Bosanska piramida Sunca vol.4

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Fair Life

Post by Fair Life »

Image

Image
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

Vokri wrote:Pošto vec dugo pratim ovaj tread, u stvari pratim prepucavanja nickova bez ijednog ozbiljnog posta.... da bi razvio temu postavljam pitanje svima vama ucesnicima...sto jos niko nije objasnio, ili pokusao objasniti tunele o kojima se stalno prica...pa zar nije logicno da su ti tuneli kopani da sluze kao nacin bijega iz srednjovjekovne utvrde na vrhu Visocice...praksa koja se primjenjivala sirom Evrope u to vrijeme...budite informativni ne samo zabavni...
pozdrav od albanca
Pa zar ti stvarno ne znaš, da ti tuneli u stvari ne postoje. Još na početku ovog cirkusa je rečeno da tamo nema ništa osim ostataka grada Visoki koji su, jel', kataloški obrađeni i zaštićeni. :-)
bc_chupo

Post by bc_chupo »

seljak_cojek wrote:
Vokri wrote:Pošto vec dugo pratim ovaj tread, u stvari pratim prepucavanja nickova bez ijednog ozbiljnog posta.... da bi razvio temu postavljam pitanje svima vama ucesnicima...sto jos niko nije objasnio, ili pokusao objasniti tunele o kojima se stalno prica...pa zar nije logicno da su ti tuneli kopani da sluze kao nacin bijega iz srednjovjekovne utvrde na vrhu Visocice...praksa koja se primjenjivala sirom Evrope u to vrijeme...budite informativni ne samo zabavni...
pozdrav od albanca
Pa zar ti stvarno ne znaš, da ti tuneli u stvari ne postoje. Još na početku ovog cirkusa je rečeno da tamo nema ništa osim ostataka grada Visoki koji su, jel', kataloški obrađeni i zaštićeni. :-)
od kad se ti smatras strucnjakom ?
Thyl

Post by Thyl »

Chupo, jel ovo neki kolega, poznanik? :lol:

http://www.ekspert.bloger.hr/
pitt

Post by pitt »

bc_chupo wrote:
seljak_cojek wrote:
pozdrav od albanca
od kad se ti smatras strucnjakom ?
eh eto semke je strucnjask u pm..... :-) :-) :-)
bc_chupo

Post by bc_chupo »

Thyl wrote:Chupo, jel ovo neki kolega, poznanik? :lol:

http://www.ekspert.bloger.hr/
kako ti postajes iz posta u post sve vise naivan...

pa blog moze napravit i djete od 12 godina i lupetat na njemu...jeli to povjerljiva info ? Izgleda da tebi jeste !
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

Legolas wrote:
Pozdravi Vuka ako uspijes da ga vidis jer ne znam koliko viri iz guzica nasih naucnika koji se bave arheologijom samo sto kopaju olovkom pa im puno treba da bilo sta iskopaju.
Kako ti, kojem Ahmed Bosnić i njegovi testovi "da li ste pod sihirima" predstavljaju vrhunac nauke, uopšte nemaš predstave šta zapravo predstavlja historijska nauka i koliko truda je potrebno uložiti (od učenja drevnih i današnjih stranih jezika, historije umjetnosti, političke historije, arheologije, revizije dosadašnjih analiza, a - kada je o prehistoriji riječ - rekonstrukcija uvijek na osnovu marljivo i stručno (a ne bagerom i krampom) iskopanog arheološkog materijala), da bi djelo zadovoljilo naučne kriterije, naravno da nemaš ni predstave koliko je TEŠKO, kako kažeš "kopati" olovkom. Daleko, daleko teže nego dovoditi new-age vračeve iz cijelog svijeta i onda na osnovu "kristalne lubanje" pametovati ljudima koji u naučni rad ulažu čitave živote (i po 14 sati rada dnevno). Raspitaj se koliko je potrebno vremena, truda i odricanja u životu da bi nastalo jedno naučno historiografsko djelo, pa ćeš valjda onda skontati koliko su isprazne i tupave priče mahalskih filosofa poput tebe.
Oooo evo jos jednog iz Vukovog stada ako ne i sami Vuk sa Pecaninom iza ledja. Ja zanm jednu stvar da je sve na ovoj planeti stvoreno radomruku i da od olovke i arheoloskog istrazivanja nikada niko nije vidio fajde. Ta starija ekipa sa Zilhom i Imamovicem na celu imala je decenije vremena da istrazi to brdo ili ako nista da ga konzervira kako treba ali na tom brdu samo sto druga prasuma nije izrasla. I da nije dosao neki Osmanagic to bi tiu jos stajalo 100 godina a vi bi piskarali i piskarali. Nikad ovdje niti igdje drugo nisam tvrdio kao Osmanagic da je to piramida ali da podrzavam ono sto on radi to cu uvijek reci. I ponavljam uvijek su mi bili radnici ispred filozofa kao i ratnici ispred generala i obicni ljudi ispred politicara. Ko je od vas bajnih filozofa ikada u zivotu ako nista otkrio ulaze u te tunele. Kakvi su da su, nije vazno od koga su ali su brate golemi. Mene recimo zivo interesuje koliko su golemi. Hoces mi ti i Vuk to dokaziti svojim pametovanje. Da izvines na izrazu ali postoji ona "lako je tudjim kurcem gloginje mlatiti" i na osnovu necijih istrazivanja natopljenih znojem vi pisete nauku. Sta je Vuk u zivotu iskopo???????? Sta si ti u zivotu iskopo????? Ja nisam nista ali zato i ne pametujem i ne uzimam honorar u danima da bi blatio neciji trud. I svi ljudi koji su se pojavili u Visokom su nestrucni debili i idioti samo ste vi pametni ali vas nigdje nema. Bitno je da vi kazete "to nije dobro trebalo bi....." i sve ce samo zavrsiti.
Mislim da bi mnogo vas trebalo sto cesce recimo da posjetite predavanja jednog istinskog znalca ali do bola skromnog covjeka prof. Spahica pa da spoznate sta znaci biti znalac ali koji nece nikoga blatiti jer tako se ponasaju oni ljudi koji vrijede.
Meni apsolutno ne smeta kada neko ne vjeruje u te tzv.piramide ali je tako nisko, ljigavo i bijedno ismijavati necije pokusaje da nesto uradi. I nije tu bitno sto je to Semir, mogao je biti bilo ko, ali je bitno sto to niste uradili vi moji vrli naucnici. To se jednom jednostavnom rijecju opisuje: ZAVIST. Nadam se samo da vam ta rijec nece doci glave jer biti zavistan je vrlo opasno stanje uma.
Shoshana

