Bosanske piramide
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
cesto_fatalan
#1 Bosanske piramide
http://www.eutimes.net/2010/08/scientis ... the-world/
vase misljenje
vase misljenje
-
Energični leptir
#2 Re: Bosanske piramide
Gdje je naučni rad koji empirijski potvrđuje postojanje "piramida"? Ja ovdje vidim gomile slika lašvanskog konglomerata, "natpise", koje je svijevremeno, zahebavajući se, urezao radnik Ensad Husić, zatim podmetanje slika artefakata sa susjednog pravog neolitskog nalazišta + slika (ne znam otkud im) Vučedolske golubice + tunel koji su sami iskopali, lomeći usput stalaktite i stalagmite! Sve u svemu, užas! I ovo za UNESCO je bezobrazna dezinformacija. Evo provjerite na zvaničnom sajtu: http://www.unesco.org/new/en/unesco/
Strahota!
Strahota!
-
_majevica_
#3 Re: Bosanske piramide
cesto_fatalan wrote:http://www.eutimes.net/2010/08/scientis ... the-world/
vase misljenje
Bio sam u hodnicima piramide sunce:-)...meni se licno svidja ideja Semira o piramidama a ne mogu kao laik
nesto demantovati il smatrati istinom ako je cjelokupno misljenje javnosti i nekih naucnih krugova podijeljeno.
Al u svakom slucaju nije lose za turizam srednje Bosne.
- Bosanski_kralj
#4 Re: Bosanske piramide
Ovdje neki ne da misle da nema piramida, nego navijaju da ne budu.
Englezi od par kamenja naprave svjetsku turističku atrakciju, pa što ne bi i mi?
- Atticus Finch
#5 Re: Bosanske piramide
Ova zemlja će imati perspektivu tek onda kad jednom za svagda raskrsti sa demonima lažne prošlosti, odnosno sa šarlatanima koji bi da nanovo ispisuju historiju ove napaćene zemlje!Kada se okrenemo pravim vrijednostima, bestidni manipulatori će izgubiti skiptar, kojim su godinama zamajavali narod halucinirajući o tobožnjim ˝zlatnim dobima˝ bosanskohercegovačke prošlosti. Budućnost se ne gradi na iluzijama, budućnost se gradi na istini, kad to spoznamo, imat ćemo šansu!
- bruce lee
#6 Re: Bosanske piramide
Atticus Finch wrote:Ova zemlja će imati perspektivu tek onda kad jednom za svagda raskrsti sa demonima lažne prošlosti, odnosno sa šarlatanima koji bi da nanovo ispisuju historiju ove napaćene zemlje!Kada se okrenemo pravim vrijednostima, bestidni manipulatori će izgubiti skiptar, kojim su godinama zamajavali narod halucinirajući o tobožnjim ˝zlatnim dobima˝ bosanskohercegovačke prošlosti. Budućnost se ne gradi na iluzijama, budućnost se gradi na istini, kad to spoznamo, imat ćemo šansu!
nazalost je na nasim prostorima istorija bila uvijek mocnije oruzje od buducnosti.. tri naroda, tri istine o proslosti. ubjedjujemo jedni druge ko je prije zlatnim viljuskama jeo, nije vazno sto se danas uopste nema nista ni za pojesti..
- BHCluster
#7 Re: Bosanske piramide
Neznam zasto ako Piramide postoje ili nepostoje tu neposalju strucnjake iz BiH i Svijeta pa neka dokazu jedno ili drugo. Sta god da bilo taj lokalitet treba istraziti jer tu se nalazi nesto pocevsi od toga da je Bobovac tu onda taj lokalitet treba biti veoma interesantan sto se tice arheologije.
- Jazz_Junkie
#8 Re: Bosanske piramide
Otkud Bobovac tu ili sam nesto pogresno razumio?BHCluster wrote:Neznam zasto ako Piramide postoje ili nepostoje tu neposalju strucnjake iz BiH i Svijeta pa neka dokazu jedno ili drugo. Sta god da bilo taj lokalitet treba istraziti jer tu se nalazi nesto pocevsi od toga da je Bobovac tu onda taj lokalitet treba biti veoma interesantan sto se tice arheologije.
- BHCluster
#9 Re: Bosanske piramide
Malo sam se preletio nije Bobovac nego Visoki... Mala velika greska, za 3 dana idemo posjetiti Bobovac pa mi u glavi...Jazz_Junkie wrote:Otkud Bobovac tu ili sam nesto pogresno razumio?BHCluster wrote:Neznam zasto ako Piramide postoje ili nepostoje tu neposalju strucnjake iz BiH i Svijeta pa neka dokazu jedno ili drugo. Sta god da bilo taj lokalitet treba istraziti jer tu se nalazi nesto pocevsi od toga da je Bobovac tu onda taj lokalitet treba biti veoma interesantan sto se tice arheologije.
