BOSKAILO ELMA

Forum za humanitarne akcije.
Post Reply
Djavolica

#1 BOSKAILO ELMA

Post by Djavolica »

Porodica Boškailo nastanjena u Aladinićima kod Stoca, od sedmog mjeseca 2007. godine bitku bije sa problemima oko liječenja njihove sedamnestogodišnje kćerke Elme Boškailo. Elma boluje od najteže vrste progresivnog tumora takozvanog Hongkočkin, od kojeg samo oni rijetki ili oni kojima se odmah pomogne, mogu preživjeti.

Otac Mirzo i majka Adisa nisu u mogućnosti dalje liječiti svoju kćerku.

„Ja sam sedamdesetpostotni invalid, a žena mi nigdje ne radi, da sam po marku plaćao put Mostar-Sarajevo do sada bi potrošio milion maraka. Uzimao sam kredite, pomagala mi je i familija i prijatelji, ali sam sad sam stigao na dno-dna", rekao je kroz suze otac Mirzo.

„Ja samo želim da svoju Elmu vidim istim očima kao i prije ovog nesretnog događaja. Zamolila bih sve ljude koji su u mogućnosti, pa koliko toliko, da pomognu da se operacija presađivanja koštane srži u Zagrebačkoj klinici omogući, sve košta 80.000 KM", rekla je za RTM majka Adisa. (Z Hadžajlić, prilog RTV MO

Hypo Alpe Adria Bank
SWIFT code bank HAABBA22
racun banke 393060123761952613
devizni racun 123 76 19 526
racun u KM 143 720 5293

kontakt broj Elmine majke, Adise Boskailo je 063- 709-736
Djavolica

#2 Re: BOSKAILO ELMA

Post by Djavolica »

Forum moforaja.com je krenuo u veliku akciju da se pomogne ovoj mladoj djevojci. Upuceno je i pismo gradonacelniku grada Mostara Ljubi Beslicu koje glasi:

Članovi internet foruma Moforaja.com obratili su se otvorenim pismom gradonačelniku Mostara Ljubi Bešliću da pomogne i priključi se humanitarnoj akciji pomoći mladoj djevojci Elmi Boškailo.

"Poštovani gradonačelnice Vašeg i našeg grada, mi smo članovi internet foruma moforaja.com i obraćamo vam se ovim pismom.

Ovaj forum postoji već duži period i na njemu se okupljaju Mostarci, i ne samo Mostarci. Imamo na forumu dosta tema koje obrađujemo i na kojima se nekad slažemo, nekad ne. Pošto smo mi, na neki način, ogledalo našeg društva, moramo Vam reći da je najviše neslaganja na podforumu Politika, što je i razumljivo.

Ali, na forumu takođe imamo i jedan podforum na kom se niko nikad nije posvađao i na kom svi mislimo isto, a zove se Humanitarne akcije. Nema ih tri, nego jedan. I na njemu su imena osoba kojima treba pomoć, jer su ili siromašni , ili bolesni. Nemamo pomoć za Bošnjake, Srbe i Hrvate. Pomoć ide narodu kojem je potrebna. Zato paketi kupljeni od strane članova foruma završe kako u Merhametu, tako i kod časnih sestara, ili u domovima onih kojima je potrebna. O ozbiljnom radu ovog foruma ste do sada više puta mogli pročitati u novinama ili čuti na radiju i televiziji.

Na ovo pismo nas je ponukala jedna humanitarna akcija koja je u toku, a radi se o jednoj mladoj djevojci, priču možete čuti ovdje, ako je već niste čuli. Djevojka se zove Elma Boškailo.
Lijepa vijest iz Mostara je uvijek ta koja govori o slavljima na Španskom trgu, nije bitno za koju priliku, važno je da se građani raduju zajedno. I ovaj put, što se tiče proslave Nove godine, vijest bi bila prelijepa, da je ne pokvare vijesti poput ove. Koliko smo mi obaviješteni, pjevačima koji bi trebali zabavljati naše građane u Mostaru će biti plaćen otprilike isti iznos koji našoj dragoj Elmi treba da bi joj se omogućilo da živi.

Da li to njen život ima istu cijenu kakvu ima nastup par pjevača koji će se zabaviti pjevajući u našem Mostaru?? Ako nas pitate, odgovor je NE.