Post by Shoshana »

hrasno38 wrote: Oooo evo jos jednog iz Vukovog stada ako ne i sami Vuk sa Pecaninom iza ledja. Ja zanm jednu stvar da je sve na ovoj planeti stvoreno radomruku i da od olovke i arheoloskog istrazivanja nikada niko nije vidio fajde. Ta starija ekipa sa Zilhom i Imamovicem na celu imala je decenije vremena da istrazi to brdo ili ako nista da ga konzervira kako treba ali na tom brdu samo sto druga prasuma nije izrasla. I da nije dosao neki Osmanagic to bi tiu jos stajalo 100 godina a vi bi piskarali i piskarali. Nikad ovdje niti igdje drugo nisam tvrdio kao Osmanagic da je to piramida ali da podrzavam ono sto on radi to cu uvijek reci. I ponavljam uvijek su mi bili radnici ispred filozofa kao i ratnici ispred generala i obicni ljudi ispred politicara. Ko je od vas bajnih filozofa ikada u zivotu ako nista otkrio ulaze u te tunele. Kakvi su da su, nije vazno od koga su ali su brate golemi. Mene recimo zivo interesuje koliko su golemi. Hoces mi ti i Vuk to dokaziti svojim pametovanje. Da izvines na izrazu ali postoji ona "lako je tudjim kurcem gloginje mlatiti" i na osnovu necijih istrazivanja natopljenih znojem vi pisete nauku. Sta je Vuk u zivotu iskopo???????? Sta si ti u zivotu iskopo????? Ja nisam nista ali zato i ne pametujem i ne uzimam honorar u danima da bi blatio neciji trud. I svi ljudi koji su se pojavili u Visokom su nestrucni debili i idioti samo ste vi pametni ali vas nigdje nema. Bitno je da vi kazete "to nije dobro trebalo bi....." i sve ce samo zavrsiti.
Mislim da bi mnogo vas trebalo sto cesce recimo da posjetite predavanja jednog istinskog znalca ali do bola skromnog covjeka prof. Spahica pa da spoznate sta znaci biti znalac ali koji nece nikoga blatiti jer tako se ponasaju oni ljudi koji vrijede.
Meni apsolutno ne smeta kada neko ne vjeruje u te tzv.piramide ali je tako nisko, ljigavo i bijedno ismijavati necije pokusaje da nesto uradi. I nije tu bitno sto je to Semir, mogao je biti bilo ko, ali je bitno sto to niste uradili vi moji vrli naucnici. To se jednom jednostavnom rijecju opisuje: ZAVIST. Nadam se samo da vam ta rijec nece doci glave jer biti zavistan je vrlo opasno stanje uma.
Hrasno - hajd' kod Ahmeda po bobe - valjas gluposti...

Da nije olovke u arheologiji (ljudi koji su godinama i desetljecima katalogizirali pronadjene artefakte) klinac bi iko ikada znao i prepoznati, a kamoli datirati, ili analizirati arheolosko nalaziste.

Radnicka klasa je i meni srcu draga - osim kad mi treba profesionalac - da odradi posao kako treba. A profesionalci, naravno postaju tako sto olovke (a izgleda ni knjige) u zivotu nisu vidjeli.

I tebi smeta Vuk sto zaradjuje (posteno - radom... pisanje je priznat rad - bar za pismene ljude) honorar u Danima 'blateci' Semira, a ne smeta ti sto Semir zaradjuje jedno 10000 puta vise blateci ne samo domacu nego i svjetsku naucnu elitu :?

Ma daaaaaj... :oops:
Thyl

Post by Thyl »

hrasno38 wrote:Oooo evo jos jednog iz Vukovog stada ako ne i sami Vuk sa Pecaninom iza ledja. Ja zanm jednu stvar da je sve na ovoj planeti stvoreno radomruku i da od olovke i arheoloskog istrazivanja nikada niko nije vidio fajde. Ta starija ekipa sa Zilhom i Imamovicem na celu imala je decenije vremena da istrazi to brdo ili ako nista da ga konzervira kako treba ali na tom brdu samo sto druga prasuma nije izrasla. I da nije dosao neki Osmanagic to bi tiu jos stajalo 100 godina a vi bi piskarali i piskarali. Nikad ovdje niti igdje drugo nisam tvrdio kao Osmanagic da je to piramida ali da podrzavam ono sto on radi to cu uvijek reci. I ponavljam uvijek su mi bili radnici ispred filozofa kao i ratnici ispred generala i obicni ljudi ispred politicara. Ko je od vas bajnih filozofa ikada u zivotu ako nista otkrio ulaze u te tunele. Kakvi su da su, nije vazno od koga su ali su brate golemi. Mene recimo zivo interesuje koliko su golemi. Hoces mi ti i Vuk to dokaziti svojim pametovanje. Da izvines na izrazu ali postoji ona "lako je tudjim kurcem gloginje mlatiti" i na osnovu necijih istrazivanja natopljenih znojem vi pisete nauku. Sta je Vuk u zivotu iskopo???????? Sta si ti u zivotu iskopo????? Ja nisam nista ali zato i ne pametujem i ne uzimam honorar u danima da bi blatio neciji trud. I svi ljudi koji su se pojavili u Visokom su nestrucni debili i idioti samo ste vi pametni ali vas nigdje nema. Bitno je da vi kazete "to nije dobro trebalo bi....." i sve ce samo zavrsiti.
Druze Hrasni, da nis' ti ovaj Ekspert? :D
Ako jesi, svaka cast! Arheologija narodu, smrt foteljasima! :lol:

http://www.ekspert.bloger.hr
Fair Life

Post by Fair Life »

Shoshanaaaaaaaaaaaaaa...
E nek' si se ti docepala onog cime se tudje gloginje mlate... pa makar... ne
mlatila po gloginjama.

:lol:
:lol: :lol:
:lol:
Serenity

Post by Serenity »

Serenity wrote:Poštovanje,

je li neko voljan da piše članke ili blog na jednoj od top10 stranica o bosanskim piramidama na engleskom ili njemačkom jeziku?

