Bosanski Muslimani prije kao i poslije 1992 !!

Rasprave o vjerskim temama.
njonjica

#26 Re: Bosanski Muslimani prije kao i poslije 1992 !!

Post by njonjica »

strongwoman wrote::-)
ma nego sta je nego :-)

ispade cim imas vise od dva razreda srednje skole (obaveza po zakonu) odmah si nemoralan, 'vaki, 'naki....
arte.fakt

#27 Re: Bosanski Muslimani prije kao i poslije 1992 !!

Post by arte.fakt »

njonjica wrote:
strongwoman wrote::-)
ma nego sta je nego :-)

ispade cim imas vise od dva razreda srednje skole (obaveza po zakonu) odmah si nemoralan, 'vaki, 'naki....
ne jarane , vec kad ucjenjujes studenticu da ti rasiri noge pa ces joj dati prolaz onda si nemoralan pa makar imao 100 doktorata ... diploma bez morala je samo potvrda o primjenim informacijama ...
njonjica

#28 Re: Bosanski Muslimani prije kao i poslije 1992 !!

Post by njonjica »

arte.fakt wrote:
tekma wrote:
arte.fakt wrote:
mozda su ljudi bili nepismeni , ali su bili normalniji i moralniji , za razliku od mnogih doktora nauka i sveucilisnih pofesora , kojima su sexualni skandali normala ...
Da, i tu si u pravu, haman samo pomaze da uvedemo Serijat i da svaku profinu preljubu ili seksualnu aferu
kaznimo kamenovanjem na smrt. :D
ne govorim o preljubi vec o tome da se studentice ucjenjuju sexom za prolaznu ocjenu .. to je pismeno ... aferim
de bolan nemoj...eto nemoj....
ja postavih link gore, ne znam jesi li procitao?
vjerski radnici (svih boja i dezena) koriste svoje polozaje kod neukog puka...ucjenjuju sehidske zene, napadaju djecu...

ma jasta bolje da smo nepismeni, jel'de....jarane?
arte.fakt

#29 Re: Bosanski Muslimani prije kao i poslije 1992 !!

Post by arte.fakt »

njonjica wrote:
arte.fakt wrote:
tekma wrote:
Da, i tu si u pravu, haman samo pomaze da uvedemo Serijat i da svaku profinu preljubu ili seksualnu aferu
kaznimo kamenovanjem na smrt. :D
ne govorim o preljubi vec o tome da se studentice ucjenjuju sexom za prolaznu ocjenu .. to je pismeno ... aferim
de bolan nemoj...eto nemoj....
ja postavih link gore, ne znam jesi li procitao?
vjerski radnici (svih boja i dezena) koriste svoje polozaje kod neukog puka...ucjenjuju sehidske zene, napadaju djecu...

ma jasta bolje da smo nepismeni, jel'de....jarane?
ti haman od silne mrznje ne vidis ili se pravis da ne vidis sta ti pisem ... kao sto rekoh gore diploma bez morala je samo potvrda o primjenim informacijama ... za to nema izuzetka ... ono sto cijelo vrijeme govorim dobili smo diplome nikad vise pismenih ljudi , a nikad manje morala i moralnih vrijednosti ...
murat arslan

#30 Re: Bosanski Muslimani prije kao i poslije 1992 !!

Post by murat arslan »

BHF_Manijak wrote:Ne kontam svrhu teme, iskreno!

Sad cemo zalazit u ljudske duse da zavirujemo ko je iskreno vjernik ili?!

Ima i jednih slucajeva i drugih, i oni koji su stvarno tobe dosli, i onih koji "mijenjaju dresove", i onih koji se po bogomoljama vrte radi interesa, i pravih/iskrenih vjernika itd itd itd...Svakom njegovo, samo sto ti mi volimo kadijat jedni drugima, to ti je cudo jedno! :oops: Pocistimo vlastite avlije, bice nam cisce, pa onda krenimo cistiti grad!
Kako bolan ne kontaš? Pa zar nisi do sada naučio da prepoznaš ovakve socijaliste, probušene, kukuruze i slične, koji tjeraju istu priču, ista logika, isti argumenti. Ima ih k'o je'džuda i me'džudža.
Juni

#31 Re: Bosanski Muslimani prije kao i poslije 1992 !!