Mi na Vas apelujemo kao na čovjeka, a i kao na gradonačelnika. Na čovjeka, jer mislimo da vas ova priča, kao i njoj slične, ne može ostaviti ravnodušnim. A na Vas kao na gradonačelnika, jer ipak mislimo da imate položaj koji bi Vam mogao omogućiti da se obratite institucijama ili čak pojedincima (organizatorima manifestacija i sl.), koji mogu pomoći u ovoj tragičnoj situaciji. Da Vam ponudimo i jedan konkretan prijedlog: Da tražite od pjevača koji gostuju u Mostaru za doček Nove godine, da se odreknu bar polovine ponuđenog novca u korist Elmine operacije, pa ako odbiju, to neće biti nikakav Vaš promašaj, nego njihov.

Bliže se i praznici, gradonačelniče, mi bismo ih voljeli proslaviti i čiste savjesti, a i sa nadom u srcu. Što se tiče savjesti, činimo koliko možemo, mada i nakon toga tuga ostaje, a što se tiče nade, ne možemo sami učiniti da nas ta nada grije ispred jelki, ispred jaslica, ispred bogatih trpeza. Treba nam pomoć da bismo uspjeli da učinimo da se i Elma i njeni roditelji zagrle u ponoć, na doček, i da kažu: Sretna Nova! I da se ponadaju da će ih još puno dočekati zajedno.

Poštovani gradonačelniče, mi se iskreno nadamo da ćete učiniti sve što je u vašoj moći da se pokuša spasiti jedan nevini mladi život.

Prijateljski pozdrav od članova foruma moforaja.com
Secer_033

#4 Re: BOSKAILO ELMA

Post by Secer_033 »

Po meni je najefekasniji nacin poslati mail svim prijateljima i poznanicima a pogotovo raji u inostranstvu.
Ako svi mi po malo damo necemo osjetiti a spasiti ce mo Elmi zivot.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Citat Slavena sa moforaja.com:

Za slanje iz inostranstva moraju biti dva koda i to je za svaku banku dovoljno :
SWIFT i IBAN.

SWIFT moze imati ili 8 ili 11 znakova a IBAN mora imati 20 znakova.

Znaci SWIFT code bank: HAABBA22
IBAN code of account: BA393060123761952613 , mora biti ovo "BA" u sastavu koda...

I to je to. Pare su poslane... Pozdrav svima
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
cnermina

#5 Re: BOSKAILO ELMA

Post by cnermina »

Humanitarna akcija za Elmu Boškailo
U Mostaru je pokrenuta humanitarna akcija pomoći mladoj djevojci Elmi Boškailo (17) iz Stoca, a kojoj je hitno potrebna transplantacija koštane srži.
Grad Mostar već ranije je dao 400 maraka za njeno liječenje, a najavili su da će se ponovno uključiti u humanitarnu akciju donirajući još 1000 KM, a gradonačelnik Bešlić lično 500 KM.

Za pomoć Elmi Boškailo 11. decembra u Egipatskom selu u Mostaru u 19 sati bit će upriličen humanitarni koncert "Plesom za život" na kojemu će nastupiti najbolje mostarske plesne grupe.

Mole se svi građani kao i institucije i nevladine organizacije da se uključe u humanitarnu akciju pomoći mladoj Elmi Boškailo, koja boluje od progresivnog zloćudnog tumora poznatog kao "Nonhočkin", a koja bi transplantaciju koštane srži trebala uraditi u Zagrebu.

Svoje priloge možete uplatiti na Hypo Alpe Banka za Elmu Boškailo SWIFT code HAABBA22
IBAN: BA393060123761952613
Devizni račun 123 76 19 526
Račun u KM 143 720 5293

http://www.sarajevo-x.com/clanak/081210056
Djavolica

#6 Re: BOSKAILO ELMA

Post by Djavolica »

Elma danas ide u Zagreb :thumbup:

Zelim joj srecu, uspjesnu operaciju i dug i zdrav zivot.

Elma MOSTAR JE UZ TEBE

Hvala svim dobrim ljudima koji su pomogli :thumbup:
Djavolica

#7 Re: BOSKAILO ELMA

Post by Djavolica »

Svi korisnici HT usluga fiksni brojevi i Eronet pretplatnici mogu donirati novac za Elmu
pozivom na broj 092 880 802
teAMICA

#8 Re: BOSKAILO ELMA

Post by teAMICA »

Nek' joj je sretno, da se brzo zdrava vrati...
konyan

#9 Re: BOSKAILO ELMA

Post by konyan »

U svim apelima fali transakcijski broj banke bez kojeg nije moguce izvrsiti uplatu preko druge banke. Evo broja:

HYPO ALPE ADRIA BANK
Transakcijski racun: 3060008000000086
Poziv na broj: 1437205293
zastava101

#10 Re: BOSKAILO ELMA

Post by zastava101 »

Jel istina da je Elma vracena iz Zagreba :? jer je bilo prekasno za operaciju :?
Post Reply