Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post Reply
sumirprimus

#1101 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by sumirprimus »

zakaj bedaci,zakaj seljaci??? :twisted:
madner

#1102 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by madner »

Sada je sljedece pitanje...

:D
Dozer

#1103 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by Dozer »

Zamolicu da se ne segacite i ne ubacujete kojekakve sportske klipove u ovako ozbiljne teme. Hvala unapred na razumevanju.

Takodjer, vrlo je bitn oda sada odmah predvidimo vlastite gubitke prilikom preuzimanja Gratza.
sumirprimus

#1104 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by sumirprimus »

Dozer wrote:Zamolicu da se ne segacite i ne ubacujete kojekakve sportske klipove u ovako ozbiljne teme. Hvala unapred na razumevanju.
sport se zabranjuje dok se ne izbije na liniju dolina mandarina,vinska cesta,vinska brda,zivogosce!
sumirprimus

#1105 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by sumirprimus »

od gubitaka,dva kuplunga,noktarica,vruci kaj i po kile oraha oljustenih.za prostatu.dobre masnoce.
Dozer

#1106 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by Dozer »

Koje su procene vezano za skijalista i gubitke na njima? Major Madner?
sumirprimus

#1107 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by sumirprimus »

Dozer wrote:Koje su procene vezano za skijalista i gubitke na njima?
ako posaljemo deen divizon,zna se koj na gubitku :D
Dozer

#1108 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by Dozer »

Deen - Singer divizion?! Oni su mocni. Mogli bi osvojiti padine bez vecih gubitaka dlaka na supcima.
madner

#1109 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by madner »

Sto se tice skijalista, mozemo racunati da cemo izgubiti dosta mladih vojnika na one pohlepne ruske azdaje koje su cesto motaju gore. No ako nam logistika bude na nivou, mozda i mozemo proci bez trajnih posljedica za zdravlje. :D
Dozer

#1110 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by Dozer »

Major Madner, obavezno nase snage snabdeti s dovoljnim kolicinama lubrikanata, pogotovo Deen-Divizion.
anti_naci

#1111 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by anti_naci »

Dobro, mislim da je dovoljno bilo jednorecenicnih upisa. Dakle, da se vratimo opciji koju podzava pokretac teme, a za ove ostale opcije njihovi promotori bi mozda mogli otvoriti i zasebne teme.

4. jedinstvena gradjanska nacionalna bosnjacka drzava BiH

Bitna velika pitanja te opcije po mom misljenju su:

a) kako demografski u potpunosti preuzeti FBiH na jugu
b) kako represivno u potpunosti moci kontrolirati RS, da li bi za to bila dovoljna SIPA/OS/pomoc recimo HV/NATO
madner

#1112 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by madner »

Deen Divizion neka se sam snadje, ko ih jebe. :D

Ove ruskinje ce traziti kile i kile oraha. :D
Dozer

#1113 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by Dozer »

4. Nonsense.

a) Wet dreams
b) Deen-divizija ce se pobrinuti za sve

Ruskinje - obavezno poneti i vece kolicine meda. Mesano koristiti dok ruskinje ne pocnu raditi ovo - Image
madner

#1114 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by madner »

Znaci ovo je spisak osnovne opreme:

Sljem.
Planinarske cipele.
Puskomitraljez
Raketni bacac
12 bombi
670 metaka
Kile i kile oraha
2 kile meda

Neka se javi svako i kaze sta ima sta nema, da nabavimo odgovarajucu kolicinu. :D
Mister Yes

#1115 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by Mister Yes »

madner wrote: Dakle skupimo pare da bidnem 3 mjeseca u Becu, pa cu se povuc do zime i onda izviditi sva skijalista. :D
Valja ćemo Skijaša slati da izvidi skijalšta a ne tebe? :?
Dozer

#1116 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by Dozer »

Kapetan Skijas ne voli orahe, alergican. On ce cekati u stacionaru dok se Ruskinje ne rese muka.
madner

#1117 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by madner »

Sudba kleta, no za domovinu i otadzbinu sam spreman da se zrtvujem. :D
anti_naci

#1118 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by anti_naci »

a) kako demografski u potpunosti preuzeti FBiH na jugu

Kada se podvuce crta nakon ovih posljednjih 25 godina, jasno se moze izvuci zakljucak da su Hrvati u BiH izabrali pogresan strateski cilj, tamo pocetkom 90-tih, pa posljedicno tomu i dozivjeli katastrofu. To je ustvari i nauk i samim Bosnjacima da uvijek treba biti oprezan prilikom izbora strateskog cilja, i zato je dobro da postoje razlicite opcije/ideje u drustvu, jer slijepo drzanje samo jedne opcije - ukoliko je ona pogresna - vodi u katastrofu. Dakle, u vremenu maksimalnog pritiska od strane Srba, na tada jos uvijek amorfnu masu muslimana koji su bili maltene potpuno ateizirani, kojima je u tom trenutku bilo sasvim laku napisati u licnoj Hrvat, okaciti mu sahovnicu na rame, i poslat ga u boj sa Srbima - oni su napravili kardinalnu gresku gdje su tu njihovu stratesku opciju potpuno sami unistili i etablirali ovu HDZ-ovsku opciju "bitke za teritorije". Posljedica je naravno gubitak 2 miliona potencijalnih pripadnika nacije (nije bilo tesko tim muslimanima vec 1993. uhvatiti prikljucak na 1878. i bosnjastvo/bosanstvo/identitet koji je vezan za Bosnu), i pri tome su jos dodatno demografski pali sa 800.000 na 400.000. Iako su na pocetku ostvarili i neke pobjede, podvlacenjem crte sada nakon 25 godina se pokazuje da su to vrlo jasno bile Pirove pobjede.

