Isto kao sto fudbalske skole sirom svijeta kopiraju Barceloninu akademiju tako trebaju i ostali ugrozeni narodi kopirati one koji su se uspjesno zastitiliinsomnia78 wrote:ApsolutnoJoe McCarthy wrote:Znači Bošnjacima je potreban pokret poput Cionizma?It_is_a_Leclerc wrote:Bošnjačka strategija je - ćuti, dobro je dok ne puca, a u zadnje vrijeme i smijehotresno naklapanje o tome kako će neprijatelji ove zemlje i ovog naroda pomrijeti, pa ćemo mi, kao nešto, što je totalni nonsens jer se RS nije ni organizovala po demografskim, već isključivo po političko-ideološkim principima.
Bošnjacima treba jaka nacionalna stranka. Dakle, ne evropska desnica, desni centar, multietniĆari, lažne socijaldemokrate što veličaju zločinačku komunističku partiju i slične, već bošnjačka nacionalna partija dovoljno hrabra da se ne skriva iza impotentnih evropskih diplomata i anemičnih "sekretara" iz Brisela koji su samo Morion i McKenzie u kravatama i odijelu. Bošnjački nacionalni politički front koji je isključivo politička, a ne klerikalna zajednica, sa evropskim, ali prevashodno pro-bošnjačkim i pro-bosanskohercegovačkim motivima. Ne fašisti, ne zeleni kadar ili handžarovci, već partija koja tuđe poštuje, ali svoje voli, iznad svega, i spremna ga je braniti.
Dok ne budemo imali takvih političkih ideja na spektru osuđeni smo da biramo između političara Bošnjaka u vječnoj defanzivi, koji traže i nude kompromise koje niko drugi ne daje već 20 godina.
Ne dođe li do buđenja i uspona bošnjačkog nacionalnog razmišljanja, ostaje nam se uzdati u iste one koji su 92. u farmerkama i patikama branili ovu zemlju. Ako ni njih ne bude bilo, onda smo laka meta. Ponovo.
Zasto ne?
Bosansko-Bosnjacka Strategija
- stakasa
#51 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija
- General War
#52 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija
Pa Oto sam i mislioinsomnia78 wrote: Od tog nema nista, "bosanjcki" pokret kakav god da je, moze samo dosec od Stupa do Sebilja sa IKM-om U Novom Pazaru...(citaj pod Bosnajcki kongres i domete) Bosanski je nesto drugo...
Bosanski naravno[/quote]
Pa nije tako receno...bosnjacki cionizam je sasvim razlicit pojam sa "bosanskim "cionizmom"...a daj boze da takvo nesto vidimo i u pokusaju...ne isplati se minderasima kvarit sijelo.
- Kikibombona
#53 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija
De ba Insomnia....insomnia78 wrote: Apsolutno
Zasto ne?
Cionizam su kreirali ekstremno bogati i obrazovani Zidovi. Da su projekat otpocele neobrazovane seljacine, koje ne znaju sastaviti dvije-tri recenice na maternjem jeziku, koje nemaju dinara u dzebu, koje nemaju nikakav rejting u svijetu..... kurac bi ista dobili/napravili!
Zamisli, Semsudin Mehmedovic i Halid Genjac lideri bosanskog nacionalistickog pokreta po uzoru na cionizam.
Koja bi to parodija bila braco mila....... Apsolutno osudjeno na propast!
Bosnjaci nemaju nikakav kapacitet da zajebu Srbe u RS. Jedino Srbi mogu zajebati sami sebe, sto je uvijek realna opcija kada je taj narod u pitanju. Dakle, sa pretjeranim lizanjem ruskog supka mogu stati na zulj nekome u Americi i Evropi, ko ce imati malo volje i vremena da uzvrati udarac. Nema sumnje da Amerika moze ukinuti RS na milion i jedan nacin, kao sto moze razjebati i rasparcati drzavu. To bi za njih bila djecija igrica i rutinski odradjen posao.
Dakle, ponavljam, Bosnjaci trebaju jacati ekonomski. To je jedina prava strategija, sve ostalo je supljak koji moze odvesti cijelu stvar u nezeljenom pravcu. Da Bosnjaci imaju pare mogli bi raditi na odrzivom povratku i formiranju jakog lobija. Ovako, rinaka, nista.... Nepismeni krkani od cijih njuski je vise muka svakom zapadnom diplomati.
Bosnjaci sada mogu moliti za sadaku, moliti da Amerika i Evropa urade nesto za njih na lijepe oci, bez da ce dobiti ista zauzvrat. E to je jedina realna strategija u ovom trenutku.
