Ja nisam pripadao tim ljudima,ni tada ni danas a veoma dobro poznajem svoje runo i ne stidim ga se nigdje,ma bilo gdje da se nadjem ili da s nekim zapocnem polemiku.Na zalost,moram se s tobom sloziti u dosta u vecem dijelu tvog teksta.Pricali su jedno a radili su skroz stoto.Sutra nek bude popis stanovnistva u Bih, bosanski muslimani ce se izjasnjavati,kao: muslimani,Muslimani,Bosanci,Bosanciihercegovci,Bosnjaci.oldplague wrote:Opet ništa, a? Ne smeta meni što je to runo, već što za to runo niko nikad nije čuo, a sad bi ga ogrtali. Imali ste 20 godina da radite na nacionalnoj mitologiji, da je ugrađujete u svijest i srca ljudi, i šta bi? I kakve vražje veze ima kako se zove onaj cirkus od skupštine?hajducka travica wrote:oldplague wrote:Ali eto, nek se tebi srce na Stanak razigralo, a za Stanak nisi ni čuo do prije dvije minute. I to je to, to je sav problem. Patriotizam se svodi na srednjevjekovne fantazmagorije, folklor, terminološke akrobacije, a u stvarnosti pučki dernek i janjetina.
A,sta si ti ocekivao u ono vrijeme,da se svira valcer na lijepom plavom Dunavu.Runo je runo,pa kakvo god da je i koliko god da je nase je.
Bosanski Stanak
-
hajducka travica
#26 Re: Bosanski Stanak
-
oldplague
#27 Re: Bosanski Stanak
Nažalost, tačno i precizno.Opet ništa, a? Ne smeta meni što je to runo, već što za to runo niko nikad nije čuo, a sad bi ga ogrtali. Imali ste 20 godina da radite na nacionalnoj mitologiji, da je ugrađujete u svijest i srca ljudi, i šta bi? I kakve vražje veze ima kako se zove onaj cirkus od skupštine?Ja nisam pripadao tim ljudima,ni tada ni danas a veoma dobro poznajem svoje runo i ne stidim ga se nigdje,ma bilo gdje da se nadjem ili da s nekim zapocnem polemiku.Na zalost,moram se s tobom sloziti u dosta u vecem dijelu tvog teksta.Pricali su jedno a radili su skroz stoto.Sutra nek bude popis stanovnistva u Bih, bosanski muslimani ce se izjasnjavati,kao: muslimani,Muslimani,Bosanci,Bosanciihercegovci,Bosnjaci.
-
michio
#28 Re: Bosanski Stanak
Jel' taj stanak bio demokratska institucija? 
-
oldplague
#29 Re: Bosanski Stanak
Nadasve.michio wrote:Jel' taj stanak bio demokratska institucija?
-
hajducka travica
#30 Re: Bosanski Stanak
Valjda je onda Stanak bio isto je danas Sastanak,jer kazu da je jezik ziv,da se razvija i slabi ako se ne trenira redovito.
Bosanski Sastanak iliti Parlament.
-
hajducka travica
#32 Re: Bosanski Stanak
Vjerujes li ti u demokratiju?michio wrote:Jel' taj stanak bio demokratska institucija?
-
michio
#33 Re: Bosanski Stanak
Eh pa sad, svakako prije u demokratiju nego u neki stanak.hajducka travica wrote:Vjerujes li ti u demokratiju?michio wrote:Jel' taj stanak bio demokratska institucija?
-
oldplague
#34 Re: Bosanski Stanak
Ovo obično ne radim i kvari mi imidž klimakterične zle babetine, ali ti mi valjaš travice. Nije vezano za citirani post, već generalno.hajducka travica wrote:Valjda je onda Stanak bio isto je danas Sastanak,jer kazu da je jezik ziv,da se razvija i slabi ako se ne trenira redovito.
-
hajducka travica
#35 Re: Bosanski Stanak
Ma,bez problema,imidz ima da stoji kao najveci vrh na Himalajima,u imidz necemo barkati.Ali da nevolim valjati travicu,volim,ali ne onu sto se zove skank il' vid-sad originalno ime i natpis neznam.U jednom me momentu prozeze pomisao da bi Stanak mogao biti i Skanak,ih kako bi nam tek onda parlamentarci izgledali.Al' znam 100% da bi i tada bili nezadovoljni i trazili nesto skuplje,bjelje,cistije i halucinantnije.Ne brini !oldplague wrote:Ovo obično ne radim i kvari mi imidž klimakterične zle babetine, ali ti mi valjaš travice. Nije vezano za citirani post, već generalno.hajducka travica wrote:Valjda je onda Stanak bio isto je danas Sastanak,jer kazu da je jezik ziv,da se razvija i slabi ako se ne trenira redovito.
-
oldplague
#36 Re: Bosanski Stanak
To, Skanak! Kralju! Nek se zove Skanak!!hajducka travica wrote:Ma,bez problema,imidz ima da stoji kao najveci vrh na Himalajima,u imidz necemo barkati.Ali da nevolim valjati travicu,volim,ali ne onu sto se zove skank il' vid-sad originalno ime i natpis neznam.U jednom me momentu prozeze pomisao da bi Stanak mogao biti i Skanak,ih kako bi nam tek onda parlamentarci izgledali.Al' znam 100% da bi i tada bili nezadovoljni i trazili nesto skuplje,bjelje,cistije i halucinantnije.Ne brini !oldplague wrote:Ovo obično ne radim i kvari mi imidž klimakterične zle babetine, ali ti mi valjaš travice. Nije vezano za citirani post, već generalno.hajducka travica wrote:Valjda je onda Stanak bio isto je danas Sastanak,jer kazu da je jezik ziv,da se razvija i slabi ako se ne trenira redovito.
-
hajducka travica
#37 Re: Bosanski Stanak
Nije fer ,pokvarismo covjeku temu. I ja sam vazda za promjene.To, Skanak! Kralju! Nek se zove Skanak!!![]()
![]()
![]()
Da dam i ja jedan prijedlog,zasto ne bi mogao i bosanski Tabor.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#38 Re: Bosanski Stanak
Da ste vi živi i zdravi za vrijeme srednjovjekovne predosmanske Bosne se Canabis sativa masovno sadio. Bez ikakvih zabrana. Nije bilo GM konoplje, a skank je GM konoplja.
- MuaDib
#39 Re: Bosanski Stanak
Kakav stanak, koliko znam iz historije Srednjevjekovna Bosna je imala svoj RUSAG, kao neki vid skupštine.
A kakvi su današnji BH parlamentarci, ja bih ime Parlamentarne skupštine promjenio u SERAT, pa bi nam zastupnici bili što i jesu SERATORI.

A kakvi su današnji BH parlamentarci, ja bih ime Parlamentarne skupštine promjenio u SERAT, pa bi nam zastupnici bili što i jesu SERATORI.
-
dek
#40 Re: Bosanski Stanak
Sviđa mi se, samo što to kod nas ne bi prošlo...