HDZ opcija "bitke za teritorije" u svakom slucaju odgovara Bosnjacima u ovoj 4. ciljnoj opciji. Da li HDZ tu opciju i dan-danas "treceg entiteta" koristi kao mehanizam manipulacije ili je to stvarni cilj kojeg oni imaju, nije ni bitno, uzmimo da je to ova potonja stvarna opcija. Naravno, ono sto je propalo 1994. i dalje slijedecih 20 godina propadalo, ne vidim kako oni misle istom ideologijom i istim metodima zaustaviti katastrofu, i okrenuti planetu u kontra smjeru? Najrealnije se to "treci entitet" moze smatrati kao iskaz odredjenih zelja da se zaustavi gubitak pozicija, i spasi sto se spasiti da, od tih teritorija na kojima su Hrvati jos uvijek vecina - ali neke realnosti u tome vrlo malo ima. Mislim da ta njihova borba, nama za nase 4. vrlo pogoduje.

Opcenito, jug FBiH se moze klasificirati u dvije vrste opcina, s demografskog aspekta odnosa Bosnjaci-Hrvati. Opcine u kojima je odnos Hrvati - (minus) Bosnjaci = par tisuca:
- Neum, ~3500
- Ravno, ~1200
- Stolac, ~2000
- Prozor, ~5100
- Kupres, ~2800
- Mostar, max 10000
-------------------------
total ~24600

Dakle, razlika izmedju Hrvata i Bosnjaka na tom cjelokupnom potezu od Kupresa do Ravnog, sto bi kao trebalo biti maltene teritorijalno pola tog zamisljenog "treceg entiteta", je u demografskom smislu manja od populacije npr. jedne opcine Hadzici. Znaci, kada bi sada carobnim stapicem uzeo populaciju opcine Hadzici, i naselio na taj teritorij, opcine Kupres, Prozor, Mostar, Stolac, Neum, Ravno bi postale opcine sa vecinskim bosnjackim stanovnistvom. Ove opcine bi naravno trebale biti taj prvi (ne nuzno i najvazniji) pravac djelovanja te neke eventualne demografske nacionalne politike u opciji 4.

Ostale opcine na jugu, druga klasifikacija opcina, njih bi bilo teze preuzeti:
Capljina, ~12000
Citluk, ~13000
Ljubuski, ~21000
Siroki, ~22000
Posusje, ~13000
Grude, ~12000
Livno, ~17000
Duvno, ~13000
----------------------
total ~123000

Razlika izmedju Bosnjaka i Hrvata na ovom teritoriju je znacajna, i to ne bi bilo tako jednostavno preuzeti. Tu bi se trebala raditi neka optimizacija, izbor koje opcine bi trebalo izabrati za primarni cilj. Mislim da su dvije opcine bitne, Capljina i Duvno/Tomislavgrad, jer one otvaraju neke koridore prema Plocama i prema Splitu...

Kao finalno ovoga posta, mislim da se dolinu Neretve moze poprilicno lako demografski tretirati, jer se ona nalazi na koridoru Vc i nije teska provincija kako je to npr. Podrinje. Ljudima ne bi bilo tesko na tom teritoriju osnovati svoj dom, u ovom kontekstu promatrano.
Last edited by anti_naci on 18/06/2015 16:38, edited 3 times in total.
Dozer

#1119 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by Dozer »

Image
Ti si meni car ImageImage

Fucking unbelievable Image Image
anti_naci

#1120 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by anti_naci »

Npr. povrsina ovih opcina Kupres, Prozor, Mostar, Stolac, Neum, Ravno, koje bi se relativno lako mogle demografski preuzeti sa populacijom brojnosti jednih Hadzica je:
- 3063.8km2, ili
- 3063.8/51192 = ~6% BiH, ili
- 3063.8/26110 = ~12% FBiH

Moje misljenje, kakav god strateski cilj mi izaberemo, ovo treba uraditi - gdje maltene 1-1.5% ukupnog bosnjackog/bosanskog korpusa u BiH stabilizira 6% teritorije BiH.
Mister Yes

#1121 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by Mister Yes »

Novi avatar uz prigodnu pjesmu:

Vidim polja što se žitom zlate
i na brijegu vidim rodni dom
svakog trena mislim na te
zemljo moja

A u polju moja duša spava
u sred žita kao zlatni klas
postelja joj meka trava
zemljo moja

