Sezam wrote:Pa sto nam onda prodajes maglu?
Po zadatku, poslao me Toma Nikolić.
Ne sumnjam da ćeš i u ovo poverovati koliko i u istinitost rečenice u prethodnoj mi poruci
Sezam wrote:Pa sto nam onda prodajes maglu?
RATM56 wrote:Najrealnije bi bilo da za Hrvatsku, BiH, Crnu Goru i Srbiju postoji jedan jezik - na primer BHS, po standardu Haškog tribunala kome više ne pada na pamet da uzima tri prevodioca i štampa sve na tri jezika. Ali kad smo mnogo iskompleksirani pa iako su Amerikanci nakon rata za nezavisnot zadržali engleski, Brazilci portugalski, iako i Austrijanci govore nemački, mi smo S-H jezik pretvorili u četiri jezika.
Srpskohrvatski jezik je standardizovan sredinom 19. veka, Bečkim književnim dogovorom, kojim je kao osnova za zajednički književni jezik Južnih Slovena uzet narodni govor Bosne i Hercegovine i Dubrovnika, karakterističan po štokavskom narečju i ijekavskom izgovoru.
Pa i Dubrovčani izgovaraju ''glOva'', ''čOrape'',....to ti čisti naučni dokaz da je dubrovački, ustvari, bosanski jezik.RATM56 wrote:Nisam znao da su dubrovačka književna dela tekovina bosanskog jezika.
Ti izgleda nisi u stanju razumjeti znacenje toga sto je napisano.RATM56 wrote:Nisam znao da su dubrovačka književna dela tekovina bosanskog jezika.
Klanja 5 vakata namaza svakodnevno.RATM56 wrote:Ti si Sezame najbolji Ćosićev učenik.
K'o Ćosja Benito Dobrica, Albanac porijeklom.crysis wrote:ko, čosić![]()
RATM56 wrote:Tako su oni razgovarali sa nesrbima tako danas Sezam razgovara sa nebošnjacima.
Dovijeka, sve dok ne emanira i posljednji atom osiromašenog uranijuma (U-237) ćemo strahovati od velikosrba da imaju genocidne namjere. Vrijeme poluraspada U-237 je oko 600 godina.RATM56 wrote:Sve su to vrhunski SANU učenici, svakom sagovorniku u svakom momentu valja podmetnuti genocidne namere. Tako su oni razgovarali sa nesrbima tako danas Sezam razgovara sa nebošnjacima.