Bosanski pasos

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
miki27A

#51 Re: Bosanski pasos

Post by miki27A »

Brisbane wrote:Koliko traje novi BH pasos jel' jopet jadnih 5 godina ?

Jopet 5 godina :bih:
Brisbane

#52 Re: Bosanski pasos

Post by Brisbane »

miki27A wrote:
Brisbane wrote:Koliko traje novi BH pasos jel' jopet jadnih 5 godina ?

Jopet 5 godina :bih:
Znaci da ga onda ne vadim. :mrgreen:
Koja je to stoka .... :x
exliberal

#53 Re: Bosanski pasos

Post by exliberal »

jedno pitanje ali bez provociranja ako moze

ako imate pasos nove domovine ...koji ce vam k...c bosanski pasos?
ja razumijem ljude koji jos nisu dobili drzavljanstva ali za nas koji smo dobili to maltretiranje od strane ambasade je bespotrebno...i nemojte mi samo price o patriotizmu..
Brisbane

#54 Re: Bosanski pasos

Post by Brisbane »

Prvo sam Bosanac, pa sve ostalo.
Hocu da imam BH pasos, imam pravo na to, sto bih se ja toga odrekao ? :bih:
bulevarmostar

#55 Re: Bosanski pasos

Post by bulevarmostar »

Barem 3 razloga:

#1 Inat
#2 Patriotizam
#3 Ima jedna zemlja, kazu mrak za otici na odmor, gdje sa BiH pasosem ne treba viza a sa ovim plavim moguci problemi.
neprilagodjena

#56 Re: Bosanski pasos

Post by neprilagodjena »

bulevarmostar wrote:Barem 3 razloga:

#1 Inat
#2 Patriotizam
#3 Ima jedna zemlja, kazu mrak za otici na odmor, gdje sa BiH pasosem ne treba viza a sa ovim plavim moguci problemi.

Mislis na Turski mrak :-D :-D
bulevarmostar

#57 Re: Bosanski pasos

Post by bulevarmostar »

neprilagodjena wrote:

#1 Inat
#2 Patriotizam

Nije Turska, iako je istina da sa US pasosem treba viza za Tursku, ali se kupuje kad sletis za USD 20. I tu je nas plavac u blagoj prednosti.

Ova o kojoj ja govorim je na Karibima ;-)
exliberal

#58 Re: Bosanski pasos

Post by exliberal »

bulevarmostar wrote:
neprilagodjena wrote:

#1 Inat
#2 Patriotizam

Nije Turska, iako je istina da sa US pasosem treba viza za Tursku, ali se kupuje kad sletis za USD 20. I tu je nas plavac u blagoj prednosti.

ma slazem se za varadero, holguin :D ali ..pitanje pasosa je nesto drugo.....postavlja se pitanje koliko nas ta drzava zeli
ljudi koji su napolju i zele da uzmu taj pasos iako imaju druga drzavljansta dokazuju svoj patriotizam ali je ocito da smo za njih samo izvor zarade...mjenjaju pasose kad god neko nadje tal da se stampaju novi...milion dokumenata traze iako znaju da doci do njih je zajebancija ako si u sarajevu a kamo preko bare...ja kad budem htjeo vadit pasos vadit cu ga kad odem dole dotle necu da se zajebavam...ionako putujem svugdje sa kanadskim....zato i znam za kubu :)
kuma

#59 Re: Bosanski pasos

Post by kuma »

Procitala sam vase postove i stvarno Boze sacuvaj... Ja sam prije nekog vremena izgubila svoj pasos u toku putovanja u Sloveniji, bio je to jedan stresan petak oko 13 sati. Odem u nasu ambasadu - kazu znate li da je petak?!!! Pa rekoh do koliko radite? Kaze do pola 4 ali je petak! Dodjite u ponedeljak! Ono ni da vas pitaju kako, sta, gdje... ni da me uputi recimo na policiju i tako to... Nego kao ko te sljivi i veli ko za sebe meni je mrsko sad palit kompojuter vidis da cekam 15 sati.... I onda sam se sjetila da znam neke ljude i preko stele na silu zvali su iz Bosne i onda mi je ona izdala putni list u 14:30. Mislim masno sam platila taj putni list, ali neka sam, sve razumijem, ali da ih boli djon za njihove sugradjane i dan danas ne kontam.... Pa cini mi se onakvi hladni Slovenci pokazase se bolji ljudi od mojih rodjenih :( ! U policiji mi rekli da e brinem pitali gdje cu ako ne izvadim list, imam li prijatelja, rodbine ...
Ne znam... Nekad sam stvarno patriota do maksimuma, ali ne znam zasto je tako tesko ovim nasim "vlastima" ohrabriti taj nas patriotizam na bilo kakav nacin. Ljudi, ljubav nije one way street!!!! :)