Stav o piramidama bi trebao biti neutralan i izvještavanje poziitivno i negativno, kako situacija nalaže.

Vaše članke bi čitali stotine posjetilaca iz svih krajeva svijeta, a za unošenje članaka nije potrebno veče znanje od pisanja posta na forumu.

Čak ukoliko neko voli sakupljati slike o piramidama i podjeliti ih sa drugima i ta mogučnost kao foto reporter bez pisanja teksta postoji.

Ukoliko je neko zainteresovan neka se javi na PM.

Vaš Serenity
Da rezimiram: Od svih znalaca niko se ne osuđuje pisati blog. :?
Legolas

Post by Legolas »

Oooo evo jos jednog iz Vukovog stada ako ne i sami Vuk sa Pecaninom iza ledja.
Ja sam se odavno predstavio. Pogledaj stare teme. Niko mi ne stoji "iza leđa", niti mi je to zaleđe potrebno. Ja pošaljem članak - oni objave. Jednostavno. Pećanina i ne poznajem.
Ja zanm jednu stvar da je sve na ovoj planeti stvoreno radomruku i da od olovke i arheoloskog istrazivanja nikada niko nije vidio fajde.
A olovka se valjda drži nogom???? Za tebe vrli mislioče, budući napisani "olovkom", onda ne vrijede ni sva svjetska književnost, niti arheološki leksikoni (što ne ne bi bio tako vrijedan, pa skoknuo do Biblioteke Zemaljskog muzeja, pa provjerio kakav je dugogodišnji MUKOTRPAN posao OBILAZITI lokalitete, slikati ih, katalogizirati, iskopavati i zatim sve to sa detaljnim, crtežima artefakata, mapama, stručnim člancima itd sistematizirati. To je posao u koji neko uloži čitav život - dakle i u, kako ti kažeš KOPANJE i brigu da sve iskopano bude evidentirano (kako kažeš "olovkom") sačuvano za naredne generacije. No, tebe i slične muzej i biblioteka u životu nisu vidjeli. U Bosnićevoj Arci su skrivene sve mudrosti....
Ta starija ekipa sa Zilhom i Imamovicem na celu imala je decenije vremena da istrazi to brdo ili ako nista da ga konzervira kako treba ali na tom brdu samo sto druga prasuma nije izrasla.
Zaviri u arheološki leksikon neznalico.... "konzerviranje brda"... Radije pogledaj stranicu Komisije za zaštitu spomenika i pogledaj kako ljudi VAPE za sredstvima: http://www.aneks8komisija.com.ba/main.p ... 176&lang=1, dok Osmanagić i njegovi sektaši žele na ljudskoj naivnosti namlatiti grdne novce (uključujući državne)
I da nije dosao neki Osmanagic to bi tiu jos stajalo 100 godina a vi bi piskarali i piskarali.
Nikad nisi čuo za istraživanja koja se i trenutno vrše na lokalitetima Okolište, zatim u Krivoglavcima, a o Hutovom blatu da ne govorimo. To će za tebe vjerovatno predstavljati nezamisliv umni napor, ali zašto ne bi nabavio neku bibliografiju radova Glasnika Zemaljskog Muzeja, pa ustanovio na osnovu čega se 50 godina PISALO, a ne PISKARALO, odnosno koliko je ARHEOLOŠKO BLAGO ISKOPANO i brižljivo i stručno evidentirano??? "Piskaranje"... i to ti kao vrli ekspert znaš ko je i kako šta radio i radi... i kako treba.

Nikad ovdje niti igdje drugo nisam tvrdio kao Osmanagic da je to piramida ali da podrzavam ono sto on radi to cu uvijek reci. I ponavljam uvijek su mi bili radnici ispred filozofa kao i ratnici ispred generala i obicni ljudi ispred politicara. Ko je od vas bajnih filozofa ikada u zivotu ako nista otkrio ulaze u te tunele.
"radnici ispred filozofa"... zanimljivo... Šta za tebe predstavlja "rad" najprije???? Zar neko ko radi istovremeno ne može biti i filozof (ma šta to značilo u tvom riječniku), ili zar za tebe naučni rad kvalifikovanih stručnjaka koji su se morali debelo namučiti u istraživanju drevnih spisa (što podrazumjeva MUKOTRPNO učenje drevnih jezika) također ne predstavlja RAD???? . Imaš li uopšte predstavu ŠTA znači sjediti u biblioteci ili nekom prašnjavom arhivu deset sati dnevno? Neki ljudi su i svoje zdravlje uložili za znanje i znanost, što se ne bi moglo reći sa tvog ljubljenog mesiju i njegova turistička putovanja. Osim toga, zna li Osmanagić jezik Maja? Zna li hijeroglife? Ako ne zna, da li je makar čitao studije ljudi koji znaju, ili proroka sudnjeg dana (poput Arguellasa) kakav je sam????
Kakvi su da su, nije vazno od koga su ali su brate golemi. Mene recimo zivo interesuje koliko su golemi. Hoces mi ti i Vuk to dokaziti svojim pametovanje. Da izvines na izrazu ali postoji ona "lako je tudjim kurcem gloginje mlatiti" i na osnovu necijih istrazivanja natopljenih znojem vi pisete nauku. Sta je Vuk u zivotu iskopo???????? Sta si ti u zivotu iskopo?????
Da bi se "kopalo" kako veliš, potrebne su stručne kvalifikacije. Ja sam tek diplomirao, trenutno sam na postdiplomskim studijama iz srednjovjekovne Bosne i spremam se na iskopavanja koja će vjerovatno krenuti na jesen na Mrkovićima (gdje je srednjovjekovni grad) i također za naučnu ekipu koja će također u jesen katalogizirati crteže nedavno otkrivene na Treskavici.

