Abdurrahman wrote:
Meni kad nazove musliman, tj. neko islamske vjeroiposvijeti "dobar dan, vece"ili "dobro jutro" ja odgovorim sa: "Kako kome".
Helem nejse, naziva mi dobar dan a ovamo nesta struje, grmljavina, kisa, ili pak snijeg, katastrofa. Ama ljudi to je laz, kakav dobar dan.

...po tom se rezonu tek s pravom na "selam alejkum" moze odgovoriti sa "kako kome"...jedva sastavljamo kraj s krajem, svi nas da prostis jebu kako stignu, i malo se od Bozjeg spasa i blagoslova da vidjeti...
...kako si/ste je najgluplje sranje koje postoji...prosto zato sto, kad vas neko upita kako ste, njega uopste ne interesuje odgovor na to pitanje, pita se tek radi reda...koga zanima to sto sam prehladjen, sto me boli glava itditd...
...no, ipak, te floskule su sve rasprostranjenije, jer je to mozda jedini izlaz iz mulja u koji tonemo...na sta mislim?...pa evo npr. redovno mi se desava u sarajevu da udjem u prodavnicu, nazovem "dobar dan", i kao odgovor dobijem "alejkumussellam"...hajd' dobro, udjem ja u sledecu prodavnicu i, poucen iskustvom, nazovem selam...a kao odgovor dobijem "dobar dan"...kao da su se dogovorili! cini mi se da prodavcima pozdrav i nije toliko bitan, nego jednostavno ganjaju kontru i kazu uvijek suprotno...svijet se izopacio totalno...od tada ulazim u prodavnicu i promrljam nesto kao "pozdravljam"..ili udjem kao poslednji papak i ne kazem nista...