P.S. Zna li se kada ce zvanicno poceti izdavanje nasih novih pasosa?!
mahalas505

#60 Re: Bosanski pasos

Post by mahalas505 »

bulevarmostar wrote:
neprilagodjena wrote:

#1 Inat
#2 Patriotizam

Da nije tamo kod Fidela :D
bulevarmostar

#61 Re: Bosanski pasos

Post by bulevarmostar »

Jest' kod Fidela...
Lawrence

#62 Re: Bosanski pasos

Post by Lawrence »

Pozz

Ljudi, imal' ko da je nedavno vadio novi pasosh? Koliko se ceka u SA?

Ja moram da mjenjam, a u ambasadi gdje zivim nece dobijat' mashine, pa moram za SA. Da li je realno ocekivat' da mi zavrse novi za 7 dana?
kinu

#63 Re: Bosanski pasos

Post by kinu »

Ja sam vadio nedavno u Traviku novi ( biometrijski ) pasoš , pošto se prave u Banja Luci u CIPS-u nije moguće ubrzati
u Travnik šalju ponedeljkom za sve dane iz prošle sedmice, ( pošto prijava ide preko računara podaci su automatski u BL), e sad kod nas ništa nije gurnosi , nazovi CIPS u Sa i pitaj ih kako ide kakva iskustva imaju . U Travniku su sad pravo ljubazni sve je monitorovano tako da se ne mogu baš zahebavat, čak te pitaju i sviđa li ti se slika i možeš ponovit ako nisi zadovoljan izgledom , prije je bilo jednom i vozdra ........sretno.
haluga

#64 Re: Bosanski pasos

Post by haluga »

izmucko sam bosanski pasos kojeg nikad nisam imao samo da nebi ganjao stalno vizu i prijavu sa austrijskim pasosem kad odem kuci

a zasto, zbog redovnog mjenjana BIH pasosa, zbog vrlo zljubaznog personala u ambasadama

da nebi srbina iz banja luke jos bi se patio sa njima ..ovako ih ne trebam, imam pasos BiH kad sam u Bosni, za sve ostalo koristim AUT pasos ..a nisam se ispisao iz BiH drzavljanstva

a to dali sam patriota ili ne ...nije stvar papira ili pasosa
to sto nasa administracija zlostavlja birvaktile kobajagi poziciju
e to je problem sto narod masovno se ispisuje iz BiH drzavljanstva ...sto je zalosno
alxhk

#65 Re: Bosanski pasos

Post by alxhk »

Cuo sam da ima neka 'ekspres' varijanta dobijanja pasosa, nesto super-brzo za par dana (a kosta par stotina KM)? Ima li neko potvrdnu informaciju o tome?
macan prvi

#66 Re: Bosanski pasos

Post by macan prvi »

haluga wrote:izmucko sam bosanski pasos kojeg nikad nisam imao samo da nebi ganjao stalno vizu i prijavu sa austrijskim pasosem kad odem kuci

a zasto, zbog redovnog mjenjana BIH pasosa, zbog vrlo zljubaznog personala u ambasadama

da nebi srbina iz banja luke jos bi se patio sa njima ..ovako ih ne trebam, imam pasos BiH kad sam u Bosni, za sve ostalo koristim AUT pasos ..a nisam se ispisao iz BiH drzavljanstva

a to dali sam patriota ili ne ...nije stvar papira ili pasosa
to sto nasa administracija zlostavlja birvaktile kobajagi poziciju
e to je problem sto narod masovno se ispisuje iz BiH drzavljanstva ...sto je zalosno
Kako smijes koristiti austrijski i bh. pasos? Zar nije to po austrijskom zakonu zabranjeno? :shock:
alxhk wrote:Cuo sam da ima neka 'ekspres' varijanta dobijanja pasosa, nesto super-brzo za par dana (a kosta par stotina KM)? Ima li neko potvrdnu informaciju o tome?
Mislim da kosta oko 200 maraka, a dobije se navodno za 48 sati, najbolje pitaj u MUP-u ako si u BiH, a ako nisi nek ti je sa srecom. :D :roll:
doboj