- insomnia78
#54 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija
Vi stvarno mislite da Ameriku boli kurac hoce li RS pasti pod uticaj RusijeKikibombona wrote:De ba Insomnia....insomnia78 wrote: Apsolutno
Zasto ne?![]()
Cionizam su kreirali ekstremno bogati i obrazovani Zidovi. Da su projekat otpocele neobrazovane seljacine, koje ne znaju sastaviti dvije-tri recenice na maternjem jeziku, koje nemaju dinara u dzebu, koje nemaju nikakav rejting u svijetu..... kurac bi ista dobili/napravili!
Zamisli, Semsudin Mehmedovic i Halid Genjac lideri bosanskog nacionalistickog pokreta po uzoru na cionizam.![]()
![]()
Koja bi to parodija bila braco mila....... Apsolutno osudjeno na propast!
Bosnjaci nemaju nikakav kapacitet da zajebu Srbe u RS. Jedino Srbi mogu zajebati sami sebe, sto je uvijek realna opcija kada je taj narod u pitanju. Dakle, sa pretjeranim lizanjem ruskog supka mogu stati na zulj nekome u Americi i Evropi, ko ce imati malo volje i vremena da uzvrati udarac. Nema sumnje da Amerika moze ukinuti RS na milion i jedan nacin, kao sto moze razjebati i rasparcati drzavu. To bi za njih bila djecija igrica i rutinski odradjen posao.
Dakle, ponavljam, Bosnjaci trebaju jacati ekonomski. To je jedina prava strategija, sve ostalo je supljak koji moze odvesti cijelu stvar u nezeljenom pravcu. Da Bosnjaci imaju pare mogli bi raditi na odrzivom povratku i formiranju jakog lobija. Ovako, rinaka, nista.... Nepismeni krkani od cijih njuski je vise muka svakom zapadnom diplomati.
Bosnjaci sada mogu moliti za sadaku, moliti da Amerika i Evropa urade nesto za njih na lijepe oci, bez da ce dobiti ista zauzvrat. E to je jedina realna strategija u ovom trenutku.
Sve i kad bi se proglasili ruskom gubernijom kako to moze naskoditi Americi i NATO-u, postavice balisticke projektile u Kalinovik?
- fosna2014
#55 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija
Rijesice to sve princ Bakir.
- General War
#56 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija
Kredibilitet je to sto ameriku ne boli racku...ako moze u Bosni moze svugdje zato...reko Klikton 'najn.insomnia78 wrote: Vi stvarno mislite da Ameriku boli kurac hoce li RS pasti pod uticaj Rusije![]()
![]()
Sve i kad bi se proglasili ruskom gubernijom kako to moze naskoditi Americi i NATO-u, postavice balisticke projektile u Kalinovik?
- insomnia78
#57 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija
A u cemu bi se konkretno ogled'o taj uticaj RusijeGeneral War wrote:Kredibilitet je to sto ameriku ne boli racku...ako moze u Bosni moze svugdje zato...reko Klikton 'najn.insomnia78 wrote: Vi stvarno mislite da Ameriku boli kurac hoce li RS pasti pod uticaj Rusije![]()
![]()
- Kikibombona
#58 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija
Ma vidi, mi smo jebena vukojebina bez ikakve strateske vaznosti na globalnom nivou. Cak smo i na balkanskom nivou prilicno nebitni. Izolovana zemlja u brdima koja se moze zaobici i koju nije neophodno imati pod kontrolom. To su cinjenice.insomnia78 wrote: Vi stvarno mislite da Ameriku boli kurac hoce li RS pasti pod uticaj Rusije![]()
![]()
Americi i Evropi ne bi sekunde nastetilo da cijela BiH bude pod ruskom kontrolom. Medjutim, u pitanju je prestiz. Amerika i Evropa ne zele da ih Rusija naguzi bilo gdje......
Stvar je u tome da BiH ni Rusiji nije zanimljiva.
Dakle, mi trebamo priznati sebi da smo nebitini. Trebamo raditi na sebi da bi bili bitni, da bi nas neko primjetio.