Ja nisam nista ali zato i ne pametujem i ne uzimam honorar u danima da bi blatio neciji trud. I svi ljudi koji su se pojavili u Visokom su nestrucni debili i idioti samo ste vi pametni ali vas nigdje nema. Bitno je da vi kazete "to nije dobro trebalo bi....." i sve ce samo zavrsiti.
Pod broj jedan, za svoje članke nisam uzeo ni jednu km, niti sam bilo kakav novac tražio. Moj posao NIJE novinarstvo, ali smatram svojom dužnošću objasniti ljudima ko su i kako djeluju varalice i obmanjivači poput Osmanagića. Ako su za tebe stručnjaci new age sveštenica Karin Tag sa svojom kristalnom lubanjom, elektroinžinjer koji se "bavi" arheologijom, engleski "profesor" koji analizira UFO, koejkakve "proričice" što istjeruju zle duhove iz brda i na kraju krajeva veliki vođa Sem koji najavljuje smak svijeta 2012... i ko bi nabrjao pelejadu budaletina i varalica koji su (uključujući bh političku kamarilu) prodefilovali Visočicom, jasno mi je zbog čega su biblioteke, knjižare i knjiženice puste... Uz to, ako nisi znao, stručni tim Zemaljskog muzeja je prošlog mjeseca pokušao izaći na teren u Visokom, ali je ga je u tome, uz verbalno šikaniranje, spriječio "izvršni direktor" Osmanagićeve fondacije Mario Gerussi. I onda se još baljezga o "otvorenosti" istraživanja. Otvorenost, malo prekosutra.

Besim Spahić je sociolog - ne arheolog i ne istoričar. U predgovoru za Osmanagićevu knjigu "Bosanska dolina piramida" je pokazao svo svoje nepoznavanje tih drugih dviju naučnih disciplina i nadrobio gluposti manje-više ravne Osmanagićevim.

Meni apsolutno ne smeta kada neko ne vjeruje u te tzv.piramide ali je tako nisko, ljigavo i bijedno ismijavati necije pokusaje da nesto uradi. I nije tu bitno sto je to Semir, mogao je biti bilo ko, ali je bitno sto to niste uradili vi moji vrli naucnici. To se jednom jednostavnom rijecju opisuje: ZAVIST.

Gluposti. Otkriće piramide ili bilo čega sličnog tih dimenzija bi značilo prije svega POSAO, kako za mene i mnoge moje kolege, koji se bavimo svim i svačim, budući da država ne izdvaja potrebna sredstva za radna mjesta poput naših, a daje ih belosvjetskim varalicama čiji jeftini populizam "pomaže" narodu da ne misli na pljačku i teror koji se nad njima sprovodi, već da vjeruje kako će rješenje (koje eto podržavaju njihovi krasni političari) pasti s neba. Historija nije dogmatska nauka i UPRAVO je njen SMISAO u NEPRESTANOM otrkivanju i slaganju i preslaganju parčića naše prošlosti, kako bi ona bila što jasnija. Da je piramida ili nešto slično zaista tu, to bi od početka bilo jasno i dalo bi i arheološkoj i historijskoj nauci obilje i obilje materijala za istraživanje. Ko bi LUD bio zavidan? Zar je Šlimanu neko poricao da je otkrio "Troju" i Mikenu, iako nije bio arheolog? Osmanagić je međutim samo medijski promovirao svoje biznis servirano rješenje (zapravo svoje i jedino moguće rješenje sa unaprijed određenim pojedinostima) i svaku stijenu proglašavao njenim dokazom. To nije nauka, to nije pošten pristup, već LAŽ i OBMANA i to je glavni i jedini razlog zašto sam i biću protiv Semira, njegovog tate i drugih politički podobnih lažljivaca i manipulatora.
Last edited by Legolas on 26/05/2007 17:00, edited 1 time in total.
Princess Fiona

Post by Princess Fiona »

Legolas wrote:
Oooo evo jos jednog iz Vukovog stada ako ne i sami Vuk sa Pecaninom iza ledja.
Ja sam se odavno predstavio. Pogledaj stare teme. Niko mi ne stoji "iza leđa", niti mi je to zaleđe potrebno. Ja pošaljem članak - oni objave. Jednostavno. Pećanina i ne poznajem.
Ja zanm jednu stvar da je sve na ovoj planeti stvoreno radomruku i da od olovke i arheoloskog istrazivanja nikada niko nije vidio fajde.
A olovka se valjda drži nogom???? Za tebe vrli mislioče, budući napisani "olovkom", onda ne vrijede ni sva svjetska književnost, niti arheološki leksikoni (što ne ne bi bio tako vrijedan, pa skoknuo do Biblioteke Zemaljskog muzeja, pa provjerio kakav je dugogodišnji MUKOTRPAN posao OBILAZITI lokalitete, slikati ih, katalogizirati, iskopavati i zatim sve to sa detaljnim, crtežima artefakata, mapama, stručnim člancima itd sistematizirati. To je posao u koji neko uloži čitav život - dakle i u, kako ti kažeš KOPANJE i brigu da sve iskopano bude evidentirano (kako kažeš "olovkom") sačuvano za naredne generacije. No, tebe i slične muzej i biblioteka u životu nisu vidjeli. U Bosnićevoj Arci su skrivene sve mudrosti....
Ta starija ekipa sa Zilhom i Imamovicem na celu imala je decenije vremena da istrazi to brdo ili ako nista da ga konzervira kako treba ali na tom brdu samo sto druga prasuma nije izrasla.
Zaviri u arheološki leksikon neznalico.... "konzerviranje brda"... Radije pogledaj stranicu Komisije za zaštitu spomenika i pogledaj kako ljudi VAPE za sredstvima: http://www.aneks8komisija.com.ba/main.p ... 176&lang=1, dok Osmanagić i njegovi sektaši žele na ljudskoj naivnosti namlatiti grdne novce (uključujući državne)
I da nije dosao neki Osmanagic to bi tiu jos stajalo 100 godina a vi bi piskarali i piskarali.
Nikad nisi čuo za istraživanja koja se i trenutno vrše na lokalitetima Okolište, zatim u Krivoglavcima, a o Hutovom blatu da ne govorimo. To će za tebe vjerovatno predstavljati nezamisliv umni napor, ali zašto ne bi nabavio neku bibliografiju radova Glasnika Zemaljskog Muzeja, pa ustanovio na osnovu čega se 50 godina PISALO, a ne PISKARALO, odnosno koliko je ARHEOLOŠKO BLAGO ISKOPANO i brižljivo i stručno evidentirano??? "Piskaranje"... i to ti kao vrli ekspert znaš ko je i kako šta radio i radi... i kako treba.