#67 Re: Bosanski pasos

Post by doboj »

Ja sam svoj patriotizam pokazao u ratu ,i to je dovoljno.A da me neki papak u ambasadi pegla za moje pare ,i pravi budalom nece.
Izvadio Americki cim sam mogao,2003,vazi 10 godina.A i dalje sam Bosanski patriota,pa ja.
Bordolini

#68 Re: Bosanski pasos

Post by Bordolini »

#1 Inat
#2 Patriotizam
Ne treba viza ni sa americkim osim ako ne racunas onih 25 pesosa sto svi plate kad izlaze sa Cube?! Mislim da bi to i sa bosanskim morao platiti, znam da ovi sa srpskim placaju.
Sto se tice mogucih problema sa americkim pasosem tu si u pravu ali jbg, ljudi vole zabranjeno :wink:
exliberal

#69 Re: Bosanski pasos

Post by exliberal »

Bordolini wrote:

#1 Inat
#2 Patriotizam
Ne treba viza ni sa americkim osim ako ne racunas onih 25 pesosa sto svi plate kad izlaze sa Cube?! Mislim da bi to i sa bosanskim morao platiti, znam da ovi sa srpskim placaju.
Sto se tice mogucih problema sa americkim pasosem tu si u pravu ali jbg, ljudi vole zabranjeno :wink:
Ma to svi placaju, to je bozija viza :)
a dosta amera dolazi u Kanadu pa otamo sprasi do Kube....mada ja sam vidio AA avion parkiran u Holginu ima linija za Floridu
Bordolini

#70 Re: Bosanski pasos

Post by Bordolini »

Pa to ti kazem, i ja sam sa americkim pasosem isao i nisam nikakvu vizu placao, samo 25 pesosa na izlazu iz Cube. Tih 25 pesosa ces platiti sa bilom kojim pasosem da dodjes.
I mi smo vozili u Canadu, gore ostavili auto i onda letjeli jer iz USA ne moze. I ovo je kaznjivo do pm, $10,000 je pushiona ako te ameri provale da se odozdo vracas. Znam jednog sto jos uvijek otplacuje :-D.
Ne znam za tu verziju iz Majamija, dole njih ima preko milion pa moguce da imaju neku shemu mada mi je to suhveli.
zemo_online

#71 Re: Bosanski pasos

Post by zemo_online »

zamolio bi nekoga za odgovor:sta sve treba za vadjenje pasosa za one koji vec imaju licnu? i koliko kosta i koliko se ceka.

hvala lijepo.
neko iz mase

#72 Re: Bosanski pasos

Post by neko iz mase »

test01 wrote:zamolio bi nekoga za odgovor:sta sve treba za vadjenje pasosa za one koji vec imaju licnu? i koliko kosta i koliko se ceka.

hvala lijepo.
nevjerujem da je vise od dvije sedmice. Cijena je oko $170 koja se svakodnevno mijenja u odnosu na kursnu listu. Moja zena je vadila bosanski pasos i najveci problem je bilo unjizenje u CIPSovu bazu podataka koje je trajalo preko 4 sedmice. Kad je dosla potvrda da je uknjizena, otisla je u ambasadu radi biometrijskij podataka i dobila pasos za sedmicu ipo.
Chubbie

#73 Re: Bosanski pasos

Post by Chubbie »

sretno svima..

ja sam iz usa otisla u hr 10 dana prije isteka pasosa i niko mi nista nije rekao ni ovdje ni u minhenu gdje sam presjedala..
dole bila 7 dana pa u bih..na obje granice me podsjecali da imam 3 dana do isteka :lol:
u bih produzila pasos za 40KM i stigao mi za 2 sedmice.
Post Reply