- General War
#59 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija
A u cemu se licno ogleda sada? Nekada i simbolika je sasvim dovoljna da salje svakakve poruke...insomnia78 wrote:A u cemu bi se konkretno ogled'o taj uticaj RusijeGeneral War wrote:Kredibilitet je to sto ameriku ne boli racku...ako moze u Bosni moze svugdje zato...reko Klikton 'najn.insomnia78 wrote: Vi stvarno mislite da Ameriku boli kurac hoce li RS pasti pod uticaj Rusije![]()
![]()
- insomnia78
#60 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija
Bra'oKikibombona wrote:Ma vidi, mi smo jebena vukojebina bez ikakve strateske vaznosti na globalnom nivou. Cak smo i na balkanskom nivou prilicno nebitni. Izolovana zemlja u brdima koja se moze zaobici i koju nije neophodno imati pod kontrolom. To su cinjenice.insomnia78 wrote: Vi stvarno mislite da Ameriku boli kurac hoce li RS pasti pod uticaj Rusije![]()
![]()
Americi i Evropi ne bi sekunde nastetilo da cijela BiH bude pod ruskom kontrolom. Medjutim, u pitanju je prestiz. Amerika i Evropa ne zele da ih Rusija naguzi bilo gdje......
Stvar je u tome da BiH ni Rusiji nije zanimljiva.Rusi nisu dovoljno snazni da sire uticaj tako daleko od svojih granica.... a i da jesu, od BiH nemaju nikakve koristi, neke druge drzave su za njih neuporedivo vaznije i primamljivije.
Dakle, mi trebamo priznati sebi da smo nebitini. Trebamo raditi na sebi da bi bili bitni, da bi nas neko primjetio.
Upravo
Nego, da vidimo s Turcima da nam kako doture makar bataljon Peshmergi
-
palermo
#61 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija
Pa bogami iz rasprave vas dvojice, jedino što bi se moglo zaključiti je da je Turska naš prirodni saveznik. Znači vas dvojica, Bakirovi poštovaoci.insomnia78 wrote:
Što zapravo nije ni daleko od istine, BiH vjerovatno jeste zemlja preko koje Turska može najlakše ući na balkan.
- insomnia78
#62 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija
Ma nemamo mi saveznikapalermo wrote:Pa bogami iz rasprave vas dvojice, jedino što bi se moglo zaključiti je da je Turska naš prirodni saveznik. Znači vas dvojica, Bakirovi poštovaoci.insomnia78 wrote:
Što zapravo nije ni daleko od istine, BiH vjerovatno jeste zemlja preko koje Turska može najlakše ući na balkan.
Da bi im'o saveznike moras biti ili bogat ili jak
- General War
#63 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija
Pa i "Bingo" je poceo preko "granapa" pa stvorio "trgovacko carstvo"...bih koliko god bila nevazna ipak je u jevropi-pogodnost lokacijeinsomnia78 wrote:Ma nemamo mi saveznikapalermo wrote:Pa bogami iz rasprave vas dvojice, jedino što bi se moglo zaključiti je da je Turska naš prirodni saveznik. Znači vas dvojica, Bakirovi poštovaoci.insomnia78 wrote:
Last edited by General War on 08/05/2015 15:05, edited 1 time in total.
-
palermo
#64 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija
A, 'ebo ga život, pa to su jasne stavri, ali opet ne možeš živjeti sam na svijetu, imaš one što su ti skloni iz raznoraznih razloga, imaš one što su ti neskloni iz raznoraznih razloga....one koji će ti pomoći i one koji bi ti najradije podapeli nogu. Svatko ko misli da će netko zbog tebe ugorziti sebe nije realan (baš kao i u našim običnim ljduskim životima) ali to ne znači da ne postoje situacije u kojima će se vaši interesi poklopiti, ili će iz nekih posebnih razloga neko biti spreman ti pomoći.insomnia78 wrote: Ma nemamo mi saveznika
Naravno, uvijek ostaje ona stara, pomozi sam sebi pa ću ti i ja pomoći.
- insomnia78
#65 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija
Pa jest' al' mi nismo Senad
On je jos u ratu im'o "aparate" a da bi napravio imperiju mora imati i nekog za ledjima
Mi imamo kitu
On je jos u ratu im'o "aparate" a da bi napravio imperiju mora imati i nekog za ledjima
Mi imamo kitu
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#66 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija
Obrazovanje nikad losije, korupcije nikad vise, podanickog mentaliteta nikad izrazenijeg ! O čemu pricamo ?hrasno38 wrote:Kikibombona wrote:Jos jedna tema otvorena da raja mudruje, supljira dok ne radi nista u drzavnim, opstinskim, kantonalnim kancelarijama........
E jesmo smijesan narod u vrazju mater! Ne kazu dzaba da je svaki Bosanac potencijalni selektor fudbalskog tima, tako smo pametni i sve znamo!![]()
Jak si taman onoliko koliko imas para! I u tome se krije sva mudrost. Iz toga proizilazi jaka ekonomija, privlacis jake igrace, imas novac za lobiranje.....
