BOSANSKI (PRED)IZBORNI CIRKUS

Post Reply
silence_is_sexy

#1 BOSANSKI (PRED)IZBORNI CIRKUS

Post by silence_is_sexy »

posto su se socijaldemokrati pokazali nesposobnim za ispunjavanje predizbornih obecanja, right wing lesinari se vec poodavno i cak ne pokusavaju da urade nesto od obecanog, stranke centra (ako tako nesto postoji u nasem dnevnopolitickom freak show-u) su uglavnom krijeristi kojima je vlast draza od politickih uvjerenja pa se poslije svakih izbora priklanjaju pobjednicima i ostatak mandata vegetiraju zahvalno primajuci poslanicke pausale, naknade za odvojen zivot (sic!), a ostatak, "nesvrstanih" (stranaka tipa boss-a) prije spadaju u neku specijaliziranu ustanovu zatvorenog tipa za pomoc mentalno bolesnim i zaostalim u razvoju i posto sve sto je odista bitno za bih odredjuje visoki predstavnik maharadja ashdown, izbori su krajnje nepotrebno budjetsko izdvajanje....

tih par miliona koji ce biti potroseni na prebrojavanje jos jedne pobjede nacionalnih partija bi bilo bolje usmjeriti na neku drugu stranu...npr. izgradnju naredna 3km autoputa ili nesto slicno...

ali posto ce se izbori ipak desiti, a stvarnog izbora (cak i onog izmedju loseg i jos losijeg) zapravo i nema onda nek se svake opredjeli za neku od faca cije ce pojavljivanje i izjave u medijima manje da vas iritiraju i pokusajte da ignorisete cijelu situaciju u narednom cetverogodisnjem mandatu...

ocito je da narod ove drzave nije spreman za stvarnu promjenu... mozda ce biti spreman onda kada mu djeca pocnu umirati od gladi... tada nece biti potrebni izbori...tada ce "nesretnike" na vlasti (koji ne mognu na vrijeme pobjeci u argentinu npr.) taj isti narod koji je godinama glasao za njih lijepo, demokratski povjesati na neko zgodno drvece ispred zgrada zajednickih institucija i ostaviti ih da vise dok ne istrunu, kao opomenu buducim kandidatima... mozda tada bude bolje....

ali posto stara narodna kaze: "izdrz'o je bosnjo i gore" to ce da se desi za nekih 300 godina...priblizno....

eto, uzivajte u predizbornoj kampanji i milozvucnim obecanjima, uzivajte u pumpanju nacionalnog ponosa, u borbi za vitalne nacionalne interese, izgradnji virtualnog autoputa uzduz i poprijeko bih, bezviznom rezimu za cijeli svijet, povecanju bruto nacionalnog dohotka, smanjivanu uvozno-izvoznog deficita etc.

sve do izbora zivite u svijetu obecanja iz bajki, a kada prodju izbori: cekajte nove!

:x :x :x

peace & out
sport billy

Post by sport billy »

Upravo tako, nazhalost...

Nama treba potpuna promjena svijesti ne samo o gradjanskim duznostima i obavezama nego prije svega promjena odnosa vlasti spram gradjana- ex-yu pseudokomunisticki arhaizam politicke svijesti kako gradjana tako i vlasti je osnovni kamen spoticanja na putu ka pravoj parlamentarnoj demokratiji i prikljucivanju BIH ostatku svijeta. Kod nas ne postoji stranka koja ima program koji bi zemlju izvukao iz finansijske krize, ne postoji niti jedna stranka sa projektima, strategijom razvoja, stranka koja ima u rukavu reforme besprijekorno potrebne za cjelokupno drustvo... Ne postoji javnost, ne postoji kriticna masa, nezavisni mediji, nezavisno sudstvo, ne postoji elementarna politicka obrazovanost (prema posljednjim istrazivanjima agencija za ispitivanje javnog mnjenja polovina stanovnistva BIH ne cita nijedne novine (o knjigama da ne govorimo) ), ratni zlocinci jos nisu u Hagu, vise od pola stanovnistva je fasisticki orijentirano (a da zato mozda i ne zna ili svoj stav ne smatra upitnim ) ne postoji nista sto bi davalo nadu za optimizam (a to je tek mali dio razloga...)

