Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
... Drevni tvorci kamenih kugli razmi¹ljali su potpuno opreèno. Umjesto gromobrana koji privlaèi munju, oni su koristili gromobran koji odbija munju!!! ...
Idealni gromobran-odbijaè bila bi beskonaèno duga ravna izolatorska ploèa ∞ elektriènog otpora. Ovakva ploèa ima beskonaène dimenzije i ne postoji u stvarnom svijetu. ...
...Kamena kugla djeluje kao orgonski generator i neutralizira energetske turbulencije u atmosferi! Kamenim kuglama, drevni narodi „preusmjeravali su bo¾ji gnjev na neku udaljenu lokaciju“.
...
...ljudi su postavili kamenu kuglu kako bi eliminirali novi udar groma. Tako je mjesto sudara „svatova“ obilje¾avano kamenom kuglom...
... Vjerojatno odatle potjeèe srednjovjekovni obièaj bogumila da pokojnike sahranjuju u steæke zajedno sa kamenom kuglom...
...Ako je npr. energija groma ono ¹to ¹aljemo, ostaje za rije¹iti kako tu energiju groma poslati na toèno odreðeno mjesto. Treba napraviti neku analogiju LC-titrajnom krugu da bismo to rije¹ili. Mo¾da su taj problem tvorci kamenih kugli rije¹ili? Mo¾da su razvili matematièke izraèune na osnovu kojih su znali projektirati kamene kugle? Pravilnim dimenzioniranjem i pozicioniranjem kamenih kugli mo¾da su mogli poslati energiju groma (40MWh) tamo gdje su ¾eljeli? Civilizaciji sa tako moænom tehnologijom ne bi bila potrebna nafta zbog koje danas svijet ratuje.
Neka mi neko kaze da li je ovo neki vid zajebancije ili oni koji pisu (i citaju) ove intelektualne dvojbe stvarno misle ono sto pisu i citaju?
Jel' ovo ljudi stvarno ili je ipak dobra sega?
Mislim da ovdje u napisanom postu ima dosta konstrukcije.. ima veze sa tzv. Faradejevim kavezom.,na slicnim stvarima je radio i sam Tesla.. A one kugle poredane u prsten ili rasporedjene po datom prostoru ( livada ili neka strana.. u sumi) lici na polozaj planeta nekog sistema.. et kome nije mrsko citat neka nadje knjiga od Ahmeda Bosnica.. ima finog stiva na nasem jeziku.
recite semiru nek kopa, ali nek se okani i fizike i gromobrana
ja podrzavam kopanje... i drago mi je da to ide, ali sa gromobran energetskim kuglama nece daleko stici...
Pošto vec dugo pratim ovaj tread, u stvari pratim prepucavanja nickova bez ijednog ozbiljnog posta.... da bi razvio temu postavljam pitanje svima vama ucesnicima...sto jos niko nije objasnio, ili pokusao objasniti tunele o kojima se stalno prica...pa zar nije logicno da su ti tuneli kopani da sluze kao nacin bijega iz srednjovjekovne utvrde na vrhu Visocice...praksa koja se primjenjivala sirom Evrope u to vrijeme...budite informativni ne samo zabavni...
pozdrav od albanca
Vokri wrote:...
...pa zar nije logicno da su ti tuneli kopani da sluze kao nacin bijega iz srednjovjekovne utvrde na vrhu Visocice...praksa koja se primjenjivala sirom Evrope u to vrijeme...budite informativni ne samo zabavni...
pozdrav od albanca
Kroz tunele se pobjeglo iz srednjevjekovne utvrde ravno u 21. vijek.
...pa zar nije logicno da su ti tuneli kopani da sluze kao nacin bijega iz srednjovjekovne utvrde na vrhu Visocice...praksa koja se primjenjivala sirom Evrope u to vrijeme...budite informativni ne samo zabavni...
pozdrav od albanca
kamo srece.....vidis da su neki u labirint kod minotaura zalutali....pa iz kruga u krug :D
pozdrav od albanca
kamo srece.....vidis da su neki u labirint kod minotaura zalutali....pa iz kruga u krug :D
Sluzbeni dokument federalnog ministarstva kulture i sporta. Toplo preporucujem detaljno iscitavanje.
Jle to hoces da pokazes kako si naucio da postavis link na forum??? Bravo odlicno 5. Mozes sjesti i poklopiti se po usima. Pozdravi Vuka ako uspijes da ga vidis jer ne znam koliko viri iz guzica nasih naucnika koji se bave arheologijom samo sto kopaju olovkom pa im puno treba da bilo sta iskopaju. A konzerviraju sredstvom za konzerviranje zimnice. Nego malisa fataj se lopate pa onda truni.
Vokri wrote:Pošto vec dugo pratim ovaj tread, u stvari pratim prepucavanja nickova bez ijednog ozbiljnog posta.... da bi razvio temu postavljam pitanje svima vama ucesnicima...sto jos niko nije objasnio, ili pokusao objasniti tunele o kojima se stalno prica...pa zar nije logicno da su ti tuneli kopani da sluze kao nacin bijega iz srednjovjekovne utvrde na vrhu Visocice...praksa koja se primjenjivala sirom Evrope u to vrijeme...budite informativni ne samo zabavni...
pozdrav od albanca
Navedeno pitanje je vec obradjeno u temi istog naziva, vol. 2, ako se ne varam.
