Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post Reply
reis1

#676 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by reis1 »

Jaha TZ wrote:
reis1 wrote:Prosjecni Bosnjo, to ti je bolan jedna lobotomizirana ovca.

Vojska Savezne Jugoslavije, JNA, ti je na BiH ispalila 100 miliona granata.
Vojska Savezne Hrvatske, HV, ti je pomagala da da oslobodis se tih koji hoce da te istrijebe.
ps:
Ha ha
Cuj pomogla HV
Isti agresor ko i četnici isto ispalili milion granata na Mostar barbari kreteni koji su srušili spomenike svjetske bastine stari most jednako kao četnički barbari jednu Ferhadiju
dakle isti ste samo sto ste kako i kazu šupački bili na početku uz nas a onda zabili nož u leđa sto jest osobina šupaka i hinja kako vas evo svi i karakterišu
Zahvalite vi ARBH sto su četnike 3 godine mrcvarili dok ste se vi ušutili i naoružavali
Zahvalite nesreći Srebrenice pa su vam ameri dali zeleno svjetlo za oluju bez koje bi i dan danas imali četnike 20 km od Zagreba
Nikad više necete imat priliku da udruzeni postignete kao 1993 ali ste popušili
Bolje ne izazivajte ponovo sreću ni jedni ni drugi jer nit četnicima vise ima JNA za leđima nit vama moze pomoc Hrvatska koja je u EU
:lol: :lol: :lol:

Jbt. koja komeNdija... kmeieieieieieiei... Pravi Bosnjo, onakav kakvog je mene moja nana ucila da budem, je lukav i mudar - ne da se prevariti, i pri tome jos mora da ima kicmu - da kaze sha ho'sh...
stafi

#677 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by stafi »

reis efendija, haj ti malo skokni do poskoka, poselami sve redom, hafisagu posebno, i neka te tamo. Ovdje si raskrinkan, il što bi rekli prdnuo u šišu.
Lug

#678 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by Lug »

reis1 wrote:
nasa wrote:Ja nikad ranije nisam upratila @reisa, tek nedavno, ovdje na politici...Najjaci forumas, na uvrnut/pozitivno uvrnut/ nacin ali :thumbup: :D Ne zezam se, ozbiljno
Hvala lijepa moja! :thumbup:

Ako ja sta kad preceram, ti slobodno oklagijom naceraj...
ovo meni sega, o´cam :D
stafi

#679 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by stafi »

prije bizarno.
reis1

#680 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by reis1 »

Vratimo se temi, ako ste sposobni sta rec na ovu temu... :D :D :D
Lug

#681 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by Lug »

gosn. reis, vi ste optereceni religiozno i zato ne mozete shvatiti zasto Bosnjaci ne zele i nece nikad, uostalom kao ni Hrvati, Albanci..odreci se svog identiteta. Bosna je mala u danasnje vrijme kad je globalizacija na sceni, kao i Hrvatska da bi donosile ovako bitne odluke, mozda je bilo moguce prije globalizacije, tako da je bezpredmetno,. Ali, da imamo prijateljske odbnose sa Hrvatskom, kao da smo u konfederaciji, niko nam ne brani i vecina Bosnjaka ce to podrzati, ..ali da ce se Bosnjaci naguzivati kako se kome digne, zaboravi..to bi trebao znati kao Bosnjak.
Mi se okrecemo Albancima i Madjarima :D
.
Lug

#682 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by Lug »

Pa jebo te ni Skoti ni Irci nisu prihvatili da se zove England vec Velika Britanija, a ti potenciras da mi moramo prihvatiti hrvatstvo, eto veci neg´Englezi, pa stvarno..
Lug

#683 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by Lug »

Ako je u pitanju religija, a ja mislim da jeste, onda je bolje da se udruzimo sa Talijanima i Talijankama :D
Skijaš

#684 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by Skijaš »

reis1 wrote:Vratimo se temi, ako ste sposobni sta rec na ovu temu... :D :D :D
Da se ima šta reći na tu temu, reklo bi se u javnosti. Ideja koju niko relevantan ne podržava niti spominje kao izlaz ne može biti shvaćena osim kao zajebancija. Kao, hajde da raspravljamo o manama i prednostima ideje koju niko normalan ne smije javno promovisati :-D Kako rekoh, zajebancija.
Lug

#685 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by Lug »

stokholmski sindrom, poistevjecivanje sa katilom.
stafi

#686 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by stafi »

Lug wrote:stokholmski sindrom, poistevjecivanje sa katilom.
ja bi prije rekao sindrom lažnog identiteta. Gospon reis je hafis II.
reis1

