Bosanskohercegovački "Beverly Hills": Ivanica najveće gradilište u zemlji s pogledom na Dubrovnik ili propali biznis?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

hrle1976

#1 Bosanskohercegovački "Beverly Hills": Ivanica najveće gradilište u zemlji s pogledom na Dubrovnik ili propali biznis?

Post by hrle1976 »

Bosanskohercegovacki "Beverly Hills": Ivanica najvece gradiliste u zemlji s pogledom na Dubrovnik ili ipak propali biznis na bosanskohercegovacki nacin odnosno najveca vukojebina za dokazivanje na bosanskohercegovacki nacin?

Nesto gledam kako se silno zidaju toboze vile, kako se silno prodaju na organizovan nacin parcele i dobrim dijelom nabiberene povoljnim cijenama - pravi discount. Vecina prodavaca zemljista danas zivi u Srbiji ili negdje po svijetu. Sta mislite? Udaljenost od Dubrovnika je sramnih 6 do 7 kilometara, gdje parking kosta 40kn dok kafa 50kn, a sa one cuke bi islo i katapultom do istog. Ko zna mozda zicarom bi bolje islo?

Zbog snimanja polu dobre serije Game of Thrones i ubistva backpacker turistkinje iz Australije je Dubrovnik postao znan siroj masi, to ukljucuje Zambiju, Gvineju Bissau, Niger i Vietnam. Isto tako je Dubrovnik cesta pojava, bar nekim od nas, u snovima. :oops:

Elitno naselje ili ipak dokazivanje na balkanski nacin?

Posto (ovo je moje licno misljenje) balkanci nemaju ukusa niti dara za bilo sta kretivno pa tako i arhitekturu, je vjerovatnoca velika da ce taj >>Beverly Hills<< biti ruglo na sve cetri. Vidim vec se zidaju kuce od tri sprata na isti kalup. Placevi se prodaju k'o fiseci sa kospicama! Sigurno ne penzionerima sa Alipasinog polja. Ali posto u BiH i nema neke kulture i inspekcije, bar kad je rijec o zidanju kuce, pitam se; kolika je vjerovatnoca da jedno tako elitno naselje ce biti gusce nego ruglo povis Bistika?

Izvinite na aragantnom postu ali veceras sam srkno domace. Ipak imam osjecaj kad vecina zida u vlastitoj reziji, kao da zida prema crtezima sa kutije lego kockica.

>>Beverly Hills<< na Balkanu :pisnuo:

Imam volju da ozidam kucu negdje na tim prostorima, ali samo taku, jer kad je Bakir Izetbegovic vidi ima da povrati od zavisti. :bih:

PS: Temzila je rasukala parusu.

Image
hrle1976

#3 Re: Bosanskohercegovački "Beverly Hills": Ivanica najveće gradilište u zemlji s pogledom na Dubrovnik ili propali biznis

Post by hrle1976 »

Image

Ipak sam mislio ozbiljno prodiskutovati sve aspekte ovog fenomena gdje se od stale tj. Dubrovnika pravi Monako. Pa nisu dubrovcani jahali morem i silovali zene iz flamsko govoreceg kraja, kako bi danas izvodili odnosno kako bi glavonje u Dubrovniku izvodile porodicu Grimaldi. Ipak Dubrovnik je malo vece / dosadno mjestusce i nista vise.
Korisničkoime

#4 Re: Bosanskohercegovački "Beverly Hills": Ivanica najveće gradilište u zemlji s pogledom na Dubrovnik ili propali biznis

Post by Korisničkoime »

Nisi ti srknuo domace ti si se nalio ko kljuse sudeci po postu i prilozenim slikama. :mrgreen:
zrakomlat

#6 Re: Bosanskohercegovački "Beverly Hills": Ivanica najveće gradilište u zemlji s pogledom na Dubrovnik ili propali biznis

Post by zrakomlat »

Korisničkoime wrote:Nisi ti srknuo domace ti si se nalio ko kljuse sudeci po postu i prilozenim slikama. :mrgreen:
:lol: :lol:
stafi

#7 Re: Bosanskohercegovački "Beverly Hills": Ivanica najveće gradilište u zemlji s pogledom na Dubrovnik ili propali biznis

Post by stafi »

te skule sam od početka smatrao prdimahovinom. Dati ogromne pare da bi gledao more kojem ne možeš prići...... a za iste možeš kupiti nekretninu na plaži.
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#10 Re: Bosanskohercegovački "Beverly Hills": Ivanica najveće gradilište u zemlji s pogledom na Dubrovnik ili propali biznis

Post by Zviz »

A gdje se ono zidaju one neke Hills kod negog sela povis Sarajeva? Jel ono najelitnije naselje u Evropi gdje ce ziviti multimilioneri, pa cak i milijarderi koji ce udisati miris okolnih farmi :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
Hajvan

#11 Re: Bosanskohercegovački "Beverly Hills": Ivanica najveće gradilište u zemlji s pogledom na Dubrovnik ili propali biznis