Sluzbeni dokument federalnog ministarstva kulture i sporta. Toplo preporucujem detaljno iscitavanje.
Jle to hoces da pokazes kako si naucio da postavis link na forum??? Bravo odlicno 5. Mozes sjesti i poklopiti se po usima. Pozdravi Vuka ako uspijes da ga vidis jer ne znam koliko viri iz guzica nasih naucnika koji se bave arheologijom samo sto kopaju olovkom pa im puno treba da bilo sta iskopaju. A konzerviraju sredstvom za konzerviranje zimnice. Nego malisa fataj se lopate pa onda truni.
boki071 wrote:
Inače, mene zabrinjava što je gosp. Osmanagić u jednom interview-u za Start čini mi se, spomenuo njegovo vjerovanje u LEMURE. Naime lemuri su po vjerovanju polu ljudi polu gušteri, koji spavaju na svijetu ISPOD PIRAMIDA i vjerovanje kaže kada dodje smak svijeta oni će se probuditi i od njih će nastati nova rasa. Ako Osmanagić vjeruje u takvo nešto, onda je stvarno suludo mu išta više vjeorvati, ako mu još iko vjeruje.
Pozdrav
Ima jedan ciko sto nosi crveno odijelo i crvenu kapu i negdje oko Nove Godine ubacuje djeci poklone i paketice kroz dimanjak ...Titami
boki071 wrote:
Inače, mene zabrinjava što je gosp. Osmanagić u jednom interview-u za Start čini mi se, spomenuo njegovo vjerovanje u LEMURE. Naime lemuri su po vjerovanju polu ljudi polu gušteri, koji spavaju na svijetu ISPOD PIRAMIDA i vjerovanje kaže kada dodje smak svijeta oni će se probuditi i od njih će nastati nova rasa. Ako Osmanagić vjeruje u takvo nešto, onda je stvarno suludo mu išta više vjeorvati, ako mu još iko vjeruje.
Pozdrav
Ima jedan ciko sto nosi crveno odijelo i crvenu kapu i negdje oko Nove Godine ubacuje djeci poklone i paketice kroz dimanjak ...Titami
boki071 wrote:
Pozdrav
bajram dedo?
taj vas Osmanagic vjeruje u svakakve bajkace, vanzemaljce, hitlera koji zivi na antarktiku i te stvari....pametan insan bi vec davno skonto da se salabajzer zajebava i zaradjuje na tudjoj muci...no eto vam ga. niste nista bolje ni zasluzili do ubleha.
vidjet ces ti....cim se piramida ukaze (makar od blata sklepoana) svi ce problemi i nedace nestati......i bit cemo naj naj na planati
nisam bolan mislio na tebe. Pun mi je kurac ove demokratije gdje moron moze braniti svoje misljenje pozivanjem na pravo na slobodno izrazavanje. jebem ja takvu demokratiju gdje cu ja idiotu dokazivat da je idiot, za to postoje psihijatrijska odjeljenja.
Mozemo se mi crvenit’ kol’ko hocemo, ali zalosno je da cirkusu nema kraja. Zalosno je i da njemacka vlada finansira iskopavanja u Okolistu, sto bi moglo biti jedno od najvecih i najbolje ocuvanih neolitskih naselje otkrivenih u Evropi. Ili da se za istrazivanja u Hutovom blatu dobije nekih 7000 EUR, dok je piramida prosle godine od BH vlade i kompanija dobila pola miliona dolara, pitam se koliko su ljudi uopce upuceni koje se tu pare vrte...
Pozdravi Vuka ako uspijes da ga vidis jer ne znam koliko viri iz guzica nasih naucnika koji se bave arheologijom samo sto kopaju olovkom pa im puno treba da bilo sta iskopaju.
Kako ti, kojem Ahmed Bosnić i njegovi testovi "da li ste pod sihirima" predstavljaju vrhunac nauke, uopšte nemaš predstave šta zapravo predstavlja historijska nauka i koliko truda je potrebno uložiti (od učenja drevnih i današnjih stranih jezika, historije umjetnosti, političke historije, arheologije, revizije dosadašnjih analiza, a - kada je o prehistoriji riječ - rekonstrukcija uvijek na osnovu marljivo i stručno (a ne bagerom i krampom) iskopanog arheološkog materijala), da bi djelo zadovoljilo naučne kriterije, naravno da nemaš ni predstave koliko je TEŠKO, kako kažeš "kopati" olovkom. Daleko, daleko teže nego dovoditi new-age vračeve iz cijelog svijeta i onda na osnovu "kristalne lubanje" pametovati ljudima koji u naučni rad ulažu čitave živote (i po 14 sati rada dnevno). Raspitaj se koliko je potrebno vremena, truda i odricanja u životu da bi nastalo jedno naučno historiografsko djelo, pa ćeš valjda onda skontati koliko su isprazne i tupave priče mahalskih filosofa poput tebe.
Last edited by Legolas on 25/05/2007 00:18, edited 2 times in total.