Nikad ovdje niti igdje drugo nisam tvrdio kao Osmanagic da je to piramida ali da podrzavam ono sto on radi to cu uvijek reci. I ponavljam uvijek su mi bili radnici ispred filozofa kao i ratnici ispred generala i obicni ljudi ispred politicara. Ko je od vas bajnih filozofa ikada u zivotu ako nista otkrio ulaze u te tunele.
"radnici ispred filozofa"... zanimljivo... Šta za tebe predstavlja "rad" najprije???? Zar neko ko radi istovremeno ne može biti i filozof (ma šta to značilo u tvom riječniku), ili zar za tebe naučni rad kvalifikovanih stručnjaka koji su se morali debelo namučiti u istraživanju drevnih spisa (što podrazumjeva MUKOTRPNO učenje drevnih jezika) također ne predstavlja RAD???? . Imaš li uopšte predstavu ŠTA znači sjediti u biblioteci ili nekom prašnjavom arhivu deset sati dnevno? Neki ljudi su i svoje zdravlje uložili za znanje i znanost, što se ne bi moglo reći sa tvog ljubljenog mesiju i njegova turistička putovanja. Osim toga, zna li Osmanagić jezik Maja? Zna li hijeroglife? Ako ne zna, da li je makar čitao studije ljudi koji znaju, ili proroka sudnjeg dana (poput Arguellasa) kakav je sam????
Kakvi su da su, nije vazno od koga su ali su brate golemi. Mene recimo zivo interesuje koliko su golemi. Hoces mi ti i Vuk to dokaziti svojim pametovanje. Da izvines na izrazu ali postoji ona "lako je tudjim kurcem gloginje mlatiti" i na osnovu necijih istrazivanja natopljenih znojem vi pisete nauku. Sta je Vuk u zivotu iskopo???????? Sta si ti u zivotu iskopo?????
Da bi se "kopalo" kako veliš, potrebne su stručne kvalifikacije. Ja sam tek diplomirao, trenutno sam na postdiplomskim studijama iz srednjovjekovne Bosne i spremam se na iskopavanja koja će vjerovatno krenuti na jesen na Mrkovićima (gdje je srednjovjekovni grad) i također za naučnu ekipu koja će također u jesen katalogizirati crteže nedavno otkrivene na Treskavici.

Ja nisam nista ali zato i ne pametujem i ne uzimam honorar u danima da bi blatio neciji trud. I svi ljudi koji su se pojavili u Visokom su nestrucni debili i idioti samo ste vi pametni ali vas nigdje nema. Bitno je da vi kazete "to nije dobro trebalo bi....." i sve ce samo zavrsiti.
Pod broj jedan, za svoje članke nisam uzeo ni jednu km, niti sam bilo kakav novac tražio. Moj posao NIJE novinarstvo, ali smatram svojom dužnošću objasniti ljudima ko su i kako djeluju varalice i obmanjivači poput Osmanagića. Ako su za tebe stručnjaci new age sveštenica Karin Tag sa svojom kristalnom lubanjom, elektroinžinjer koji se "bavi" arheologijom, engleski "profesor" koji analizira UFO, koejkakve "proričice" što istjeruju zle duhove iz brda i na kraju krajeva veliki vođa Sem koji najavljuje smak svijeta 2012... i ko bi nabrjao pelejadu budaletina i varalica koji su (uključujući bh političku kamarilu) prodefilovali Visočicom, jasno mi je zbog čega su biblioteke, knjižare i knjiženice puste... Uz to, ako nisi znao, stručni tim Zemaljskog muzeja je prošlog mjeseca pokušao izaći na teren u Visokom, ali je ga je u tome, uz verbalno šikaniranje, spriječio "izvršni direktor" Osmanagićeve fondacije Mario Gerussi. I onda se još baljezga o "otvorenosti" istraživanja. Otvorenost, malo prekosutra.

Besim Spahić je sociolog - ne arheolog i ne istoričar. U predgovoru za Osmanagićevu knjigu "Bosanska dolina piramida" je pokazao svo svoje nepoznavanje tih drugih dviju naučnih disciplina i nadrobio gluposti manje-više ravne Osmanagićevim.

Meni apsolutno ne smeta kada neko ne vjeruje u te tzv.piramide ali je tako nisko, ljigavo i bijedno ismijavati necije pokusaje da nesto uradi. I nije tu bitno sto je to Semir, mogao je biti bilo ko, ali je bitno sto to niste uradili vi moji vrli naucnici. To se jednom jednostavnom rijecju opisuje: ZAVIST.

Gluposti. Otkriće piramide ili bilo čega sličnog tih dimenzija bi značilo prije svega POSAO, kako za mene i mnoge moje kolege, koji se bavimo svim i svačim, budući da država ne izdvaja potrebna sredstva za radna mjesta poput naših, a daje ih belosvjetskim varalicama čiji jeftini populizam "pomaže" narodu da ne misli na pljačku i teror koji se nad njima sprovodi, već da vjeruje kako će rješenje (koje eto podržavaju njihovi krasni političari) pasti s neba. Historija nije dogmatska nauka i UPRAVO je njen SMISAO u NEPRESTANOM otrkivanju i slaganju i preslaganju parčića naše prošlosti, kako bi ona bila što jasnija. Da je piramida ili nešto slično zaista tu, to bi od početka bilo jasno i dalo bi i arheološkoj i historijskoj nauci obilje i obilje materijala za istraživanje. Ko bi LUD bio zavidan? Zar je Šlimanu neko poricao da je otkrio "Troju" i Mikenu, iako nije bio arheolog? Osmanagić je međutim samo medijski promovirao svoje biznis servirano rješenje (zapravo svoje i jedino moguće rješenje sa unaprijed određenim pojedinostima) i svaku stijenu proglašavao njenim dokazom. To nije nauka, to nije pošten pristup, već LAŽ i OBMANA i to je glavni i jedini razlog zašto sam i biću protiv Semira, njegovog tate i drugih politički podobnih lažljivaca i manipulatora.
Svaka cast Legolas! :thumbup:
sl@ven

Post by sl@ven »

sve vi to onako fino razlazete i pisete...

ali stvarno mi nije jasno sto vam covjek smeta sto kopa....... i jos ako nalazi nesto (bilo sta jebiga)... koji k... hocete onda...

borite se lafo za pravdu, pisete clanke, on lafo obmanjuje javnost... ne vara on nikog.... to je covjek koji vjeruju u to sto radi i u to vjeruje do jaja... ja mislim daje to u ovoj usranoj zemlji jedno pravo osvjezenje...

vi novinari se hvatajte nekih vaznijih problema ako uticaja imate uopste na bilo sta...