Prava strategija je OBRAZOVANJE, borba protiv kriminala i korupcije, jacanje ekonomije, suzbijanje podanickog i sadakaskog mentaliteta (niko me nije dosao OBAC, niko mi nije udijelo pomoc...), suzbijanje lopovskog mentaliteta..... Mijenjati se trebamo, ne valjamo kao ljudi.
I treba se znati uvlaciti u guzove Americi i Evropi. Ne znam Ahmo i Nedzade sta mislis o tome? Smatram da je za Bosnjake pogubno pretjerano jacati veze sa islamskim svijetom ako Amerika i Evropa stave do znanja da im se to ne svidja. Dakle, treba jacati taman koliko oni dozvole, posebno na ekonomskog planu, ako se moze kakva korist izvuci. Nama su Amerika i Evropa bog i batina, od njih sudbina zavisi. Dakle, ko njima bolje poflauta taj ce bolje proci!
- General War
#67 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija
Imamo mi "nekoga"...samo se pravili pametniji i nismo iskoristili...insomnia78 wrote:Pa jest' al' mi nismo Senad
Mi imamo kitu
- stakasa
#68 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija
Najace je sto smo mi izbirljivi, ne prihvatamo nista ispod ravnopravnog saveznistva sa Engleskom i Njemackompalermo wrote:A, 'ebo ga život, pa to su jasne stavri, ali opet ne možeš živjeti sam na svijetu, imaš one što su ti skloni iz raznoraznih razloga, imaš one što su ti neskloni iz raznoraznih razloga....one koji će ti pomoći i one koji bi ti najradije podapeli nogu. Svatko ko misli da će netko zbog tebe ugorziti sebe nije realan (baš kao i u našim običnim ljduskim životima) ali to ne znači da ne postoje situacije u kojima će se vaši interesi poklopiti, ili će iz nekih posebnih razloga neko biti spreman ti pomoći.insomnia78 wrote: Ma nemamo mi saveznika
Naravno, uvijek ostaje ona stara, pomozi sam sebi pa ću ti i ja pomoći.
Turci, Iranci, dijaspora - pu. Dovedi Obamu pa cemo pricat
- ljevoruki
#69 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija
Davno sam ovdje napisao da iskreno mislim da smo imali sansu da budemo nesto kao Izrael u Europi, da nas niko ne smije ni pogledati poprijeko.Znači Bošnjacima je potreban pokret poput Cionizma?
Cinjenica je da smo imali potpuno nesposobnog vodju i smijesan pregovaracki tim na pregovorima je za svaku osudu.
Morali smo traziti, po pristanku na Deytonski sporazum, da nas istog trena prime u NATO i naoruzaju do zuba.
Ne bi danas imali laktasko govedo da nam se sere po glavi a istovremeno sumnjam da bismo imali ovoliko krezavih bradonja u kratkim pantolama.
Sila samo silu prizna, nista drugo.
Ekonomija, obrazovanje, politika .... sve se to naslanja na to koliko si jak i koliko te se boje.
-
hizo ramidovic
#70 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija
bosnjaci strateski moraju radit na uvozu arapa i njhovom naseljavanju sirom bih posto oni imaju pare cvijetat ce ekonomija i natalitet i bitce para ko sodera i posto su oni i amerikanci dobri jarani onda ce i bosnjaci bit dobri sa amerikancima i eto to jeto
- It_is_a_Leclerc
#71 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija
Za sve neodumice oko toga kako se ponaša jedan narod nakon što preživi genocid, obratiti se Albancima, Armenima i Izraelcima.
Bezkompromisna borba i ne uzmicanje za milimetar. Pojmovi bošnjački političkim paramecijusima i dalje strani k'o španska sela.
Bezkompromisna borba i ne uzmicanje za milimetar. Pojmovi bošnjački političkim paramecijusima i dalje strani k'o španska sela.
- Kikibombona
#72 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija
Mislim da Bosnjaci odnos sa Turskom trebaju uskladiti prema zeljama Amerike i Evrope. Ako Evropa daje podrsku, onda ok, treba raditi na jacanju odnosa. Ako su protiv, bjez' od Turske. Evropa ima kapacitet da ti naudi i pomogne, Turska u ovom trenutku nista od toga.palermo wrote:Pa bogami iz rasprave vas dvojice, jedino što bi se moglo zaključiti je da je Turska naš prirodni saveznik. Znači vas dvojica, Bakirovi poštovaoci.insomnia78 wrote:
Moje je uvjerenje da Amerika i Evropa zele stabilnu Tursku, ali niposto regionalnu silu i ravnopravnog partnera. Ne znam da li pratis aktuelna desavanja vezana za Tursku i Erdogana. Erdo je imao neke izrazito nediplomatske izjave. Pametni su Turci, dobro znaju sta im zapad zeli, sta im sprema.
