego napisete post ovdje procitajte temu 20-30 puta...imate podforum politika i tamo se prepucavajte.... :roll:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Hajd' da cujem jos nesto o politici na ovom podforumu :-) :-)
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

_BosanaC wrote:Hajd' da cujem jos nesto o politici na ovom podforumu :-) :-)
Politika je... :D

...zhenskog roda... :D .
BHG

Post by BHG »

predlazem da se ova tema i zatvori komotno s obzirom da je sezona prosla...neuspjesno....
senko

Post by senko »

Dobro "eksperte", zatvori temu, sta ti drugo preostaje kad je BABHT otpala i u NLB :D
Post Reply