#687 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by reis1 »

Jarane: :D
1) yugo 45
2) golf 7
3) audica 8
4) porsche dJip

Vi mastate o 4) (bosnjastvo), a pred kucom 1) (raspad sistema)... :lol:

Ja kazem mi mozemo voziti 2) (hrvatstvo), a vi mene napadate "TI NAMA OVDJE HOCES DA ZABRANIS DA MI MASTAMO O 4)" :lol: A ja vas tisucu puta pitam kako to vi mislite sa 1) na 4), a nemamo poderanih gaca na sebi - onda vi blenete ko tele u sarena vrata, i pocnete laprdat, tipa "izdajnik, stokholmski sindrom, hafis II, i sl"... :lol:

Pa ja vas opet pitam, hajte vi tu meni objasnite kako mislite to s 1) na 4), da Bosnjo od 100kg prevrce kamen od 500kg uzbrdo, pustite se tih sizofrenija "ti si vaki-naki"...
reis1

#688 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by reis1 »

Mesha Selimovic (ovi danasnji bosnjacki nacionalisti ga pljuju kao on je Srbin) je pametan covjek bio kad je napisao Bosnji "ti nisi vise riba koja plovi rijekom bistrom i uzvodno i nizvodno kako hoce, vec si u onom odsjecenom rukavcu koji vise ne tece, mocvari ustajaloj, zaba koja krekece na sve oko sebe".

Ali ne, kaze Mesha je to nama govorio zato sto je bio, Srbin... :razz:
Kitrona

#689 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by Kitrona »

Da dam i ja svoj osvrt na ovu temu:

- obrisi ideje u smislu udruzivanja mi se cini pozitivna, bilo bi zanimljivo imati jednu mjesovito krscansko-muslimansku zemlju i pokazati svijetu da dvije civilizacije mogu zivjeti jedna uz drugu
- ne slazem se da se Bosnjaci trebaju odricati svog identiteta i to cak smatram pomalo uvredljivim
- cini se da postoje preveliki otpori unutar bosnjacke javnosti(barem na ovom forumu) i da zbog toga ne treba vise inzistirati na njoj, unutar EU ce ionako doci do nekakvog tipa spajanja tako da ces moci zivjeti gdje hoces unutar te iste EU
- sto se tice primjedbi da bi Bosna "izvisila" u tom udruzivanju jer, kako sam procitao, investicije bi je i dalje zaobilazile - smatram da je pretjerano tvrditi takvo sto jer su investicije tema koja je ovisna o milijun drugih parametara a mozete se i zapitati na kojem ste nivou sa investicijama u ovom trenutku kad imate svoju drzavu pa se zapitajte koliko i sta ustvari gubite u najgorem scenariju
Jaha TZ

#690 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by Jaha TZ »

reis1 wrote:Mesha Selimovic (ovi danasnji bosnjacki nacionalisti ga pljuju kao on je Srbin) je pametan covjek bio kad je napisao Bosnji "ti nisi vise riba koja plovi rijekom bistrom i uzvodno i nizvodno kako hoce, vec si u onom odsjecenom rukavcu koji vise ne tece, mocvari ustajaloj, zaba koja krekece na sve oko sebe".

šta će Meša prdit, čiji su preci bili pravoslavni VLASI sa sjevera crne gore, prešli na islam, a on se onda kasnije prodao i postao srbin
i on će nekome nešto da prdi
reis1

#691 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by reis1 »

Jaha TZ wrote:
reis1 wrote:Mesha Selimovic (ovi danasnji bosnjacki nacionalisti ga pljuju kao on je Srbin) je pametan covjek bio kad je napisao Bosnji "ti nisi vise riba koja plovi rijekom bistrom i uzvodno i nizvodno kako hoce, vec si u onom odsjecenom rukavcu koji vise ne tece, mocvari ustajaloj, zaba koja krekece na sve oko sebe".

