Nesto gledam kako se silno zidaju toboze vile, kako se silno prodaju na organizovan nacin parcele i dobrim dijelom nabiberene povoljnim cijenama - pravi discount. Vecina prodavaca zemljista danas zivi u Srbiji ili negdje po svijetu. Sta mislite? Udaljenost od Dubrovnika je sramnih 6 do 7 kilometara, gdje parking kosta 40kn dok kafa 50kn, a sa one cuke bi islo i katapultom do istog. Ko zna mozda zicarom bi bolje islo?
Zbog snimanja polu dobre serije Game of Thrones i ubistva backpacker turistkinje iz Australije je Dubrovnik postao znan siroj masi, to ukljucuje Zambiju, Gvineju Bissau, Niger i Vietnam. Isto tako je Dubrovnik cesta pojava, bar nekim od nas, u snovima.
Elitno naselje ili ipak dokazivanje na balkanski nacin?
Posto (ovo je moje licno misljenje) balkanci nemaju ukusa niti dara za bilo sta kretivno pa tako i arhitekturu, je vjerovatnoca velika da ce taj >>Beverly Hills<< biti ruglo na sve cetri. Vidim vec se zidaju kuce od tri sprata na isti kalup. Placevi se prodaju k'o fiseci sa kospicama! Sigurno ne penzionerima sa Alipasinog polja. Ali posto u BiH i nema neke kulture i inspekcije, bar kad je rijec o zidanju kuce, pitam se; kolika je vjerovatnoca da jedno tako elitno naselje ce biti gusce nego ruglo povis Bistika?
Izvinite na aragantnom postu ali veceras sam srkno domace. Ipak imam osjecaj kad vecina zida u vlastitoj reziji, kao da zida prema crtezima sa kutije lego kockica.
>>Beverly Hills<< na Balkanu
Imam volju da ozidam kucu negdje na tim prostorima, ali samo taku, jer kad je Bakir Izetbegovic vidi ima da povrati od zavisti.
PS: Temzila je rasukala parusu.