Bosanske Prirodne Ljepote u SLIKAMA

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
iz dna duše

#226 Re: Bosanske Prirodne Ljepote u SLIKAMA

Post by iz dna duše »

MOSALJOZE wrote:Slušam neku noć Emira Hadzihafizbegovića,kako govori da većina Bosanaca i Hercegovaca ide,i posjećuje druge države,a nisu ni upoznali ono što imaju u svojoj avliji,i stvarno je tako.Neke slike su stvarno :thumbup:
Lično za mene najljepše mjesto,gdje se odmorim ko niko
Image
Mnogi kazu planina sa 365 izvora :razz:
To je tako.....
Ja pratim veliki broj stranih putopisnih blogova...nevjerovatno je kako ljudi, stranci, u BiH otkriju i putem slika i svojih putopisa opišu ljepote naše zemlje, za koje najveći broj građana nikada nije čuo... Oduvijek je bilo tako....Da mi je života, koliko jos mjesta ( onih skrovitih, često samo nekoliko km udaljenih od glavnih cesta) želim da vidim...

Moj komsija je bio ljetos, nakon više od 20 g u posjeti BiH.
Odmor je iskoristio tako sto je otisao na Jadran, usput se slikao na Starom mostu i na Baščaršiji (za mnoge je to: "bio sam u Bosni"), zatim otišao na Plitvice i posjetio Postojinsku jamu, Bledsko jezero... Naše pećine ne poznaje ni imenom, naše vodopade, jezera, planine, naše lijepe planinske rijeke.... Divio se Soči, ne Neretvi, osim slikanja na Starom mostu, nije se ni sekund zadrzao... Za Unu je rekao da je "fina", vidio iz auta. Meni je bilo zao, ali jednostavno ga nije znaimalo... posjetio je mjesta iz svjetskih kataloga... Doduše, u zadnje vrijeme se sve češće pojavljuju i ljepote i znamenitosti BiH u svjetskim turiostičkim vodičima, ali i to ne zahvlajujući nama, nego entuzijastima iz svijeta koji sa ruksakom na ledjima obilaze svijet, pa i našu zemlju.

Naša perspektiva u turizmu je seoski turizam, avanturistički turizam itd... Za tu vrstu turizma nisu potrebni veliki turistički kompleksi, dovoljne su seoske kuće, planinarski domovi, hosteli smješteni u prirodi, kampovi...i naravno, dovoljan broj turističkih i planinskih vodiča....
(Što se tiče Emira, nešto nisam sigurna ni da je on puno nešto vidio u BiH ;) )
MOSALJOZE

#227 Re: Bosanske Prirodne Ljepote u SLIKAMA

Post by MOSALJOZE »

Ma dobro nebitno za njega,nego je to stvarno tako.Eto neka se svako od nas upita,kada je zadnji put posjetio neku pećinu,jezero ili slično.Svake godine raja donosi slike sa mora i slično,a ja Bogami na planini fino mi :-D
Hadzi Lojo

#228 Re: Bosanske Prirodne Ljepote u SLIKAMA

Post by Hadzi Lojo »

Za Hajlac:
Iskrene cestitke kada si uspio uslikati onog gustera zvanog zelembac, ja sam dosta puta pokusavao ali uvijek je bio brzi, ja brze zivotinje nisam jos vidio.
Na onom stecku je uklesana neka zivotinja sa nekom lepezom na ledjima, kao neki reptil, dosta sam puta od naroda slusao o "azbahama", ko bi ga znao mozda su nekad i reptili obitavali na nasim prostorima, masta radi svasta.
Hadzi Lojo

#229 Re: Bosanske Prirodne Ljepote u SLIKAMA

Post by Hadzi Lojo »

Da li su ovi stecci na Cvrsnici mozda cisceni od naslaga mahovine izgledaju nesto puno cisti?
coek

#230 Re: Bosanske Prirodne Ljepote u SLIKAMA

Post by coek »

MOSALJOZE wrote: Lično za mene najljepše mjesto,gdje se odmorim ko niko
Image
Mnogi kazu planina sa 365 izvora :razz:
:thumbup:
coek

#231 Re: Bosanske Prirodne Ljepote u SLIKAMA

Post by coek »

.
Post Reply