pa nije sad da federaciji cvjetaju ruze kada je u pitanju prirodni priraštaj:Mister Yes wrote:Bosansko-Bošnjačka strategija je već 20 godina jasna svakom iole pametnom čovjeku i ne mogu da vjerujem koliko je onih kojima to nije jasno to jest koliko je onih koji nisu pametni. Ta strategija se zove DEMOGRAFIJA i funkcioniše sasvim dobro.
2013-te u RS-u se rodilo 9.510 a umrlo 13.978
2014-te u RS-u se rodilo 8.927 a umrlo 14.409
Dodik i društvo su svjesni toga da nestaju i da im vrijeme curi. Ako nešto ne urade u sljedećih 5 godina kasnije neće imati ljudi da išta pokušaju. Znaju to i bošnjački političari i zato izbjegavaju sukob, proglašavaju dane žalosti i smiruju tenzije.
Zato je nevjerovatno koliko ima glupih i retardiranih Bošnjaka-Bosanaca koji se nadaju konfliktu i koji u ovakvoj situaciji podgrijavaju tenzije. Ljudi poput Nerdina i onih koji brane Nerdina. Ljudi koji ovih dana pozivaju na rat jer je policija RS-a uhapsila 30 Bošnjaka u RS-u. Kako smo samo glup narod. Ako dopustimo da nas isprovocira narod koji nestaje onda ne zaslužujemo da postojimo. Simple as that.
2013. 8,6 rođenih, 8,8 umrlih na 1.000 stanovnika
2012. 9,2 rođenih, 8,9 umrilih na 1.000 stanovnika
Kikibombona wrote:Jos jedna tema otvorena da raja mudruje, supljira dok ne radi nista u drzavnim, opstinskim, kantonalnim kancelarijama........
E jesmo smijesan narod u vrazju mater! Ne kazu dzaba da je svaki Bosanac potencijalni selektor fudbalskog tima, tako smo pametni i sve znamo!![]()
Jak si taman onoliko koliko imas para! I u tome se krije sva mudrost. Iz toga proizilazi jaka ekonomija, privlacis jake igrace, imas novac za lobiranje.....
Prava strategija je OBRAZOVANJE, borba protiv kriminala i korupcije, jacanje ekonomije, suzbijanje podanickog i sadakaskog mentaliteta (niko me nije dosao OBAC, niko mi nije udijelo pomoc...), suzbijanje lopovskog mentaliteta..... Mijenjati se trebamo, ne valjamo kao ljudi.
I treba se znati uvlaciti u guzove Americi i Evropi. Ne znam Ahmo i Nedzade sta mislis o tome? Smatram da je za Bosnjake pogubno pretjerano jacati veze sa islamskim svijetom ako Amerika i Evropa stave do znanja da im se to ne svidja. Dakle, treba jacati taman koliko oni dozvole, posebno na ekonomskog planu, ako se moze kakva korist izvuci. Nama su Amerika i Evropa bog i batina, od njih sudbina zavisi. Dakle, ko njima bolje poflauta taj ce bolje proci!