Post by Hajvan »

Zviz wrote:A gdje se ono zidaju one neke Hills kod negog sela povis Sarajeva? Jel ono najelitnije naselje u Evropi gdje ce ziviti multimilioneri, pa cak i milijarderi koji ce udisati miris okolnih farmi :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
vanago smrde i kroz ekran, ma koliko udaljena bila… moj zviz, gigante moj
Zviz

#12 Re: Bosanskohercegovački "Beverly Hills": Ivanica najveće gradilište u zemlji s pogledom na Dubrovnik ili propali biznis

Post by Zviz »

Hajvan wrote:
Zviz wrote:A gdje se ono zidaju one neke Hills kod negog sela povis Sarajeva? Jel ono najelitnije naselje u Evropi gdje ce ziviti multimilioneri, pa cak i milijarderi koji ce udisati miris okolnih farmi :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
vanago smrde i kroz ekran, ma koliko udaljena bila… moj zviz, gigante moj
Ja nisam prno, znaci do tebe je?
Muhamed Đakmić

#13 Re: Bosanskohercegovački "Beverly Hills": Ivanica najveće gradilište u zemlji s pogledom na Dubrovnik ili propali biznis

Post by Muhamed Đakmić »

De malo ohanite, nećete valjda na ovakvoj temi banove dobijati.
Hajvan

#14 Re: Bosanskohercegovački "Beverly Hills": Ivanica najveće gradilište u zemlji s pogledom na Dubrovnik ili propali biznis

Post by Hajvan »

sve je moguce, no ja sam mislio na bosnaksko-hercegovački B. hills i njihov smrad :lol:
KENJAC

#15 Re: Bosanskohercegovački "Beverly Hills": Ivanica najveće gradilište u zemlji s pogledom na Dubrovnik ili propali biznis

Post by KENJAC »

E ovako ! Prvo nije Ivanica nego Ivanjica. Drugo , malo o geo polozaju. Dakle "pogled od milon dolara" je stvarno fenomenalan. I tu je kraj ! Ivanjica nema vodovod. Snadbijevanje je iz "catrnja" za neupucene bunar i dolazi cisterna sa pitkom vodom. Problem sa vodom je aktuelan od perioda druga Tita i svi uvijek nesto obecavaju a kad ce sta bit od toga .... cekat cemo do iducih izbora. To mozda i nije najveci problem. Jel iko od vas bio na Ivanjici u zimu. Ne mora cak ni u zimu , dovoljno je od Oktobra do Maja ??? Jel iko od vas osjetio vjetar na Ivanjici ??' Onda imamo jos jedan problem. Sta kad padne noc ? Gdje u provod ? Dubrovnik ? Prelaz dvije granice ... daj vozacku , daj pasos , daj zeleni karton ... svaki ali bas svaki put !! Mozes u Trebinje. Dvadeset kilometara otic i isto toliko doci da bi popio pivo sa drustvom ??? A policijskih kontrola na svako sto metara ...
Ukratko, ovo puno bolje izgleda nego sto je! Al da imas pogled ... imas ga !
Tarik28

#16 Re: Bosanskohercegovački "Beverly Hills": Ivanica najveće gradilište u zemlji s pogledom na Dubrovnik ili propali biznis

Post by Tarik28 »

KENJAC wrote:E ovako ! Prvo nije Ivanica nego Ivanjica. Drugo , malo o geo polozaju. Dakle "pogled od milon dolara" je stvarno fenomenalan. I tu je kraj ! Ivanjica nema vodovod. Snadbijevanje je iz "catrnja" za neupucene bunar i dolazi cisterna sa pitkom vodom. Problem sa vodom je aktuelan od perioda druga Tita i svi uvijek nesto obecavaju a kad ce sta bit od toga .... cekat cemo do iducih izbora. To mozda i nije najveci problem. Jel iko od vas bio na Ivanjici u zimu. Ne mora cak ni u zimu , dovoljno je od Oktobra do Maja ??? Jel iko od vas osjetio vjetar na Ivanjici ??' Onda imamo jos jedan problem. Sta kad padne noc ? Gdje u provod ? Dubrovnik ? Prelaz dvije granice ... daj vozacku , daj pasos , daj zeleni karton ... svaki ali bas svaki put !! Mozes u Trebinje. Dvadeset kilometara otic i isto toliko doci da bi popio pivo sa drustvom ??? A policijskih kontrola na svako sto metara ...
Image
mayab

#17 Re: Bosanskohercegovački "Beverly Hills": Ivanica najveće gradilište u zemlji s pogledom na Dubrovnik ili propali biznis

Post by mayab »