I dok ja nisam tu
pokraj nje da skupa predamo se snu
svaku noć čujem glas
koji zove dođi sreća ćeka nas

Nigdje noći nisu tako plave
nigdje sunce nema takav sjaj
nigdje nisu takve trave
zemljo moja

U tom klasu nek mi ljubav spava
nek me čeka ja cu brzo doci
nek je ljubi tvoja trava
zemljo moja, zemljo moja. :kiselavoda: :kiss:
gospodja profiterka

#1122 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by gospodja profiterka »

Za koju god strategiju se odlučite, ja ću vam dostavljati metke i konzerve. Uspješna je samo ona strategija koja dovede do moga naprasnog bogaćenja na tuđoj muci. :thumbup:
ILVIIR

#1123 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by ILVIIR »

prosto nevjerovatno.

na prvih 30 stranica se trola tema sa nekim likom koji priziva ndh, blati i vrijedja bosnjake najgorim nazivima i diskutuje o necemu (ujedinjene/aneksija sa/od strane hrvatske i asmilacija bosnjaka u hrvate) sto je toliko nerealno, da to ne mogu rijecima opisati. ali eto, zagrizli forumasi kao som na durdubak.

na sljedecih 15 stranica opet totalno trolanje o historijskim dogadjajima koji su eto u najmanju ruku diskutabilini, ali da ne pricamo o tome koliko su irelevantni za temu.

ponekad inicijator teme pokusa opet vratiti diskusiju na pravi put, ali uzalud. kao neki zacarani krug, tema se trola i trola.

sto se reisa tice, tu nema sumnje da covjek kao prvo sam ne zna sta je, jer nekad pise da je hrvat a nekad bosnjak.. to se dalo iz vise postinga primjetiti, samo mi se cini da u zustroj diskusiji to forumasi nisu ni skontali. zatim njegovi postovi kipe od kroatizama, tako da u najmanju ruku moze se reci, da nije iz sarajeva niti je tamo odrstao ili se skolovao. covjek u jednom postu kaze da je bosnjak, a u sljedecem na neki nacin negira bosnjastvo. ali eto, baniran je srecom.

sto se tice mister yes-a, nemojte mi njega dirati. :) kao prvo, jak je sto se tice statistike i tu cemo se vjerovatno jos puno druziti na temamo o popisu, ako dodju ikad rezultati. kao drugo, on je inace sklon mjenjanju svog stava, tako da jednog dana je za treci entitet, drugi za nezavisnost rs-a, a treci je za ujedinjenje sa hrvatskoj. jest da je tesko diskutovati sa takvim forumasima, ali on to vidi kao vrlinu, da iz dana u dan nesto uci i tako se i njegovi stavovi mogu mjenjati. nista strasno, po meni. to sta je on po nacionalnosti, je meni manje vise nebitno. iako kaze da je bosnjak, ja mislim da tu ima sigurno neke mjesavine, mozda mjesani brak, mozda zena hrvatica/srpkinja/bosanka/dzedaj. tako da kod njega uvijek se osjeti neka potreba udvoravanja drugima (srbima/hrvatima). ipak, mislim da je njegova intencija, da kazem pozitivna, i da mu je primarni cilj da se bolje i mirnije zivi na ovim prostorima. to se podudara sa mojim intencijama. samo sto su nejgove metode te, da on voli da na neki nacin "provocira", nebitno da li se radi o bosnjacima, hrvatima ili srbima. to su oni likovi sto su uvijek zele biti malo drugaciji od ostalih, a u svakoj diskusiji su "anti-protivni".

jedino jos sto me cudi, da niko nije skontao da ovaj anti_naci klon od onog reisa. pa covjek pise na isti nacin kao reis, jedino je ideje malo zakamuflirao. mislim da bi bio red da moderacija i njega banira....

toliko od mene sto se tice offtopica. dok malo vise vremena nadjem, napisat cu nesto opsirnije u vezi bosasnko/bosnjacke strategije.
Last edited by ILVIIR on 18/06/2015 18:00, edited 1 time in total.
mudrac2

#1124 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by mudrac2 »

madner wrote:Sudba kleta, no za domovinu i otadzbinu sam spreman da se zrtvujem. :D
debele ne primaju u planinsku diviziju. jedino da te zakačimo za kamion, a u povlačenju odozgo samo zakotrljat.
Mister Yes

#1125 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by Mister Yes »

ILVIIR wrote: iako kaze da je bosnjak, ja mislim da tu ima sigurno neke mjesavine, mozda mjesani brak, mozda zena hrvatica/srpkinja/bosanka/dzedaj.
Bingo. :D Na popisu se izjasnila kao Džedaj. Inače ima naše ime ;-)
ILVIIR wrote:jedino jos sto me cudi, da niko nije skontao da ovaj anti_naci klon od onog reisa.
I još jedan pogodak. To je toliko očigledno ali slabiji analitičari misle da sam ja :lol:

Ti zaista vrhunski zapažaš. To sam ti već rekao ;-)
Post Reply