Bosanska Wikpedia

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
HomeArt

#1 Bosanska Wikpedia

Post by HomeArt »

Po uzoru na wikipediu pokrenuta je enciklopedija BiH na adresi: http://www.bosnica.ba
Corvus

#2 Re: Bosanska Wikpedia

Post by Corvus »

kakav je ovo opasan plagijat... pa mogli ste (ko god je ovo pravio) barem dizajn promjeniti ! A i vijesti su za "da se najezis" ... ali samo nek se radi nesto.. da ne bude da pljujem po ovome..
tranquil

#3 Re: Bosanska Wikpedia

Post by tranquil »

Sve wiki stranice su bazirane na istom softveru tako da sve imaju iste template i naravno da liče. nije u tome problem

Zanimljivo će biti koliko će BiH community u budućnosti prihvatiti razvoj ovog wikija, s obzirom na to da, iako se označava kao Bosanski, za sada ima skoro isključivo sadržaj vezan za Islam (što je razumljivo jer je Rijaset pokretač).

Možda bi bilo bolje da su udružili snage sa običnom wikipedijom na bosanskom jeziku ?

http://bs.wikipedia.org/
HomeArt

#4 Re: Bosanska Wikpedia

Post by HomeArt »

tranquil wrote:Sve wiki stranice su bazirane na istom softveru tako da sve imaju iste template i naravno da liče. nije u tome problem

Zanimljivo će biti koliko će BiH community u budućnosti prihvatiti razvoj ovog wikija, s obzirom na to da, iako se označava kao Bosanski, za sada ima skoro isključivo sadržaj vezan za Islam (što je razumljivo jer je Rijaset pokretač).

Možda bi bilo bolje da su udružili snage sa običnom wikipedijom na bosanskom jeziku ?

http://bs.wikipedia.org/
Da to sam i ja primjetio samo negdje sam procitao da ono nece biti wiki IZ-e nego BiH pa hajde neka im bude. Ako su osnivaci i hoce da poguraju taj prijekat OK samo da nebude Reisov blog :D
cyprus

#5 Re: Bosanska Wikpedia

Post by cyprus »

Ako postoji wikipedija na bosanskom jeziku zašto se onda napravila i ova "Bosnica"? Jel se meni čini ili je ovo neka vrsta islamske enciklopedije? Ako jeste, zašto nosi naziv Bosnica?
Dioda

#6 Re: Bosanska Wikpedia

Post by Dioda »

Opet se brukamo :sad: Pa zar nam nije dosta :shock:
:run:
burekodsira

#7 Re: Bosanska Wikpedia

Post by burekodsira »

sto bi to mi trebali biti ograniceni pa imati samo bs wikipediju?
neka ima i ovo, necemo se samo zadovoljiti wikipediom. da li ste culi pored wikipedie za druge enciklopedije? upitajte cika gugla pa cete vidjeti da ne izmisljamo toplu vodu s alternativom wikipediji.

doduse nije da ova "Bosanska Wikipedia" nema mahanu, vuce na neku vrstu islamske, ali mozda je to tek pocetna faza.
Yamahalac

#8 Re: Bosanska Wikpedia

Post by Yamahalac »

burekodsira wrote:sto bi to mi trebali biti ograniceni pa imati samo bs wikipediju?
neka ima i ovo, necemo se samo zadovoljiti wikipediom. da li ste culi pored wikipedie za druge enciklopedije? upitajte cika gugla pa cete vidjeti da ne izmisljamo toplu vodu s alternativom wikipediji.

doduse nije da ova "Bosanska Wikipedia" nema mahanu, vuce na neku vrstu islamske, ali mozda je to tek pocetna faza.
mozda zato sto je rijaset registrirao?!

Image
HomeArt

#9 Re: Bosanska Wikpedia

Post by HomeArt »

burekodsira wrote:sto bi to mi trebali biti ograniceni pa imati samo bs wikipediju?

Prema ovome nebi trebala biti "islamska" enciklopedija:

http://www.preporod.com/pokrenuta-inter ... snica.html
Post Reply