Last edited by BHCluster on 01/09/2010 12:19, edited 1 time in total.
-
_majevica_
#10 Re: Bosanske piramide
Tu je to Zenica-Visoko-Vares-Sarajevo-Jajce-Vakuf.Srednja Bosna:-)
Takodje sa tog podrucija rat koji je Baton vodio protiv rimljana od 6-9 god....koji se veoma malo spominje
a vodjen je za oslobadjanje teritorija protiv osvajaca....a vrsta rata kojeg vode stanovnici Bosne i dan danas...
Bolje grob nego rob.Izmedju ostalog i poznata parola tog rata..
Takodje sa tog podrucija rat koji je Baton vodio protiv rimljana od 6-9 god....koji se veoma malo spominje
a vodjen je za oslobadjanje teritorija protiv osvajaca....a vrsta rata kojeg vode stanovnici Bosne i dan danas...
Bolje grob nego rob.Izmedju ostalog i poznata parola tog rata..
- Atticus Finch
#11 Re: Bosanske piramide
Postojanje srednjovjekovnog grada Visoki, je nešto što je već davno utvrđeno, uključujući i ostatke iz drugih perioda, te je detaljno obrađeno i uvršeteno u Arheološki leksikon Bosne i Hercegovine. Ono što radi Semir Osmanagić, nazovi doktor nauka, i njemu slični je sistematsko uništavanje već utvrđenih lokaliteta, destruktivnom metodom bagerisanja sa plemenitim ciljem pronalaska nekoliko desetina hiljada godina stare civilizacije, koja će donijeti prosperitet Bosancima i Hercegovicima u 21. stoljeću! Međutim, ono što meni smeta u svoj toj priči, je bezobrazno ruganje arheologiji pa i historiji, naukama sa tradicijom u Bosni i Hercegovini, od strane pojedinih skorojevića, samo prozvanih korifeja patriotizma, koji iskrivljenim i deformiranim znanjem grade Potemkinova sela, nudeći ih kao alternativu ovom napaćenom narodu.
- BHCluster
#12 Re: Bosanske piramide
Toga imas svugdje u svijetu a kod nas je to postala tradicija... DFok oni sto trbaju to da rade su zauzeti drugim poslovima to jeste foteljama a oni sto su voljni vec rade na drugim lokalitetima vecinom oko vecih gradova.Atticus Finch wrote:Postojanje srednjovjekovnog grada Visoki, je nešto što je već davno utvrđeno, uključujući i ostatke iz drugih perioda, te je detaljno obrađeno i uvršeteno u Arheološki leksikon Bosne i Hercegovine. Ono što radi Semir Osmanagić, nazovi doktor nauka, i njemu slični je sistematsko uništavanje već utvrđenih lokaliteta, destruktivnom metodom bagerisanja sa plemenitim ciljem pronalaska nekoliko desetina hiljada godina stare civilizacije, koja će donijeti prosperitet Bosancima i Hercegovicima u 21. stoljeću! Međutim, ono što meni smeta u svoj toj priči, je bezobrazno ruganje arheologiji pa i historiji, naukama sa tradicijom u Bosni i Hercegovini, od strane pojedinih skorojevića, samo prozvanih korifeja patriotizma, koji iskrivljenim i deformiranim znanjem grade Potemkinova sela, nudeći ih kao alternativu ovom napaćenom narodu.
-
cesto_fatalan
#13 Re: Bosanske piramide
pitanje je i da nadjemo piramide ili bilo kakvu vrstu hrama,hocemo li znati iskoristiti i promovirati-ja licno cisto sumnjam
-
Shoshana
#14 Re: Bosanske piramide
Zar opet - pobogu
http://whc.unesco.org/en/newproperties
Valjda je lakse povjerovati nekom tamo online magazinu, nego pregledati UNESCOvu listu...
Nego, ako sto nedavno rekoh, ravno 555 stranica je napisano o piramidama na ovom forumu. Necemo otvarati nove teme o bosanskim piramidama - barem dok mi ih neko ne pronadje na tom UNESCOvom spisku
http://whc.unesco.org/en/newproperties
Valjda je lakse povjerovati nekom tamo online magazinu, nego pregledati UNESCOvu listu...
Nego, ako sto nedavno rekoh, ravno 555 stranica je napisano o piramidama na ovom forumu. Necemo otvarati nove teme o bosanskim piramidama - barem dok mi ih neko ne pronadje na tom UNESCOvom spisku