Bosanski Rock
Moderator: _BataZiv_0809
- So What!
#1 Bosanski Rock
Zemlja koja je u bivšoj Jugoslaviji bila oaza rock 'n rolla danas ima veoma siromašnu rock scenu. Ipak i poslijeratna rock scena u BiH ima još uvijek grupe na koje se ugledaju ove iz regije. Grupe poput Zostera, Letu Štuke, Skroza, Zone ISkljuchenja, No Rulesa, Zabranjenog Pušenja još uvijek mi ulijevaju nadu da će rock ovdje opstati. Temu sam otvorio da dobijem što više muzičkih preporuka za bosanske bendove jer sam otvorio blog http://bosnianrock.blogger.ba/ na kojem ću ubacivati snimke, novosti i informacije o bendovima iz naše zemlje pa eto bujrum dajte prijedloge:
- So What!
#2 Re: Bosanski Rock
A čitam muzizckazona.ba vrlo dobar portal, ali sumnjam da bi mogao dobiti dozvolu da pišem za njih. Evo već skoro godinu dana održavam blog o Linkin Parku i mogu reć da je dobar nije onaj klasični fan blog koje prave curice nego više novinarskog tpa. A vidjet ćemo kako će ovaj završit. Zaboravio sam na KJHCB eto i oni, a ZP je možda jedini od stare generacije koji se održao upravu si nije to taj ZP, ali je opet solidan. Poslije rata prva dva albuma su vlajala ovo ostalo je čisti prosjek.kurt cobain wrote:Brate nista ti od bloga tog. kontaktiraj http://www.muzickazona.ba pa pisi za njih. bolje ti je to.
a bend KILLINGJAZZHARDCOREBABY. Zabranjeno pusenje i nisu vise nesto. lagano doticnu do dna, barem ja tako mislim. SVAKO IMA PRAVO NA SVOJE MISLJENJE![]()
- just principe
- just principe
#4 Re: Bosanski Rock
fenomenalne obrade, glas da ne govorim
- So What!
#5 Re: Bosanski Rock
Hvala kralju na doprinosu, a zar oni nisu iz Zagreba?just principe wrote:
Inače imal još koja grupa?
- So What!
#6 Re: Bosanski Rock
Evo pročitajte moju recenziju za film "Orkestar" inače dokumentarni film Pjera Žalice o grupi Plavi Orkestar: http://bosnianrock.blogger.ba/arhiva/2011/08/06/2832382
- just principe
#7 Re: Bosanski Rock
jel mislimo o istoj teskoj industriji koja je osnovana u Sarajevo 70-tih godina, na celu sa Vajtom kao vokalom..Ako mislimo onda je normalno nasa grupa, e sad druga je stvar sto je novi vokal ova mala koja je iz Hrvatske, ali nema veze
od ostalih nasih grupa, imas Dubiozu, ali oni su mjesavina svega, ima grupa Nemoguce vruce koja se nedavno opet okupila mislim.. ne znam vise stvarno, vjerovatno imaju i neki metalci, al ko ce njih znati
ako nije rock izvini necu je vise postavljati na ovu themu 
od ostalih nasih grupa, imas Dubiozu, ali oni su mjesavina svega, ima grupa Nemoguce vruce koja se nedavno opet okupila mislim.. ne znam vise stvarno, vjerovatno imaju i neki metalci, al ko ce njih znati
sta jel nije rock ili nije nasa grupa, ne kontamkurt cobain wrote:
Teska Industrija? HAHAHAHHAHAH joj smjesni ste D:
- So What!