Post by Juni »

To da smo bili ne pismeni to ti je ko amin u dzamiji.
U to se mozes i sam uvjeriti, preupitaj ijednog 75 godisnjeg Muslimana dali je tada imao 4 razreda osnovne skole.
Nije, mozda je imao zavrsen "TECAJ", ne znam da li ti je pojam tecaj poznat.
To ti je toliko da zna napisati svoje ime i prezime.
[/quot
Pise se nepismeni koliko ja znam...
Moj rahmetli dedo bi, da je ziv danas, imao skoro 100 godina pa je imao zavrsenu realnu gimnaziju i trgovacku akademiju, ali dalje niko mi u familiji od te starije generacije nije bio nepismen i svi su regularno zavrsili skolu, makar osnovu i (ali moji su svi iz gradova i to generacijama). Inace slazem se s tobom da su komunisti ucinili puno na opismenjavanju naroda.Koliko ja znam 45. godine je bilo 75% nepismenog stanovnistva (dakle svih nacija), a pred rat oko 30% (sto je za Evropu jos uvijek stravicna cifra).
statix

#32 Re: Bosanski Muslimani prije kao i poslije 1992 !!

Post by statix »

murate samo opusteno .ba

Evo vec se mnogi slazu da je prije bilo vise morala nego danas. Nije taj ozloglaseni socijalizam tako los .ba :D
ljubav_aha

#33 Re: Bosanski Muslimani prije kao i poslije 1992 !!

Post by ljubav_aha »

statix wrote:murate samo opusteno .ba

Evo vec se mnogi slazu da je prije bilo vise morala nego danas. Nije taj ozloglaseni socijalizam tako los .ba :D
:lol: :-D :thumbup:
njonjica

#34 Re: Bosanski Muslimani prije kao i poslije 1992 !!

Post by njonjica »

arte.fakt wrote: ti haman od silne mrznje ne vidis ili se pravis da ne vidis sta ti pisem ... kao sto rekoh gore diploma bez morala je samo potvrda o primjenim informacijama ... za to nema izuzetka ... ono sto cijelo vrijeme govorim dobili smo diplome nikad vise pismenih ljudi , a nikad manje morala i moralnih vrijednosti ...
koje bolan mrznje?
tebe je ponijelo bas....
statix wrote: samo opusteno .ba

GOLFER

#35 Re: Bosanski Muslimani prije kao i poslije 1992 !!

Post by GOLFER »

Nikad vise vjernika i nikad vise lopova... Vjernici idu u dzamije a lopovi idu krasti, jedina veza izmedju ove dvije grupe je kada lopovi dodju u dzamiju (kao i u crkve) da ukradu sta se ukrasti moze, i nema drugih veza, mada zli ljudi naivnom narodu podvaljuju suplju pricu o nekoj direktnoj vezi ove dvije grupe...
Sloboda u drustvu (koja je zavladala u ovom obliku) dopustila je vjernicima veci stepen slobode, ali losa strana je da je sistem pravosudja malo zakazao pa su i lopovi dobili slobode...
Nele9

#36 Re: Bosanski Muslimani prije kao i poslije 1992 !!

Post by Nele9 »

GOLFER wrote:Nikad vise vjernika i nikad vise lopova... Vjernici idu u dzamije a lopovi idu krasti, jedina veza izmedju ove dvije grupe je kada lopovi dodju u dzamiju (kao i u crkve) da ukradu sta se ukrasti moze, i nema drugih veza, mada zli ljudi naivnom narodu podvaljuju suplju pricu o nekoj direktnoj vezi ove dvije grupe...
Sloboda u drustvu (koja je zavladala u ovom obliku) dopustila je vjernicima veci stepen slobode, ali losa strana je da je sistem pravosudja malo zakazao pa su i lopovi dobili slobode...
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
slobodni armirach

#37 Re: Bosanski Muslimani prije kao i poslije 1992 !!

Post by slobodni armirach »

vrlo je tesko dati generalnu ocjenu,
mislim da se broj vjernika u vrlo malom broju povecao, ..sve ostalo je samo obican folklor koji ima najmanje veze sa religijom
murat arslan

#38 Re: Bosanski Muslimani prije kao i poslije 1992 !!

Post by murat arslan »

statix wrote:murate samo opusteno .ba

CHEK. Haaaa, jesi mislio da ću udariti po RAISU.
Neka, ima još dijelenja.
Post Reply