Brisbane wrote:Koliko traje novi BH pasos jel' jopet jadnih 5 godina ?
Jopet 5 godina
Brisbane wrote:Koliko traje novi BH pasos jel' jopet jadnih 5 godina ?
Znaci da ga onda ne vadim.miki27A wrote:Brisbane wrote:Koliko traje novi BH pasos jel' jopet jadnih 5 godina ?
Jopet 5 godina
bulevarmostar wrote:Barem 3 razloga:
#1 Inat
#2 Patriotizam
#3 Ima jedna zemlja, kazu mrak za otici na odmor, gdje sa BiH pasosem ne treba viza a sa ovim plavim moguci problemi.
Nije Turska, iako je istina da sa US pasosem treba viza za Tursku, ali se kupuje kad sletis za USD 20. I tu je nas plavac u blagoj prednosti.neprilagodjena wrote:bulevarmostar wrote:Barem 3 razloga:
#1 Inat
#2 Patriotizam
#3 Ima jedna zemlja, kazu mrak za otici na odmor, gdje sa BiH pasosem ne treba viza a sa ovim plavim moguci problemi.
Mislis na Turski mrak![]()
bulevarmostar wrote:Nije Turska, iako je istina da sa US pasosem treba viza za Tursku, ali se kupuje kad sletis za USD 20. I tu je nas plavac u blagoj prednosti.neprilagodjena wrote:bulevarmostar wrote:Barem 3 razloga:
#1 Inat
#2 Patriotizam
Ova o kojoj ja govorim je na Karibima
Da nije tamo kod Fidelabulevarmostar wrote:Nije Turska, iako je istina da sa US pasosem treba viza za Tursku, ali se kupuje kad sletis za USD 20. I tu je nas plavac u blagoj prednosti.neprilagodjena wrote:bulevarmostar wrote:Barem 3 razloga:
#1 Inat
#2 Patriotizam
Ova o kojoj ja govorim je na Karibima
Kako smijes koristiti austrijski i bh. pasos? Zar nije to po austrijskom zakonu zabranjeno?haluga wrote:izmucko sam bosanski pasos kojeg nikad nisam imao samo da nebi ganjao stalno vizu i prijavu sa austrijskim pasosem kad odem kuci
a zasto, zbog redovnog mjenjana BIH pasosa, zbog vrlo zljubaznog personala u ambasadama
da nebi srbina iz banja luke jos bi se patio sa njima ..ovako ih ne trebam, imam pasos BiH kad sam u Bosni, za sve ostalo koristim AUT pasos ..a nisam se ispisao iz BiH drzavljanstva
a to dali sam patriota ili ne ...nije stvar papira ili pasosa
to sto nasa administracija zlostavlja birvaktile kobajagi poziciju
e to je problem sto narod masovno se ispisuje iz BiH drzavljanstva ...sto je zalosno
Mislim da kosta oko 200 maraka, a dobije se navodno za 48 sati, najbolje pitaj u MUP-u ako si u BiH, a ako nisi nek ti je sa srecom.alxhk wrote:Cuo sam da ima neka 'ekspres' varijanta dobijanja pasosa, nesto super-brzo za par dana (a kosta par stotina KM)? Ima li neko potvrdnu informaciju o tome?
Ne treba viza ni sa americkim osim ako ne racunas onih 25 pesosa sto svi plate kad izlaze sa Cube?! Mislim da bi to i sa bosanskim morao platiti, znam da ovi sa srpskim placaju.bulevarmostar wrote:Barem 3 razloga:
#1 Inat
#2 Patriotizam
Ma to svi placaju, to je bozija vizaBordolini wrote:Ne treba viza ni sa americkim osim ako ne racunas onih 25 pesosa sto svi plate kad izlaze sa Cube?! Mislim da bi to i sa bosanskim morao platiti, znam da ovi sa srpskim placaju.bulevarmostar wrote:Barem 3 razloga:
#1 Inat
#2 Patriotizam
Sto se tice mogucih problema sa americkim pasosem tu si u pravu ali jbg, ljudi vole zabranjeno
nevjerujem da je vise od dvije sedmice. Cijena je oko $170 koja se svakodnevno mijenja u odnosu na kursnu listu. Moja zena je vadila bosanski pasos i najveci problem je bilo unjizenje u CIPSovu bazu podataka koje je trajalo preko 4 sedmice. Kad je dosla potvrda da je uknjizena, otisla je u ambasadu radi biometrijskij podataka i dobila pasos za sedmicu ipo.test01 wrote:zamolio bi nekoga za odgovor:sta sve treba za vadjenje pasosa za one koji vec imaju licnu? i koliko kosta i koliko se ceka.
hvala lijepo.