#8 Re: Bosanski Rock
Što se tiče Industrije znam da se više prodaju i prolaze i hrvatskoj i da ih hrvatski mediji plasiraju više nego naši pa sam zato mislio da se radi o hrvatskoj grupi. Uskoro ću da bacim Dubiozin koncert na YouTube pod etiketom bosnianrock tako da njih imam već u planu, a za Nemoguće vruće nisam čuo i vidit ću o kakvoj se grupi radi.just principe wrote:jel mislimo o istoj teskoj industriji koja je osnovana u Sarajevo 70-tih godina, na celu sa Vajtom kao vokalom..Ako mislimo onda je normalno nasa grupa, e sad druga je stvar sto je novi vokal ova mala koja je iz Hrvatske, ali nema veze![]()
od ostalih nasih grupa, imas Dubiozu, ali oni su mjesavina svega, ima grupa Nemoguce vruce koja se nedavno opet okupila mislim.. ne znam vise stvarno, vjerovatno imaju i neki metalci, al ko ce njih znati![]()
Teska Industrija? HAHAHAHHAHAH joj smjesni ste D:ako nije rock izvini necu je vise postavljati na ovu themu
- just principe
#9 Re: Bosanski Rock
ma uredu je
a evo zaboravili smo
nemojte i za ovo HAHAHA
a evo zaboravili smo
nemojte i za ovo HAHAHA
- So What!
#10 Re: Bosanski Rock
Ma ja nisam ništa rekao za Industriju samo sam pitao iz koje su zemlje. A što se tiče Emir ima dobar bend i dobro si me podsjetio na njega.just principe wrote:ma uredu je![]()
a evo zaboravili smo
nemojte i za ovo HAHAHA
- zbunjen i osamucen
#11 Re: Bosanski Rock
slaba je rock scena na podrucju citave bivse juge, ne samo kod nas
novih grupa nema a i ako se koja pojavi nema kvalitet
rijetke su grupe koje imaju kvalitet dugo vremena
zato se sve cesce okupljaju stare grupe, te atomsko skloniste, generacija 5, smak i ostali
mada licno najvise bi volio da se ponovo okupi bolero, a prica se o tome, cak su izdali i novu pjesmu
oni su najbolja sarajevska grupa ikad
novih grupa nema a i ako se koja pojavi nema kvalitet
rijetke su grupe koje imaju kvalitet dugo vremena
zato se sve cesce okupljaju stare grupe, te atomsko skloniste, generacija 5, smak i ostali
mada licno najvise bi volio da se ponovo okupi bolero, a prica se o tome, cak su izdali i novu pjesmu
oni su najbolja sarajevska grupa ikad
- So What!
#12 Re: Bosanski Rock
Znam da komšije imaju jače rock scene od naše, ali moja msija su naši bendovi i naša scena tako da se više baziram na bendove iz naše zemlje.kurt cobain wrote:just principe wrote:jel mislimo o istoj teskoj industriji koja je osnovana u Sarajevo 70-tih godina, na celu sa Vajtom kao vokalom..Ako mislimo onda je normalno nasa grupa, e sad druga je stvar sto je novi vokal ova mala koja je iz Hrvatske, ali nema veze![]()
od ostalih nasih grupa, imas Dubiozu, ali oni su mjesavina svega, ima grupa Nemoguce vruce koja se nedavno opet okupila mislim.. ne znam vise stvarno, vjerovatno imaju i neki metalci, al ko ce njih znati![]()
Teska Industrija? HAHAHAHHAHAH joj smjesni ste D:ako nije rock izvini necu je vise postavljati na ovu themu
ovo sto sada rade je totalno SRANJE, mislim smijesno ako se ono moze smatrati muzikom. meni je ono za djecu od 3 godine pa eto vi skontajte
ima Hrvatska i Srbija super bendove i muzicare smao trebas malo vise da potrazis. Od Ramireza preko Vatre do Mandrila itd itd itd a Srbija isto, od Goribora preko Stripa(jest da bas nesto i ne rade u zadnje vrijeme) do Tea Breaka...
samo malo vise treba potraziti prati http://www.muzickazona.ba oni predstavljaju nove bendove, bice sigurno svega
- So What!
#14 Re: Bosanski Rock
Druže hvala, ali za ovu dvojicu već znam. Mislim da je Hot najveći predstavnik bosanskog heavy metala, a konstantno slušam njegov album Sevdah Metal i album 1999 njegove bivše grupe Southern Storm koji su danas poznatiji kao prateći bend Irine Kapetanović.Kio wrote:
- Kio
#15 Re: Bosanski Rock
oo drug koliko gitarista ima
nisi svjestan...Balkan je stvarno kolijevka muzicara 
budem postavio jos klipova

budem postavio jos klipova
- So What!
- So What!