KENJAC wrote:E ovako ! Prvo nije Ivanica nego Ivanjica. Drugo , malo o geo polozaju. Dakle "pogled od milon dolara" je stvarno fenomenalan. I tu je kraj ! Ivanjica nema vodovod. Snadbijevanje je iz "catrnja" za neupucene bunar i dolazi cisterna sa pitkom vodom. Problem sa vodom je aktuelan od perioda druga Tita i svi uvijek nesto obecavaju a kad ce sta bit od toga .... cekat cemo do iducih izbora. To mozda i nije najveci problem. Jel iko od vas bio na Ivanjici u zimu. Ne mora cak ni u zimu , dovoljno je od Oktobra do Maja ??? Jel iko od vas osjetio vjetar na Ivanjici ??' Onda imamo jos jedan problem. Sta kad padne noc ? Gdje u provod ? Dubrovnik ? Prelaz dvije granice ... daj vozacku , daj pasos , daj zeleni karton ... svaki ali bas svaki put !! Mozes u Trebinje. Dvadeset kilometara otic i isto toliko doci da bi popio pivo sa drustvom ??? A policijskih kontrola na svako sto metara ...
Odlicno napisano i izanalizirano!
To je bas investicija za buducnost, dakle, imas nekog viska para :izet: pa uloziš u apartman(e) u Ivanici, vrijednost će samo rasti, i za nekih 10-15 godina bi se mogle rijesiti neke od pobrojanih mana, i da to postane bas BeverliHils :thumbup:
Image
Last edited by mayab on 07/05/2015 23:10, edited 1 time in total.
mO k3

#18 Re: Bosanskohercegovački "Beverly Hills": Ivanica najveće gradilište u zemlji s pogledom na Dubrovnik ili propali biznis

Post by mO k3 »

mayab wrote:
To je bas investicija za buducnost, dakle, imas nekog viska para :izet: pa uloziš u apartman(e) u Ivanjici, vrijednost će samo rasti, i za nekih 10-15 godina bi se mogle rijesiti neke od pobrojanih mana, i da to postane bas BeverliHils :thumbup:
Imal kakva slika bih Beverly hillsa da vidimo taj pogled Ali sa gradilišta
Zviz

#19 Re: Bosanskohercegovački "Beverly Hills": Ivanica najveće gradilište u zemlji s pogledom na Dubrovnik ili propali biznis

Post by Zviz »

mayab wrote:
To je bas investicija za buducnost, dakle, imas nekog viska para :izet: pa uloziš u apartman(e) u Ivanici, vrijednost će samo rasti, i za nekih 10-15 godina bi se mogle rijesiti neke od pobrojanih mana, i da to postane bas BeverliHils :thumbup:
Image
Bosanaka logika. Vrijednost ce samo rasti nekretnina ahaaaaaaa mozda u monopoli igri. 3/4 ljudi je u gubitku sa nekretninom samo sto niko ne racuna tako isto sto niko ne broji svaki svoj zalogaj, jer neces raci da si vrijedan 3 miliona eura samo zato sto si u zadnjih 40 godina zivota za toliko para pojeo, mislim harne :oops: kupiti tu kucu onda i u po Biokova mozes ono samo 5km od mora - pjehe 45 do 1h :mrgreen: makar si u istoj drzavi
JThomas

#21 Re: Bosanskohercegovački "Beverly Hills": Ivanica najveće gradilište u zemlji s pogledom na Dubrovnik ili propali biznis

Post by JThomas »

hljeba ti jel to...on? na avataru?
friskyoreo

#22 Re: Bosanskohercegovački "Beverly Hills": Ivanica najveće gradilište u zemlji s pogledom na Dubrovnik ili propali biznis

Post by friskyoreo »

Ja da sam iz Herccegovine i da imam viska para, kupio bih plac i napravio neku malu vikendicu. Barem da uzivam u morskom, svjezem zraku i pogledu. :-D
Zviz

#23 Re: Bosanskohercegovački "Beverly Hills": Ivanica najveće gradilište u zemlji s pogledom na Dubrovnik ili propali biznis

Post by Zviz »

friskyoreo wrote:Ja da sam iz Herccegovine i da imam viska para, kupio bih plac i napravio neku malu vikendicu. Barem da uzivam u morskom, svjezem zraku i pogledu. :-D
Nema nista gore nego ici na kompromis sa vlastitim zeljama...
stakasa

#24 Re: Bosanskohercegovački "Beverly Hills": Ivanica najveće gradilište u zemlji s pogledom na Dubrovnik ili propali biznis

Post by stakasa »

JThomas wrote:hljeba ti jel to...on? na avataru?
I on i ona.
mO k3

#25 Re: Bosanskohercegovački "Beverly Hills": Ivanica najveće gradilište u zemlji s pogledom na Dubrovnik ili propali biznis

Post by mO k3 »

Zviz wrote:
friskyoreo wrote:Ja da sam iz Herccegovine i da imam viska para, kupio bih plac i napravio neku malu vikendicu. Barem da uzivam u morskom, svjezem zraku i pogledu. :-D
Nema nista gore nego ici na kompromis sa vlastitim zeljama...
Nemoze se preko svoje sjenke preskočiti ... Ne pametuj majketi
Post Reply