I jos xy slicnih izjava u posljednjih 6 - 12 mjeseci. Imam osjecaj da im Ameri spremaju sranje sa Kurdima ako nastave pokazivati pretenzije za dominaciju u regiji.Turska, Amerika – Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da Amerikanci uživaju da gledaju mrtvu muslimansku djecu i dodao da su zapadne zemlje samo lažni prijatelji muslimanskom svijetu.
Redžep Tajip Erdogan rekao je da zapadnjaci žele da unište muslimanske zemlje išto je prije moguće iskoriste bogatstva Bliskog istoka, piše Vašington tajms.
“Vjerujte mi, oni nas ne vole. Navodno nas posmatraju kao prijatelje, a žele nam smrt, i uživaju u tome da gledaju kako naša djeca umiru. Koliko dugo još treba da ignorišemo tu činjenicu?”, upitao je turski predsjednik.
Erdogan je, tokom sastanka Stalnog komiteta za ekonomsku i privrednu saradnju islamskih zemalja, podvukao da nemuslimanske zemlje Zapada samo ostvaruju svoje interese na Bliskom istoku i dodao da je njihov jedini cilj da prisvoje i ekspolatišu mnogobrojna istočnjačka bogatstva.
“Ja otvoreno govorim, a to je jedini način da riješimo probleme. Stranci vole našu naftu, zlato i dijamante, i svakako jeftinu radnu snagu islamskog svijeta. Ali naravno, oni vole i sukobe, svađe i borbe na Bliskom istoku”, istakao je Erdogan.
Ubijanje djece i borba sa zemaljama Zapada može se okončati jedino ako se islamske zemlje ujedine, zaključuje turski predsjednik.
Srbi se igraju sa vatrom previse koketirajuci sa Rusima od cega nemaju nikakve koristi. Srbi su politicki jedan od glupljih naroda u Evrope. Nagli su, operisani od realnosti, uvjereni da su snazniji nego jesu.... Bosnjaci moraju biti jako obazrivi u odnosu sa Turskom. Ne trebaju nista raditi bez jasne saglasnosti Amerike i Evrope.
- General War
#73 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija
Pa i nije ti bas neka uporedba:It_is_a_Leclerc wrote:Za sve neodumice oko toga kako se ponaša jedan narod nakon što preživi genocid, obratiti se Albancima, Armenima i Izraelcima.
-Albanci ne kontrolisu "cijelo kosovo"...imaju nesto slicno kao i mi...zahvaljujuci amerima nemaju entitet...a to zahvaljujuci bosanskoj pokaznoj vjezbi:
-Armenci...
-Jevreji...Manje ih u evropi (gdje je genocid i pocinjen) a vise na Bliskom Istoku (gdje drugima isto napravise)...(Njemacka cijela, a prije i Spanija...)
...
-
palermo
#74 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija
Koja Evropa ? Misliš Njemačak ili Britanija ili Francuska, teško da ima tu samo jedan interes posebno kada govorimo o tako velikoj zemlji kao što je Turska. Erdogan je danas sutra nije, savezništva ostaju bez obzira na lidere. Time ja uopšte ne kažem da se mi moramo krenuti Turskoj, samo ako je kao što vi sve rekoste (a rekoste, mali smo, nebitni, vaki, naki) onda mi nekako logično jeste da se okrećeš prema onome koji ima interes za tebe. Podržavajući tebe, podržava i brani i svoj interes.Kikibombona wrote:
Mislim da Bosnjaci odnos sa Turskom trebaju uskladiti prema zeljama Amerike i Evrope. Ako Evropa daje podrsku, onda ok, treba raditi na jacanju odnosa. Ako su protiv, bjez' od Turske. Evropa ima kapacitet da ti naudi i pomogne, Turska u ovom trenutku nista od toga.
Moje je uvjerenje da Amerika i Evropa zele stabilnu Tursku, ali niposto regionalnu silu i ravnopravnog partnera. Ne znam da li pratis aktuelna desavanja vezana za Tursku i Erdogana. Erdo je imao neke izrazito nediplomatske izjave. Pametni su Turci, dobro znaju sta im zapad zeli, sta im sprema.
Last edited by palermo on 08/05/2015 15:48, edited 1 time in total.
-
palermo
#75 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija
dupli,sorry