Na politici sub forum ima topic da je Dodik rekao da se ne smije zvati jezik u Bosni, Bosanski. Ja sebe stalno pitam koja je razliga izmedju ta tri jezika. Fino se razumijem sa svim narodima iz tih drzava, imaju neke druge rijeci za jednu te istu stvar ali ne treba mi rijecnik da bi razumio. Kada me neko pita koji mi je jezik, ja kazem da govorim Srpsko-Hrvatski ili Bosanski. Ako kazem da govorim Bosanski, onda je pitanje koja je razliga izmedju Bosanskog i Hrvatskog il Srpskog.
Do sada najbolji odgovor sto sam skontao je, sva tri jezika su juzno slavenski i neki tezi malo vise turcizmu nego drugi. Ako naucite jedan znace te druga dva govoriti. Sve u svemu nema neke velike razlike.
Ipak to govori neko ko je ucio srpsko-hrvatski, srpski i bosanski i imao presjecnu ocjenu 2+/3-.

Znaci nisam najbolji primjerak nekoga ko je na mjestu da govori o razlicnosti ili slicnosti ova tri jezika.
Pa ima li ovdje iko da mi kaze tu razliku ili da dadne link gdje se ta tri jezika uporedjuju jedni sa drugim?