brinete se o ugledu BiH jel? ako vam je to odgovor, smjesan je pravo...

smeta vam sto fondacija stipendira studente, sto je zaposlila (i ove godine regularno prijavila) dosta ljudi koje licno znam i koji posla godinama nisu mogli nac...

smeta li vam sto ti ljudi sad puni entuzijazma kopaju jebenu zemlju i misle daje vazno to sto rade pa jos uz platu i socijalno, kopaju sa osmjehom? poslije posla jos samo o tome pricaju, a ne ko u ovim nasim firmama gdje svi samo seru...

smetali vam sto je covjek kojeg znam napokon, nakon "sto" godina ostavio konobarski posao i otvorio kafanicu na "piramidi" i svake godine je dogradjuje i sve mu bolje ide.... znaci zivi od toga bolje nego prije?

smetali vam sto je semir prodrmo ovu visocku kasabu (steta sto relevantni politicari ne mogu drzat korak) i sto svaki dan u gradu vidim stotine stranaca?

ima jedan lafcina koji u pjesmi kaze.... "ma ja svi ste vi pametni, sve znate, nabijte se kolektivno na...."
Legolas

Post by Legolas »

ali stvarno mi nije jasno sto vam covjek smeta sto kopa....... i jos ako nalazi nesto (bilo sta jebiga)... koji k... hocete onda...
Postoje ne uzalud utvrđene metode kojima se kopa i koje ne prijete uništavanju kulturnog blaga. Jasno mi je da sekta - kakva takva donekle doprinosi visočkoj lokalnoj ekonomiji, no šta će se desiti kada svima bude "jasno" da piramide nema? Ko će tada pokupiti kajmak? Zar doista misliš da će strani turisti pored svih svjetskih kulturnih znamenitosti doći da gledaju iskopani tunel i razrovano brdo? Nije bilo potrebno napisti ni riječ u bilo kojim novinama, da to svima bude manje-više jasno i da se više nikada ne vrate u Visoko.
ne vara on nikog.... to je covjek koji vjeruju u to sto radi i u to vjeruje do jaja... ja mislim daje to u ovoj usranoj zemlji jedno pravo osvjezenje...
Neko ko - kako kažeš - vjeruje u to što radi ne putuje oko svijeta od državnog novca i pravi biznis na lakovjernosti ili potrebi ljudi koji misle da je rješenje problema tu ... piramida... PUF.... eto blagostanja... i to od stijena i nekog "tunela".... zaboga i kao prevaranti su loši prevaranti.
smeta vam sto fondacija stipendira studente, sto je zaposlila (i ove godine regularno prijavila) dosta ljudi koje licno znam i koji posla godinama nisu mogli nac...
Fondacija jednostavno traži nekog studenta društvenih nauka na rubu egzistencije da za novac govori ono što mu se kaže i to joj nimalo ne ide na čast. Pored toga, strašno je da su mladoj generaciji uzor belosvjetske varalice i prodavači duhovnosti. Po pitanju zaposlenja, zaista je strašno da neki omogućavanje najosnovnijih egzistencijalnih uslova nalaze jedino u okviru manipulacijskog kulta sudnjeg dana. Tužno
smetali vam sto je covjek kojeg znam napokon, nakon "sto" godina ostavio konobarski posao i otvorio kafanicu na "piramidi" i svake godine je dogradjuje i sve mu bolje ide.... znaci zivi od toga bolje nego prije?smetali vam sto je semir prodrmo ovu visocku kasabu (steta sto relevantni politicari ne mogu drzat korak) i sto svaki dan u gradu vidim stotine stranaca?
Ne... štoviše nemam ništa protiv da u Visoko dođu svi moguće naivčine i sektaši iz cijelog svijeta, vjerujući da je brdo Visočica piramida, da proglase Semira Osmanagića i Senada Hodovića za božanstva i da stanovnici Visokog na tome dobro zarade - samo dok istinski arheološki lokaliteti nisu ugroženi., tj. dok se ne raskopava bagerima, krampama itd... i dok se sektašima ne daje ogroman medijski prostor na uštrb obrazovanja i obrazovnog programa u državi BiH. Međutim, sumnjam da bi jedan takav "biznis" zadugo ostao u rukama običnih ljudi. Kad bi domaći i strani alternativci i politički krimosi tu našli načina da se uhljebe, teško da bi i mrvice ostale
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

