Bosanski Stanak

Da li ste za preimenovanje drzavnog parlamenta u bosanski Stanak?

Da
20
69%
Ne
4
14%
Nije mi bitno
5
17%
Nacelno da, ali nisu sazrijeli uslovi za preimenovanje
0
No votes

Total votes: 29

hajducka travica

#26 Re: Bosanski Stanak

Post by hajducka travica »

oldplague wrote:
hajducka travica wrote:
oldplague wrote:Ali eto, nek se tebi srce na Stanak razigralo, a za Stanak nisi ni čuo do prije dvije minute. I to je to, to je sav problem. Patriotizam se svodi na srednjevjekovne fantazmagorije, folklor, terminološke akrobacije, a u stvarnosti pučki dernek i janjetina.

A,sta si ti ocekivao u ono vrijeme,da se svira valcer na lijepom plavom Dunavu.Runo je runo,pa kakvo god da je i koliko god da je nase je.
Opet ništa, a? Ne smeta meni što je to runo, već što za to runo niko nikad nije čuo, a sad bi ga ogrtali. Imali ste 20 godina da radite na nacionalnoj mitologiji, da je ugrađujete u svijest i srca ljudi, i šta bi? I kakve vražje veze ima kako se zove onaj cirkus od skupštine?
Ja nisam pripadao tim ljudima,ni tada ni danas a veoma dobro poznajem svoje runo i ne stidim ga se nigdje,ma bilo gdje da se nadjem ili da s nekim zapocnem polemiku.Na zalost,moram se s tobom sloziti u dosta u vecem dijelu tvog teksta.Pricali su jedno a radili su skroz stoto.Sutra nek bude popis stanovnistva u Bih, bosanski muslimani ce se izjasnjavati,kao: muslimani,Muslimani,Bosanci,Bosanciihercegovci,Bosnjaci.
oldplague

#27 Re: Bosanski Stanak

Post by oldplague »

Opet ništa, a? Ne smeta meni što je to runo, već što za to runo niko nikad nije čuo, a sad bi ga ogrtali. Imali ste 20 godina da radite na nacionalnoj mitologiji, da je ugrađujete u svijest i srca ljudi, i šta bi? I kakve vražje veze ima kako se zove onaj cirkus od skupštine?
Ja nisam pripadao tim ljudima,ni tada ni danas a veoma dobro poznajem svoje runo i ne stidim ga se nigdje,ma bilo gdje da se nadjem ili da s nekim zapocnem polemiku.Na zalost,moram se s tobom sloziti u dosta u vecem dijelu tvog teksta.Pricali su jedno a radili su skroz stoto.Sutra nek bude popis stanovnistva u Bih, bosanski muslimani ce se izjasnjavati,kao: muslimani,Muslimani,Bosanci,Bosanciihercegovci,Bosnjaci.
Nažalost, tačno i precizno.
michio

#28 Re: Bosanski Stanak

Post by michio »

Jel' taj stanak bio demokratska institucija? :D
oldplague

#29 Re: Bosanski Stanak

Post by oldplague »

michio wrote:Jel' taj stanak bio demokratska institucija? :D
Nadasve.
hajducka travica

#30 Re: Bosanski Stanak

Valjda je onda Stanak bio isto je danas Sastanak,jer kazu da je jezik ziv,da se razvija i slabi ako se ne trenira redovito.

Bosanski Sastanak iliti Parlament.
michio

#31 Re: Bosanski Stanak

Post by michio »

Ama skupština :D
hajducka travica

#32 Re: Bosanski Stanak

Vjerujes li ti u demokratiju?
michio

#33 Re: Bosanski Stanak

Post by michio »

hajducka travica wrote:
Vjerujes li ti u demokratiju?
Eh pa sad, svakako prije u demokratiju nego u neki stanak.
oldplague

#34 Re: Bosanski Stanak

Post by oldplague »

hajducka travica wrote:Valjda je onda Stanak bio isto je danas Sastanak,jer kazu da je jezik ziv,da se razvija i slabi ako se ne trenira redovito.

Ovo obično ne radim i kvari mi imidž klimakterične zle babetine, ali ti mi valjaš travice. Nije vezano za citirani post, već generalno.
hajducka travica

#35 Re: Bosanski Stanak

oldplague wrote:
hajducka travica wrote:Valjda je onda Stanak bio isto je danas Sastanak,jer kazu da je jezik ziv,da se razvija i slabi ako se ne trenira redovito.

Ovo obično ne radim i kvari mi imidž klimakterične zle babetine, ali ti mi valjaš travice. Nije vezano za citirani post, već generalno.
Ma,bez problema,imidz ima da stoji kao najveci vrh na Himalajima,u imidz necemo barkati.Ali da nevolim valjati travicu,volim,ali ne onu sto se zove skank il' vid-sad originalno ime i natpis neznam.U jednom me momentu prozeze pomisao da bi Stanak mogao biti i Skanak,ih kako bi nam tek onda parlamentarci izgledali.Al' znam 100% da bi i tada bili nezadovoljni i trazili nesto skuplje,bjelje,cistije i halucinantnije.Ne brini !
oldplague

#36 Re: Bosanski Stanak

Post by oldplague »

hajducka travica wrote:
oldplague wrote:

Ma,bez problema,imidz ima da stoji kao najveci vrh na Himalajima,u imidz necemo barkati.Ali da nevolim valjati travicu,volim,ali ne onu sto se zove skank il' vid-sad originalno ime i natpis neznam.U jednom me momentu prozeze pomisao da bi Stanak mogao biti i Skanak,ih kako bi nam tek onda parlamentarci izgledali.Al' znam 100% da bi i tada bili nezadovoljni i trazili nesto skuplje,bjelje,cistije i halucinantnije.Ne brini !
To, Skanak! Kralju! Nek se zove Skanak!! :lol: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
hajducka travica

#37 Re: Bosanski Stanak

To, Skanak! Kralju! Nek se zove Skanak!! :lol: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Nije fer ,pokvarismo covjeku temu. I ja sam vazda za promjene.

Da dam i ja jedan prijedlog,zasto ne bi mogao i bosanski Tabor.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#38 Re: Bosanski Stanak

Post by PipiDugaDevetka »

Da ste vi živi i zdravi za vrijeme srednjovjekovne predosmanske Bosne se Canabis sativa masovno sadio. Bez ikakvih zabrana. Nije bilo GM konoplje, a skank je GM konoplja.
MuaDib

#39 Re: Bosanski Stanak

Post by MuaDib »

Kakav stanak, koliko znam iz historije Srednjevjekovna Bosna je imala svoj RUSAG, kao neki vid skupštine.

A kakvi su današnji BH parlamentarci, ja bih ime Parlamentarne skupštine promjenio u SERAT, pa bi nam zastupnici bili što i jesu SERATORI. :D :D
dek

#40 Re: Bosanski Stanak

Post by dek »

Sviđa mi se, samo što to kod nas ne bi prošlo...
Post Reply