šta će Meša prdit, čiji su preci bili pravoslavni VLASI sa sjevera crne gore, prešli na islam, a on se onda kasnije prodao i postao srbin
i on će nekome nešto da prdi
:razz:
ronnie

#692 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by ronnie »

Nije me bilo jedno vrijeme, pa ne znam, je li odlučeno kako se se zvati ta bošnjačko-bosansko-hrvatska država? :-D
Brisbane

#693 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by Brisbane »

Reis odi si citati Brijunske stenograme gdje Njofra place pred Oluju i kaze da s Velatijem treba pricati jer Gotovina se zali da nemaju 155 i 205 mm granata.
Trebate Bosnjake u guzicu ljubiti nikada se ne bi naoruzali bez nas, niti dobili podrsku MZ-a za Oluju.
ronnie

#694 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by ronnie »

Mister Yes wrote:
Zemlja u kojoj sam se ja rodio i proveo prvih dvadesetak godina svog života imala je u svom sastavu i jadransku obalu od Trsta do Ulcinja. Ja sam odrastao smatrajući to svojom zemljom i zavolio sam sve to jer je bilo moja zemlja. Isto kao što ljudi imaju emotivno vezu sa dijelovima BiH koji su u RS-u i ne mogu se pomiriti sa tim da to jednog dana ne bude njihova zemlja tako se ja ne mogu pomiriti sa tim da Dubrovnik, Split, Baška Voda itd. nisu moja zemlja. Logično, jer u periodu kada se čovjek formira i formira svijet o sebi i svojoj okolini to jeste bila moja zemlja. Mene puno puno više stvari veže sa Dubrovnik nego za Srebrenicu na primjer. I nikada Srebrenicu neću osjećati svojom onoliko koliko Dubrovnik osjećam svojim.
Ovom zadnjom rečenicom si sve uprskao. Ostalo sve potpisujem.
Jaha TZ

#695 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by Jaha TZ »

i još bi čete imali u SAO kurčevim krajinama na 20 km od Zagreba
ronnie

#696 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by ronnie »

Brisbane wrote:Reis odi si citati Brijunske stenograme gdje Njofra place pred Oluju i kaze da s Velatijem treba pricati jer Gotovina se zali da nemaju 155 i 205 mm granata.
Trebate Bosnjake u guzicu ljubiti nikada se ne bi naoruzali bez nas, niti dobili podrsku MZ-a za Oluju.
Isto tako i vi Hrvate, jer bez HV Bihać bi postao nova Srebrnica.
Brisbane

#697 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by Brisbane »

ronnie wrote:
Absolutno dvoje neprimjereno porediti. Sa podrskom Njofre, Babo je napadao na Bihac uz Srbe pa nikom nista. Dapache izgubio je 1994.
Procitaj opet iste transkripte s Brijuna, pa ces vidjeti da je Bihac puno vise ucinio za RH, jer se odvajala Krajine iz BiH i RH, sprjecaval zeljeznicki i putni promet i vezivala enormne Srpske snage.
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#698 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by emillio estevez »

Brisbane wrote:
ronnie wrote:
Absolutno dvoje neprimjereno porediti. Sa podrskom Njofre, Babo je napadao na Bihac uz Srbe pa nikom nista. Dapache izgubio je 1994.
Procitaj opet iste transkripte s Brijuna, pa ces vidjeti da je Bihac puno vise ucinio za RH, jer se odvajala Krajine iz BiH i RH, sprjecaval zeljeznicki i putni promet i vezivala enormne Srpske snage.
Bihac kljuc za oslobodjenje Hrvatske.
HV sa Olujom pomogao u deblokadi Bihaca.

Bihac bi imao teske trenutke. , da nije Oluje .
Tako da je Bihac izgleda pravi primjer nove Federacije Hrvatskih zemalja. :zjev:

Ali je greska sto su vjerovali Aliji i nisu uhapsili Dudakovica .
Jaha TZ

#699 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by Jaha TZ »

Brisbane wrote:
ronnie wrote:
ne ide to njima u glavu, da bi imali SAO Krajine i dan danas da nije bilo u prvom redu slučaja Srebrenica (na osnovu koje su im ameri dali zeleno svjetlo za oluju) a onda i Bihaća, i cjelokupno borbe ARBH od 1992-do oluje 1995.dokleoni maltene nisu kurcom mrdali protiv četnika, čak šta više ovdje se s njima udružili, nego se naoružavali i spremali
ali jedan prost podatak ih uvjek sjebe
nek pokaže cifru koliko su ucmekali četnika za svo vrijeme "domovinskog rata"
reis1

#700 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by reis1 »

Ma nema se potrebe vracati u proslost u smislu 90-tih.

Da su Bosnjaci glumili Crnogorce, zaista ni Hrvatska ne bi mogla egzistirati. A i kontra, da je Hrvatska zatvorila granice u potpunosti, Bosnjaci ne bi mogli egzistirati.

Ustvari, jedini kojima odgovara hrvatsko-bosnjacko guranje su Srbi (i eventualno na dugi rok ostali nasi ostali bitni susjedi, Madjari, Talijani).
Post Reply