@Legolas

1. Ti posaljes clanak, ok, onako iz zabave i on se objavi u novini koja od pocetka pljuje na taj projekat. Vjerovatno Pecanin u Visokom nema tala, slabo mu ide menadzerstvo kosarkasa pa je nervozan i ajmo onda jebati cega se god uhvatimo.
2. Evo upravo zamisljam kako je sve to tesko katalogizirati nakon sto je neko godinama derao guzove kopajuci tvrdu zemlju da bi vase velicine dosle i sve to lijepo popisale i zabiljezile. Tako ce biti i u Visokom jer ce se nesto iskopati sigurno tj. nesto se vec iskopalo a onda ce neki slican tebi doci tamo i sve to lijepo pribiljeziti. Ne ja nisam arheolog niti istoricar, mada znam da istoriju pisu pobjednici, ja sam informaticar i sve one knjige koje sam procitao sam mogao popisati dok nisam sjeo za PC i poceo nocima da radim. E tako je to u savkoj oblasti pa i u arheologiji dok se ne uhvatis iskopavanja nikada neces saznati sta je tacno ispod zemlje. A vise je nego ocito da vi svi silni strucnjaci nemate pojma sta krije Visoko i zato uporno i trunite jer nemate pojma i nece se vasa imena naci na spisku onih koji su tamo nesto nasli.
3. Ok Ahmed Bosnic je prehladjen ali je obisao cijeli svijet i nesto vidio a ti si pametan a nisi mrdnuo dalje od Bosanskog vilajeta. Nesto tu ne stima.
4. Ok znam ja da ljudima fali para i da vape za njima ali sta je bilo prije rata kada su imali para a Visocica tamo stoji hiljadama godina????
5. Imas li ti predstavu sta znaci kopati 10 sati ili raditi bilo kakav fizicki posao 10 sati. Nravno da nemas jer je tvoj domet neka stolica u prasnjavoj biblioteci od koje mozes dobiti samo cireve na guzici. I opet citas necija tudja djela umjesto da se prihvatis posla i pocnes se baviti pravom arheologijom.
6. Vidis mladicu ti si tek diplomirao i primi moje iskrene cestitke i puno srece u buducem radu. Ali mi nije jasno odakle ti tolika drskost da tek nakon zavrsenog fakulteta napadas sve one koji su se pojavili u Visokom. Jel ti mislis da si sa tim zavrsenim fakultetom toliko pameti popio da mozes i imas pravo da svakoga popisas da ne kazem ismijavas. No to je upravo stvar nekog ljudskog odgoja u kojem ja mogu prihvatiti da Zilka i Imamovic nakon 30-tak godina rada u tome se nekome i suprostave ali nikako ne mogu prihvatiti da to moze i treba da radi jedan najobicniji junior ili amater.
7. Pa sta ste ocekivali nakon svih lajanja da ce vas docekati sa cvijecem na Visocici. Take atake nije imala ni njemacka armija na Staljingradu. Vise sikaniranja je od vas dozivio Osmanagic nego sto je Karadzic za sve ono sto je napravio. Zasto niste izasli odmah na pocetku kada vas je javno pozivao pa na terenu se suprostavljali argumentima. Ah da zaboravio sam, tamo niste bili glavni a to strasno boli!!!
8. Osmanagic je mozda ovakav ili onakav, ja nisam a nisi ni ti kompetentan da dajes njegove kvalifikacije ali je taj isti covek nesto iskopao sto vi ni u najvecim fantazijama niste slutili da ima i privukao tamo ogromno javno mijenje citavog svijeta, privukao bruku turista od kojih je ova drzava imala koristi, citavo vrijeme radi nekonspirativno i sve sto pronadje to i pokaze, pozivao je sve one strucnjake koji zele da mu se pridruze, danas djeca prave ekskurzije na Visocicu i da dalje ne nabrajam. Sve je to puno puno vrijednije i opipljivije nego vase naprdjivanje po novinama, blogovima, forumima i plakanja raznim ministarstvima i ustanovama. Ti mozes napisati sada tom enciklopedija da je to tamo ubleha ali moje oci vide sto vide i ja njima vise vjerujem.
Opet ponavljam nikada nisam bio pristalica teze da je ono tamo piramida ali da je nesto sjajno, u to sam siguran.

Kada budem znao da si ti obisao makar 10 arheoloskih nalazista u svijetu, makar tri piramide i da tvoje ime stoji pored neke iskopine onda cu ti reci da imas pravo da se boris za ono sto mislis a dotle atlas pod ruku i u obilazak ali ne virtuelni nego stvarni. Samo prije toga duboko se pokloni Besimu Spahicu jer vas sviju moze pojesti u kojoj god hocete oblasti pa makar je sociolog. Jebi ga, valjda i on puno cita ali bolje pamti!!!!

Pozdrav i spusti se malo jer ko visoko leti nisko pada.
Fair Life

Post by Fair Life »

hrasno38 wrote:...
2. ... Tako ce biti i u Visokom jer ce se nesto iskopati sigurno tj.
nesto se vec iskopalo a onda ce neki slican tebi doci tamo i sve to
lijepo pribiljeziti.
...
Niko ne spori da ce se nesto iskopati i da se vec nesto iskopalo...

Ali Hrasno... u Visokom je rijec o otkopanju piramide, a ne necega. Prije
nego sto je prva lopata zabodena u zemlju vec se je i knjiga napisala...

Ma hajde bolan...
sl@ven

Post by sl@ven »

@legolas

brate ako je sve tako fino kao sto ti navodis... okupi oko sebe te oponente Osmanagiceve i ako su oni to sto jesu (a oni su sposobni izgleda koliko bi i ja bio da sam na njihovom mjestu), dodjite brate i vi kopajte ta arheoloska nalazista od istorijske vaznosti ... JER JE TAKVIMA TO I POS'O.......

Ali ne. Oni kao vrhunac svog posla shvataju pisanje peticije nekom akademskom arheoloskom udruzenju protiv Osmanagica. Oni izgleda tako shvataju posao na zastiti naseg arheoloskog blaga....

Osmanagic ocito slifovano razvaljuje te svoje oponente mozgom, lukavstvom, slifom i nadasve radnom energijom . A meni toga brate u ovoj zemlji toliko fali da se obradujem i zavolim covjeka koji je mozda i prevarant....

A taj kajmak o kojem ti pricas kusat ce gradjani visokog kasnije sladje nego sto kusaju ovaj dosadasnji koji je istovaren na visockom aerodromu...

Tamo nesto ima. Veze blage nemam sta je. Nisam novinar pa da sve bude moj fah :D.

Ako je arheolosko blago neka brate drzavne institucije dodju da ga istraze........

Posto izleda da nije (jer institucije ne dolaze), pusti covjeka nek iskopa tunele da mozemo danas sutra vratit se korjenima i zivjeti u njima. Jer u tom pravcu ocigledno ionako idemo...

pozz
Shoshana

Post by Shoshana »

hrasno38 wrote:
zato uporno i trunite jer nemate pojma i nece se vasa imena naci na spisku onih koji su tamo nesto nasli.
Ja cu opet malo da monologisem :D

Ja bih ovom Hrasnom na neke gore izrecene pretpostavke i odgovorila (na nekim drugim temama je ostavio bolji utisak), al' kad dodjem do ove 'ljubomore' i 'zavisti' - vec drugi put danas - ja stvarno iz koze izlazim i pitam se da li broj predstavlja godinju proizvodnje, zivotnu dob ili IQ.

Taj nacin razmisljanja ja sam samo vidjela na onim americkim programima tipa Ricky Lake - gdje troguza radodajka u mini suknjici 12 brojeva manjoj, rukom odmahuje na sve podsticaje da promijeni stil i odgovara: Vi ste svi samo ljubomorni na moje tijelo :oops:

Tu smo negdje :zzzz:
danas

Post by danas »

Shoshana wrote:
Taj nacin razmisljanja ja sam samo vidjela na onim americkim programima tipa Ricky Lake - gdje troguza radodajka u mini suknjici 12 brojeva manjoj, rukom odmahuje na sve podsticaje da promijeni stil i odgovara: Vi ste svi samo ljubomorni na moje tijelo :oops:
pa ako cemo posteno :D :D -- zar nismo ljubomorni :oops: :oops: :D :D
oslobad

Post by oslobad »

sl@ven wrote:@legolas

brate ako je sve tako fino kao sto ti navodis... okupi oko sebe te oponente Osmanagiceve i ako su oni to sto jesu (a oni su sposobni izgleda koliko bi i ja bio da sam na njihovom mjestu), dodjite brate i vi kopajte ta arheoloska nalazista od istorijske vaznosti ... JER JE TAKVIMA TO I POS'O.......