Ovo sto imamo u BIH je REZULTAT interakcije raznih pesimisticno obojenih faktora koji ni po jednom zakonu logike i razuma ne moze izroditi nesto pozitivno, pa se stoga i ne treba cuditi sto je nasa drzava zadnja rupa na sviralu kako u Evropi pa tako i u svijetu (vjerujte, JESTE)
pitt

Post by pitt »

Imaju, kako da nemaju (ko i partneri im): pokrasti, zavaditi i svaliti na drugog :x :x :x
vee-jay

Post by vee-jay »

bosmen wrote:
pitt wrote:Imaju, kako da nemaju (ko i partneri im): pokrasti, zavaditi i svaliti na drugog :x :x :x
Daj mi definiši pojam"alternativa",pa možda i skontam šta si htio da kažeš.
evo mene - ja cu rado - jest da se u te poslove "pokrasti, zavaditi i svaliti na drugog" ne razumijem, al ako glasate za mene, obecavam vam da cu se potruditi da te discipline po pravom olimpijsko duhu na brzinu naucim :D :D :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

u našoj zemlji je sve zajebancija pa i izbori :D
BECHO

Post by BECHO »

Šeha wrote:Kada bi izbor bio SDA ili SDS onda bih rekao da SDA stvarno nema alternativu... Ovako... Svaka alternativa je bolja od SDA :) :-D :D
Cak i HDZ? :roll:

:D
BECHO

Post by BECHO »

Tako je Seha! :)

Hrvatska Demonska Zajednica

http://www.hdz.com/

Image
margareta

#8 BIH predizborni cirkus

Post by margareta »

Sejfudin Tokić .............uzgajivač gljiva (farmer)
......bivši SDP-ovac, sada pravi cirkus od sebe.....nafajto djece.....pa........
.............umjesto vrganja ,nacalio se usred grada ,da prodaje priču o njegovoj stranci koja se bori protiv odlaska naših vojnika u Irak........

..........da su svi bili borci kao on od '92. - '95. , stvarno bi morali uvoziti strane vojnike u bosnu........................
........očito se farmer dobro razumije u tu materiju .......................
............................da se on pitao BiH bi pala za 2 sata.........................

.........sad pravi cirkus - priču o njegovome zalaganju protiv odlaska u Irak..............to je tipično onome koji je stvarno sinonim izdajnika.........
.....................svakog naroda...............................................
............ko li ga ne zna ....mogao bi i nasjesti na njegovu uvijek.........istu šuplju........................šta li ona djeca rade s' njim .......?
morti

Post by morti »

ma vazda isto...što trošit riječi...treba pobit đubrad i to je to...BUKUREŠT!

REVOLUCIJA!
putokaz1

#10 Re: BOSANSKI (PRED)IZBORNI CIRKUS

Post by putokaz1 »

Predizborni cirkus 2014
Ako ne glasate za mene nećete dobit puta.
Glasajte za mene jer ja sam 20 godina na vlasti a vi nemate posla ,nade budućnosti.
Glasajte za mene dat ću vam 10 KM.
Glasajte za mene jer ako ja ne pobjedim oni drugi će se otcijepiti.
Platio sma ti platu za oktobar 2012 ako ne glasaš za meen nećeš dobit za novembar 2012.
Ako ne glasaš za me i ne doneseš mi 20 glasova dobit ćeš otkaz.
Ja sam nova stranka a bio sma na funkciji 10 kroz drugu stranku.
Mijenjam politički dres ko Krespo klubove najbolji sam.
Ja sam Božji izaslanik za meen moraš glasat.
Nemojte glasat za Nevjernike,već samo za nas.
Mene izaberite jer sam uz pomoć motki i paljevina postao premijer.
Zar hoćete da vam oni drugi vladaju,mi smo alternativa.
itd
Rijetki što spominju bar deklerativno Ekonomiju,smanjivanje administrativnog aparata,ulazak u EU,takvi jedva prođu prag
Post Reply