Ali ne. Oni kao vrhunac svog posla shvataju pisanje peticije nekom akademskom arheoloskom udruzenju protiv Osmanagica. Oni izgleda tako shvataju posao na zastiti naseg arheoloskog blaga....

Osmanagic ocito slifovano razvaljuje te svoje oponente mozgom, lukavstvom, slifom i nadasve radnom energijom . A meni toga brate u ovoj zemlji toliko fali da se obradujem i zavolim covjeka koji je mozda i prevarant....

A taj kajmak o kojem ti pricas kusat ce dalje htjeo gradjani visokog kasnije sladje nego sto kusaju ovaj dosadasnji koji je istovaren na visockom aerodromu...

Tamo nesto ima. Veze blage nemam sta je. Nisam novinar pa da sve bude moj fah :D.

Ako je arheolosko blago neka brate drzavne institucije dodju da ga istraze........

Posto izleda da nije (jer institucije ne dolaze), pusti covjeka nek iskopa tunele da mozemo danas sutra vratit se korjenima i zivjeti u njima. Jer u tom pravcu ocigledno ionako idemo...

pozz
------------------------------------------
hmmm!!!!!

drzavne institucije,zar one postoje i iz kojeg su historijskog vremenskog perioda.nikako da se prilagode novom vremenu,nacinu razmisljanja i slobodnoj poduzetnickoj inicijativi.neko bi ocito i dalje htjeo monopol na nauku.
Shoshana

Post by Shoshana »

danas wrote:
Shoshana wrote:
pa ako cemo posteno :D :D -- zar nismo ljubomorni :oops: :oops: :D :D
Na troguzu - nikako :oops: Na trosisu mozda :D
Fair Life

Post by Fair Life »

oslobad wrote:hmmm!!!!!

drzavne institucije,zar one postoje i iz kojeg su historijskog vremenskog perioda.nikako da se prilagode novom vremenu,nacinu razmisljanja i slobodnoj poduzetnickoj inicijativi.neko bi ocito i dalje htjeo monopol na nauku.
HotiJo, hotiJo... monopol.

Image
_ambassador

Post by _ambassador »

sl@ven wrote:sve vi to onako fino razlazete i pisete...

borite se lafo za pravdu, pisete clanke, on lafo obmanjuje javnost... ne vara on nikog.... to je covjek koji vjeruju u to sto radi i u to vjeruje do jaja... ja mislim daje to u ovoj usranoj zemlji jedno pravo osvjezenje...

vi novinari se hvatajte nekih vaznijih problema ako uticaja imate uopste na bilo sta...

brinete se o ugledu BiH jel? ako vam je to odgovor, smjesan je pravo...

smeta li vam sto ti ljudi sad puni entuzijazma kopaju jebenu zemlju i misle daje vazno to sto rade pa jos uz platu i socijalno, kopaju sa osmjehom? poslije posla jos samo o tome pricaju, a ne ko u ovim nasim firmama gdje svi samo seru...

smetali vam sto je covjek kojeg znam napokon, nakon "sto" godina ostavio konobarski posao i otvorio kafanicu na "piramidi" i svake godine je dogradjuje i sve mu bolje ide.... znaci zivi od toga bolje nego prije?

smetali vam sto je semir prodrmo ovu visocku kasabu (steta sto relevantni politicari ne mogu drzat korak) i sto svaki dan u gradu vidim stotine stranaca?

ima jedan lafcina koji u pjesmi kaze.... "ma ja svi ste vi pametni, sve znate, nabijte se kolektivno na...."
sl@ven wrote: @legolas

A taj kajmak o kojem ti pricas kusat ce gradjani visokog kasnije sladje nego sto kusaju ovaj dosadasnji koji je istovaren na visockom aerodromu...

Tamo nesto ima. Veze blage nemam sta je. Nisam novinar pa da sve bude moj fah .

pozz

............................ :faraon1:
.....................:faraon1: :faraon1: :faraon1:
............ :faraon1: :faraon1: :faraon1: :faraon1: :faraon1:
.... :faraon1: :faraon1: :faraon1: :faraon1: :faraon1: :faraon1: :faraon1: :D

svaka cast sve si rekao!
Last edited by _ambassador on 27/05/2007 09:05, edited 1 time in total.
multivitamin

Post by multivitamin »

Neko ko - kako kažeš - vjeruje u to što radi ne putuje oko svijeta od državnog novca
Vuce, Vuce...to sto si ( tek ) diplomir'o ne daje ti za pravo da odredjujes programsku politiku Federalne Televizije...

"POTRAGA ZA PIRAMIDOM SUNCA" U VRHU GLEDANOSTI

TEKST: Popularni nedeljni serijal Federalne TV "Potraga za Bosanskom piramidom Sunca, vol. 2" autora Amela Baftica, ulazi u red najgledanijih emisija na svim bh. televizijama. Nakon pocetnih dobrih rejtinga u prve tri epizode (rast od 5.1. preko 5.3. do 5.5) cetvrta emisija koja je emitovana 20.05.2007. napravila je sjajan skok na rejting od 9.8. U apsolutnom udjelu u TV gledalistu to je ekvivalent od 22.1% svih gledalaca.

Interesantno je da je ovo bolji rejting od emisija koje se emituju prije "Potrage za Piramidom Sunca" kao sto je "Nadrealiti show" (rejting 9.2) ili politicke emisije "Paralele" (rejting 4.4). Drugim rijecima, gledaoci se prebacuju na emitovanje "Potrage..." sa drugih kanala.

Ovo je jos jedan dokaz da su bh. stanovnistvu postali vrlo bitni rezultati istrazivanja i dogadjanja u Bosanskoj dolini piramida, te da je ova emisija gledanija od svih filmova, svih serija (osim "Vize za buducnost"), velike vecine sportskih programa, te svih ostalih dokumentarnih, informativnih ili politickih programa (osim emisije "60 minuta") na teritoriji koju pokriva signal Federalne Televizije.
Last edited by multivitamin on 27/05/2007 11:46, edited 1 time in total.
Post Reply